Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Φιλος μου ενδιαφερεται να φτιαξει κομματι κομματι καινουριο υπολογιστη. Το PC το θελει για απλα πραγματα οπως σερφαρισμα, ταινιες κλπ, αλλα θελει να τρεχει και πιο απαιτητικα προγραμματα οπως AUTOCAD και MATLAB για την σχολη. Δεν τον ενδιαφερουν τοσο τα παιχνιδια,αν και δεν θα ελεγε οχι αν μπορουσε να παιζει κανενα game χωρις πολλες απαιτησεις. Το pc το βιαζεται διοτι εχει διαφορες εργασιες να κανει για την σχολη και το laptop του τον "πουλησε" την κρισιμοτερη ωρα.

Τον ενδιαφερει πολυ το συστημα να ειναι αρκετα..."αναβαθμισημο" ωστε να του κρατησει χρονια. Για αρχη δεν θελει καρτα γραφικων ξεχωριστη αλλα να δουλεψει με την ενσωματωμενη της μητρικης, λογω περιορισμενου μπατζετ, αργοτερα προγραμματιζει ΑΝ χρειαστει να βαλει και καρτα γραφικων. Οθονη εχει μια ψιλοπαλιουτσικη με max αναλυση 1024x768 αλλα προς το παρον δεν ειναι προβλημα εφ οσον δεν θα βαλει gpu. Πληκτρολογια, ποντικια κλπ εχει, απο extra πραγματα θα χρειαστει ενα case και ενα DVD Writer. Σκληρο δισκο επισης δεν θα χρειαστει καθως εχει εναν μεταχειρισμενο (προτιμα τα λεφτα του δισκου να τα "ριξει" σε καποιο αλλο υποσυστημα και οοοταν και αν να βαλει και ενα δισκο αν χρειαστει).

Το μπατζετ ειναι βια 400€, τωρα αν ειναι και 10-15€ παραπανω αλλα αξιζει μην διστασετε να προτεινετε.

Θα ηθελα αν γινεται να μου προτεινετε συνθεση AMD και INTEL (αν βγαινουν τα χρηματα για μια IΝTEL συνθεση, αλλιως το αφηνουμε). Θα μπορουσε να φτιαξει ενα APU συστημα πχ με αυτα τα λεφτα και οταν θελησει να βαλει μια καρτα γραφικων αυτονομη?Aν παει σε AMD, τοτε Phenom η Α10 ? Τελος, αυτο που θελει ειναι το συστημα να εχει 8gb μνημη, ει δυνατον σε ενα slot (δεν ξερω γιατι).

Κοστος συναρμολογησης μηδενικο γιατι θα το κανω εγω. Τα parts αν γινεται να αγοραστουν απο Αθηνα ωστε να μπορει να παει να τα παρει αυτος και να μην περιμενει ποτε θα του τα στειλουν σπιτι γιατι δυστυχως τον πιεζει ο χρονος.

Ελπιζω να μην ξεχασα κατι που δεν ανεφερα :fear:

Δημοσ.

+1, αλλα δες και το akasa cavarly ή το enermax ostrog απο το digital-master (δωρεαν μεταφορικα) γιατι βγαζουν μπροστινη USB 3.0, πολυ χρησιμο χαρακτηριστικο κατα τη γνωμη μου που ειναι κριμα να μην το εκμεταλλευτει.

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=ef607f2f-2f63-4bab-a2ee-143f0b31f805

Δημοσ.

παιδια thanks κι εγω ακριβως το ιδιο συστημα σκεφτομουν (ιδια μητρικη, cpu), μνημες ειχα βρει αυτες:
http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?SearchFor=ram005073 που πανε στα 43€. Εχουν καποια μεγαλη διαφορα με αυτες που προτεινε ο Caiden? Αν οχι, τοτε θα τις προτιμησω γιατι το μπατζετ του φιλου ειναι πολυ περιορισμενο. SSD δεν θα εχει γιατι οπως γραφω επανω θα χρησιμοποιησει εναν παλιο δισκο που εχει και οταν μαζεψει χρηματα αν ειναι θα παρει αλλον.

edit: πως διαβασα οτι οι μνημες του Caiden εχουν 60€ ενας Θεος ξερει, πρεπει να ελεγξω μηπως εχω καταρρακτη :-D  anyway, η διαφορα στην τιμη ειναι μηδαμινη, η ερωτηση ομως ακομα ισχυει: ποια Ram απο τις 2 κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερα να παρει?

Δημοσ.

Οι μνημες δεν εχουν καμια διαφορα απλα προτιμησα τις Corsair επειδη ειναι απο μαγαζι στην Αθηνα για να τις παρεις πιο γρηγορα. Οποτε παρε τις Patriot για να εξοικονομησεις τα 4-5 ευρω διαφορα. Αυτο παντως με τον SSD δεν το επιασα :whistle:

Δημοσ.

Οκ, thanks. αυτο με τον SSD ειναι οτι δεν θα βαλει επανω SSD ο φιλος μου. Εχει εναν δισκο απο αλλο μηχανημα τον οποιο και θα βαλει τωρα στο νεο του συστημα, θελοντας ετσι να κοψει κι αλλο το μπατζετ. Αν οι καιροι και οι συνθηκες του το επιτρεψουν ισως το σκεφτει για SSD η πιο γρηγορο δισκο, προς το παρον θα βολευτει με το χραπαλο δισκο που εχει. Οσο για τα 4-5€ δεν ειναι διαφορα, απλα στην αρχη διαβασα οτι οι μνημες που προτεινες εχουν 60€ (τα αποτελεσματα της εξεταστικης αυτα ειναι :P ).

thanks a lot btw.

Δημοσ.

Οκ οπως θελει εξαλλου τα λεφτα δικα του ειναι και οχι δικα μου. Παντως σιγουρα για αργοτερα αξιζει να κανει αυτη την επενδυση γιατι θα δωσει αλλον αερα στο συστημα ενας SSD. Καλοδουλευτο το μηχανημα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...