alexsuzukilover Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Γιατί τέτοια επιθετικότητα φίλε timonkaipumpa?Θα ήταν καλύτερο να μας έδινες και εσύ τις πληροφορίες σου (μιας και από αυτά που γράφεις είσαι γνώστης) παρά να την λες στην αξιοσέβαστη προσπάθεια της iMarilina.Αυτή τουλάχιστον βοήθησε κάποιους εσύ τι έκανες?
iMarilina Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Το μακ δεν τα κάνει ολα μόνο του, υπάρχουν προγράμματα οπως το CleanMyMac και αρκετά άλλα που είναι πολύ χρήσιμα. Τώρα απο κει και πέρα μάλλον δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε τη συζήτηση γιατί προφανώς η πρόθεσή σου είναι η ειρωνία και οι προσβολές. Ο οδηγός μεταφράστηκε και ανεβάστηκε για να βοηθηθούν κάποιοι χρήστες που πιθανώς να έχουν κάποιο θέμα. Απο κει και πέρα το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τη συζήτησή μας περι χρόνων εκκινησης κλεισίματος ή και με τη χρησιμότητα του οδηγού ή οποιουδήποτε προγράμματος, δικό του θέμα. Sent from my iPhone using Insomnia
polaki Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Το πόσο γρήγορα ανοίγει το X mac δεν βλέπω και εγώ γιατί το θεωρείς απομεινάρι σκέψης απο windows. Θεωρώ πολύ φυσιολογικό να γίνεται κουβέντα, μέσω τις οποίας μπορεί κάποιος να δει αν χρειάζεται βελτίωση ΚΑΤΙ. Μόνο αν έχεις κάτι σαν αναφορά μπορείς να δεις αν ανοίγει γρήγορα η όχι, οπότε αν εσένα είναι αργό, σαφώς και χρειάζεται να ασχοληθείς αν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα είτε κατα το boot είτε μέσα στο λειτουργικό. Πχ εμενα το Mac mini late 2009 με core2duo με Samsung 840 ανοίγει σε 5-6 sec (4gb 1066 ram) Προφανώς αυτο θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις κάποιον με i7 επεξεργαστη αν του κάνει 20 sec... Κάτι φταίει, αν τον ενδιαφέρει ας ψάξει να το βρει. Αν όχι, οκ, θα έχει ένα πιο αργο σύστημα. Όσο για malware scanners, defrag utilities κλπ, και αυτά είναι κατάλοιπα απο εποχές windows. Αν και στα windows εδώ και 3-4 χρόνια δεν έχω κανένα antivirus και anti malware γιατί αν ΝΙΩΘΕΙΣ και δεν είσαι τελείως άσχετος απλά δεν τα χρειάζεσαι. Τώρα αν παει ο άλλος σε ότι τσοντο-torrentοsite υπάρχει και κατεβάζει ότι να ναι, οκ προφανώς και τα χρειάζεται για να προστατευτεί...
