kazuper Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Γεια σας, ειμαι φοιτητης αρχιτεκτονικής και θελω να φτιαξω ένα νεο pc με τα χρήματα που εχω μαζεψει κάνοντας αιματηρες οικονομίες ... ποσο: μέχρι 700 ευρώ χρηση: cad, rendering, παιχνίδια προγραμματα: autocad, rhinoceros, maxwell render κυρίως, καθως επίσης v-ray, 3ds max, photoshop, illustrator χωρις οθόνη και περιφερειακα βρίσκομαι Αθήνα χωρις προτιμηση σε καταστημα θα το συναρμολογησω εγω χωρις λειτουργικο Επίσης ήθελα να πω πως το maxwell render χρησιμοποιεί την cpu και όχι την gpu, οπότε η καρτα γραφικών δεν ειναι ανάγκη να είναι η καλύτερη καθως εαν χρειαστει θα την αντικαταστήσω πιο μετα με καλύτερη. Δευτερον, εχω διαβασει ότι ο amd fx 8350 τα παεί καλύτερα στο rendering απο τον αντίστοιχο intel i5 3570 και σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και τον i7 3770 αλλα με προβληματισε το γεγονος οτι οι μητρικές για τον amd δεν υποστηρίζουν pci express 3. Εν πάσει περιπτώσει θα ήθελα πολύ να δω τι προτείνετε και ευχαριστω για τον χρόνο σας.
XMorsX Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δεν εχω το χρονο για ολοκληρωμενη συνθεση, αλλα καλο ειναι να κοιταξεις σε 8320/8350, 8GB RAM και HD 7850 1GB ή HD 7870 Tahiti LE αναλογα με το budget.
adtakhs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Κλοκάρεις ??? τα συστήματά σου ??? Το PCI-E V3 δεν έχει καμιά διαφορά στην πράξη από το PCI-E V2 .....! Καμιά όμως ... Σε rendering πολλές φορές ο 8350 είναι πάνω από 3770Κ .. Πχ. 3dsmax /Vray κ.λ.π.
kazuper Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Συγνωμη δεν καταλαβα - τα συστηματα μου; Χωρις overclocking πάντως αρα και χωρις υδροψυξεις κτλ και γω μολις διαβασα ότι ειναι backwards compatible απλά φοβαμαι μη κανω την επιλογη καμιας κάρτας που τυγχανει να μην ειναι συμβατη
adtakhs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 AMD FX 8350 (mg manager) GIGABYTE 990XA-UD3 R1.1 (mg manager) G.SKILL 8GB DDR3 1866Mhz (e-shop) KINGSTON SSD 120GB SATA III (visionstudio) VTX3D HD7870 2GB DDR5 BLACK EDITION (digital master) SAMSUNG 22X DVD-RW SATA (e-shop) THERMALTAKE BERLIN 630WATT 80PLUS (visionstudio) SHARKOON VTS3-V USB III (visionstudio) ------------------------------------------------------------- 730+
kazuper Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 thanks δευτερο σκληρο εχω (οχι ssd)
adtakhs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δεν θες SSD ? Αν έχεις δεύτερο σκληρό δίσκο τότε θα βγάλεις το HITACHI (50€) και βάλεις τα χρήματα για να αγοράσεις την : VTX3D HD7870 2GB DDR5 BLACK EDITION = TAHITI LE από το digital master στα 213€ που αποτελεί το απόλυτο voalue for money αυτή την εποχή !!! Να θυμάσαι πως αυτά που τρέχεις θέλουν μνήμη ! Οπότε όταν έχεις την ευκαιρία βάλε άλλα 8GB RAM ... Ο SSD χρειάζεται στο σύστημα ! Κάνει πολύ μεγάλη διαφορά σε καθημερινή χρήση του pc !
kazuper Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 όχι εννοω δεν ειναι ssd αυτος που εχω! θα προτιμησω να βαλω μνημη μαλλον αντι της καλυτερης gpu
adtakhs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Οκ ! Διόρθωσα την αρχική σύνθεση βάζοντας την καλή κάρτα γραφικών ! όχι εννοω δεν ειναι ssd αυτος που εχω! θα προτιμησω να βαλω μνημη μαλλον αντι gpu Όχι μην το κάνεις !!! Μνήμη θα βρίσκεις για καιρό και με ελάχιστα χρήματα προσθέτεις όποτε θες ! Η 7870 black είναι 2 κατηγορίες επάνω από 7850 .... Πολύ δύσκολα θα ξαναλλάξεις κάρτα γραφικών .... Στην ουσία η 7870black φοράει τον πυρήνα της 7950 των 300€ .... για αυτό και αξίζει .. 1
kazuper Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 δεν το ειχα σκεφτει αυτο! thanks! 1
spytoufe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 αν θες την γνωμη μου επειδη ψιλοασχολουμαι ερασιτεχνικα βεβαια με τετοιου ειδους προγραμματα αυτο που βοηθα στο rendering ειναι ο επεξεργαστης πρωτον και κυριο η καρτα γραφικων και η μνημη.κλασσικα θα μου πεις το θεμα της καρτας ομως ειναι οτι για rendering δεν κανουν δουλεια συμβατες καρτες γραφικων δεν πα να εχεις την 7770 πχ ή οποια αλλη εχω διαβασει πως η αρχιτεκτονικη τους δεν ειναι για cad και 3d γενικοτερα.Για τετοιου ειδους πραξεις και προγραμματα οι καρτες που αρμοζουν ειναι οι quadro της nvidia προφανως και η ati θα εχει αντιστοιχες.Μια οικονομικη λυση ειναι η quadro 600 που την βρηκα στο newegg 150 δολλαρια. Να και ενα βιντεο σε συγκριση με "συμβατη" καρτα της nvidia την 560 ti. Βεβαια ισχυει και οτι η συγκεκριμενη κατα που εχει υψηλοτερες επιδοσεις σε 3d επειδη εχει φτιαχτει για αυτο θα εχει και χειροτερες επιδοσεις στα παιχνιδια απο οτι οι "συμβατες".. με 700 ευρω ομως που διαθετεις και εφοσον καταλαβαινω απο το ερωτημα σου σε ενδιαφερει περισσοτερο το σχεδιαστικο κομματι πιστευω πως παιρνεις εναν fx 8xxx μπορεις να βαλεις και 12+ μνημη ραμ (που θεωρειται μινιμουμ δυστυχως ή ευτυχως για τετοιες δουλειες) και να κοτσαρεις και μια quadro εστω entry level για να κανεις οσο το δυνατο πιο γρηγορα τη δουλεια σου. Ελπιζω να βοηθησα
adtakhs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Οι AMD FIRE PRO V3800 και από την άλλη μεριά οι Quadro 600 κ.λ.π. δεν εχουν να του προσφέρουν τίποτα . Θα πρέπει να πάει σε άλλα ποσά (κόστη) για να έχει διαφορά ! Επίσης με τέτοιες κάρτες ξεχνά εντελώς τα παιχνίδια που απ`ότι φαίνεται τον ενδιαφέρουν εξίσου ! 1
spytoufe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Οι AMD FIRE PRO V3800 και από την άλλη μεριά οι Quadro 600 κ.λ.π. δεν εχουν να του προσφέρουν τίποτα . Θα πρέπει να πάει σε άλλα ποσά (κόστη) για να έχει διαφορά ! Επίσης με τέτοιες κάρτες ξεχνά εντελώς τα παιχνίδια που απ`ότι φαίνεται τον ενδιαφέρουν εξίσου ! πιστευω πως αν ειδες το βιντεο θα ειδες την διαφορα και ειναι αδικο να ειμαστε απολυτοι περι δεν θα του προσφερουν τιποτα.Μια χαρα θα του προσφερουν φοιτητης ειναι το παιδι δεν εχει αρχιτεκτονικο γραφειο για να παει σε υψηλα κοστη.Παντως και τα δυο καρπουζια στην ιδια μασχαλη δυστυχως δεν μπορουμε να τα εχουμε.Απο προσωπικη εμπειρια ετρεχα το vue 6 εκδοση 5-6ετιας και δεν ειναι autocad χρειαζεται πολλαπλασια ισχυ απο αυτο και τι και αν το ετρεχα με sempron 2800 1gb ram σε 32bit με την 8400 της nvidia τι με την 4670 και 4gb ram athlon x2 4200+ μετεπειτα τι με 5750 τωρα πανω κατω ιδια ωρα-ες κανω για να κανω rendering μια απλη εικονα... Δεν ειναι σοβαρο να συγκρινουμε καρτες αποκλειστικα για cad εστω και entry level με καρτες για παιχνιδια αλλες αρχιτεκτονικες αλλες λειτουργιες η καθε μια την δουλεια της καλυτερα απο την αλλη.Και η 560 που εχει συγκριση στο βιντεο 140 ευρω εχει στο eshop.παρα ταυτα την παιρνει παραμαζωμα η 600.
adtakhs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Για cad παίζει μια φτηνή καρτούλα στην αγορά η V4800/ V4900 με κανένα 150€ και DDR5 μνήμες που πρέπει να τα σαρώνει όλα από άποψη απόδοσης. Αλλά αφού θέλει και gaming δεν βλέπω τον λόγο. http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=110894&category_id=294&manufacturer_id=59 http://www.bestprice.gr/item/2151122292/amd-ati-firepro-v4800-1gb
kazuper Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 να παρεμβω?! το gaming ειναι πολυ δευτερευον, κυριως παίζω adventure games.... px to pio apaithtiko to L.A Noire το παίζει και ο τωρινος μου pc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα