Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω μια adsl για pstn γραμμή.Το σπίτι έχει 3 πρίζες για τηλέφωνο.Στη μία που είναι δωματίου πρίζα (δε ξέρω πως θα διακρίνω ποια είναι η κεντρική) έχω συνδέσει το ρούτερ της conn-x. Στο σαλόνι έχω μια τηλεφωνική συσκευή (μάλλον αυτη είναι η κεντρικη) που έχει επάνω splitter αλλα χρησιμοποιώ μόνο το τηλέφωνο από εκει.Και στο άλλο δωμάτιο (3η πρίζα) έχω ένα τηλέφωνο με splitter κ εδω πάλι έχω συνδέσει μόνο για τηλέφωνο να είναι. Πρόσεξα ότι όταν μιλάω απο το συγκεκριμένο δωμάτιο με την 3η πρίζα κ ενώ έχω επάνω το splitter αποσυνδεεται απο το Internet. Όταν αφαιρώ το splitter ξανασυνδεεται κ μιλάω χωρίς θόρυβο ή αντε να είναι ελάχιστος αλλά ενδέχεται να γίνει κ αποσύνδεση. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει να μου πει τι φταίει τι να κάνω;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Συνήθως, στο σαλόνι έρχεται η κεντρική πρίζα και από εκεί συνεχίζει μια γραμμή που τροφοδοτεί τα υπόλοιπα δωμάτια. Ίσως, βέβαια, εάν είναι κατασκευή των τελευταίων 30 χρόνων, να έρχονται δύο γραμμές στην κεντρική πρίζα από το υπόγειο, δηλαδή για δύο τηλεφωνικές συνδέσεις και από στην κεντρική να έχουν ενωθεί τα δύο ζευγάρια και να συνεχιζει η μία εσωτερική γραμμή .

Έάν η κεντρική είναι παλαιού τύπου και μπορείς να την ανοίξεις, έλεγξε εάν η σύνδεση είναι όπως την περιγράφω. Εάν δεν μπορείς να την ανοίξεις, βγάλε το splitter και δοκίμασε να συνδέσεις το router μόνο του.

Έλεγξε εάν το splitter είναι με φίλτρο, δηλαδή έχει 3 υποδοχές (line, phone και adsl) ή απλός διαχωριστής,

Εάν έχεις ιντερνετ με τη σύνδεση αυτή, τότε θα ξαναβάλεις το splitter (line στην κεντρική πρίζα, adsl στο router και phone σε μια συσκευή τηλεφώνου). Κανονικά, πρέπει να έχεις ιντερνετ και τηλέφωνο.

Σ΄αυτή την περίπτωση, είτε θα τραβήξεις νέο καλώδιο για να τροφοδοτήσεις τα υπόλοιπα δωμάτια είτε θα καλέσεις ηλεκτρολόγο να το κάνει. Να θυμάσαι ότι στη θέση που θα βάλεις τηλέφωνο θα προηγείται σύνδεση με splitter.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...