iMarilina Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Το πόσο γρήγορα ανοίγει το X mac δεν βλέπω και εγώ γιατί το θεωρείς απομεινάρι σκέψης απο windows.<br> Θεωρώ πολύ φυσιολογικό να γίνεται κουβέντα, μέσω τις οποίας μπορεί κάποιος να δει αν χρειάζεται βελτίωση ΚΑΤΙ. <br> Μόνο αν έχεις κάτι σαν αναφορά μπορείς να δεις αν ανοίγει γρήγορα η όχι, οπότε αν εσένα είναι αργό, σαφώς και χρειάζεται να ασχοληθείς αν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα είτε κατα το boot είτε μέσα στο λειτουργικό.<br><br> Πχ εμενα το Mac mini late 2009 με core2duo με Samsung 840 ανοίγει σε 5-6 sec (4gb 1066 ram)<br> Προφανώς αυτο θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις κάποιον με i7 επεξεργαστη αν του κάνει 20 sec... Κάτι φταίει, αν τον ενδιαφέρει ας ψάξει να το βρει. Αν όχι, οκ, θα έχει ένα πιο αργο σύστημα.<br><br><br> Όσο για malware scanners, defrag utilities κλπ, και αυτά είναι κατάλοιπα απο εποχές windows. <br> Αν και στα windows εδώ και 3-4 χρόνια δεν έχω κανένα antivirus και anti malware γιατί αν ΝΙΩΘΕΙΣ και δεν είσαι τελείως άσχετος απλά δεν τα χρειάζεσαι. Τώρα αν παει ο άλλος σε ότι τσοντο-torrentοsite υπάρχει και κατεβάζει ότι να ναι, οκ προφανώς και τα χρειάζεται για να προστατευτεί... Ως ένα βαθμό ναι, αλλά πλέον υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι όπως θα δεις και θα διαβάσεις και σε σοβαρά σάιτ σχετικά με Mac OS X και πιστεύω ότι δεν πειράζει να μην κοιμόμαστε 100 τοις εκατό ήσυχοι οτι δεν πρόκειται ποτέ τίποτα να συμβεί. Sent from my iPhone using Insomnia
ozelot Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Κατά την γνώμη μου, σαν χρήστης Mac για πάρα πολλά χρόνια : 1. Όπως το κάθε ένα μηχάνημα, έτσι και το Mac θέλει κάποια περιοδική συντήρηση, αφού με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται διάφορα άχρηστα κατάλοιπα που αν μη τι άλλο έχουν αρνητική επίδραση στις επιδόσεις του. Ξεκινώντας από το πολύ απλό Restart για μεταξύ άλλων αύξηση της free RAM, μέχρις την γενική συντήρηση του συστήματος διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του συστήματος. 2. Όσο αφορά στα malware scanners τα θεωρώ περιττά, υπό την προϋπόθεση ότι κάνει κανείς ασφαλές computing, δηλαδή μεταξύ άλλων δεν κατεβάζει πειρατικά προγράμματα, δεν επισκέπτεται αμφίβολης αξιοπιστίας sites. Πάντως, αν κανείς αισθάνεται άνετα με κάποιο scanner στο σύστημα του, δεν έχει παρά να το εγκαταστήσει. 3. Το defragmentation ή σε ελεύθερη μετάφραση βελτιστοποίηση του δίσκου δεν είναι απαραίτητο στο Mac OS X, αφού το ίδιο το σύστημα δεν επιτρέπει fragmentation των αρχείων. Παράλληλα πολλές εφαρμογές με την αλλαγή που γίνεται σε ένα αρχείο, το διαγράφουν και το ξαναγράφουν σαν ένα ενιαίο αρχείο. Ενώ το defragmentation δεν συνιστάται σε SSDs, μπορεί να προκληθεί ακόμη και βλάβη στον δίσκο. Τώρα σε ότι έχει να κάνει γενικότερα με την συζήτηση, η iMarilina καλώς έπραξε και ανάρτησε τον οδηγό, ενώ ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει κάποιες απόψεις κατ' ευχή εποικοδομητικές. Τώρα το ότι η συζήτηση "ξέφυγε" κάπως, δεν νομίζω ότι αρμόζει στο πνεύμα του forum. Στο κάτω της γραφής, η κοπέλα απλά θέλησε να βοηθήσει.
