Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι περισσοτεροι εδω μεσα ειστε κομπλεξικοι κι ανιδεοι, γιατι το μονο που κοιτατε σε ενα προιον ειναι ο επεξεργαστης κι η καρτα γραφικων. Οπως οι καγκουρες κοιτανε τη μηχανη και την εξατμιση.

Ενα mac, καλως η κακως εχει αυτα τα specs. Τα πολυ παραπανω που προσφερει, ειναι:

1. ποιοτητα κατασκευης Ναι καγκουρες, υπαρχει κι αυτο. Τι να το κανω το λαπτοπ της HP με τα μισα λεφτα, αμα ειναι να τα φτυσει το touchpad οπως η περιφημη σειρα dv5/7 και στον ενα χρονο να μου χαλασει το ανεμιστηρακι και γρυλιζει; (μιλαω εκ πειρας κι οι περισσοτερες εταιριες ειναι γτπ σε αυτο το κομματι)

2. Εμπειρια χρησης, λογισμικο. Καλως η κακως, υπαρχουν και χρηστες, οχι απαραιτητα οι glamour τυποι, που δεν θελουν 500 επιλογες στον πινακα ελεγχου, δεν εχουν ορεξη να ασχολουνται με αλχημιες και antivirus, με λιγα λογια, ζητανε πολυ συγκεκριμενα πραγματα. Τα windows ειναι το χειροτερο λειτουργικο συστημα για εναν αρχαριο χρηστη ή τελοσπαντων, τον χρηστη που δεν θελει καθε λιγο και λιγακι να ασχολειται με το πως δουλευει και το πως να το φερνει στα μετρα του.

Δε λεω, ειναι ακριβα τα mac, προτιμω κι εγω να κατσω στο ταπεινο (πλην δυνατο) Linux μου. Ομως ενα προιον το κρινεις συνολικα, οχι μονο απο 2-3 specs.

• Like 22
Δημοσ.

Φθηνοτερο,μεγαλυτερη εγγυηση και αντοχη στο χρονο, μακραν καλυτερη οθονη(ips panel, full hd) απο το macbook air(φθηνιαρικο tn panel, κανονικη αναλυση και οχι full hd).

http://www.skroutz.gr/s/2564197/Asus-UX31A-DH51-ZenBook-Prime-i5-3317U-4GB-128GB-SSD.html

Πρώτον, αυτό με την αντοχή στο χρόνο ας μην το ξαναπιάσουμε στη συζήτηση, γιατί θα γράφουμε 5 σελίδες αυτά που έχουμε γράψει ήδη 10 φορές ο καθένας.

Δεύτερον, που κολλάνε τα Macbook air; Για τα retina συζητάμε.

Τρίτον, πού ακριβώς είναι η "μισή τιμή" η οποία αναφέρθηκε;

Δημοσ.

Πρώτον, αυτό με την αντοχή στο χρόνο ας μην το ξαναπιάσουμε στη συζήτηση, γιατί θα γράφουμε 5 σελίδες αυτά που έχουμε γράψει ήδη 10 φορές ο καθένας.

Δεύτερον, που κολλάνε τα Macbook air; Για τα retina συζητάμε.

Τρίτον, πού ακριβώς είναι η "μισή τιμή" η οποία αναφέρθηκε;

Το αρθρο αναφερεται και στα macbook air.

Συμφωνεις ομως απο οτι καταλαβα οτι τα macbook air και ιδιαιτερα τα macbook pro 13" ειναι ακριβοτερα(κ στην περιπτωση του macbook pro 13" πολυ ακριβοτερα) με αισθητα υποδεεστερη οθονη απο αλλες προτασεις?

Δημοσ.

Τα macbook pro 13 με retina έχουν αισθητά υποδεέστερη οθόνη από άλλες προτάσεις;

http://www.apple.com/pr/library/2012/10/23Apple-Introduces-13-inch-MacBook-Pro-with-Retina-Display.html

Οχι, δεν αναφερθηκα στα macbook pro retina.Διαβασες κατι τετοιο?

Αλλα αναφερθηκα στα macbook air που ανεφερε το αρθρο και  προσθεσα και το απλο macbook pro 13"(για το οποιο δεν εκανε αναφορα το αρθρο).

Δημοσ.

Οχι, δεν αναφερθηκα στα macbook pro retina.Διαβασες κατι τετοιο?

Αλλα αναφερθηκα στα macbook air που ανεφερε το αρθρο και  προσθεσα και το απλο macbook pro 13"(για το οποιο δεν εκανε αναφορα το αρθρο).

A, δεν αναφέρθηκες στο μοντέλο που κοσμεί τον τίτλο της δημοσίευσης και για το οποίο συζητάγαμε, οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Το αρθρο αναφερεται και στα macbook air.

Συμφωνεις ομως απο οτι καταλαβα οτι τα macbook air και ιδιαιτερα τα macbook pro 13" ειναι ακριβοτερα(κ στην περιπτωση του macbook pro 13" πολυ ακριβοτερα) με αισθητα υποδεεστερη οθονη απο αλλες προτασεις?

Ειδικά για την οθόνη, δε με αφορά το θέμα. Βρίσκω καταπληκτικές τις οθόνες που έχουν τα Mac, δε με ενδιαφέρει τίποτα καλύτερο, δεν ξέρω καν τι σημαίνει αυτό. Επίσης, βλέπω συνεχώς laptops με ΠΟΛΥ χειρότερες οθόνες από τα Mac. Αλλά πραγματικά αισθητά χειρότερες, όχι αυτό που πρέπει να τον κοιτάξω από γωνία 170 μοίρες. Βέβαια, εκεί είναι που μιλάμε για μεγάλες διαφορές στην τιμή.

Εν συντομία, να μου πει κάποιος ότι θα πάρει laptop με 700€ αντί για Mac, το καταλαβαίνω έτσι κι αλλιώς. Δεν έχω, δεν δίνω. Αν κάποιος, όμως, είναι αποφασισμένος να πάει κοντά στα 1300€, δε βλέπω το λόγο να μην σκεφτεί σοβαρά τη λύση της Apple.

Υπάρχουν από εκεί και έπειτα πολλοί καλοί λόγοι για να επιλέξει κανείς ΚΑΙ τα δύο. Πχ το θέμα της εγγύησης είναι ένα μεγάλο μείον για την Apple. Το θέμα του trackpad είναι ένα μεγάλο συν. Καθώς και του λειτουργικού συστήματος και διάφοροι άλλοι προσωπικοί παράγοντες.

Δημοσ.

laptop=δουλεια οπότε δεν τρελά γκάζια για office,web browsing και εφαρμογές γραφείου.

τώρα για δυνατά προγράμματα και games παίρνεις έναν custom σταθερό με i5/fx8150 και μια γομάρα κάρτα και είσαι άρχοντας.

τα apple books απο πολλούς χρήστες έχω ακούσει πως είναι αρκετά καλά σαν ποιότητα και τρέχουν πολύ καλά αλλά δεν αξίζει για να κάνεις δουλειά να δώσεις τόσα λεφτά.

εγώ με ένα turbo-x (i3 2310m/4gb ram) τρέχω τα πάντα,και autocad 2011 που με το hardware acceleration ανοιχτό τρέχει σφαίρα,το photoshop πάλι μια χαρά τρέχει.... άρα για να κάνω κάποια πράγματα λίγο πιο γρήγορα ευχαριστώ δεν θα πάρω laptop με 1500 ευρώ,καλύτερα ένα desktop με 1000 που θα σπέρνει και ένα λάπτοπ στα 400-500 που θα με καλύπτει έξω και για τις δουλειές της σχολής.

τώρα αν κάποιος έχει την οικονομική άνεση γιατί να μην πάρει και ένα macbook να πουλάει μούρη και να έχει και καλύτερη ποιότητα αλλά σκεφτείτε πως με αυτά τα λεφτά παίρνεις αμάξι σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.

Πόσο έπεσαν οι τιμές του 830 της Samsung και επηρέασαν τη τιμή ; θα πέσουν και εδώ μπας και τσιμπησω κανένα για το λάπτοπ μου;

Δημοσ.

A, δεν αναφέρθηκες στο μοντέλο που κοσμεί τον τίτλο της δημοσίευσης και για το οποίο συζητάγαμε, οκ.

Οπως σου ειπα αναφερθηκα σε ενα απο αυτα που ανεφερε το αρθρο και συζηταγε ο φιλος και ο Manuel.

Εδω ο φιλος ο  Manuel θεωρει ολες τις οθονες των Mac  καταπληκτικες... Ακομα και των macbook air που αναφερει το αρθρο και πιστευω πως εσυ θεωρεις πως απεχουν παρασαγκας απο του macbook pro retina ή ενος pc laptop με ips panel full hd.

Δημοσ.

Αυτά δεν είναι "specs", ή τουλάχιστον δεν είναι τα specs που μας συμφέρουν.

είπαμε ναι είσαι fanboy αλλά μέχρι ένα όριο.

ωραία τα μακ το design είναι όντως άψογο.

αλλά το να λέμε οτι παίρνεις τις ίδιες και καλλίτερες επιδόσεις σε ενα windows λαπτοπ και να μου παραθετεις οτι δεν εχει retina είναι απλά γελοίο.

τα μακ ειναι ωραία για κάποιον που είναι βαθιά μέσα στο οικοσύστημα της apple και άντε αμα χρειάζεται να δουλεύει με κάποιο πρόγραμμα που είναι μακ μόνο.

απο κει και πέρα ειναι πεταμένα λεφτά. πρώτον και κυριοτέρων η βλαμμένη νοοτροπία της απλ να σου βγάζει τα μισά προγράμματα μη συμβατά με κάθε αναβάθμιση του os και να πρέπει να τα σκας στη χειρότερη για updates.

2ον η τεράστια ανάλυση της retina ειναι ενα gimmick και πραγματικά κάνει τα πράματα χειρότερα και στης επιδόσεις αλλα και στο scaling τον προγραμμάτων γιατί όλα γίνονται μικροσκοπικά.

4ον και ίσως κυριότερο ειναι οτι οι επιδόσεις σε προγράμματα που ειναι cross platform ειναι κατά κύριο λογο καλλίτερες σε ένα πισι είτε σας αρέσει είτε οχι. (μιλάω εκ πείρας σε audio production προγράμματα κυρίως.)

τώρα αν κάποιος αγοράζει για την ρετινα γιατί όντως του χρειάζεται πάω πάσο, αμα αγοράζει γιατι ειναι μονο μακ τα προγράμματα που δουλεύει παο πάσο πάλι. ακόμα και αν γιατί απλά του αρέσει το look πάω πασο.

αλλα  το να συγκρινεις το value for money και το productivity  ενος πισι με ενα μακ ειναι σαν να παίρνεις το cuterham για να πας στον Σκλαβενίτη για τα ψωνια της εβδομαδας.. :P

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ θέλω το 13' με 256GB Ram που γράφει στο τέλος. Έτσι να το ανοίγεις και να πιάνουν οι εφαρμογές το 1%. Να σας δω μετά όλους με τα pc........................ και τα linux.............................................................!

Δημοσ.

Εγώ θέλω το 13' με 256GB Ram που γράφει στο τέλος. Έτσι να το ανοίγεις και να πιάνουν οι εφαρμογές το 1%. Να σας δω μετά όλους με τα pc........................ και τα linux.............................................................!

εμεις με τα πισι και με τα λινουξ θα κανουμε δουλεια και με 8/16 γιγα ραμ και κατσε εσυ και κοιταζε που το facebook σου με τον safari τρωνε μονο 1% ram.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...