makfil Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει στην οικοδομή, συμβ/φική πράξη για τις κατανομές των κοινόχρηστων δαπανών, ο τρόπος επιμερισμού της δαπάνης για το πετρέλαιο φαίνεται, κατ' αρχάς, λογικός, αλλά μειονεκτεί σε ένα σημαντικό σημείο. Συγκεκριμένα, δεν συνυπολογίζετε το ότι αυτός που θα ανάψει το λέβητα πρώτος θα καταναλώσει περισσότερο πετρέλαιο και επομένως "μονάδες" για να ζεσταθεί το νερό και να ανέβει στους 70-80 βαθμούς ή όπου το έχετε βάλει και ο επόμενος θα βρει ζεστό το νερό και θα θερμανθεί αμέσως, χωρίς να καταναλώσει αντίστοιχες "μονάδες". Αυτό αντιμετωπίζεται, συνήθως, με την κατανομή αναλογικά στους ενοίκους ενός ποσοστού 20-25% της δαπάνης αγοράς του πετρελαίου και ο υπόλοιπο ανάλογα με τις "μονάδες" που έκαψε. Για το νέο ένοικο, σου απάντησα παραπάνω και συγκεκριμένα ότι, μόλις εγκατασταθεί, θα μετρήσεις μπροστά του το πετρέλαιο που έχει η δεξαμενή και είτε κάθε μήνα θα υπολογίζετε, με τον παραπάνω τρόπο, το πετρέλαιο που καταναλώσατε και θα βάζετε τα χρήματα σε ένα "κοινό ταμείο", για το πετρέλαιο που θα αγοράσετε μελλοντικά, είτε, πάλι με τον ίδιο τρόπο, θα υπολογίζετε τη δαπάνη που σας αναλογεί την επόμενη φορά που θα αγοράσετε πετρέλαιο.
louben Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Καταρχας ευχαριστω για την απαντηση. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι στο μελλον θα αφαιρω το 25% του πετρελαιου το οποιο θα πληρωνει ο καθενας το μισο (12.5%χ2) και το υπολοιπο 75% θα επιμεριζεται βασει των μοναδων οπως ισχυει τωρα σωστα;
makfil Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Σωστά και πιο πρακτικό είναι να υπολογίζεις τις δαπάνες λίγο πριν χρειαστεί συμπλήρωση η δεξαμενή. Σε όλη αυτή την ιστορία, βέβαια, το κέρδος του ιδιοκτήτη είναι, συνήθως, το υπόλοιπο πετρέλαιο που έχει αγοραστεί με τη συμμετοχή του ενοίκου και, όταν αυτός φεύγει, σπανίως θα θυμηθεί να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχούν στο πετρέλαιο που έχει μεν πληρώσει αλλά δεν έχει κάψει.
louben Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 τωρα μπερδευτηκα.ΝΑ καταλαβω.Φευγει την αλλη εβδομαδα η ενοικιαστρια και η δεξαμενη ηταν γεματη.Εχω υπολογισει ποσα λιτρα περιπου εχουμε καψει και οι δυο.Εχω καταγραψει και τις μοναδες(περιπου μισα-μισα ειναι).Οποτε λεω για 350 λιτρα λχ χ1.35 το λιτρο 470 ευρω/2 μου χρωστατε 235 ευρω σωστα.Φευγει αυτη.Εστω οτι η δεξαμενη εχει τωρα 650 λιτρα.Με το που ερχεται ο επομενος ενοικιαστης τον ενημερωνω οτι εχει τοσα λιτρα και οι μοναδες σου ειναι τοσες..Λιγο πριν το ξαναγεμισω μετραω τις μοναδες και των δυο και λεω εγω εχω τοσες εσυ τοσες καψαμε τοσα λιτρα(απο τα 650) αρα αντιστοιχει στον καθενα τοσο(απο το 75% γιατι το 25% το πληρωνουμε μισο μισο).Εγω ομως θα γεμισω ολη τη δεξαμενη.Κανω καπου λαθος?
makfil Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Όταν έρθει ο νέος ενοικιαστής, με το καλό, του εξηγείς το θέμα της κατανομής της δαπάνης για τη θέρμανση, δηλαδή τους όρους που σου είπα παραπάνω, δείχνεις τη δεξαμενή και ελέγχει, αν θέλει, το ύψος του πετρελαίου (τότε που θα μετρήσεις δεν θα έχει 650 λίτρα η δεξαμενή αλλά λιγότερα αφού θα καις πετρέλαιο εν τω μεταξύ), και από εκείνη την ημέρα και ποσότητα πετρελαίου θα αρχίσει η νέα περίοδος λειτουργίας της θέρμανσης με το νέο ενοικιαστή. Όταν χρειαστεί συμπλήρωση η δεξαμενή, θα μετρήσεις πάλι το υπόλοιπο πετρέλαιο της δεξαμενής, θα επιμερίσεις τη δαπάνη στα δύο διαμερίσματα, όπως σου είπα και θα αγοράσεις πετρέλαιο. Όπως είναι αναμενόμενο, με τα χρήματα που θα εισπράξεις, από την κατανάλωση των δύο διαμερισμάτων, δεν μπορείς να γεμίσεις τη δεξαμενή αλλά να αναπληρώσεις το πετρέλαιο που κάψατε. Εάν θέλεις να γεμίσεις τη δεξαμενή και διαθέτεις χρήματα, μπορείς να τη γεμίσεις αλλά θα πάρεις πίσω τα επιπλέον που θα βάλεις, λίγο καθυστερημένα.
louben Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Επανερχομαι με κατι αλλο. Αφου εφυγε η καινουργια ενοικιαστρια σκοπευω λιγο πριν τον ερχομο νεου να γεμισω πληρως τη δεξαμενη.Θεωρω πολυ λογικο το προαναφερθεν μοντελο (θεωρω το 20 και οχι το 25% παγιο λογικο αφου προκειται για διοροφο και το υπολοιπο με βαση την καταναλωση).Απλα μια ερωτηση.Θα καλεσω τον ενοικιαστη να πληρωσει την επομενη φορα που θα το ξαναγεμισω και αφου το ξαναγεμισω η μπορω να αιτηθω προπληρωμης καποια στιγμη του ετους (πχ τα χριστουγεννα) υπολογιζοντας το με βαση το παραπανω μοντελο για να το ξαναγεμισω.Το ρωταω για να αποφυγω τυχον χρεος του ενοικιαστη (καψει δηλαδη πετερελαιο και μεχρι να το ξαναγεμισω ν α εχει φυγει).Το ρωταω γιατι μου εχει συμβει και αυτο.......
makfil Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2013 Στη δεύτερη παράγραφο του προηγούμενου post έχω απαντήσει στην ερώτηση που βάζεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Ισως η πιο δικαιη αυτονομη θερμανση ειναι αυτη που εβαλα εδω και χρονια με κεντρικη θερμανση που ειχα με πετρελαιο και τωρα φυσικο αεριο http://www.energycycle.gr/ Πληρωνει καθε σωμα ποσσες μοναδες εκαψε και οχι ωρομετρητες κλπ Η συλλογη μοναδων γινεται ασυρματα και εγω απλα στελνω σε pdf τον λογαρισμο του φυσικου αεριου και μου στελνουν την κατανομη δαπανων.
makfil Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Αυτά σε οργανωμένες και τυπικά σωστές καταστάσεις με καταστατικό, κατανομή δαπανών κλπ. Στην περίπτωση που συζητάμε, δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά και ο ενδιαφερόμενος αναζητά τρόπους να καλυφθεί από τον εκάστοτε ενοικιαστή χωρίς να σκέφτεται ότι ο ίδιος είναι εκτεθειμένος αφού δεν έχει κατοχυρώσει κανένα πλαίσιο κανόνων για το συγκεκριμένο θέμα.
toykaki Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Να επιστρεψω στο θεμα κα να πω το δικο μου προβλημα..ηρθα σε ενα σπιτι βαζουν [πετρελαιο και ειμαι 3ος εχουμε κανει ολοι εξαερωση εχω κανει και εγω ..ακο0μα δεν εχουν αναψει κατω εγω αναψα αλλα εχω το εξηςπροβλημα..καθε φορα που αναβω πρεπει να τα κανω εξαερωση για να ζεσταθουν..και καθε φορα βγαζει,επισεις οταν κλεινω τα καλοριφερ ακουω σαν να αδειαζουν τα καλοριφερ απο νερο.το ακουω εντονα κιολας...για πειτε μου?
Penkwn Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και αν γνωρίζει κάποιος θα χαιρόμουν να με διαφωτίσει! Έχω αυτόνομη θέρμανση στο διαμέρισμα μου και είχα αφήσει για 6 ώρες περίπου ανοικτό τον διακόπτη του καλοριφέρ αλλά ο θερμοστάτης ήταν μηδενισμένος, υπάρχει περίπτωση να χρεωθώ αυτές τις 6 ώρες ; ευχαριστώ
adi32 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Αν πχ 10 ενοικοι θελουν να λειτουργει το καλοριφερ μονο καποιες ωρες πχ 7-10 το βραδυ και τις αλλες να ειναι κλειστο μπορει 1 μονο ενοικος να απαιτησει να λειτουργει ολη τη μερα αυτονομα και να χρεωνονται ολοι το παγιο ? To παγιο στην αυτονομη θερμανση ποσο ειναι ? Μπορει να γινει 0%?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα