Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην ταλαιπωρεις τον εαυτο σου και την υγεια σου.Γυρνα στο galaxy s2 και πουλα το αλλο για να παρεις καποιο που

να εχει λιγοτερο sar(τα samsung μεσοσταθμικα ειναι απο τα πιο "υγιεινα")

Απο οτι θυμαμαι,το public.gr γραφει στο καθε κινητο ποσο sar εχει.

Eνδεικτικα:

galaxy s2 sar EU:  0.34 W/kg (head) 

iphone 5 sar EU:        0.95 W/kg (head)

ΥΓ:Κανε και εξετασεις καλου κακου,αλλοι ανθρωποι ειναι πιο ευαισθητοι και αλλοι οχι.

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως το όριο του SAR είναι 1.6W/Kg στην Αμερική, και 2.0W/Kg στην Ευρώπη...

Είναι αρκετά μακριά από το όριο το iPhone 5 (Φυσικά πάντα όσο χαμηλότερο, τόσο το καλύτερο)

Δημοσ.

Δεν νομιζω να ειναι θεμα κινητου, καθως στα τοσα λεφτα που σκας οπως λετε ολοι, πανε και στην ερευνα που εγινε για τις νεες τεχνολογιες και καινοτομιες που μπορει να εμφανιστουν στην νεα συσκευη που αγορασες.

Θα σου προτεινα απλα και εγω να δοκιμασεις να κανεις εξετασεις.

Επισης, κοιμασαι αρκετα? σιγουρα παιζει και αυτο ρολο στην κοπωση του οργανισμου.

Τρως σωστα? και παλι θεωρω πως ειναι ενας παραγωντας που μπορει να επηρεασει το σωμα μου, ποσο μαλλον ειναι πολυ πιθανο να εχεις πονοκεφαλους κλπ αν δεν τρως σωστα!

Σε καμια περιπτωση παντως δεν θα ηθελα να κατηγωρησω μια τετοια συσκευη ως ελλατωματικη.

Χωρις να θελω να λαβω καποιο side βεβαια μεταξυ Galaxy & iPhone.

Δημοσ.

Και νομίζω και παίζει επίσης ρόλο το αν κοιμάσαι με τη συσκευή δίπλα (για ξυπνητήρι κλπ), το έχω διαβάσει αυτό σχετικά με τα κινητά, καλύτερα να τη βαλεις σε airplane mode. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι δείκτες SAR όλων των κινητών είναι πολύ χαμηλότεροι από τα όρια ασφαλείας που θέτει η Ε.Ε.

Θεωρώ εξαιρετικά απίθανό (το αποκλειω για την ακρίβεια) να επηρεάζεται ο άνθρωπος από την ακτινοβολία του τηλεφώνου με μια συμβατική χρήση. Αν πάλι κάποιος περνάει την μισή ημέρα με το αυτί κολλημένο στο κινητό, τότε πιθανόν ήρθε η ώρα να ανακαλύψει το handsfree.

Σε μένα για παράδειγμα πονάει το κεφάλι όταν ξεπεράσω συνομιλία 15λεπτών, ακόμη και στο σταθερό τηλέφωνο. Βαριέμαι, κουρκουτιάζει το μυαλό μου, θέλω να το κλείνω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Θα πρέπει να υποψιαστώ ότι κάτι συμβαίνει με το σταθερό δίκτυο του ΟΤΕ?

Επεξ/σία από panos2000gr
Δημοσ.

παιδια διαβασα οσα ειπαμε,μετα απο 2 βδομαδες χρησης σιγουρα δεν νιωθω το ιδιο οπως στην αρχη ακομα συνεχιζει να υπαρχει μια μικροενοχληση οταν μιλαω γιατι διαβασα για 2ο μικροφωνο αλλα γενικα δεν με πιανει πονοκεφαλος οπως στην αρχη..οχι τοσο συχνα δλδ η στην ιδια ενταση.απο εξετασεις εχω κανει γενικα δεν εχω θεμα,απλα εχει συμβει το ιδιο και σε γνωστα μου ατομα και μολις το εδωσαν και αλλαξαν σε samsung το κινητο τους δεν υπηρξε ξανα τετοιο θεμα,οπως και μενα με το s2 .δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου..θα συνεχισω την χρηση του και θα ξαναγραψω εδω σε λιγες μερες.

Δημοσ.

<p>Μάλλον είναι τα 740€ που έδωσες. Οπότε ή πας για ψυχανάλυση ή το πουλάς. :)</p>

<p>Μην λέμε αστεία πράγματα. Ποιο SAR ρε παιδιά; Έλεος...</p>

Γιατί απαξιώνεις τον δείκτη SAR;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μάλλον είναι τα 740€ που έδωσες. Οπότε ή πας για ψυχανάλυση ή το πουλάς. :)

Μην λέμε αστεία πράγματα. Ποιο SAR ρε παιδιά; Έλεος...

Tο κινητο ειναι απο επιδοτηση,που σημαινει δεν εχω δωσει ευρω για να το αγορασω οποτε ρωτα πρωτα πριν πεταξεις την κακια σου.και εφοσον ειναι αγορασμενο με 0 ευρω θα επρεπε να με ευχαριστεις που σου λεω εστω ενα συμπτωμα.

Δημοσ.

Γιατί οι συνέπειες δεν είναι άμεσες. Δεν μπορεί να σε πονάει το κεφάλι σου.
Επίσης απαξιώνω γενικότερα τον δείκτη SAR. Ποτέ δεν τον κοιτάω και ούτε πρόκειται. Αν θες να μην δέχεσαι ακτινοβολία από το κινητό, μιλάς με Hands Free. Είτε έχει λίγο, είτε έχει πολύ, υπάρχει πιθανότητα να σου δημιουργεί πρόβλημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το πλήρωσες. Για να σου έδωσαν δωρεάν iPhone το έχεις πληρώσει για τα καλά στο πάγιο και δεύτερον αν το πουλήσεις ή κάνεις έκπτωση παίρνεις τα λεφτά του πίσω. Έτσι ή αλλιώς το αγόρασες.
Επίσης δεν σου είπα κάποια κακία. Είναι πιο πιθανό να έχεις κρυώσει ή να έχεις κολλήσει κάποια ίωση.

Δημοσ.

οκ μπορει να ισχυει κ αυτο που λες γι αυτο το χρησιμοποιω ακομα,για να δω αν συνεχισει να με ενοχλει.απλα παρατηρησα αυτο που ειπα παραπανω,και το διασταυρωσα και με αλλα ατομα που ειχαν-εχουν iphone 4s οτι προκαλει πονοκεφαλους καποιες φορες.δεν γινεται ολοι να ειναι κρυωμενοι,απλα μπορει να υπαρχει ευαισθησια σε καποιο θεμα που δεν γνωριζω συγκεκριμενα,παντως εχω αλλαξει αρκετα κινητα παρομοιας κατηγοριας και 1η φορα μου συμβαινει κατι τετοιο..ειτε μιλαω πολυ ειτε μιλαω λιγο με το κινητο και το χρησιμοποιω για internet κλπ.

Δημοσ.

Γιατί οι συνέπειες δεν είναι άμεσες. Δεν μπορεί να σε πονάει το κεφάλι σου.

Επίσης απαξιώνω γενικότερα τον δείκτη SAR. Ποτέ δεν τον κοιτάω και ούτε πρόκειται. Αν θες να μην δέχεσαι ακτινοβολία από το κινητό, μιλάς με Hands Free. Είτε έχει λίγο, είτε έχει πολύ, υπάρχει πιθανότητα να σου δημιουργεί πρόβλημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το πλήρωσες. Για να σου έδωσαν δωρεάν iPhone το έχεις πληρώσει για τα καλά στο πάγιο και δεύτερον αν το πουλήσεις ή κάνεις έκπτωση παίρνεις τα λεφτά του πίσω. Έτσι ή αλλιώς το αγόρασες.

Επίσης δεν σου είπα κάποια κακία. Είναι πιο πιθανό να έχεις κρυώσει ή να έχεις κολλήσει κάποια ίωση.

Ειναι προφανές πως αγνοεις το τι ειναι αυτός ο δείκτης, πως προκύπτει και τι μετράει.Επίσης ακτινοβολίες δέχεται ο οργανισμός σου ακόμα και όταν δεν μιλάς στο κινητο.Προτείνοντας την χρήση hands free ουσιαστικά αποδέχεσαι την εκπεμπομενη απο την συσκευή ακτινοβολία.Ουσιαστικά δεν τον απαξιώνεις αλλά του δίνεις την μεγαλύτερη αξία που μπορείς.Και όλα αυτά γιατι;Ειναι δύσκολο να παραδεχτούμε πως τα iPhones έχουν υψηλό δείκτη SAR όπου όλοι έχουμε ακούσει δικούς μας να λένε πως μετά από πολύωρη ομιλία στο κινητο τους πονούσε το κεφάλι;Τελικά ειναι δύσκολο.

οκ μπορει να ισχυει κ αυτο που λες γι αυτο το χρησιμοποιω ακομα,για να δω αν συνεχισει να με ενοχλει.απλα παρατηρησα αυτο που ειπα παραπανω,και το διασταυρωσα και με αλλα ατομα που ειχαν-εχουν iphone 4s οτι προκαλει πονοκεφαλους καποιες φορες.δεν γινεται ολοι να ειναι κρυωμενοι,απλα μπορει να υπαρχει ευαισθησια σε καποιο θεμα που δεν γνωριζω συγκεκριμενα,παντως εχω αλλαξει αρκετα κινητα παρομοιας κατηγοριας και 1η φορα μου συμβαινει κατι τετοιο..ειτε μιλαω πολυ ειτε μιλαω λιγο με το κινητο και το χρησιμοποιω για internet κλπ.

Αν είσαι απο Αθήνα ίσως να μπορω να κανονισουμε να μετρησουμε την ισχύ εκπομπής της συσκευής σου σε Πανεπιστήμιο με το οποίο έχουμε συνεργάτη.Ενδέχεται να έπεσες και σε ελαττωματική συσκευή που εκπέμπει περισσότερο.Επειδή έχω και εγώ iPhone 5, θα τα συγκρίνουμε κι όλας.Sent from my iPhone using Insomnia
Δημοσ.

Ειναι προφανές πως αγνοεις το τι ειναι αυτός ο δείκτης, πως προκύπτει και τι μετράει.Επίσης ακτινοβολίες δέχεται ο οργανισμός σου ακόμα και όταν δεν μιλάς στο κινητο.Προτείνοντας την χρήση hands free ουσιαστικά αποδέχεσαι την εκπεμπομενη απο την συσκευή ακτινοβολία.Ουσιαστικά δεν τον απαξιώνεις αλλά του δίνεις την μεγαλύτερη αξία που μπορείς.Και όλα αυτά γιατι;Ειναι δύσκολο να παραδεχτούμε πως τα iPhones έχουν υψηλό δείκτη SAR όπου όλοι έχουμε ακούσει δικούς μας να λένε πως μετά από πολύωρη ομιλία στο κινητο τους πονούσε το κεφάλι;Τελικά ειναι δύσκολο.Αν είσαι απο Αθήνα ίσως να μπορω να κανονισουμε να μετρησουμε την ισχύ εκπομπής της συσκευής σου σε Πανεπιστήμιο με το οποίο έχουμε συνεργάτη.Ενδέχεται να έπεσες και σε ελαττωματική συσκευή που εκπέμπει περισσότερο.Επειδή έχω και εγώ iPhone 5, θα τα συγκρίνουμε κι όλας.Sent from my iPhone using Insomnia

απο αθηνα ειμαι ναι,απλα δεν θελω να μπω σ αυτη την διαδικασια γιατι αν οντως εκπεμπει περισσοτερη ακτινοβολια ή ειναι ελλατωματικο πως ακριβως να το αποδειξω για να γινει η αλλαγη?θα ειναι λιγο μπερδεμα πιστευω..

Δημοσ.

Ειναι προφανές πως αγνοεις το τι ειναι αυτός ο δείκτης, πως προκύπτει και τι μετράει.Επίσης ακτινοβολίες δέχεται ο οργανισμός σου ακόμα και όταν δεν μιλάς στο κινητο.Προτείνοντας την χρήση hands free ουσιαστικά αποδέχεσαι την εκπεμπομενη απο την συσκευή ακτινοβολία.Ουσιαστικά δεν τον απαξιώνεις αλλά του δίνεις την μεγαλύτερη αξία που μπορείς.Και όλα αυτά γιατι;Ειναι δύσκολο να παραδεχτούμε πως τα iPhones έχουν υψηλό δείκτη SAR όπου όλοι έχουμε ακούσει δικούς μας να λένε πως μετά από πολύωρη ομιλία στο κινητο τους πονούσε το κεφάλι;Τελικά ειναι δύσκολο.Αν είσαι απο Αθήνα ίσως να μπορω να κανονισουμε να μετρησουμε την ισχύ εκπομπής της συσκευής σου σε Πανεπιστήμιο με το οποίο έχουμε συνεργάτη.Ενδέχεται να έπεσες και σε ελαττωματική συσκευή που εκπέμπει περισσότερο.Επειδή έχω και εγώ iPhone 5, θα τα συγκρίνουμε κι όλας.Sent from my iPhone using Insomnia

Γενικά προσπαθώ να προσέχω.

Και πίνω και καπνίζω και μιλάω χωρίς Hands Free και τρώω κάνα σουβλάκι, κλπ. Προσπαθώ να το κάνω με μέτρο όσο μπορώ.

Δεν είναι θέμα να παραδεχτούμε κάτι. Έχει τύχει να μιλήσω και μία ώρα χωρίς Hands Free, έχει τύχει να για κάποιο διάστημα να μην έχω Hands Free. Μην τρελαθούμε κανένας πονοκέφαλος.

Ο πονοκέφαλος μου θυμίζει τη φάση με τα ποπ κορν και το αυγό, τα οποία είναι ψέματα.

Δημοσ.

Εχει τεραστιο ενδιαφερον το γεγονος οτι ορισμενοι κανετε γνωματευσεις, αλλοι συμβουλευετε κατα τροπο απολυτο και αλλοι τρωγεστε σαν τα σκυλια για:

1ον. Κατι που δεν εχει αποδειχθει επιστημονικα οτι επηρεαζει αρνητικα τον ανθρωπινο οργανισμο

2ον. Πολυ περισσοτερο δεν εχει αποδειχθει αν και ποιες εντασεις και σε τι ειδους χρηση τον επηρεαζουν αλλα και ΠΩΣ τον επηρεαζουν (πχ γιατι πονοκεφαλος και οχι πονος στο αυτι η στο χερι η τσουξιμο στα ματια; μηπως επειδη ορισμενοι μας εχουν πεισει οτι το "καταλληλο" και πιο αορατο συμπτωμα ενοχοποιησης της ακτινοβολιας ειναι ενας γενικος πονοκεφαλος που ουτε εντοπιζεται ουτε επιβεβαιωνεται ιατρικα με τοση ευκολια οσο τα αλλα?)

3ον. Και ολα αυτα ενω ξερετε οτι καθε ανθρωπινος οργανισμος αντιδρα διαφορετικα στο καθε ερεθισμα και ενιοτε δημιουργει τον πονοκεφαλο μονος του...

Η πρωτη ουσιωδης λυση που θα μπορουσαμε να προτεινουμε στον φιλο ειναι προφανως να δοκιμασει τη χρηση του handsfree. Οι συμβουλες να πεταξει το iphone και να παει σε galaxy παραπεμπουν στο κλασσικο hating που εχει αναπτυχθει αναμεσα στις 2 πλευρες πλην ομως ΔΕΝ ειναι ρεαλιστικες. ΘΑ γινουν ρεαλιστικες στην περιπτωση που οι...πονοκεφαλοι συνεχιστουν και μετα τη χρηση του handsfree (πραγμα πρακτικα αδυνατο αν τον πονοκεφαλο τον δημιουργει το SAR καθως η αποσταση του κινητου με χρηση handsfree ~μηδενιζει το SAR στον εγκεφαλικο ιστο) ή στην περιπτωση που ο ts δεν μπορει να χρησιμοποιησει handsfree.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...