Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο καινουριο σπιτι που νοικιασα εχω αυτονομη θερμανση με πετρελαιο. Υπαρχει ενας διακοπτης που ανοιγει το καλοριφερ και μετα ρυθμιζω την θερμοκρασια. Μολις φτασει στην επιθυμητη θερμοκρασια, τοτε κλεινει το λαμπακι, κατι σαν θερμοστατης. (;; ;)

Η ερωτηση μου ειναι, οταν κλεινει το λαμπακι, αλλα δε κλεινω τον διακοπτη, χρεωνομαι ή οχι; Γιατι η διαχειριστρια απο αυτα που ειπε καταλαβα οτι χρεωνομαι μονο οταν ειναι κοκκινο το λαμπακι. 

Τωρα το ανοιξα και το εβαλα στους 19. Το λαμπακι εσβησε μετα απο 2 λεπτα.. Δλδ απο εδω και περα που τα σωματα ειναι ζεστα δε χρεωνομαι;; Εχω καταμπερδευτει!

Επισης τα κονοχρηστα για τους δυο προηγουμενους μηνες ηρθαν 100 ευρω το καθε μηνα! Υπηρχε ενα προβλημα με τα καλοριφερ και λενε οτι το διορθωσαν! Εγω τα ειχα ανοιξει εχθες για μια ωρα και οταν τα εκλεισε παρεμειναν ζεστα για τις επομενες δυο ωρες!! Ειναι φυσιολογικο αυτο ή οχι;

Βασικα δε με νοιαζει εαν ζεσταινονται απο μονα τους ή τα ζεσταινει ο πανω ή ο κατω και ετσι ζεσταινονται και τα δικα μου. Αυτο μου με ενδιαφερει ειναι εαν χρεωνομαι μονο οταν ειναι κοκκινο το λαμπακι.

Τελος, για ειναι ειμαι 100% σιγουρος, υπαρχει καποιος τροπος για να μετρησω σε μια ημερα ποσο ακριβως εκαψαν τα καλοριφερ μου; Καποιος μετρητης καπου;

Και κατι ακομα. Ξερετε εαν πχ θελω να ζεστανω συγκεκριμενα καλοριφερ, πως θα κλεισω τα υπολοιπα; Απο την βανα που εχει το καθενα κατω στη βαση;

Ευχαριστω!!

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O Διακοπτης αυτος ειναι ο θερμοστατης,οταν εσυ βαζεις μια θερμοκρασια ο θερμοστατης δινει εντολη να δουλεψει ο λεβητας και να θερμανει το σπιτι μεχρι να φτασει στην επιθυμητη θερμοκρασια,μετα σταματαει να λειτουργει,δλδ ακριβως αυτο που ειπες οσο ειναι αναμενο το λαμπακι σημαινει οτι δουλευει ο λεβητας,δεν εχει σημασια που τα καλοριφερ ειναι ζεστα μετα απο 2 ωρες,ειναι το νερο που ειναι ακομα ζεστο μεσα τους

Τα δικα σου καλοριφερ ζεστενονται ΜΟΝΟ απο το δικο σου λεβητα οχι αλλονων,αν εχεις πραγματι αυτονομη θερμανση,δλδ το πετρελαιο δεν το βαζεις εσυ?δεν καταλαβα αυτο με τα κοινοχρηστα

Δημοσ.

Εχει ηλεκτροβανα το καθε διαμερισμα. Τωρα δε ξερω και εγω παραπανω. Τι εννοεις να βαζω εγω το πετρελαιο;;

Αναλογα το ποσο πολυ καιω τα καλοριφερ θα ερχεται και παραπανω ο λογαριασμος στα κοινοχρηστα. Ειναι τα παγια + τις ωρες που καιει ο καθε ενοικος.

Δημοσ.

άρα έχετε 1 κοινό λέβητα σαν πολυκατοικία και ο καθένας το "καίει" και χρεωνεσται με τις ώρες σας;

Ισχύει οτι χρεώνεσαι ΜΟΝΟ όταν το λαμπάκι είναι κόκκινο. το οτι τα σώματα είναι ζεστα σημαίνει απλά ότι το νερό που στέλνει ο κυκλοφορητής είναι ακόμα ζεστό. --μπορεί και από άλλους αλλά δεν είμαι σίγουρος--

Δημοσ.

Από όσα διαβάζω μάλλον είναι σαν της αδερφής μου πριν περάσουν αέριο.

Το μόνο αυτόνομο που έχεις φίλε, είναι ότι εσύ αποφασίζεις ποιες ώρες θα κάψουν τα σώματά σου και όχι η συνέλευση και ο διαχειριστής.

Μάλλον υπάρχει ένας κεντρικός λέβητας που είναι για όλους. Θυμάμαι παλιά, επειδή η αδερφή μου είχε μικρά παιδιά, είχε ανοιχτά τα σώματα και τα βράδια, ενώ οι άλλοι τα έκλειναν. Το αποτέλεσμα ήταν ο κεντρικός λέβητας να δουλεύει μόνο για το διαμέρισμά της και να πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά της στα κοινόχρηστα.

Βασικά σε συμφέρει να έχεις αναμμένα τα σώματα όταν θα τα έχουν και άλλοι. Τώρα πώς μπορείς να το ξέρεις αυτό, μόνο αν αρχίσεις να τους χτυπάς τις πόρτες και να τους ρωτάς.

Όσο για την ερώτησή σου για το πώς βρίσκεις το πόσο καις, καλή επιτυχία. Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου 15 χρόνια δεν μπόρεσαν να βρουν άκρη, μέχρι που τα παράτησαν.

• Like 1
Δημοσ.

Δλδ η κανονικη αυτονομη θερμανση πως ακριβως ειναι και τι πλεονεκτημα εχει σε σχεση με αυτο που εχω εγω; 

Το εχω εδω και μιση ωρα ρε παιδια αναμενο, βασικα απο τοτε που το ανοιξα το λαμπακι εκλεισε μετα απο 2 λεπτα.. Δλδ θελετε να μου πειτε οτι τωρα 28 λεπτα που δεν αναψε καθολου, δε χρεωνομαι; Δε μου φαινεται λογικο.. Αμα ειναι ετσι θα το αφηνω ολη την ημερα ανοικτο στους 20 βαθμους.

Δημοσ.

Εχει ηλεκτροβανα το καθε διαμερισμα. Τωρα δε ξερω και εγω παραπανω. Τι εννοεις να βαζω εγω το πετρελαιο;;

Αναλογα το ποσο πολυ καιω τα καλοριφερ θα ερχεται και παραπανω ο λογαριασμος στα κοινοχρηστα. Ειναι τα παγια + τις ωρες που καιει ο καθε ενοικος.

Ωχ καταλαβα,σκατα αυτονομη θερμανση,αυτονομη ειναι οταν εχεις τον ατομικο σου λεβητα βαζεις το πετρελαιο μονος σου και αναβει μονο οταν το χρειαζεσαι εσυ,αυτο που εχετε τωρα ειναι.....αθλιο,μπορει να πληρωνει ο καθενας οση ωρα το χρησημοποιει ΑΛΛΑ οταν δουλευει ο τεραστιος λεβητας για ενα ατομο,ξοδευει πετρελαιο,οποτε με λιγα λογια παιζει να μην σβηνει ποτε αυτος ο λεβητας,και μπορει εσυ να πληρωνεις με τις ωρες αλλα οσο περισοτερο λειτουργει ο λεβητας τοσο πιο "ακριβες" ειναι αυτες οι ωρες
Δημοσ.

Στη θέρμανση αυτού του τύπου η συμμετοχή στις δαπάνες μετριέται με το νερό που μπαίνει στο διαμέρισμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κανονισμό, ένα ποσοστό 20-25% επιμερίζεται σε όλα τα διαμερίσματα, για λόγους ισοκατανομής της δαπάνης για το ξεκίνημα του λέβητα που θα κάνει το διαμέρισμα που θα τον ανάψει πρώτο.

Το λαμπάκι που ανάβει και κλείνει αντιστοιχεί στη θερμοκρασία που έχεις βάλει στον θερμοστάτη, και όχι στην κατανάλωση που κάνεις.

ΥΓ Προσπάθησε να διαβάσεις τον κανονισμό για να μάθεις πώς χρεώνονται οι δαπάνες

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβώς όπως ειπώθηκε. Μόνο όταν είναι το λαμπάκι αναμμένο, χρεώνεσαι την χρήση του καλοριφέρ (ώρες χρήσης). Το αν εκείνη την στιγμή το χρησιμοποιούν άλλοι, δεν έχει σημασία στην χρέωση όπως λάθος αναφέρθηκε σε άλλο ποστ.

Απλώς, ο 1ος που θα το ανάψει, χρεώνεται με παραπάνω χρόνο χρήσης καθώς περιμένει μέχρι ο λέβητας να καταφέρει να θερμάνει το νερό στην απαιτούμενη θερμοκρασία.

Το χειμώνα, τον θερμοστάτη δεν το κλείνουμε ποτέ, ακόμα και όταν λείπεις κατά την διάρκεια της ημέρας! Ορίζουμε μια ελάχιστη θερμοκρασία την οποία θέλουμε να έχει το σπίτι (πχ 15 βαθμούς). Έτσι όταν θα είσαι στο σπίτι σου και θα θες να το ζεστάνεις, ανεβάζεις λίγο τον θερμοστάτη, και επειδή υπάρχει ήδη μια βασική θερμοκρασία στον χώρο, τα καλοριφέρ δεν χρειάζονται να δουλέψουν πολύ για να ζεστάνουν.

Αντίθετα, αν κλείσεις τελείως το καλοριφέρ, τότε θα πέσει δραματικά η θερμοκρασία, και όταν θα το ανάψεις, θα χρειαστεί να το αφήσεις πολύ ώρα μέχρι να ζεσταθούν τα δωμάτια.

Τέλος, βρείτε μια νορμάλ θερμοκρασία στον θερμοστάτη όπου νιώθετε άνετα στο χώρο σας. Μην το βάζετε πχ 25,26 βαθμούς γιατί έτσι είναι λογικό να μην μπορεί ποτέ να πιάσει αυτές τις τιμές, και να είναι συνεχώς ανοικτό.

Το λαμπάκι που ανάβει και κλείνει αντιστοιχεί στη θερμοκρασία που έχεις βάλει στον θερμοστάτη, και όχι στην κατανάλωση που κάνεις.

Το λαμπάκι παραμένει ανοικτό όσο χρησιμοποιείς την θέρμανση, και μέχρι τα σώματα να ζεστάνουν τον χώρο στην επιθυμητή θερμοκρασία. Συνεπώς είναι και έμμεσος δείκτης κατανάλωσης.
Δημοσ.

Δλδ ο θερμοστατης μετραει την θερμοκρασια δωματιου; Πχ τωρα το εχω στο 20, εδω και μιση ωρα,  και τα καλοριφερ εχουν κρυωσει. Γιατι;

Δημοσ.

Γιατί η θερμοκρασία του χώρου, εκεί που είναι ο θερμοστάτης είναι ίση ή μεγαλύτερη των 20 βαθμών.

Επίσης στις πολυκατοικίες υπάρχει χρέωση ακόμα και κλειστά να έχεις όλα τα σώματα, πρέπει να τσεκάρεις τη σχετική νομοθεσία και το καταστατικό.

Η μόνη περίπτωση να χρεώνεσαι αυτό που καις είναι αν η μέτρηση κάθε διαμερίσματος γίνεται με θερμιδομετρητή.

Δημοσ.

Το λαμπάκι παραμένει ανοικτό όσο χρησιμοποιείς την θέρμανση, και μέχρι τα σώματα να ζεστάνουν τον χώρο στην επιθυμητή θερμοκρασία. Συνεπώς είναι και έμμεσος δείκτης κατανάλωσης.

Το λαμπάκι δεν λειτουργεί όπως λες.

Ανάβει όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από την επιθυμητή και σβήνει όταν την πιάσει.

Γιαυτό και δεν είναι δείκτης κατανάλωσης έστω και έμμεσος.

Η κατανάλωση μετριέται από το μετρητή που είναι έξω από το διαμέρισμα και μετράει το νερό που κυκλοφορεί.

Δημοσ.

makfil, το ίδιο ακριβώς πράγμα λέμε για την λειτουργία του θερμοστάτη...... :/

Η χρέωση γίνεται βάση ωρών χρήσης. Κοινώς όσο ανάβει το λαμπάκι, κάνεις χρήση. Δεν γίνεται χρήση ογκομετρητή νερού όπως πχ στην χρήση της ΕΥΔΑΠ.

Δημοσ.

Γιατί η θερμοκρασία του χώρου, εκεί που είναι ο θερμοστάτης είναι ίση ή μεγαλύτερη των 20 βαθμών.

Επίσης στις πολυκατοικίες υπάρχει χρέωση ακόμα και κλειστά να έχεις όλα τα σώματα, πρέπει να τσεκάρεις τη σχετική νομοθεσία και το καταστατικό.

Η μόνη περίπτωση να χρεώνεσαι αυτό που καις είναι αν η μέτρηση κάθε διαμερίσματος γίνεται με θερμιδομετρητή.

Ο οποιος ειναι αρκετα ακριβος και δεν το βαζεις κανεις,κακως ομως μιας και ειναι οτι πιο ακριβες για να χρεωνεται ο καθενας σωστα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...