Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα τοπικό δίκτυο με 3 υπολογιστές συνδεδεμένους σε ένα σέρβερ για μεταφορά αρχείων. Όλα λειτουργούν εντάξει, ανα διαστήματα όμως δεν υπάρχει ανταπόκριση, δλδ στα καλά του καθουμένου, έτσι στα ξαφνικά κανείς υπολογιστής δε μπορεί να ανοίξει φακέλους στον σέρβερ και να δει αρχεία. Να σημειώσω ότι μετά από ένα net refresh και μια επανεκίνηση του σέρβερ όλα λειτουργούν και πάλι ομαλά. Ξέρει κανείς να μου εξηγήσει γιατί γίνετε αυτό & αν υπάρχει κάποια λύση ώστε να σταματήσει να συμβαίνει;

Δημοσ.

τι ειδους σερβερ εχεις? εννοω τι μηχανημα με τι λειτουργικο πανω?

τα clients και αυτα τι λειτουργικο εχουν?

πως συνδεοντε στο δικτυο ολα?

τι αλλες συνδεσεις υπαρχουν? ρουτερ κ.λ.π.?

εξηγησε μας λιγο τη τοπολογια δικτυου για να παρουμε και εμεις χαμπαρι τι γινεται αν θες φιλεμ.

Δημοσ.

Λοιπόν, ο σέρβερ τρέχει 7, ενώ τα clients είναι στα xp.. Το δίκτυο είναι στημένο ενσύρματο πάνω σε 2 hubs παράλληλα συνδεδεμένα.... :-D

Δημοσ.

Τρεξε ενα malwarebytes σε πρωτη φαση (update, full scan, untick trial version στο τελος του setup). 

ποιο antivirus?

hub ή swithes?

Οταν λες παγωνουν ολα, ο σερβερ δουλευει ή ειναι και αυτος παγωμενος?

Εχεις καποιο ειδους firewall?

Οταν παγωνουν ολα, στα λαμπακια των "hubs" βλεπεις να υπαρχει κινηση? 

Υπαρχει λογος των 2 hubs ή switches? Με ενα switch των 10-15 ευρω κανεις ανετα τη δουλεια σου

Και ξαναελα μια

Δημοσ.

Καλημερα, ιος δεν υπαρχει ουτε καποια απειλη, συμφωνα με τα αποτελεσματα του anti-malware, για προστασια απο ιους εχω το avast, τα μηχανηματα δεν κολλανε δουλεβουν κανονικα, απλα η μεταφορα αρχειων και το ανοιγμα φακελων στον σερβερ δεν ειναι δυνατο.. Σωστα με διορθωσες εχω 2 switchers παραλληλλα συνδεδεμενα, επειδει εχω κι ενα πς σε αλλο δωματιο... Επισης στα λαμπακια υπαρχει κινηση, και με μια επανεκκινηση στον σερβερ ολα στρωνουν και παλι.. Τι να γινετε δεν ξερω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως αυτο το διαπιστωνεις απο καποιο συγκεκριμενο μηχανημα οταν παει να μπει στον share folder? Ή απο οποιο ναναι και ατακτα?  Εχεις usb δισκο για τα κοινοχρηστα αρχεια?

Επεξ/σία από rfc
Δημοσ.

Οπως το ειπες, απο οποιο να ναι και στα ξαφνικα.. Τα αρχεια τα κραταω στο σκληρο του σερβερ, εχοντας δημιουργησει λογαριασμους χρηστη στον σερβερ για το καθε πς...

Δημοσ.

Απενεργοποιησε avast να δεις τι γινεται σε πρωτη φαση και κλεισε και το firewall των windows.

Αν δεν εχεις καποιο θεμα στα securities μιας και γραφεις οτι εχεις κανει ξεχωριστους λογαριασμους, κατι σαν ψευδοdomain δλδ, δοκιμασε και chkdsk /f στο δισκο σου.

Βεβαια μπορει ναναι και χιλιαδυο αλλα πραγματα, απο καλωδιο, switch εως software. Δυστυχως μονο στα τυφλα παμε.

Δοκιμασε επεισης για να διαπιστωσεις αν εχεις θεμα με τα securities, για λιγο καιρο να φτιαξεις ενα κοινο φακελλο για ολους, παντελως ελευθερης προσβασης, χωρις καν password, για να δουμε πιο δρομο πρεπει να τραβηξουμε φιλεμ. 

Και ξαναελα μια.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξαναήρθα!! λοιπόν απ' ότι κατάλαβα τι παίζει, τα υπόλοιπα pc δεν έχουν πρόσβαση στον server όταν ο server εκτελεί αναζήτηση αρχείων. Έπειτα από restart στον server όλα λειτουργούν ρολόι...

Δημοσ.

Αν δε σου κανει κοπο παραθεσε τα χαρακτηριστικα του μηχανηματος που αποκαλεις server. Κυριως cpu και μνημη. Εχε υποψη σου οτι χρειαζεσαι πανω του μετριου μηχανημα για αυτη τη δουλεια.

Αυτο που σου συμβαινει εχει καποια λογικη, μιας και η αναζητηση τραβαει πολυ ζορι στο μηχανημα και τα windows 7 ειναι ρυθμισμενα να δινουν προτεραιοτητα στα προγραμματα και οχι στις background εργασιες οπως ειναι το δικτυο με αποτελεσμα οταν παρελθει ο χρονος του ttl, να τρως πορτα

Αυτο μπορεις να το αλλαξεις απο:

my computer δεξι κλικ > properties > advanced system settings > advanced > performance settings > advanced > adjust cpu settings for background services.

ρεσταρτ και ξαναδοκιμασε, εχε υποψη σου οτι τα windows server OS's εχουν και ρυθμιση για memory allocation που ειναι παντα μαζι με της cpu: background services.

Για να εκτελεις παντως αναζητησεις αρχειων και να δινεις και δικτυο θες μηχανημα που να φυσαει με αρκετα cores.

• Like 1
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου φίλε μου, θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες να κάνω και θα ξαναέρθω!! :)

Δημοσ.

όταν χάνεις την πρόσβαση στα αρχεία του server τρέξε ένα

ping -t ip_server

και μετά ένα:

ping -t 8.8.8.8

ping -t ip_modem

Για να δούμε άμα χάνεται τελείως ο server από το δίκτυο όταν δεν βλέπεις shared folder

και άμα αυτό έχει κάποια σχέση με το internet και το modem.

επίσης server σε windows δεν είναι και ότι καλύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...