Προς το περιεχόμενο

LG 42LM760 ή Samsung 40ES7000?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά.

Ενδιαφέρομαι για μία από τις δύο αυτές τηλεοράσεις.

Όσο είχαν ίδια τιμή δεν θα το συζητούσα για την 7000.

Με δεδομένο όμως ότι η 760 πωλείται τώρα 100 ευρω φθηνότερα μήπως την κάνει αρκετά vfm?

και μια ερώτηση σχετικά... Πόσο μπορεί αλήθεια να αντιληφθεί το ανθρώπινο μάτι τη διαφορά των 50 με τα 100 Hz (πραγματικά, όχι μαϊμουδίσια) σε τηλεοπτικό πρόγραμμα (ακόμα και στα αθλητικά)? Για να θέσω αλλιώς το ερώτημα... Αξίζει η αγορά τηλεόρασης στα 900 - 1000 ευρώ με 100 - 200 Ηz πραγματικά στο panel ή μπορείς να κάνεις αξιοπρεπώς τη δουλειά σου και με μια τηλεόραση των 500 ευρώ (πχ toshiba tl938 γνωρίζω ότι και αυτή είναι 100 Hz)? το ξέρω ότι είναι περισσότερο φιλοσοφικό το ερώτημα αλλά θα ήθελα να ακούσω ορισμένες απόψεις επί του θέματος.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από nikos1071
Δημοσ.

Αξιοπρεπώς την κάνεις με όλες εφόσον υπαρχει καλό υλικο. Τα 50 με 100 έχουν διαφορα που μπορείς να την καταλάβεις, αλλά στη δική μου 100αρα αν το υλικό είναι κακό υπαρχει πολύ ghosting και κανει τη θέαση μη αξιοπρεπή. Δεν ξερω αν είναι θέμα 100Hz ή LCD τεχνολογιας

Σε εκθέσεις οι διάφορες "βγάζουν μάτι", τιθεται βέβαια και το θέμα της ρυθμισης.

Είναι καθαρά προσωπικο και οικονομικό το θεμα.

Και τα μαιμουδισια πάντως κάνουν διαφορα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα δε μπορείς να εμπιστευθείς αυτό που βλέπεις στις διάφορες εκθέσεις, εκτός αν πας εκεί με τα δικά σου stickακια, patterns, κλπ κλπ. και σε αφήσουν να τις τεστάρεις επιτόπου. Εσύ ποια τηλεόραση έχεις αν επιτρέπεται?

Δημοσ.

Παλιά απο τις πρωτες 100αρες sony, δεν εχει νοημα να μαθεις μοντελο

Και οι 2 ειναι πολυ καλες, πραγματικο διλλημα υπαρχει μονο αν σκεφτεις για παραπανω ιντσες. Αν ο χωρος αντεχει μονο αυτο το μεγεθος και το ρευστο υπαρχει απλα δες τες απο κοντα σε τηλεοπτικο θα προτεινα σημα και δες τι σου αρεσει στο ματι περισσοτερο. Αξιοπρεπως παντως θα κανεις τη δουλεια σου και με λιγοτερα χρηματα, πιστευω

Δημοσ.

ορίστε... πάλι σε δίλημμα ερχόμαστε... εκεί που είχα σχεδόν αποφασίσει για LG ήρθε στο ενα 50αρικο η διαφορά τους και πάμε πάλι από την αρχή....

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια φίλε graphist και εγώ προτιμώ καλύτερα τη Samsung. το κακό είναι ότι πήρα και τη γυναίκα μαζί και τις είδαμε δίπλα δίπλα...  :P  Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα τρομερές διαφορές... βέβαια έδειχναν ΗD υλικό (το ίδιο όλες οι τηλεοράσεις εκεί). Το μόνο που είδα εμφανές ήταν η μεγαλύτερη φωτεινότητα της Σαμυ αλλά αυτό μπορεί να ήταν και θέμα ρυθμίσεων... Ειλικρινά εχω μπερδευτεί. Πιστεύω πως στο μάτι μου δε θα δω τρομερές διαφορές... οπότε μάλλον μένει μόνο το θέμα αξιοπιστίας και ποιοτητας προϊόντος...

Δημοσ.

Η λιγότερη φωτεινότητα της 760 ειναι γεγονος και οχι ρυθμίσεις. Αυτο οφείλεται σε 2 παράγοντες. Ο ενας το IPS πανελ που η φωτεινότητα δεν ειναι το δυνατό του σημείο. (εχει πολυ καλή χρωματική απόδοση ομως) και ο δευτερος παράγοντας ειναι τα FPR φιλτρα του passive 3D που εμποδίζουν την πορεία του φωτισμού.

Ως TV αλίμονο ειναι πολυ καλη. Αλλα επειδή κάνουμε κατα μέτωπο σύγκριση πάσχει σε σχέση με την 7000 τοσο σε απολυτή απόδοση φωτεινότητας (100 περίπου nits) οσο και σε αντίθεση ANSI οπου είμαστε κοντα στα 700 με 750:1! Αλλο ενα μελανό σημειο των φετινών LG ειναι η ομοιομορφία του φωτισμού και ο μικρος έλεγχος ζωνών spot.

Τελος να σημειώσω οτι εχει μετρηθεί με υψηλο input lag κατι το ποιο θα σε ενοχλήσει αμα παιζεις games.Ενω η κίνηση της 7000 τα παει πολυ καλύτερα τοσο σε 1080/24 οσο και σε 1080/60.

Ολα αυτα που αναφέρω ως διάφορες, προκύπτουν μονο οταν οι tv ρυθμιστούν
οπως πρέπει ωστε να τηρούν την χαμηλότερη τιμη μαύρου, σε σωστη
θερμοκρασία λευκου (κοντα στα 6500Κ), σωστό τρίγωνο RGB και συντελεστή dE. Στις ρυθμίσεις εργοστασιου που ειναι πουσαρισμενες μην περιμένεις να δεις και πολλα.

Μην φανταστείς κάποιο χάσμα μεταξυ τους. Αλλα οταν μιλάμε μονο για 50€ διαφορα, τοτε και η λεπτομερια μετράει..

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ ξανά φίλε graphist για την ανάλυση... Αν και για τη φωτεινότητα ήμουν υποψιασμένος για τα υπόλοιπα δεν ήξερα τόσες λεπτομέρειες. Ίσως όμως για αυτό το λόγο η ενεργειακή κλάση της Samsung είναι Β (διάβασα εδώ για κατανάλωση 128 Watt έναντι 52 της LG).

Να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με την ομοιομορφία χρωμάτων που λες ότι παρουσιάζει η LG?

Γνωρίζεις αν το Local Dimming που έχει η LG είναι κάτι ανάλογο με το Micro Dimming της Samsung? Αυτό έχω ψιλοκαταλάβει διαβάζοντας εδώ και εκεί, αλλά αν και έχω αποκτήσει αρκετές γνώσεις τελευταία, δε μπορώ να πω ότι είμαι και ειδικός.

Όσο για τις ρυθμίσεις τώρα ο Θεός να βάλει το χέρι του για όποια TV επιλέξω ... Ευτυχώς έχουν κυκλοφορήσει αρκετές προτάσεις για τις συγκεκριμένες και θα έχω ένα μπούσουλα ώστε να την ρυθμίσω όσο καλύτερα μπορώ (σε σχέση πάντα με το χώρο και το μάτι μου).

Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Δημοσ.

Φίλε Νίκο, απ' την στιγμή που η διαφορά στην τιμή τους είναι τόσο μικρή, καλύτερα να πας στην 7000.

Προσωπική άποψη, βέβαια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγνώμη αλλα το site που μου παραθετεις ειναι ανακριβές...Μάλλον απο οτι παρατηρώ σκοπίμως παραποιούν κάποιες πληροφορίες για το ''σπρώξιμο΄΄ της LG.

Δεν εχω κατι με την LG αλλα δεν μου αρεσει η μη αντικειμενική προβολή..

Παράδειγμα τα codecs ήχου που υποστηρίζει η 7000 ειναι πολύ περισσότερα. Δες την τελευταία στήλη..

codecsi.jpg

Οσο για την κατανάλωση, οι εταιρίες μετράνε 2 τιμες. Την μεγίστη που μπορεί να τραβήξει το προϊόν απο το δίκτυο. Και την μέση οπου ειναι και η συνήθης που καταναλώνει σε κανονική λειτουργία θέασης, χωρις να ειναι ενεργοποιημένα ολα της τα περιφερειακά.

Για την LG αναφέρουν την μεση. Για την Samsung την μεγίστη, Λάθος καθώς και η μεγίστη της LG ειναι πολυ κοντα, στα 110W..

consuo.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Η μεση κατανάλωση της Samsung πρέπει να ειναι κοντα στα 70W (15W διαφορά) και αναφέρεται μονο στο ταμπελακι κλάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτη η διάφορα την παει σε κλάση Β. Μονο που στην τσεπη σου δεν υπάρχει ουσιώδης διάφορα..

Για αυτο παιδιά προσοχή το τι διαβάζετε στο διαδίκτυο. Η παραπληροφόρηση καραδοκεί παντού.

Καλές επιλογες

Μαριος

Av Group

Επεξ/σία από graphist83
  • Like 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες πληροφορίες Μάριε.

Δυστυχώς αυτό το τούρκικο ήταν το μόνο site που είχε consumption για τη Samsung...

Θα κάνω μια τελευταία βόλτα να τις δω πάλι από κοντά και να αποφασίσω.

Θα ενημερώσω σχετικά.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Ξεθάβω το θέμα μετά από ένα σχεδόν μήνα για να ενημερώσω ότι κατέληξα τελικά στην Samsung 40 es7000 την οποία και αγόρασα εχθές. Πρώτες εντυπώσεις καλές αν και δεν την έχω ψάξει ακόμα πολύ καλά.

Το βέβαιο είναι ότι θέλει ρύθμιση η εικόνα της. Από το εργοστάσιο ήταν ρυθμισμένη όλα στο full και έβγαζε μάτι... τη διόρθωσα πολύ πρόχειρα έτσι για να βλέπω λιγάκι και να βάλω τα κανάλια σε μια σειρά.

Παρατήρησα λίγο clouding στις 4 γωνίες όταν άλλαζε σελίδα στο browsing και όχι σε τηλεθέαση, αλλά πιστεύω ότι θα φύγει με σωστές ρυθμίσεις.

Αν γνωρίζετε καποιο αξιόπιστο site για ρυθμίσεις ή αν ξέρετε κανένα οικονομικό τρόπο για να καλιμπραριστεί καλύτερα η τηλεόραση θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...