KingLuther_78 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Για να επανελθω,υπαρχει καποια καρτελα καπου που να φαινεται ποτε/αν κανει αποσυνδεσεις το συγκεκριμενο ρουτερ και ποτε ηταν η τελευταια φορα που εκανε?Πολλες φορες λειπω απο το σπιτι και θελω να ξερω οταν γυρναω,αν εκανε και ποτε εκανε.Επισης επειδη το βραδυ οταν κοιμαμαι το κλεινω για να μην υπερθερμαινεται,υπαρχει περιπτωση να θεωρειται αποσυνδεση/restart το απλο κλεισιμο που θα το κανω καθε βραδυ και να μου τα περναει αυτα σαν αποσυνδεσεις?Ευχαριστω προκαταβολικα! Υ.Γ Για να κανω update το firmware στο ρουτερ θα πρεπει να ειναι συνδεδεμενο το ρουτερ ενσυρματα με τον υπολογιστη,σωστα?
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Για να επανελθω,υπαρχει καποια καρτελα καπου που να φαινεται ποτε/αν κανει αποσυνδεσεις το συγκεκριμενο ρουτερ και ποτε ηταν η τελευταια φορα που εκανε?Πολλες φορες λειπω απο το σπιτι και θελω να ξερω οταν γυρναω,αν εκανε και ποτε εκανε.Επισης επειδη το βραδυ οταν κοιμαμαι το κλεινω για να μην υπερθερμαινεται,υπαρχει περιπτωση να θεωρειται αποσυνδεση/restart το απλο κλεισιμο που θα το κανω καθε βραδυ και να μου τα περναει αυτα σαν αποσυνδεσεις?Ευχαριστω προκαταβολικα! Υ.Γ Για να κανω update το firmware στο ρουτερ θα πρεπει να ειναι συνδεδεμενο το ρουτερ ενσυρματα με τον υπολογιστη,σωστα? a.update ναι με καλωδιο.κλειστα firewall.αν δεν πετυχει απο safe mode η δινεις καρφωτα Ip. b,δεν υπαρχει νοημα να το κλεινεις ποτε.αν το βαλεις καθετα τοτε ειναι που δεν ζεστενεται. c.καθε φορα που το κλεινεις μηδενιζουν τα counter των αποσυνδεσεων. δ.αν πας στο broadband connection βλεπεις 2 πραγματα.ενα dsl connection και ενα internet services.στο ιντερνετ services βλεπεις ποση ωρα ειναι Up το ιντερνετ. στο dsl connections αμα πας στο details σου λεει.ποση ωρα ειναι up το dsl δηλαδη ο συγχρονισμος.και σου λεει Loss of signal καπου που σου λεει ποσες φορες εχασε συγχρονισμο. και εχει και ενα counter που σου λεει ποσες ωρες μερες ειναι ανοιχτο το ρουτερ.αυτο ειναι στο Thomson gateway Και configuration και γραφει Time since power on
KingLuther_78 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Αρα φιλε μου αν το κλεινω το βραδυ,ολες αυτα τα tags θα μηδενιζουν?Σωστα?Οποτε αυτα εχουν αξια και λενε την αληθεια,οταν μενει ανοιχτο το ρουτερ.Αν το κλεινω καθε βραδυ,θα μου λενε μονο για καθε ημερα τι εγινε.Αν ειχα αποσυνδεσεις κατα την διαρκεια της ημερας που εμεινε ανοιχτο.Σωστα τα ειπα?
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Αρα φιλε μου αν το κλεινω το βραδυ,ολες αυτα τα tags θα μηδενιζουν?Σωστα?Οποτε αυτα εχουν αξια και λενε την αληθεια,οταν μενει ανοιχτο το ρουτερ.Αν το κλεινω καθε βραδυ,θα μου λενε μονο για καθε ημερα τι εγινε.Αν ειχα αποσυνδεσεις κατα την διαρκεια της ημερας που εμεινε ανοιχτο.Σωστα τα ειπα? ολα σωστα.
KingLuther_78 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτα ειναι τα στοιχεια της γραμμης μου,οπως τα βγαζει το ρουτερ.Μπορεις να μου πεις πως χαρακτηριζεται η γραμμη μου?Καλη,Μετρια,Κακη,Χαλια? Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,023 / 14,351 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0.00 / 0.00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 18.0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7.0 / 16.0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 12.5 / 10.5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 0 CRC Errors (Up/Down): 0 / 41 HEC Errors (Up/Down): 5,791 / 34 Ρωταω γιατι με δεδομενο οτι εχω το συγκεκριμενο ρουτερ που αναφερεται στο θεμα,και μαλιστα με firmware 7.4.4.7,αναρωτιεμαι μηπως οι αποσυνδεσεις γινονται λογω κακης ποιοτητας της γραμμης η' λογω του ρουτερ και της ευπαθειας που εχει στις αποσυνδεσεις,ειδικα στην περιπτωση μου που χρησιμοποιειτε στο λαπτοπ ΑΣΥΡΜΑΤΑ μιας και μου ειχες πει οτι ειδικα ασυρματα οταν μπουκωνει το συγκεκριμενο κανει πολλες αποσυνδεσεις.Αν θεωρεις οτι η γραμμη μου ειναι μετρια,μπορεις να μου αναφερεις μοντεμ-ρουτερ που να φημιζονται οτι ειναι σταθερα και χωρις αποσυνδεσεις ακομα και με μετριες τηλεφωνικες γραμμες οπως η δικη μου?Γιατι ξερω ρουτερ που ειναι πολυ καλα οταν η γραμμη ειναι αψογη,το θεμα ειναι να μου αναφερεις ρουτερ που να ειναι σταθερα και χωρις αποσυνδεσεις η' "γεφυρες" ακομη και οταν η γραμμη ειναι μετρια. Σε ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτα ειναι τα στοιχεια της γραμμης μου,οπως τα βγαζει το ρουτερ.Μπορεις να μου πεις πως χαρακτηριζεται η γραμμη μου?Καλη,Μετρια,Κακη,Χαλια? DSL Type: G.992.5 annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,023 / 14,351 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0.00 / 0.00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 18.0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7.0 / 16.0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 12.5 / 10.5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 0 CRC Errors (Up/Down): 0 / 41 HEC Errors (Up/Down): 5,791 / 34 Ρωταω γιατι με δεδομενο οτι εχω το συγκεκριμενο ρουτερ που αναφερεται στο θεμα,και μαλιστα με firmware 7.4.4.7,αναρωτιεμαι μηπως οι αποσυνδεσεις γινονται λογω κακης ποιοτητας της γραμμης η' λογω του ρουτερ και της ευπαθειας που εχει στις αποσυνδεσεις,ειδικα στην περιπτωση μου που χρησιμοποιειτε στο λαπτοπ ΑΣΥΡΜΑΤΑ μιας και μου ειχες πει οτι ειδικα ασυρματα οταν μπουκωνει το συγκεκριμενο κανει πολλες αποσυνδεσεις.Αν θεωρεις οτι η γραμμη μου ειναι μετρια,μπορεις να μου αναφερεις μοντεμ-ρουτερ που να φημιζονται οτι ειναι σταθερα και χωρις αποσυνδεσεις ακομα και με μετριες τηλεφωνικες γραμμες οπως η δικη μου?Γιατι ξερω ρουτερ που ειναι πολυ καλα οταν η γραμμη ειναι αψογη,το θεμα ειναι να μου αναφερεις ρουτερ που να ειναι σταθερα και χωρις αποσυνδεσεις η' "γεφυρες" ακομη και οταν η γραμμη ειναι μετρια. Σε ευχαριστω πολυ προκαταβολικα! μια δυο ερωτησεις.α.τι εταιρεις εχεις . β.ριξε firmware update στο ρουτερ.ειναι πολυ παλιο firmware. γ.μπες εδω και κατεβασε το firmware για το v7 .κατεβασε το 8.2.6.5 το generic.μετα κατεβασε το wizard και περνα το firmware.με ethernet θα περασεις το firmware. η γραμμη δεν παιζει τερμα αλλα δεν ειναι και ασχημα.απαντησε μου αυτα και σχολιαζουμε και τα υπολοιπα για αποσυνδεσεις κτλ.
KingLuther_78 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) ΟΤΕ ειμαι.Οταν αλλαξω υπολογιστη,το βλεπω προς Χριστουγεννα,με συμβουλευεις δηλαδη να μην παρω καινουριο ρουτερ και να δοκιμασω πρωτα αυτα που μου προτεινες?Οι αποσυνδεσεις πιστευεις ειναι καθαρα θεμα ρουτερ και ΟΧΙ λογω ποιοτητας τηλεφωνικης γραμμης? Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2013 από KingLuther_78
KingLuther_78 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Οταν βρεις χρονο φιλε,θα εκτιμουσα να απαντουσες στο τελευταιο μου ποσταρισμα.Ευχαριστω πολυ! Υ.Γ Κατι που παρατηρησα μολις τωρα.Το S/N Margin μου "παιζει",ενω συνηθως ειναι στο 9.5 πριν καμια ωρα ηταν 10.5 ενω πριν λιγο ηταν 8.Ειναι δυνατον να "παιζει"?Δεν ειναι σταθερο?Και εννοειται οτι δεν εχω ανοιγοκλεισει το ρουτερ για να πω οτι μπορει καθε φορα που το ανοιγα να "επαιζε" σε διαφορετικο νουμερο καθε φορα το S/N Margin. Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,023 / 15,158 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0.00 / 0.00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 18.0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7.0 / 16.0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11.5 / 8.0 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 4 / 0 FEC Errors (Up/Down): 2 / 0 CRC Errors (Up/Down): 2 / 772 HEC Errors (Up/Down): 5,798 / 668 Κατι τελευταιο,τι ειναι αυτο?Να ανησυχω? Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2013 από KingLuther_78
poulinos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 ΟΤΕ ειμαι.Οταν αλλαξω υπολογιστη,το βλεπω προς Χριστουγεννα,με συμβουλευεις δηλαδη να μην παρω καινουριο ρουτερ και να δοκιμασω πρωτα αυτα που μου προτεινες?Οι αποσυνδεσεις πιστευεις ειναι καθαρα θεμα ρουτερ και ΟΧΙ λογω ποιοτητας τηλεφωνικης γραμμης? η γραμμη σου δεν ειναι ουτε μαυρα χαλια ουτε τελεια.θα μπορουσε πολυ καλυτερα μια που με 16 attenuation θα μπορουσες να εχεις και 18 Mbit αλλα και παλι δεν θεωρειται προβλημα για τον οτε.ειναι στα φυσιολογικα ορια.απο εκει και περα για να δει καποιος το μεγιστο της γραμμης σου και να ειναι σιγουρος οτι δεν φταιει η καλωδιωση του σπιτιου ή θα πρεπει να κανει δοκιμη στον κατανεμητη,ή να κανει δοκιμη μονο το ρουτερ συνδεδεμενο στο κεντρικο πριζακι χωρις τιποτε αλλο,η αν πιανουν τα χερια του να δοκιμασει στο κεντρικο πριζακι αφαιροντας την καλωδιωση που παει στα αλλα δωματια.και επισης και δοκιμη μεαλλο ρουτερ.γενικα το thomson ειναι αρκετα σταθερο αλλα πολλες φορες τραβαει και ολοκληρο reboot.οποτε για μενα ξεκινα με το firmware για να δεις τι γινεται.αμα συνεχισουν τα προβληματα τοτε δοκιμασε σκετο το ρουτερ στην γραμμη χωρις τηλεφωνα ,σπλιττερ ,φιλτρα για να δεις τι γινεται.επισης αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο και αυτος.γιατι πολλοι δεν βαζουν.οποτε θελει δοκιμες για να αποκλεεις πραγματα. Οταν βρεις χρονο φιλε,θα εκτιμουσα να απαντουσες στο τελευταιο μου ποσταρισμα.Ευχαριστω πολυ! Υ.Γ Κατι που παρατηρησα μολις τωρα.Το S/N Margin μου "παιζει",ενω συνηθως ειναι στο 9.5 πριν καμια ωρα ηταν 10.5 ενω πριν λιγο ηταν 8.Ειναι δυνατον να "παιζει"?Δεν ειναι σταθερο?Και εννοειται οτι δεν εχω ανοιγοκλεισει το ρουτερ για να πω οτι μπορει καθε φορα που το ανοιγα να "επαιζε" σε διαφορετικο νουμερο καθε φορα το S/N Margin. Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1,023 / 15,158 Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0.00 / 0.00 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 18.0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7.0 / 16.0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11.5 / 8.0 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 4 / 0 FEC Errors (Up/Down): 2 / 0 CRC Errors (Up/Down): 2 / 772 HEC Errors (Up/Down): 5,798 / 668 Κατι τελευταιο,τι ειναι αυτο?Να ανησυχω? το margin σε μια νορμαλ γραμμη θα ειναι +- 1.απο εκει και περα σε αλλες γραμμες λογω παρεμβολων κτλ μπορει να κανει μεγαλυτερες διακυμανσεις.για να φτασει να κανει αποσυνδεσεη βεβαια θα πρεπει να πεσει κοντα στο 4 . οποτε οτι πας 8 και 10,5 δεν ειναι προβλημα εκτος αν τρωει φρικη καποια στιγμη και πεφτει το Margin στα ταρταρα.οποτε ναι θεωρητικα θα πρεπε να ειναι σταθερο πρακτικα δεν ειναι. μην ανησυχεις γενικοτερα για τα errors στην γραμμη.θα βλεπεις παντα.adsl ειναι αλλωστε. ξεκινα με firmware.ειναι παρα πολυ παλιο.εγω τωρα με thomson ειμαι 5 ημερες Online και εχω κα εγω errors Οπως και error seconds.αν εχεις και αλλο ρουτερ μπορεις να δοκιμασεις και με το αλλο.
KingLuther_78 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Εισαι "γιγαντας" του αντικειμενου.Θα βαλω το καινουριο firmware,οταν αλλαξω υπολογιστη,και βλεπουμε.Τα συγκεκριμενα ρουτερ νομιζω οτι εχεις πει οτι ειναι πολυ καλα και σταθερα,με το καταλληλο firmware βεβαια,ακομη και σε μετριες εως κακες τηλεφωνικες γραμμες.Σωστα?
poulinos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 sorry για το delay.Οτι αλλο ειναι μου λες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα