CoOliO Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά..Μόλις σήμερα πήρα από το e-shop 1 σετ μητρικής,επεξεργαστή,ραμ 1155...Αφού τα σύνδεσα όλα σωστά παρατήρησα κάτι..Όταν πατάω το κουμπί για να ανοίξει το pc πάει να γυρίσει ο ανεμιστήρας από την cpu και σταματάει μετά άλλη μια φορά το ίδιο και αφού γίνεται αυτό για καμιά 5 δευτερόλεπτα στην 3η φορά ξεκινάει και γυρίζει στο full του για περίπου άλλα 5 δευτερόλεπτα ενώ μετά έρχεται στα κανονικά του..Λέτε να υπάρχει δυσλειτουργία του ανεμιστήρα?Δοκίμασα και έδωσα σε μια am2 και ξεκινούσε κανονικά!!!
GP7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Συνήθως σταματάει μία φορά για ελάχιστα δευτερόλεπτα και ξανά αρχίζει. Αλλά και πάλι δε μου φαίνεται τόσο παράλογο να συμβαίνει κι αυτό που λες. Σε αρκετές intel πλατφόρμες έχω δει να ξεκινάει για λίγο ο ανεμηστήρας, μετά να σταματάει, μετά να μαξάρει κι έπειτα από λίγο να έρχεται στα κανονικά του.. Προσωπικά δε θα ανησυχούσα.
CoOliO Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Οπότε να μην ασχοληθώ με doa και εγγυήσεις σωστά?Εγώ το είδα για 1η φορά και ανησύχησα!
GP7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Εφόσον η ψύκτρα ξεκινάει, μετά σταματάει μόνο για 3-4 δευτερόλεπτα (κι αυτό μόνο στην εκκίνηση εννοείται), μετά μαξάρει και μετά είναι στις normal στροφές της, όχι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ακόμα κι αν σταματάει 2 ή 3 φορές στην εκκίνηση, αλλά για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, και πάλι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Κι εγώ όταν το είχα πρωτοδεί είχα ανησυχήσει, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος και είναι φυσιολογικό.
CoOliO Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Το πιο σπαστικό είναι ο ήχος που δουλεύει για καμιά 5 δευτερόλεπτα στο full..Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για όλα!
GP7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Το τρέξιμο στο full των ανεμηστήρων (και της cpu και του case -ειδικά αν έχεις και πολλά-) σου παίρνει λίγο το κεφάλι, αλλά τι να κάνουμε, λίγα δευτερόλεπτα είναι αυτά. Να'σαι καλά..!
doakes Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 ..Όταν πατάω το κουμπί για να ανοίξει το pc πάει να γυρίσει ο ανεμιστήρας από την cpu και σταματάει μετά άλλη μια φορά το ίδιο και αφού γίνεται αυτό για καμιά 5 δευτερόλεπτα στην 3η φορά ξεκινάει και γυρίζει στο full του για περίπου άλλα 5 δευτερόλεπτα ενώ μετά έρχεται στα κανονικά του.. Κι εμενα κανει ακριβως το ιδιο ο ανεμιστηρας του Q6600 μου στη μητρικη που τον εχω τωρα, σε αλλη μητρικη που τον ειχα με την ιδια ακριβως ψυκτρα δε θυμαμαι να το κανε αυτο και φοβομουν μηπως εχει θεμα η μητρικη με την ταση (Volt) που βγαζει στο βυσμα του ανεμιστηρα.
CoOliO Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Φίλε μου πιστεύω πως είναι θέμα ψύχτρας γιατί όταν σύνδεσα μια ψύχτρα am2 ξεκινούσε σωστά!
adtakhs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Είναι η μαμά ψήκτρα ??? Στο δικό μου AM3+ με FX 8350 η ψύκτρα ξεκινάει να γυρίζει κάθε 5-λεπτό ... για 10sec και μετά ξανασταματά ! Και αυτό σε κανονική λειτουργία του pc !
kosegdit Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Το θέμα είναι, εν ώρα κανονικής λειτουργίας, ο ανεμιστήρας δουλεύει κανονικά; Έχεις normal θερμοκρασίες; Αν δεν έχεις τέτοιο θέμα, τότε άστον να κάνει ότι θέλει κατά την εκκίνηση.
doakes Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Είναι η μαμά ψήκτρα ??? Στο δικό μου AM3+ με FX 8350 η ψύκτρα ξεκινάει να γυρίζει κάθε 5-λεπτό ... για 10sec και μετά ξανασταματά ! Και αυτό σε κανονική λειτουργία του pc ! Εμενα adtakh ειναι η μαμα με εναν Delta fan.Τωρα που το σκεφτομαι το μονο διαφορετικο που ειχα κανει πριν τον βαλω στη νεα μητρικη ηταν οτι τον ειχα παει σε ενα βενζιναδικο να τον φυσηξω και γυαλισε, τον κραταγα ομως με το χερι μου να μη γυρναει οσο τον φυσαγα.Παντως μονο στην αρχη κανει αυτα τα κομπιασματα.
Scaner Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Απο την στιγμη που οι θερμοκρασιες ειναι οκ, και δεν σβηνει στα καλα καθουμενα ο υπολογηστης, αυτο σημαινει οτι ολα λειτουργουν οπως πρεπει. Ειναι θεμα εντολων το να λειτουργει λιγο, ή full ή και καθολου ο ανεμιστηρας, αρκει να κραταει τις θερμοκρασιες στα απαιτουμενα επιπεδα. αν εχεις κανει καποια αναβαθμηση-αλλαγη στα bios, ισως να οφειλεται σε αυτο το σχετικο "προβλημα". Οπως ειπαν και οι υπολοιποι, αν δεν δημιουργει προβληματα τοτε, δεν χρειαζεται να ανυσηχεις.
doakes Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Thanks οχι ισα ισα που ειναι αθορυβος,δεν χτυπαει και οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες 32-33C.Απλα αυτο το κομπιασμα που κανει στην αρχη που παει να γυρισει και σταματαει με φοβισε λιγο.
GP7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Τα "τσαλιμάκια" στην εκκίνηση είναι φυσιολογικά. Αλλά αυτό που λες Τάκη να σταματάει για κανά 5λεπτο εν ώρα λειτουργίας μου φαίνεται περίεργο. Ίσως να είναι επειδή απλά δεν το έχω ξανακούσει, αλλά και πάλι θα το έψαχνα για να ήμουν σίγουρος. Εφόσον πάντως από θερμοκρασίες είσαι εντάξει, τότε και πάλι λογικά δεν υπάρχει θέμα.
adtakhs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Τα "τσαλιμάκια" στην εκκίνηση είναι φυσιολογικά. Αλλά αυτό που λες Τάκη να σταματάει για κανά 5λεπτο εν ώρα λειτουργίας μου φαίνεται περίεργο. Ίσως να είναι επειδή απλά δεν το έχω ξανακούσει, αλλά και πάλι θα το έψαχνα για να ήμουν σίγουρος. Εφόσον πάντως από θερμοκρασίες είσαι εντάξει, τότε και πάλι λογικά δεν υπάρχει θέμα. Όταν το cpu δουλεύει σε IDLE με στους 30C με τα φουρφούρια της ψύκτρας να έχουν σταματήσει τι να κοιτάξω ? Είναι ρύθμιση από το bios αυτή , να δουλεύει η ψύκτρα με τις μικρότερες δυνατές στροφές ώστε να κρατάει την θερμοκρασία του επεξεργαστή κάτω από τους (50C) το έχω ρυθμίσει ! Η ψύκτρα που έχω έχει πολύ μεγάλη θερμοχωρητικότητα, δηλαδή μπορεί για πολύ ώρα να τραβάει την θερμοκρασία από τον επεξεργαστή και να την αποθηκεύει μέσα της διώχνοντας την προς το περιβάλλον αμέσως μετά ! Οι ανεμιστήρες ξεκινούν από την στιγμή που η ψύκτρα δεν μπορέσει να κρατήσει την θερμοκρασία μέσα στο όριο αυτό ! Ετσι έχω την απόλυτη ησυχία μου και ταυτόχρονα πολύ καλές θερμοκρασίες ! Κατάλαβες ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα