haris013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 καλησπέρα,ενα φιλαράκι έχει ένα αρχαίο pc με τα εξής χαρακτηριστικά σύμφωνα με το speccy) cpu: intel pentium D 930 (presler ) (είναι 32bit απότι είδα) ram: 4 GB gpu: radeon x1600/1650 series 254mb (δεν λέει κάτι ποιό αναλυτικό και το pcb της κάρτας δεν αναφέρει κάτι ποιό συγκεκριμένο) mobo: gigabyte 81945P-G-RH και γενικά επειδή σέρνεται και θέλει και format θέλω να ρωτήσω τι λογισμικό να του περάσω σύμφωνα με το απαρχαιομένο hardware που έχει.τώρα φοράει τα xp (sp3) αλλά μου ζήτησε να του περάσω κάτι άλλο καθώς τόσα χρόνια τα έχει βαρεθεί. εγώ προσπαθώ να τον πείσω να βάλει linux απλά δεν ξέρω αν θα υπάρχει θέμα με την υποστίριξη του hardware και συγκεκριμένα με την κάρτα γραφικών. τα windows 8 είναι καλή επιλογή αν δεν πάμε σε λινουξ?(με νοιάζει ποιο πολύ αν υποστηρίζει το hardware,στο θέμα drivers) τέλος η χρήση του υπολογιστή είναι κάποια παιχνιδάκια στο steam(εχω τσεκάρει την έκδοση για λινουξ και υποστηρίζει αυτα που παίζει)πολύ browsing,movies,skype,προγραμματισμός(html,c#) , μετά επεξεργασία κειμένου (word/excel/powerpoint) και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι παίζει LoL όπου απόσο ξέρω δεν το υποστιρίζει το linux.(δεν είναι τεράστιο πρόβλημα ίσα ίσα καλό θα του κάνει να ξεκόψει,απλά με ενδιαφέρει να έχει την βέλτιστη εμπειρία στα παραπάνω με το hardware που ήδη έχει.)
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 αν δεν παει για λινουξ τα starter μια χαρα τα σηκωνει
tolis_01 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Με linux δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρει να παίζει το ίδιο καλά, μιας που ο fglrx δεν υποστηρίζει παλιές σειρές καρτών, ενώ ο radeon δεν έχει ισάξιες επιδόσεις σε 3d (αλλά είναι και ανάλογα την κάρτα). Από Windows παίρνει τα πάντα, XP, Vista, 7, εγώ δεν βρίσκω λόγο να μην βάλεις 7. Και τα 8 τα σηκώνει φυσικά, αλλά δεν ξέρω αν θα τον βολέψουν για desktop χρήση. 1
haris013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Με linux δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρει να παίζει το ίδιο καλά, μιας που ο fglrx δεν υποστηρίζει παλιές σειρές καρτών, ενώ ο radeon δεν έχει ισάξιες επιδόσεις σε 3d (αλλά είναι και ανάλογα την κάρτα). Από Windows παίρνει τα πάντα, XP, Vista, 7, εγώ δεν βρίσκω λόγο να μην βάλεις 7. Και τα 8 τα σηκώνει φυσικά, αλλά δεν ξέρω αν θα τον βολέψουν για desktop χρήση. αυτό για τους drivers θυμώμουν οτι έχει θέμα στο linux,έχω καιρό να ασχοληθώ και ήλπιζα οτι θα είχε βγεί καλύτερη υποστήριξη. drivers για τα 7αρια που θα βρώ? μπορείς να μου δώσεις κανα λινκ(κυρίως για την κάρτα γραφικών) το aero να το απενεργοποιήσω? τελικά θέλει να παραμείνει στα xp ώστε να μην μπλέξει με άλλο λειτουργικό, oπότε drivers γενικά που θα βρώ τους latest για xp?
tolis_01 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Για κάρτα γραφικών βάζεις τους Legacy (10.2) της AMD: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English (32bit) http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista64.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English (64bit) Είναι ίδιοι για Vista και για 7. Η μητρική απ'ότι βλέπω έχει αρκετά παλιά πράγματα επάνω, είναι σχεδόν αδύνατον να μην δουλέψουν σε 7 επιτόπου. Αν χρειαστεί βέβαια κάτι, για την κάρτα δικτύου έχει drivers εδώ:http://www.broadcom.com/support/ethernet_nic/netxtreme_desktop.php Για την κάρτα ήχου έχει στο site της gigabyte. Το aero απ'ότι διαβάζω δουλευει με αυτή την κάρτα, άρα είναι περισσότερο θέμα γούστου.
haris013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Για κάρτα γραφικών βάζεις τους Legacy (10.2) της AMD: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English (32bit) http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista64.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English (64bit) Είναι ίδιοι για Vista και για 7. Η μητρική απ'ότι βλέπω έχει αρκετά παλιά πράγματα επάνω, είναι σχεδόν αδύνατον να μην δουλέψουν σε 7 επιτόπου. Αν χρειαστεί βέβαια κάτι, για την κάρτα δικτύου έχει drivers εδώ: http://www.broadcom.com/support/ethernet_nic/netxtreme_desktop.php Για την κάρτα ήχου έχει στο site της gigabyte. Το aero απ'ότι διαβάζω δουλευει με αυτή την κάρτα, άρα είναι περισσότερο θέμα γούστου. έγινε! ευχαριστώ πολύ τώρα απο προγραμματα δεν έχει θέμα έτσι? πχ latest firefox τρέχει κομπλέ έτσι?
tolis_01 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 έγινε! ευχαριστώ πολύ τώρα απο προγραμματα δεν έχει θέμα έτσι? πχ latest firefox τρέχει κομπλέ έτσι? Προφανώς ναι Ότι τρέχει στα XP, τρέχει και στα Vista και στα 7 ακριβώς το ίδιο (απλά τα δυο τελευταία καταναλώνουν λίγο περισσότερο ραμ, αλλά με 4GB δεν υπάρχει θέμα), εκτός φυσικά από κάποια πολύ παλιά προγράμματα ή παιχνίδια. Πάντως για τα 4GB ραμ, ίσως τα 64bit Windows είναι καλύτερη επιλογή, γιατί με τα 32bit μπορεί να σου βλέπει και μόνο τα 3GB της ραμ.
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Σχετικα με την c# που αναφερεις. Εαν παει σε linux, ελεγξε εαν βολευεται με το mono develop. Εαν δεν εχει απαιτησεις ειναι οκ, σε διαφορετικη περιπτωση το Visual Studio και αρα Windows, ειναι μονοδρομος.
haris013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Σχετικα με την c# που αναφερεις. Εαν παει σε linux, ελεγξε εαν βολευεται με το mono develop. Εαν δεν εχει απαιτησεις ειναι οκ, σε διαφορετικη περιπτωση το Visual Studio και αρα Windows, ειναι μονοδρομος. του έχω πει σχετικά με το develpment σε linux και δεν τον νοιάζει,απλά έχει φάει κόλημα με το lol και αυτό είναι το μόνο θέμα του. εσύ gio σε ένα Pc με τέτοια specs τι λειτουργικό θα επέλεγες?
Moderators Gi0 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Windows 7 (..8, εαν βολευεται ο φιλος σου), εξαιτιας των απαιτησεων του (lol, λιγη c#) και της Ati. Βασικη προυποθεση, να υπαρχουν drivers για ολα. Καλυπτουν λιγο περισσοτερες απο τις απαιτησεις του. Κατα τ αλλα, εαν δεν σου κανει κοπο και εχεις το χρονο και τη διαθεση, γιατι δεν κανεις ενα dual boot με καποια διανομη που θα του φανει φιλικη (mint, ubuntu)?Μπηκες για να βρεις λυση και σου διπλασιαζω τη δουλεια θα μου πεις, αλλα ειναι ωραιο να του προσφερεις ερεθισματα, ειδικα εαν εχει ορεξη να το ψαξει
haris013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Windows 7 (..8, εαν βολευεται ο φιλος σου), εξαιτιας των απαιτησεων του (lol, λιγη c#) και της Ati. Βασικη προυποθεση, να υπαρχουν drivers για ολα. Καλυπτουν λιγο περισσοτερες απο τις απαιτησεις του. Κατα τ αλλα, εαν δεν σου κανει κοπο και εχεις το χρονο και τη διαθεση, γιατι δεν κανεις ενα dual boot με καποια διανομη που θα του φανει φιλικη (mint, ubuntu)? Μπηκες για να βρεις λυση και σου διπλασιαζω τη δουλεια θα μου πεις, αλλα ειναι ωραιο να του προσφερεις ερεθισματα, ειδικα εαν εχει ορεξη να το ψαξει και εγώ γουστάρω να βάλει λινουξάκι και να του τα κάνω όσο ποιο φιλικά γίνεται αλλά με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. έχει μια αίσθηση οτι λινουξ=μουφα/δυσχρηστο λειτουργικο,θα προσπαθήσω να τον μεταπείσω και να του βάλω καμια "έτοιμη" διανομή,mint σκέφτoμαι. έχω σκεφτεί το εξής να του βάλω main λειτουργικο λινουξ και να έχει τα windows αποκλειστικά για gaming.(δεν θα έχει εφαρμογες,ταινιες μουσική παραμόνο παιχνιδια,drivers και οτι άλλο τελοσπάντων είναι απαραίτητο για να τρέξει τα παιχνίδια του) απο την άλλη δεν ξέρω αμα εχει όρεξη να διαβάσει περί λινουξ γιατί οκ να του εγκαταστήσω εγώ το λειτουργικό και να του δείξω και 5 πράγματα αλλά δεν γίνεται να έρχομαι και να του φτιάχνω κάθε 3 και λίγο κάθε πρόβλημα που μπορεί να του τυχαίνει.
rfc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Και με τα 7 starter x64 2 χαρες θα δουλευει. Βγαλτου και τπτ aero κ.λ.π. γραφικα και θα ειναι ενταξει.
rfc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 σωστος φιλε. καποια χ64 των 7 τοτε. Premium νομιζω υπαρχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα