Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αντιμετωπίζω ένα περιέργο πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα σας.

Έχω το Thomson TG585 στο ένα δωμάτιο και στο άλλο έχω το desktop pc και το laptop.

Πέρασα καλώδιο ethernet 20m από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
Όταν συνδέω το ethernet στο laptop έχω Ιντερνετ και ολα καλα.

Πρόσφατα, πήρα το tp-link sf1008d για να εχω ενσυρματο Ιντερνετ και στο laptop και στο desktop.
Όταν συνδεω το 20μετρο καλωδιο απο το Thomson στο Tp-link, δεν βλεπει τιποτα, ουτε το router ουτε το switch.
Αν συνδεσω το 20μετρο απο το Thomson απευθειας στο laptop εχω net.
Αν παλι το συνδεσω απευθειας με το desktop, δεν εχω!

Αλλαξα router και εβαλα το Dlink 2640b.

Σε αυτο το router συνδεω το 20μετρο στο switch και δεν εχω Ιντερνετ, το συνδεω ομως απευθειας στο laptop και εχω!!
Έχω βαλει και ενα 10μετρο belkin ethernet, απο το router στο switch.
Με αυτο, μπορω να μοιρασω ιντερνετ και στο desktop και στο λαπτοπ.
Με τα λιγα με τα πολλα, το 20μετρο καλωδιο δε μπορω να το κουμπωσω στα router και να παρω νετ απο το switch (καθως δεν αναβει κανενα λαμπακι σε router/switch) αλλα αν το συνδεσω στο laptop εχω νετ.

Αν το συνδεσω στο desktop τιποτα!
Αυτη τη στιγμη, έχω το 10μετρο αναμεσα στο Dlink router και το tp-link switchακι και ετσι παιρνω νετ στο desktop. Με το 20μετρο, παιρνω νετ κατευθειαν απο το router στο laptop. 
Επειδη το 20μετρο περναει μεσα απο τοιχο, δε με παιρνει να το παρατησω.
Τα καλωδια ειναι cat5e και οι υπολογιστες εχουν win7.
Εγω θελω  το 20μετρο να δινει απο το router στο switch internet και να μη μπλεξω και με το 10μετρο που εχω μεσα στα ποδια μου αλλα δε ξερω γιατι δεν μπορει να γινει κατι τετοιο και ποιο ειναι το προβλημα.
Ευχαριστω. 

Δημοσ.

κοιτα η αληθεια ειναι οτι εγω το εκανα με την πρεσσα αλλα γινεται να δουλευει κανονικα στην απευθειας συνδεση και οχι μεσω του switch? Δε μου περασε κατι τετοιο κατα νου ειναι η αληθεια, σκεφτομουν για κανενα firmware update..

Δημοσ.

κοιτα η αληθεια ειναι οτι εγω το εκανα με την πρεσσα αλλα γινεται να δουλευει κανονικα στην απευθειας συνδεση και οχι μεσω του switch? Δε μου περασε κατι τετοιο κατα νου ειναι η αληθεια, σκεφτομουν για κανενα firmware update..

για το switch δεν υπαρχει firmware update.τσεκαρε μια τα χρωματα και πες πως τα εχεις βαλει γιατι εχω μια υποψια οτι κατι δεν παει καλα και απλα το λαπτοπ για καποιο λογο περναει την κινηση ενω το switch οχι εφοσον μου λες οτι δεν αναβει λαμπακι.

Δημοσ.

Ναι ελεγα για τα router να κανω update τα firmware τους.
Κοιτα τωρα που το ξανα δοκιμασα το 20μετρο στο switch, το λαμπακι της θυρας στο οποιο το
κουμπωνω αναβει ελαχιστα ανα 2 δευτερολεπτα περιπου.
Τα χρωματα ετσι οπως τα βλεπω, απο την μερια με το κλιπακι του rj45 και απο τα αριστερα στα δεξια ειναι:

καφε ----- καφε/ασπρο ----- πρασινο ----- πρασινο/ασπρο ----- μπλε ----- ασπρο/μπλε ----- πορτοκαλι ----- ασπρο/πορτοκαλι

UPDATE:
Ετσι ειναι η ακρη που κουμπωνω στο switch εκει δηλαδη που εκοψα το καλωδιο στα 20μετρα, η αλλη ειναι με το κλιπακι της το εργοστασιακο και ηταν ηδη περασμενο απο πρεσσα. Το καλωδιο ηταν ετοιμο 30 μετρα στο συνολο αλλα το εκοψα εγω στην μια ακρη και το περασα απο πρεσσα.

Δημοσ.

Λοιπον, απο εκει, οσο μπορω να διακρινω, και παλι απο την μερια με το κλιπακι του rj45 και απο τα αριστερα στα δεξια ειναι:

καφε ----- καφε/ασπρο ----- πρασινο ----- μπλε/ασπρο ----- μπλε ----- πρασινο/ασπρο ----- πορτοκαλι ----- ασπρο/πορτοκαλι

Δημοσ.

Οτιναναι δλδ, η μαλλον σχεδον. ξαναφτιαξτο ακριβως με την ιδια σειρα χρωματων φιλε και θα παιξεις

• Like 1
Δημοσ.

Οοοκ βεβαια δεν καταλαβα γιατι μεχρι τωρα επαιζε στο λαπτοπ αλλα δεν υπαρχει προβλημα, διπλα την εχω την πρεσσα.
Λοιπον, κανω την εγχειρηση και ενημερωνω :-D

Δημοσ.

τα ρουτερ καντα προληπτικα αλλα δεν θα αλλαξει κατι.

τα καλωδια ειναι λαθος στο ειπα:P

στο πρωτο εχεις βαλει το πρασινο ασπρο με το πρασινο ενω στο εργοστασιακο το ασπρο πρασινο ειναι με το μπλε που ειναι και το σωστο.εσυ εχεις κανει λαθος την δικια σου πλευρα.οποτε ξαναφτιαξτην και ολα ως δια μαγειας θα παιξουν.ο 100 ος που κανει λαθος το καλωδιο.και να το φτιαχνες απο την αρχη θα ελεγα οκ.αλλα αφου ειχες το εργοστασιακο καλωδιο και μπορουσες να δεις πως ειναι το βυσμα γιατι το φτιαξες λαθος?

ο τροπος που παιζει στην ευρωπη συνηθως ειναι ο b

δηλαδη ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο πρασινο ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕΕΕΕΕΕΕ  μετα ασπρο μπλε ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΣΣΙΝΟΟΟ και ασπρο καφε καφε.δηλαδη το μπλε με το πορτοκαλι κανουν ανωμαλιες και πανε με το αλλο χρωμα:P

επισης αν φτιαξεις την εργοστασιακη πλευρα με τον δικο σου τροπο ενω θα ειναι παλι ενα προς ενα παλι δεν θα παιζει το καλωδιο παραπανω απο 10-15 μετρα.το καλωδιο φτιαχνεται μονο με 2 τροπους και δεν υπαρχουν αλλοι.και οι δυο τροποι ειναι με συγκεκριμενα τα χρωματα με μια συγκεκριμενη σειρα για συγκεκριμενο λογο

• Like 1
Δημοσ.

Το εκανα, οκ τωρα παιζει.

Η αληθεια ειναι πως οταν το εκοψα πρωτη φορα, ειδα την συνδεσμολογια απο μια φωτο στο Ιντερνετ για το πως πρεπει να ειναι.

Και αφου δουλευε με το laptop, ουτε καν ειχα φανταστει πως τα ειχα κανει λαθος και επαιζε για καποιο λογο ;;

Τωρα τα πρεσσαρα με τη σωστη σειρα και παιζει το 20μετρο με το switch.
Παντως, ειναι φυσιλογικο τα ledακια του switch να τρεμοπαιζουν συνεχεια;
Νομιζα πως ειναι ον/οφ, αν υπαρχει συνδεση με μηχανημα ή οχι.
Σας ευχαριστω παντως και τους δυο :-)

Δημοσ.

Το εκανα, οκ τωρα παιζει.

Η αληθεια ειναι πως οταν το εκοψα πρωτη φορα, ειδα την συνδεσμολογια απο μια φωτο στο Ιντερνετ για το πως πρεπει να ειναι.

Και αφου δουλευε με το laptop, ουτε καν ειχα φανταστει πως τα ειχα κανει λαθος και επαιζε για καποιο λογο ;;

Τωρα τα πρεσσαρα με τη σωστη σειρα και παιζει το 20μετρο με το switch.

Παντως, ειναι φυσιλογικο τα ledακια του switch να τρεμοπαιζουν συνεχεια;

Νομιζα πως ειναι ον/οφ, αν υπαρχει συνδεση με μηχανημα ή οχι.

Σας ευχαριστω παντως και τους δυο :-)

μια χαρα.μαλλον ιδες την σωστη συνδεσμολογια αλλα δεν την εκανες.που δεν υπηρχε λογος να την κοιταξεις καν αφου μπορουσες να την δεις απο το καλωδιο που ηδη εκοψες η απο την αλλη ακρη.αλλα οκ απειρα ατομα κανουν το ιδιο λαθος και μετα λενε γιατι δνε παιζει το καλωδιο στα 100 η γιατι παιζει στα 10 η δεν παιζει παραπανω απο 10 μετρα.ναι στα switch σε πολλα switch περα απο On off οταν υπαρχει traffic αναβοσβηνουν.σε αλλα αναλογα το χρωμα που αναβουν σου λεει αν ειναι 100 η 1000 για τα 1000αρια switch>και στα Poe switch υπαρχει και ενδειξη αν εχεις Poe συσκευη.

• Like 2
Δημοσ.

μια χαρα.μαλλον ιδες την σωστη συνδεσμολογια αλλα δεν την εκανες.που δεν υπηρχε λογος να την κοιταξεις καν αφου μπορουσες να την δεις απο το καλωδιο που ηδη εκοψες η απο την αλλη ακρη.αλλα οκ απειρα ατομα κανουν το ιδιο λαθος και μετα λενε γιατι δνε παιζει το καλωδιο στα 100 η γιατι παιζει στα 10 η δεν παιζει παραπανω απο 10 μετρα.ναι στα switch σε πολλα switch περα απο On off οταν υπαρχει traffic αναβοσβηνουν.σε αλλα αναλογα το χρωμα που αναβουν σου λεει αν ειναι 100 η 1000 για τα 1000αρια switch>και στα Poe switch υπαρχει και ενδειξη αν εχεις Poe συσκευη.

Α μαλιστα, δεν το ηξερα αυτο για τα switch, ειδικα για τα gigabit και το χρωμα τους.

Ευχαριστω για την βοηθεια!  :-) 

Δημοσ.

Α μαλιστα, δεν το ηξερα αυτο για τα switch, ειδικα για τα gigabit και το χρωμα τους.

Ευχαριστω για την βοηθεια!  :-)

συνηθως ειτε στο manual eite εκτυπωμενα πανω στο ρουτερ σου λεει πχ yellow 100 mbit,orange 1000mbit,blinking activity poe=poe

oπως και παλια στα 100αρια το αντιστοιχο.αλλο χρωμα σε μερικα για 10 και αλλο χρωμα για 100.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...