iMarilina Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 <p>Κατά την γνώμη μου, σαν χρήστης Mac για πάρα πολλά χρόνια :</p> <p> </p> <p><strong>1</strong>. Όπως το κάθε ένα μηχάνημα, έτσι και το Mac θέλει κάποια περιοδική συντήρηση, αφού με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται διάφορα άχρηστα κατάλοιπα που αν μη τι άλλο έχουν αρνητική επίδραση στις επιδόσεις του. Ξεκινώντας από το πολύ απλό <strong>Restart</strong> για μεταξύ άλλων αύξηση της free RAM, μέχρις την <a href="http://macnotes.gr/2011/04/28/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/">γενική συντήρηση του συστήματος</a> διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του συστήματος. </p> <p> </p> <p><strong>2</strong>. Όσο αφορά στα malware scanners τα θεωρώ περιττά, υπό την προϋπόθεση ότι κάνει κανείς ασφαλές computing, δηλαδή μεταξύ άλλων δεν κατεβάζει πειρατικά προγράμματα, δεν επισκέπτεται αμφίβολης αξιοπιστίας sites. Πάντως, αν κανείς αισθάνεται άνετα με κάποιο scanner στο σύστημα του, δεν έχει παρά να το εγκαταστήσει.</p> <p> </p> <p><strong>3</strong>. Το defragmentation ή σε ελεύθερη μετάφραση βελτιστοποίηση του δίσκου δεν είναι απαραίτητο στο Mac OS X, αφού το ίδιο το σύστημα δεν επιτρέπει fragmentation των αρχείων. Παράλληλα πολλές εφαρμογές με την αλλαγή που γίνεται σε ένα αρχείο, το διαγράφουν και το ξαναγράφουν σαν ένα ενιαίο αρχείο. Ενώ το defragmentation δεν συνιστάται σε SSDs, μπορεί να προκληθεί ακόμη και βλάβη στον δίσκο. </p> <p> </p> <p>Τώρα σε ότι έχει να κάνει γενικότερα με την συζήτηση, η iMarilina καλώς έπραξε και ανάρτησε τον οδηγό, ενώ ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει κάποιες απόψεις κατ' ευχή εποικοδομητικές. Τώρα το ότι η συζήτηση "ξέφυγε" κάπως, δεν νομίζω ότι αρμόζει στο πνεύμα του forum. </p> <p> </p> <p>Στο κάτω της γραφής, η κοπέλα απλά θέλησε να βοηθήσει.</p> Κοίταξε και γω ασχολούμαι χρόνια με idevices και ειμαι σχετικά καινούρια στον κόσμο του Mac OS X αλλά διαβάζω ακατάπαυστα και ρωτάω και μαθαίνω, (οπως μαθαίνουμε πάντα και σε όλα) και όσο εχω δουλέψει το λογισμικό το βλέπω απροβλημάτιστο και ολα ειναι μια χαρά. Σχετικά με τους ιούς κλπ όντως απότι ρώτησα άτομα που ειναι ειδικοί σε μακ και χρήστες χρόνια ολοι μου ειπαν αυτό που λες, ότι καλό ειναι να υπάρχει προστασία ειδικά όταν χρησιμοποιούμε/μεταφέρουμε αρχεία μεταξύ windows/mac και όταν κατεβάζουμε προγράμματα κλπ. Απο κει και πέρα προγράμματα σαν το CleanMyMac προσωπικά το χρησιμοποιώ πού και πού και βλέπω οτι καθαρίζει αρκετά πράγματα. Για το defrag μου ειπαν αυτά που λες και συ ακριβώς και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Εννοείται ότι οποιοδήποτε σχόλιο/άποψη εποικοδομητική απο χρήστες μακ σαν και σένα ειναι υπερ-ευπρόσδεκτη γιατί πάντα μαθαίνει κανείς κάτι καινούριο. Sent from my iPhone using Insomnia
polaki Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Ως ένα βαθμό ναι, αλλά πλέον υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι όπως θα δεις και θα διαβάσεις και σε σοβαρά σάιτ σχετικά με Mac OS X και πιστεύω ότι δεν πειράζει να μην κοιμόμαστε 100 τοις εκατό ήσυχοι οτι δεν πρόκειται ποτέ τίποτα να συμβεί. Sent from my iPhone using Insomnia Σίγουρα, αλλά είμαι απο αυτούς που πιστεύουν ότι το 99% των προβλημάτων που σχετίζονται με ιούς η malware γενικότερα προέρχεται απο ευθύνη του χρήστη. Κάποτε πχ σου στελνανε email ένα .exe, το οποίο έκανε ότι νά´ναι και όλοι το άνοιγαν. Πλέον όλοι οι mail servers αυτά και αλλά πολλα τα κόβουν πριν καν φτάσουν στο mailbox. Επίσης hacked email accounts έστελναν (και στέλνουν) email με URL που οδηγούν σε μολυνσμενες σελίδες, πλέον οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι browsers σε προειδοποιούν αν πας να επισκεφτεις τη σελίδα αυτή. Πολλα απο τα προβλήματα δηλαδή που μαστιζαν την online experience μας δηλαδή έχουν σχεδόν εξαλειφθεί και μας προστατεύουν απο την ίδια μας την ασχετοσυνη. Οπότε τί μένει; Το να κατεβαζουμε ότι μας έρθει απο οποίο site μας έρθει στο μυαλό. Λίγο προσοχή να δίνουμε σε αυτό, και είμαστε ασφαλείς χωρίς καν να χρειάζεται να επιβαρυνθούν οι πόροι του υπολογιστή είτε είναι OSX (με σαφώς καλύτερο memory management) είτε windows.
alexsuzukilover Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Τελικά εγώ με i7 στα 35 sec άνοιγμα έχω πρόβλημα ε?Έκανα ότι έλεγαν οι οδηγοί εδώ αλλά καμία διαφορά.Και επιμένω σ`αυτό όχι γιατί το mac είναι εργαλείο της δουλειάς μου αλλά γιατί το θεωρώ κρίμα ένα μηχάνημα 1800 euro να μην κάνει ότι λέει( το γράφω αυτό για να μην έχουμε παρεξηγήσεις πάλι,δεν είμαι ειδικός σ`αυτά) Έχουμε και λέμε λοιπόν.Το εργαλείο μου έχει κάνει ότι έλεγε ο οδηγός,δεν είναι φορτωμένο με ότι λογής αηδία βρω μπροστά μου και γενικότερα το κρατάω καθαρό.Κανένα antivirus ή οποιαδήποτε εφαρμογή δεν ξεκινάει κατά το άνοιγμα του. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας βοηθήσει.
polaki Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Τελικά εγώ με i7 στα 35 sec άνοιγμα έχω πρόβλημα ε?Έκανα ότι έλεγαν οι οδηγοί εδώ αλλά καμία διαφορά.Και επιμένω σ`αυτό όχι γιατί το mac είναι εργαλείο της δουλειάς μου αλλά γιατί το θεωρώ κρίμα ένα μηχάνημα 1800 euro να μην κάνει ότι λέει( το γράφω αυτό για να μην έχουμε παρεξηγήσεις πάλι,δεν είμαι ειδικός σ`αυτά) Έχουμε και λέμε λοιπόν.Το εργαλείο μου έχει κάνει ότι έλεγε ο οδηγός,δεν είναι φορτωμένο με ότι λογής αηδία βρω μπροστά μου και γενικότερα το κρατάω καθαρό.Κανένα antivirus ή οποιαδήποτε εφαρμογή δεν ξεκινάει κατά το άνοιγμα του. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας βοηθήσει. Στο mini μου χρησιμοποίησα ένα app που δεν θυμάμαι πως το λένε για να κάνω carbon copy τον υπάρχον δίσκο μου στον καινούριο (ssd), και μετα τον αντικατέστησα. Τις πρώτες 2-3 φορές αργουσε όπως εσένα, μετα όμως πήγα disk utility και πατησα make startup ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι την επιλογή και δεν είμαι στο Mac τώρα ώστε να σου πω ακριβώς. Μόλις το έκανα αυτο, απο το επόμενο boot έπεσα στα 5-7 δευτερόλεπτα. Δοκίμασε το και πες μου!
iMarilina Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Τελικά εγώ με i7 στα 35 sec άνοιγμα έχω πρόβλημα ε?Έκανα ότι έλεγαν οι οδηγοί εδώ αλλά καμία διαφορά.Και επιμένω σ`αυτό όχι γιατί το mac είναι εργαλείο της δουλειάς μου αλλά γιατί το θεωρώ κρίμα ένα μηχάνημα 1800 euro να μην κάνει ότι λέει( το γράφω αυτό για να μην έχουμε παρεξηγήσεις πάλι,δεν είμαι ειδικός σ`αυτά) Έχουμε και λέμε λοιπόν.Το εργαλείο μου έχει κάνει ότι έλεγε ο οδηγός,δεν είναι φορτωμένο με ότι λογής αηδία βρω μπροστά μου και γενικότερα το κρατάω καθαρό.Κανένα antivirus ή οποιαδήποτε εφαρμογή δεν ξεκινάει κατά το άνοιγμα του. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας βοηθήσει. Στο mini μου χρησιμοποίησα ένα app που δεν θυμάμαι πως το λένε για να κάνω carbon copy τον υπάρχον δίσκο μου στον καινούριο (ssd), και μετα τον αντικατέστησα. Τις πρώτες 2-3 φορές αργουσε όπως εσένα, μετα όμως πήγα disk utility και πατησα make startup ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι την επιλογή και δεν είμαι στο Mac τώρα ώστε να σου πω ακριβώς. Μόλις το έκανα αυτο, απο το επόμενο boot έπεσα στα 5-7 δευτερόλεπτα. Δοκίμασε το και πες μου!Παρόμοιο μου ακούγεται με αυτό το σημείο στο άρθρο που λέει να σιγουρευτούμε ότι ο σκληρός αυτός ειναι επιλεγμένος;Sent from my iPhone using Insomnia <p>εγίνε αναφορά του θέματος λόγο της επιθετικότητας του ενλόγου μελους. Ειναι καθαρά ευθύνη των moderator να το επιλύσουν.</p> <p>Πραγματικά εχει καταντήσει πια κουραστικό αυτο εδω μέσα.Τα ίδια και τα ίδια δεν υπάρχει ίχνος τάξης.Λυπάμαι που το λέω.</p> <p>Συγνώμη για το off topic το μέλος imarillina που έχει τις καλύτερες προθέσεις να βοηθήσει αλλα πραγματικά εχω αγανακτήσει..</p> Παρακαλώ, κανένα θέμα. Συμβαίνουν αυτά, δεν πειράζει, τουλάχιστον έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση (πέραν των ατυχών παρεμβολών). Sent from my iPhone using Insomnia
alexsuzukilover Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Στο mini μου χρησιμοποίησα ένα app που δεν θυμάμαι πως το λένε για να κάνω carbon copy τον υπάρχον δίσκο μου στον καινούριο (ssd), και μετα τον αντικατέστησα. Τις πρώτες 2-3 φορές αργουσε όπως εσένα, μετα όμως πήγα disk utility και πατησα make startup ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι την επιλογή και δεν είμαι στο Mac τώρα ώστε να σου πω ακριβώς. Μόλις το έκανα αυτο, απο το επόμενο boot έπεσα στα 5-7 δευτερόλεπτα. Δοκίμασε το και πες μου! Τίποτα,καμία διαφορά. Εν τω μεταξύ μόλις χρονομέτρησα.Κατά το άνοιγμα μέτρησα τον χρόνο από τη στιγμή που πατάω το κουμπί μέχρι να δώ την επιφάνεια εργασίας και ο χρόνος ήταν 53,9 δευτερόλεπτα.Νομίζω ότι ο χρόνος είναι απαράδεκτος για i7.(25 sec από το κλίκ του "τερματισμός" μέχρι το σβήσιμο) Έχω φάει τον κόσμο 2 μέρες τώρα χωρίς καμία βελτίωση.
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Ποιον δίσκο έχεις μας έχεις πει ? Trim is On ?
alexsuzukilover Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Τον μανίσιο δίσκο έχω.(μην μου πεις ότι οι χρόνοι 5-8-10 sec που βλέπω είναι μόνο για ssd και ψάχνω άδικα?) Το "trim is on" ομολογώ πως δεν το καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειτε.
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Ε ναι βρε ! δεν υπάρχει boot σε συμβατικό σε τέτοιον χρόνο.. και το trim για SSD είναι ..
alexsuzukilover Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Πωπω ντροπή.Άδικα γράφω και απαντούν.Έχω ξενερώσει και παραγγέλνω άμεσα ssd. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις στο πρόβλημα που δεν υπήρξε ποτέ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα