Προς το περιεχόμενο

Παλιό PC ώς Media Player

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιά σας παίδες, αποφάσισα χτες να αναστήσω το παλιό PC μου για να το χρησιμοποιήσω ως Media player για HD και 3D media player αλλά απογοητεύτηκα. 

Το PC είναι αγορασμένο το 2003, p4 3.0 ghz (η έκδοση με το 800 fsb) 1 gb ram ddr 400 σε dual chanel, μια albatron triniti 6600 gt AGP 128 mb (vga, dvi και κάτι σαν svideo που δεν μου πολύ μοιάζει με svideo) και η mobo μια gigabyte ga-8knxp. Και του έβαλα windows xp SP3. Οι player που δοκίμασα ήταν o vlc και windows media player classic με το klite codec.

Εκτός από την προφανή έλλειψη dhmi (σκέφτομαι κάτι σε vga to cmposite, minijack to composite)  αυτό που με ενοχλεί είναι η χαμηλή απόδοση στην αναπαραγωγή 3D video. Υπάρχει τρόπος να το κάνω να δουλέψει χωρίς αναβάθμιση( που ούτως η άλλως δεν παίρνει); 

Δημοσ.

Νομίζω πως δε γίνεται με το συγκεκριμένο hardware να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χοντρικά, για να εκμεταλλευτείς το σύγχρονο software στην αναπαραγωγή hd υλικού χρειάζεσαι είτε επεξεργαστή επιπέδου core2duo τουλάχιστον 2 ghz, είτε κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει hardware decoding of HD content (μέσω DXVA πχ) ...

• Like 1
Δημοσ.

Πάνω κάτω αυτά διαβάζω και εγώ, και να σκεφτείς πως ένα κινητό των 200 ευρό παίζει καλύτερα HD από ένα PC !!! Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ.

Είναι hyper threading ο Ρ4.... το lord of the rings HD το παίζει καλά, αλλά ναι και εγώ πιστεύω πια πως είναι χαμένο παιχνίδι γενικά....

Δημοσ.

Λοιπόν, όποιος έχει παρόμοιο σύστημα με το δικό μου ας ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες

http://www.tomshardware.co.uk/forum/293943-15-play-videos-efficiently

Πλέον μπορώ και παίζω νερό ό,τι full hd video έχω στη συλλογή μου και κάποιες  3d ταινίες χωρίς πρόβλημα. Με λίγο ψάξιμο πιστεύω μπορεί να βρεθεί ακόμα ποιο αποδοτική λύση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δέν υπάρχουν για AGP

Επειδη χλωμό το κοβω να μπορεσεις να παιξεις οτιδηποτε στο μουσειακο αυτο pentium μηπως να δωσεις καμια 200 ευρω να αναβαθμιστεις ?

πουλα μητρικη-μνημη-επεξεργαστη κανα 35-40 ευρω βαλε αλλα 100-150 και παρε πισι της προκοπης για αυτα που θες . προφανως ο κοσμος εδω μπορουμε να βοηθησουμε

Δημοσ.

Επειδη χλωμό το κοβω να μπορεσεις να παιξεις οτιδηποτε στο μουσειακο αυτο pentium μηπως να δωσεις καμια 200 ευρω να αναβαθμιστεις ?

πουλα μητρικη-μνημη-επεξεργαστη κανα 35-40 ευρω βαλε αλλα 100-150 και παρε πισι της προκοπης για αυτα που θες . προφανως ο κοσμος εδω μπορουμε να βοηθησουμε

Αν είναι να δώσω 200 ευρώ παίρνω και Media player, απλά είχα αυτό το PC στην άκρη και είπα να δω πως γίνεται να το αξιοποιήσω. Μου φάνηκε ενδιαφέρον σαν ασχολία.

Δημοσ.

Αν είναι να δώσω 200 ευρώ παίρνω και Media player, απλά είχα αυτό το PC στην άκρη και είπα να δω πως γίνεται να το αξιοποιήσω. Μου φάνηκε ενδιαφέρον σαν ασχολία.

πρέπει να σε κάνει !! αν δεν βρεις  μεταχειρισμένη

Link.png Site: http://www.amazon.co.uk/ATI-Radeon-HD3650-videocard-PCI-Express/dp/B00465MDBE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1362897929&sr=8-1">ATI Radeon HD3650 £36.99

Δημοσ.

πρέπει να σε κάνει !! αν δεν βρεις  μεταχειρισμένη

Link.png Site: http://www.amazon.co.uk/ATI-Radeon-HD3650-videocard-PCI-Express/dp/B00465MDBE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1362897929&sr=8-1">ATI Radeon HD3650 £36.99

Αυτή είναι PCI-X, υπάρχει μια περίπτωση να μου δώσει ένας γνωστός μου μια αντίστοιχη που αν δεν κάνω λάθος είναι HD3xxx είμαι στην αναμονή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...