Προς το περιεχόμενο

Είναι κακή επιλογή το gentoo για λάπτοπ?


Timewarper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέσα στη βδομάδα θα παραλάβω αυτό:

http://stechi.skroutzstore.gr/p.Lenovo-Thinkpad-L520-B960-4GB-320GB-FREEDOS-1600CH900-5016C74-3-chronia-eggyisi-choris-windows.761449.html

 

Lenovo Thinkpad L520

CPU: Dual Core 2.20GHz, 2Mb Cache

Ram: 4 GB

GPU: Intel με shared μνήμη (οπότε θα τρώει απο ram)

 

Μου ψιλαρέσει η παραμετροποίηση που προσφέρει το gentoo linux (ή ακομα και exherbo) όμως δεν είμαι βεβαιος αν κάνει για λάπτοπ.

Πέρα απο τον αδύναμο επεξεργαστή των λάπτοπ που θα κάνω compile κάμποση ώρα, το άλλο θέμα ειναι το overheating του μηχανήματος.

Τα λάπτοπ δεν εχουν καλη ψύξη με αποτελεσμα να υπερθερμαίνονται κατω απο heavy load, πχ gaming ή αν κάνω μισή ώρα compile (100% cpu load).

Το πρόβλημα ειναι επειδη ολα τα ειναι compact, εχουμε μεταφορα θερμότητας και στον HDD που τον φθήρει και σε GPU (η ίδια η cpu γενικώς αντέχει ψηλες θερμοκρασίες).

 

Είχα στο παρελθον θέμα με ενα acer aspire 5930g που είχε γενικώς θέμα με overheating (σκατα κατασκευή) και οταν έβαλα gentoo απέγινε.

 

Το thinkpad θα έχει πρόβλημα?

 

Γενικά τα source-based distros είναι κατάλληλα για λάπτοπ? Τα φθήρουν ή οχι ταχύτερα?

 

Αν δεν βαλω gentoo λογικά θα βάλω archlinux.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καλυτερο θα ηταν να κανεις undervolting στο laptop αν ανησυχεις για υψηλες θερμοκρασίες δεν γνωριζω ομως για GNU- Linux αν υπαρχει εφαρμογή να το κάνεις ή με καποιο άλλο τρόπο. Δεν χανεις σε επιδοσεις παντως τουλαχιστον αυτο εχω παρατηρησει εγώ. Δεν ξερω αν καποιος μπορει να σου πει με σιγουρια τι θα γινεται στο δικο σου καθως ειναι αρκετοι οι παραγοντες που μπαινουν στη μεση, σιγουρα ομως το undervolting ριχνει πολυ τις θερμοκρασιες που αναπτυσσονται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα προβλήματα υπερθέρμανσης συνήθως είναι θέμα drivers αλλά και κατασκευής laptop. Το undervolting είναι όντως πολύ βοηθητικό. Ότι και να κάνεις, πάρε μία καλή βάση για ψύξη. Ανεξαρτήτως διανομής και λειτουργικού αυτό.

 

Τώρα να σου απαντήσει κάποιος επισταμένα για το αν κάνει ή δεν κάνει το gentoo για laptop είναι μάλλον δύσκολο. Πως θα μετρηθεί άλλωστε η "καταλληλότητα";

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...