multidanze Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα σας, έχω μία επιχείρηση με 4 υπολογιστές οι οποίοι τώρα είναι συνδεδεμένοι όλοι σε ένα router ώστε να έχουν ίντερνετ.Κόλλησαν ιο όμως όλοι και αναγκάστηκα να εγκαταστήσω το KIS ώστε να αποφύγω ξανά δυσάρεστες εκπλήξεις. Το θέμα είναι ότι οι υπολογιστές είναι σχετικά παλιοί και με το KIS επάνω σέρνονται. Οπότε εδώ έρχεται το θέμα να στήσω ένα δίκτυο με έναν κεντρικό υπολογιστή σαν server και όλοι να είναι συνδεδεμένοι επάνω του σαν τερματικά ώστε να μην χρειάζεται να έχω σε όλους antivirus.Υπάρχει αυτή η δυνατότητα?Αν ναι, σε τι θα πρέπει να στηθεί ο server? linux? windows?Αν καλέσω μία εταιρεία να μου τα κάνει όλα αυτά πιο θα είναι περίπου το κόστος της εργασίας?Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
rfc Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μπορεις και να απεγκαταστησεις το KIS και να βαλεις κατι πιο ελαφρυ. το avast ειναι αρκετα ελαφρυ και το panda cloud..... πουπουλο, χωρις ομως τις ιδιες δυνατοτητες (θα την κανεις μια χαρα τη δουλεια σου και με αυτο ομως). Δεν αξιζει να πληρωσεις για να κανεις το ανωτερω μιας και θα χρειαστεις να αγορασεις και καποιου ειδους server..... k.l.p. Οταν αναβαθμιστεις καντα αυτα.
multidanze Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Το θέμα μου δεν είναι το κόστος αλλά να γίνει η δουλειά μου σωστά. Μπορεί να γίνει όπως ζητάω πιο πάνω?
rfc Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Επειδη και η δικια μου δουλεια ειναι αυτη, θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα να τα εγκαταστησω σε καινουργιο σερβερ με ερειπια μηχανακια και να εχω να αντιμετωπιζω ενα καρο προβληματα. Βασικα ειναι και λιγο λεπτο το θεμα και επειδη δε γνωριζω την εγκατασταση σου, δε μπορω να σου πω και σιγουρα.
multidanze Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Το θέμα μου είναι ότι όποιο antivirus και να βάλω επάνω δεν τρέχουν σωστά... Εγώ θέλω να έχω το ΚΕΦΑΛΑΙΟ επάνω στον server και τα τερματικά μου να τρέχουν απλώς αυτό... Επειδή δεν είναι και πολύ καινούρια να μην τα φορτώσω με antivirus κτλ...
platongr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Γίνετε αυτό που λες, να στήσεις δηλαδή σε έναν καλό υπολογιστή και να μπαίνουν όλοι οι υπολογιστές από εκεί για να δουν internet. Antivirus θα βάλεις μόνο σε αυτόν, χωρίς αυτό να σε διασφαλίζει ότι π.χ δεν θα φέρει ένας user ένα στικάκι από το σπίτι του και θα περάσει το virus στο δίκτυο. Προστατεύεσαι απλά από σελίδες στο internet και μπορείς να τους περιορίσεις και τι σελίδες θα βλέπουν ώστε να μην χαζεύουν όλη την ημέρα στο facebook. Όσον αφορά το "κεφάλαιο" συνεχίζει και παίζει έτσι όπως είναι.
multidanze Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Οπότε στήνω windows και βάζω επάνω το KIS ας πούμε? ή θα ήταν καλύτερο να βάλω linux? Στικάκια δεν παίζουν γιατί δεν είναι τέτοια η εργασία μας.
platongr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Για την δουλειά που θέλεις, είτε windows βάλεις είτε linux το ίδιο κάνει. Προτίμησε κάτι που θα σε διευκολύνει εσένα στην διαχείριση (προφανώς windows). Κάπως έτσι είναι η λογική, απλά θα πρέπει να δουλέψει σαν ρούτερ το pc αυτό ώστε να στέλνει την κίνηση στα pc που την ζητάνε ή να στήσεις ένα proxy. Είναι διάφορα σενάρια που μπορείς να ακολουθήσεις.
rfc Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Σαφως και γινεται αυτο που λες, αλλα ναι μεν ειναι και κομματακι δυσκολο και θα χασει και στην αποκριση του δικτυου αμα τα περναει απο proxy, οχι πολυ αλλα θα χασει, αναλογως βεβαια και την παλαιοτητα των hardware (καρτες δικτυου, switch). το panda cloud ειναι internet antivirus και οι ποροι που σου καταναλωνει ειναι ελαχιστοι. Εγω σε παλια μηχανηματα που το εχω βαλει δεν εχω δει καμια αισθητη διαφορα. Μπορεις να το δοκιμασεις μια και αν δεις οτι δε σου κανει, πηγαινε στην αλλη λυση, ή σε αλλη.
Bspus Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Τι προγραμματα τρεχεις στην επιχειρηση? Υπαρχει καποιο που δεν τρεχει το ιδιο η αντιστοιχο σε linux? Γιατι αν χρειαζεσαι απλα internet και office μηπως βολευτεις με μια απλη διανομη linux σε ολα και χωρις antivirus Δεν μας λες τι windows ετρεχες και πως. Ηταν μηχανηματα με XP και οι χρηστες administrator? Windows 7 με η χωρις UAC, τι? Αν μεινεις στα windows θα προτεινα καταρχην να πας τουλαχιστον σε 7. Κατα προτιμηση professional αλλα ισως δεν ειναι απαραιτητο. Σε καθε περιπτωση να τρεχεις απλος χρηστης και να εχεις τις απαραιτητες προφυλαξεις στο browser (μοζιλλα με noscript η παρομοιο). Αν εισαι με xp που ειναι το πιθανοτερο εφοσον τα μηχανακια ειναι παλια, η διαδικασια του να τρεχεις απλος χρηστης και μαλιστα εκτος domain ειναι ακρως σπαστικη αλλα το θεωρω εκ των ουκ ανευ εφοσον μιλαμε για επαγγελματικο χωρο και η ασφαλεια μετραει για σενα Με antivirus βολευεσαι και με το security essentials κατα τη γνωμη μου. Δεν θα πηγαινα σε κατι πολυ δυνατο αν δεν σκοπευα να κανω κεντρικη διαχειρηση, πραγμα που δεν παιζει για 4 μηχανακια. Πιο σημαντικο ειναι να εχεις πληρως ενημερωμενο λειτουργικο και το θεμα δικαιωματων χρηστων οπως ανεφερα. Τελος κλεισε τρυπες οπως το autorun στα στικακια.
multidanze Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Windows XP τρέχουν τα μηχανάκια μου και δεν είναι παλιά, πιστεύω, για να πάνε σε windows 7. Αν βάλω linux θα μπορώ να έχω το ΚΕΦΑΛΑΙΟ στημένο εκεί?
Bspus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Τωρα καταλαβα οτι το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ειναι συγκεκριμενο προγραμμα! Δεν ξερω αν τρεχει απο wine και ποσο θα εχεις ορεξη να το ψαξεις για να τρεξει η τι προβληματα μπορει να βγαλει στην πορεια.
mad-proffessor Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δε θα παίζει καλα σε wine μονο windows το κεφαλαιο
multidanze Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Αν στήσω ένα pc με windows για το κεφάλαιο και ένα pc με linux για το internet είναι καλύτερα?
mad-proffessor Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Εννοείς τι σαν thin clients(τερματικά) τα win pc χωρίς δίσκο και το linux σαν pdc σερβερ όπου θα έχεις proxy squid για να βγαίνουν ιντερνετ τα άλλα; http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1410507.html http://www.ltsp.org/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα