Prof_Chaos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Αν έχεις boiler που τραβάει πετρέλαιο, σου κάνει εντύπωση γιατί πληρώνεις; Η γιαγιά, δεν έκανε σπατάλη, είναι στον ισόγειο και ως γνωστόν τα ισόγεια τραβάνε πολύ θέρμανση. Αν είχατε σωστή μελέτη θέρμανσης(εσείς και άλλο ένα 90%) η γιαγιά δεν θα πλήρωνε τόσα. Αδικείσαι κατα τα άλλα αλα ντα λα της παρασκευής το γάλα.. το ξέρεις; διάβασε αλλη μια τι εχω γράψει γιατι βιάζεσαι.. το πάγιο μποιλερ για να σου δώσω ενα hint γιατι μάλλον μπερδέυτηκες δεν αφορά κάυση πετρελαίου δική μου επειδή χρησιμοποιώ μποιλερ.Δεν χρησιμοποιώ τιποτα..
Luxx Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Το μποϊλερ δεν ειναι αυτη η λειτουργια που εχεις παντα ζεστο νερο; Οποτε λογικο ειναι οτι ακομα και να μη το χρησιμοποιεις θα πληρωνεις το παγιο.
Prof_Chaos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Το μποϊλερ δεν ειναι αυτη η λειτουργια που εχεις παντα ζεστο νερο; Οποτε λογικο ειναι οτι ακομα και να μη το χρησιμοποιεις θα πληρωνεις το παγιο. ναι αυτο είναι ακριβώς .. αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθόλου μπόιλερ οπως και το καλοριφέρ. Για να έχεις πάντα ζεστό πρέπει να το ανοίγεις το μποιλερ ειναι ακριβώς οπως το καλοριφέρ σε εμας..ενας διακόπτης το καλοριφέρ ενας το μποιλερ..Εγώ ανοίγω θερμοσίφωνο είναι πιο γρήγορο γενικά. Το Πάγιο Μποιλερ είναι μια ονομασία που έχουν στα κοινόχρηστα τα δικά μας Ξεχωριστή απο τα έξοδα πετρελαίου και μποιλερ και λογικά υποδειλώνει τις απώλειες που δημιουργούνται κατα την καύση του καλοριφερ . Γι κάποιον που δεν καίει καθόλου ουτε καλοριφέρ ουτε μπόιλερ πληρώνει ουσιαστικά την κάυση του και τι απώλειες των αλλων Πολλοί ισχυρίζονται οτι επειδή ενα διαμέρισμα δεν χρησιμοποιεί καλοριφέρ δημιουργεί έμμεσα απώλειες στα υπόλοιπα διαμερίσματα. Αυτό γιατι πέφτει η συνολική θερμότητα της πολυκατοικίας και ανοίγει το καλοριφέρ πιο συχνά για τους αλλους.. Υπάρχουν ομως και περιπτώσεις οπως η δική μου που χρησιμοποιούν τα aircondition και το σπίτι ειναι φούρνος..κατα συνέπεια δεν δημιουργεί απώλειες.
makfil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Πολλοί ισχυρίζονται οτι επειδή ενα διαμέρισμα δεν χρησιμοποιεί καλοριφέρ δημιουργεί έμμεσα απώλειες στα υπόλοιπα διαμερίσματα. Αυτό γιατι πέφτει η συνολική θερμότητα της πολυκατοικίας και ανοίγει το καλοριφέρ πιο συχνά για τους αλλους.. Υπάρχουν ομως και περιπτώσεις οπως η δική μου που χρησιμοποιούν τα aircondition και το σπίτι ειναι φούρνος..κατα συνέπεια δεν δημιουργεί απώλειες. Κάνεις λάθος λέγοντας "πολλοί ισχυρίζονται ..." γιατί αυτό δεν είναι ισχυρισμός κάποιου αλλά μια από τις προϋποθέσεις της μελέτης θέρμανσης που έγινε από το μηχανολόγο για την πολυκατοικία. Όταν έκανε τους υπολογισμούς του για να βγάλει τον κεντρικό λέβητα και τα σώματα που απαιτούνται σε κάθε διαμέρισμα της πολυκατοικίας, υπέθεσε, σωστά, ότι όλοι θα λειτουργούν αυτό το σύστημα θέρμανσης και έτσι κάθε όροφος δεν θα έχει πρόσθετες απώλειες, από πάνω ή/και από κάτω, επειδή κάποιος θα σκεφτόταν να μην χρησιμοποιήσει το κοινό σύστημα θέρμανσης. Όποιος μένει σε πολυκατοικία, είτε σε ιδιόκτητο είτε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, έχει στο μυαλό του ότι η πολυκατοικία, όπως και κάθε μικρή κοινωνία, διέπεται από ορισμένους κανόνες και μέσα σ' αυτούς περιλαμβάνεται ο κανονισμός της πολυκατοικίας που ρυθμίζει, καλώς ή καλώς, τη λειτουργία της.
Prof_Chaos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Κάνεις λάθος λέγοντας "πολλοί ισχυρίζονται ..." γιατί αυτό δεν είναι ισχυρισμός κάποιου αλλά μια από τις προϋποθέσεις της μελέτης θέρμανσης που έγινε από το μηχανολόγο για την πολυκατοικία. Όταν έκανε τους υπολογισμούς του για να βγάλει τον κεντρικό λέβητα και τα σώματα που απαιτούνται σε κάθε διαμέρισμα της πολυκατοικίας, υπέθεσε, σωστά, ότι όλοι θα λειτουργούν αυτό το σύστημα θέρμανσης και έτσι κάθε όροφος δεν θα έχει πρόσθετες απώλειες, από πάνω ή/και από κάτω, επειδή κάποιος θα σκεφτόταν να μην χρησιμοποιήσει το κοινό σύστημα θέρμανσης. Όποιος μένει σε πολυκατοικία, είτε σε ιδιόκτητο είτε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, έχει στο μυαλό του ότι η πολυκατοικία, όπως και κάθε μικρή κοινωνία, διέπεται από ορισμένους κανόνες και μέσα σ' αυτούς περιλαμβάνεται ο κανονισμός της πολυκατοικίας που ρυθμίζει, καλώς ή καλώς, τη λειτουργία της. Το ξέρω οτι ειναι κανονισμός ..Το γράφω και σε προηγούμενο μήνυμα οτι πρέπει να εναρμονιζόμαστε με τους κανονισμούς. Ο ισχυρισμός για να το θέσω καλύτερα πάει στο γεγονός οτι παγώνουν τα υπόλοιπα σπίτια επειδή εγώ δεν ανάβω καλοριφέρ... Για μένα που δεν χρησιμοποιώ πετρέλαιο και το σπίτι μου ειναι ζεστο απο τα aicondition μου κάνει λίγο άδικο να πληρώνω πάγια 30 ευρώ το μήνα.. Γι αυτό ρωτάω απλά και ωραία αλλάζει ο κανονισμός της πολυκατοικίας; Μην ξεχνάμε οτι οι περισσότερες πολυκατοικίες εχουν κόψει το πετρέλαιο και σε εμας 1 διαμερισμα εκανε λογαριασμό πετρελαίου 350 ευρώ... να είμαστε και λιγο σοβαροι όμως γιατι οι εποχες ειναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους και τα βλέπουν άνθρωποι αυτα και γελάνε ...
makfil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Βεβαίως, αλλάζει ο Κανονισμός της πολυκατοικίας, αλλά χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία των συνιδιοκτητών, σε θέματα όπως αυτό που σε ενδιαφέρει. Γιαυτό και, πρακτικά, δεν είναι εύκολο να αλλάξει.
Prof_Chaos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Βεβαίως, αλλάζει ο Κανονισμός της πολυκατοικίας, αλλά χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία των συνιδιοκτητών, σε θέματα όπως αυτό που σε ενδιαφέρει. Γιαυτό και, πρακτικά, δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Ωραία σε ευχαριστώ για την απάντηση οπότε αν ισχύει το απόλυτο της πλειοψηφίας δεν το βλέπω ευκολο . να σαι καλά.
makfil Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Για να είσαι πλήρως ενημεωμένος για τους κανόνες που έχουν εγκριθεί για την πολυκατοικία που μένεις, καλό θα ήταν να ζητήσεις αντίγραφο του Κανονισμού και να διαβάσεις καλά τα άρθρα που αφορούν τις κοινές υποχρεώσεις αλλά και τη λήψη αποφάσεων. 1
nvel Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 στο πάγιο πληρώνεις και την διαθεσιμότητα παροχής θέρμανσης και ΖΝΧ, το ότι αν θέλεις πατώντας ένα κουμπί θερμαίνεσαι και έχεις ZNX, το ότι δεν θέλεις θέρμανση δεν αφαιρεί την ετοιμότητα του συστήματος θέρμανσης να στα παρέχει και ότι υπάρχει ένα κομμάτι της ισχύος του λέβητα που δεν χρησιμοποιείται μειώνοντας την συνολική απόδοση του συστήματος 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Το ξέρω οτι ειναι κανονισμός ..Το γράφω και σε προηγούμενο μήνυμα οτι πρέπει να εναρμονιζόμαστε με τους κανονισμούς. Ο ισχυρισμός για να το θέσω καλύτερα πάει στο γεγονός οτι παγώνουν τα υπόλοιπα σπίτια επειδή εγώ δεν ανάβω καλοριφέρ... Για μένα που δεν χρησιμοποιώ πετρέλαιο και το σπίτι μου ειναι ζεστο απο τα aicondition μου κάνει λίγο άδικο να πληρώνω πάγια 30 ευρώ το μήνα.. Γι αυτό ρωτάω απλά και ωραία αλλάζει ο κανονισμός της πολυκατοικίας; Μην ξεχνάμε οτι οι περισσότερες πολυκατοικίες εχουν κόψει το πετρέλαιο και σε εμας 1 διαμερισμα εκανε λογαριασμό πετρελαίου 350 ευρώ... να είμαστε και λιγο σοβαροι όμως γιατι οι εποχες ειναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους και τα βλέπουν άνθρωποι αυτα και γελάνε ... Δεν είναι μόνο ότι τα άλλα διαμερίσματα έχουν περισσότερες απώλειες. Καίνε και περισσότερο για να ζεσταθούν. Αν έχεις π.χ. ένα λέβητα 100.000kcal/h οι οποίες έχουν υπολογιστεί ότι χρειάζονται για να θερμανθούν π.χ 10 διαμερίσματα, όσα λιγότερα διαμερίσματα ανάβουν, τόσο μεγαλύτερη σπατάλη έχεις. Γι'αυτό και το 1 διαμέρισμα έκανε 350 ευρώ πετρέλαιο, γιατί για να ζεστάνει 1 διαμέρισμα κατανάλωνε όση ενέργεια χρειάζονται 10 ξέρω γω. Βέβαια αυτό μετριάζεται απο το γεγονός ότι το νερό κρυώνει πιο αργά αλλά και πάλι γίνεται σπατάλη ενέργειας/καυσίμου. Φυσικά όλο αυτό είναι φαύλος κύκλος και βλέπουν οι άλλοι οτι αυτός έκαψε 350 και νομίζουν ότι τόσο θα πληρώσουν και αυτοί, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αν ανάβουν όλοι μαζί και πιο οικονομικό θα είναι και θα έχουν και καλύτερη θέρμανση. 2
louben Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 ΠΑιδια να κανω και εγω μια σχετικη ερωτηση?Μενω σε διωροφο με κεντρικη θερμανση και δυο κατοικουμενα διαμερισματα(εμεις και μια ενοικιαστρια απο πανω).Η ενοικιαστρια αυτη υπηρχε ανεκαθεν και ο πεθερος μου ειχε εφαρμοσει ενα βλακωδες συστημα συμφωνα με το οποιο την επομενη φορα που βαζαμε πετρελαιο διαρουσαμε το κοστος δια των μοναδων και εβγαινε το κατα προσεγγιση κοστος εκαστου.Εχοντας μεινει σε πολυκατοικια ξερω οτι αυτο ειναι λαθος αλλα τελος παντων.Τωρα που φευγει αυτη τι μπορω να κανω ετσι ωστε απο τον επομενο να υπαρχει ενα αξιοπιστο και δικαιο συστημα υπολογισμου του κοστους.Κυριως με ενδιαφερει να πληρωνει ανα μηνα (αφου εγω βαζω το πετρελαιο) και οχι αφου το ξαναγεμισουμε (πχ τωρα αν και ειναι στη μεση πρεπει να το γεμισω για να υπολογισω το κοστος της),.
makfil Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 1. Εάν τα διαμερίσματα έχουν τα ίδια περίπου σώματα, τότε είναι λογικό να διαιρείται η δαπάνη κατανάλωσης ή και αγοράς πετρελαίου στα δύο. Εάν όχι, ότε πρέπει να συνταχθεί μελέτη από μηχανολόγο μηχανικό, για να υπολογιστούν αφενός ακριβώς οι απώλειες αφετέρου οι κατανομές της δαπάνης. 2. Στην περίπτωσή σου, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουν οι ένοικοι, εσύ και ο μελλοντικός, κάθε μήνα ένα ποσό που δεν αντιστοιχεί σε καμία πραγματική δαπάνη. Αντίθετα, όταν μπει ο νέος ένοικος οφείλεις να του αναφέρεις ότι η δεξαμενή έχει τόσα λίτρα και, όταν θα συμπληρώσεις την ποσότητα που έχεις, θα υπολογίσεις την κατανομή, με βάση την προηγούμενη παρ., και θα ζητήσεις το αντίστοιχο ποσό.
louben Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 1)Τα δυο διαμερισματα ειναι περιπου τα ιδια τετραγωνικα.Η δαπανη καταναλωσης γινεται βασει των μοναδων και των δυο διαμερισματων/κοστος(δηλ π.χ 1000 μοναδες και οι δυο το πετρελαιο κοστισε 1000 ευρω αρα 1 ευρω η μοναδα.Εγω εκαψα 700 μοναδες αρα χρωσταω 700 ευρω εσυ 300 300 ευρω.Ειναι σωστο αυτο?Εμενα κατι δε μου παει καλα αφου γινεται χρεωση της Προηγουμενης δαπανης στην παρουσα αγορα οπου ομως το κοστος μπορει να ειναι μεγαλυτερο (οπως λχ περισυ με φετος οπου το πετρελαιο ακριβυνε σημαντικα. 2)Μπορω δηλαδη να παω τωρα και να της πω εχουμε καψει χ λιτρα,τοσες οι μοναδες τοσο το λιτρο τοσο το κοστος καθε μοναδας αρα χρωστας τοσα;
makfil Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι η "μονάδα" που αναφέρεις. Σε τι αντιστοιχεί; Πώς μετράς τις μονάδες που έκαψε το ένα διαμέρισμα και το άλλο; Υπάρχει μετρητής;
louben Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ναι καθε διαμερισμα εχει μετρητη που γραφει μοναδες(σαν το ρολοι της ΔΕη).Εως τωρα αθροιζουμε τις μοναδεςκαι τις διαιρουμε δια του συνολικου κοστους.Πχ αθροιστικα 1000 μοναδες το πετρελαιο κοστιζε 1000 ευρω αρα 1 ευρω η μοναδα.Εχω καψει 456 μοναδεςχ1 αρα χρωσταω 456 ευρω.ΚΑθε φορα το υπολογιζαμε στο γεμισμα οποτε ειναικαπως αξιοπιστο.Τωρα ομως ειμαστε στη μεση.Η πρεπει να το γεμισουμε οποτε αναγκαστικα πληρωνω και εγω πραγμα που αλλιως δε θα εκανα η να υπολογισω τα λιτρα που λειπουν και να της βγαλω κατα προσεγγιση κοστος.Ο επομενος ομως? ο λεβητας ειναι τωρα μεχρι τη μεση.Ενημερωνω τον επομενο γι αυτο.Οταν αδειασει και θε πρεπει να το γεμισω πως θα υπολογισουμε τις μοναδες μισου λεβητα (αφου τοσο θα εχουμε καψει) με το κοστος ολοκληρου (αφου θα τον εχω γεμισει).Γι αυτο και ειπα αν υπαρχει καποιος τροπος να το υπολογιζω βασει καταναλωσης (καποιος μαθηματικος τυπος ισως οπου θα πολλαπλασιαζω τις μοναδες καταναλωσης του πανω διαμερισματος και θα βγαινει αυτοματα η χρεωση ανεξαρτητα απο το ποσο πετρελαιο βαζω εγω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα