gdriver Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 γειά σας παιδιά. μία σύντομη ερώτηση να κάνω, εάν φυσικώς γνωρίζετε και θέλετε να μου απαντήσετε. πρίν λίγο καιρό άλλαξα τα παλία ξύλινα και σκασμένα από το χρόνο,παραθυρόφυλλα και εξωτερικά παντζούρια με αλουμινένια αλλά τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα. κάθε φορά που η θερμοκρασία πέφτει από τους 15 και κάτω ή απλώς σε μέρες με πολύ υγρασία, τα παραθυρόφυλλα γεμίζουν από τη μέσα μεριά (εννοώ του δωματίου μεριά ) πάρα πολύ υγρασία σχεδόν σαν να τα έχεις καταβρέξει με λάστιχο νερού. είναι πρόβλημα κακής ποιότητας παραθυρόφυλλων αυτό , είναι φυσιολογικό ή θέλουν οι σκελετοί των παραθυρόφυλλων μόνωση; ευχαριστώ!
LOULATRANS Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 εχεις πολυ υγρασια μεσα στο σπιτι,αλλα και τα τζαμια σου κατα 99%ειναι μονου κρυσταλλου,γιατι αν ειναι τα γνωστα διπλα,ή οντως τα βρεχεις με λαστιχο,ή ειναι διακοσμητικος καταρακτης και στα πουλησαν για παραθυροφυλλα....
kfyros Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 αν γεμίζουν τα τζαμιλίκια από μέσα είναι υδρατμοί που υγροποιούνται και εσωτερική υγρασία.. Θέλει αερισμό ο χώρος , μόνωση για να μην ποτίζουν τα ντουβάρια και καλύτερη θέρμανση..
HERTHAN Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Θέλει αερισμό ο χώρος Αυτο ακριβως ειναι. Το ιδιο επαθα κι εγω τωρα που τα αλλαξα και εβαλα κουφωματα αλουμινιου και το ειχα κλειστο το σπιτι για 2 μερες ηταν ολα μουσκεμα απο μεσα. Μετα αεριζα κανονικα καθε μερα και δεν υπηρχε κανενα προβλημα.
gdriver Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. όντως η κρεββατοκάμαρα είναι με καθόλου μόνωση αλλά το υπόλοιπο σπίτι που είναι κολλητά με άλλα διαμερίσματα δεν το έχουν αυτό το πρόβλημα. μόνο η κρεββατοκάμαρα. άρα πάω για μόνωση δωματίου.
lary7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μαλλον δεν εβαλες σωστα κουφωματα. Τα πραγματικα θερμομονωτικα κουφωματα εχουν θερµοδιακοπή και δεν εμφανιζουν ευκολα υγρασια. Τα απλα αλουμινιου της σειρας ειναι ολο το κουφωμα αλουμινιο και εχεις το φαινομενο αυτο. Ειτε επρεπε να βαλεις πλαστικα είτε να μη βαλεις φθηνα και απο μαστορα. 1
HERTHAN Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Ειναι απλα θεμα αερισμου και τιποτα παραπανω. Κι εγω που εχω καινουργια κουφωματα με θερμοδιακοπη και ακομα και το κουτι του ρολου θερμοδιακοπτομενο παλι το ιδιο συμβαινει Οτι κουφωματα και να εχει βαλει παλι το ιδιο θα γινοταν αν το σπιτι το εχει συνεχεια κλειστο και δεν αεριζετε απο πουθενα. Ειναι καλη η μονωση και δεν περναει καθολου αερας. Απο τοτε που παω και το αεριζω δεν εχει ξανασυμβει ποτε καμια φορα.
sphinxgr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Και εγώ το ίδιο πιστευω. Είναι θέμα εξαερισμού. Ακόμα και αν υποθέσουμε πως η μόνωση των καινούργιων παραθύρων ήταν 4πλή ώστε να μην μεταφέρεται απο εξω το κρυο, μέσα, τότε πάλι θα υπήρχε η υγρασία απλά δεν θα φαινόταν. Για να τη μετρήσεις θα μπορούσες να πάρεις ένα σχετικό υγρασιόμετρο με 3-4 ευρώ απο e bay. Άλλος τρόπος είναι να θερμαίνεις περισσότερο το σπίτι. Ο λόγος που συμβαίνει το θάμπωμα είναι γιατί στις χαμηλές θερμοκρασίες η υγρασία που υπάρχει στον αέρα υγροποιείται ευκολότερα. Το τζάμι του είναι το κατάλληλο μέρος για να γίνει αυτό μιας και είναι το πιο κρύο μέρος . Έχει σχεδόν την ίδια θερμοκρασία και στις 2 πλευρές και ο αέρας υγροποιεί την υγρασία του στην επιφάνεια του, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό με φυσικό τρόπο, είναι να αυξηθεί η θερμοκρασία μιας και ο θερμότερος αέρας, έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί μεγαλύτερα ποσοστά υγρασίας
Alejandro Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Για να υγροποιηθούν οι υδρατμοί χρειάζεται να βρεθούν σε περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία. Αν υγροποιούνται στον τοίχο, σημαίνει ότι ο τοίχος δεν είναι σωστά μονωμένος. Αν υγροποιούνται στο κούφωμα σημαίνει ότι κάτι δεν είναι σωστό και μπαίνει κρύο. Είτε δεν έχει θερμοδιακοπή, είτε το τζάμι δεν είναι ενεργειακό, είτε δεν έχει γίνει σωστή δουλειά στην τοποθέτηση. Ο αερισμός έχει να κάνει με το αν θα υπάρχουν υδρατμοί στο χώρο (κανονικά ένα σπίτι θα πρέπει να αερίζεται 3 δεκάλεπτα την ημέρα με ανοιχτές τις πόρτες και όχι ανάκληση). Η υγροποίηση των υδρατμών όμως έχει να κάνει αποκλειστικά με τη μόνωση. Εγώ με πλαστικά κουφώματα και ενεργειακά τζάμια στο σπίτι μου δεν έχω δει ποτέ υγροποιημένους υδρατμούς στα κουφώματα, ακόμη και μέρες που δεν αεριζόταν καλά το σπίτι. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2013 από Alejandro
gdriver Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 παιδιά είναι πολλά πιστεύω στο συγκεκριμένο σπίτι. είναι και πολύ παλιά πολυκατοικία (35 ετών μπορεί και παραπάνω) και οι τοίχοι της είναι μονό τούβλο και όχι διπλό με αφελιζόλ ανάμεσα. πάντως, προς το παρόν ,του έκανα μία εξαέρωση εννέα ώρες , και το απόγευμα όταν γύρισα μπορεί να ξεπάγιασα αλλά σήμερα το πρωί δεν έιδα ούτε σταγόνα στο σκελετό πάνω. και τα κουφώματα όμως δεν είναι και τα ακριβότερα που υπάρχουν. αλλά τουλάχιστον στα υπόλοιπα δωμάτια τη δουλειά τους την κάνουν καλά.ευχαριστώ και πάλι.
saks80 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 φιλε μαλλον εβαλες αλουμινιου χωρις θερμοδιακοπτες οποτε δεν κανουν δουλεια.επρεπε να βαλεις συνθετικα που εχουν καλυτερη μονωση η να βαλεις τα ακριβα αλουμινιου με θερμοδιακοπτες
Mάικ ο ΦασουΛάκης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 δεν έχουν βγει ακόμη κουφώματα με θερμοδιακοπτες θερμοδιακοπές θέλεις να πεις. στα συνθετικά,δυστυχώς στην πρώτη δεκαετία της ζωής τους ίσως να χρειαστούν αλλαγή. θα τα πρότεινα μόνο αν υπήρχε οικονομικό πρόβλημα ή το σπίτι που θα τοποθετηθούν δεν έχει προοπτικές.
HERTHAN Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 φιλε μαλλον εβαλες αλουμινιου χωρις θερμοδιακοπτες οποτε δεν κανουν δουλεια.επρεπε να βαλεις συνθετικα που εχουν καλυτερη μονωση η να βαλεις τα ακριβα αλουμινιου με θερμοδιακοπτες Αντιγραφη του κειμενου που εγραψα και παραπανω. <<Ειναι απλα θεμα αερισμου και τιποτα παραπανω. Κι εγω που εχω καινουργια κουφωματα με θερμοδιακοπη και ακομα και το κουτι του ρολου θερμοδιακοπτομενο παλι το ιδιο συμβαινει Οτι κουφωματα και να εχει βαλει παλι το ιδιο θα γινοταν αν το σπιτι το εχει συνεχεια κλειστο και δεν αεριζετε απο πουθενα. Ειναι καλη η μονωση και δεν περναει καθολου αερας. Απο τοτε που παω και το αεριζω δεν εχει ξανασυμβει ποτε καμια φορα>>
sphinxgr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 στα συνθετικά,δυστυχώς στην πρώτη δεκαετία της ζωής τους ίσως να χρειαστούν αλλαγή.. Γιατί το λες αυτό?
fsbmaniac Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2013 Η θερμοδιακοπη ειναι μια μπαρουφα και μιση ....το αλουμινιο ειναι κρυο υλικο και οτι και να λενε και να κανουν δεν μπορουν να αλλαξουν τους κανονες της φυσικης.. Εχω εμπειρια απο 2 σπιτια 80τμ μονοκατοικιες με ιδια χρονολογια και μεθοδο (κενακ) κατασκευης ...η μια εχει pvc9θαλαμικα γερμανικης εταιριας και η αλλη αλουμινιου θερμοδιακοπης και στις 2 triplex κρυσταλλο. Οι διαφορες ειναι τεραστιες διοτι με τον ιδιες θερμιδες θερμανσης αν κλεισουμε την θερμανση μετα απο 5 ωρες το ενα σπιτι εχει +5 βαθμους απο το αλλο .. Ο μηχανικος κοντευε να σκισει τα πτυχια του θυμαμαι .Λετε να ειναι τοσο χαζοι εκει στην ευρωποι με τα -10 και τα -15 ? Επισης το οτι "πετσικαρουν" ειναι πλεον μυθος ισχυε παλαια αλλα τα καινουρια δεν εχουν κανενα τετοιο πορβλημα ,εσωτερικα εχουν προφιλ μεταλλικο ,τα τζαμια αλλαζουν πανευκολα οπως και τα κινητα μερη . Και προσοχη μαγκες οποις χτισει σπιτι ..να ψαξει μονος του για τα υλικα και μην ακουσει κανεναν μηχανικο εξ αρχης ,να ενημερωθει να παει σε εκθεση να δει να ψαξει στο νετ και να δει και υλικα απο εταιριες οπως nanophos κτλ ελληνικες με υλικα υπεροχης . Και μετα να παει και σε μηχανικο ενημερωμενος και ξερωντας τι θελει . Μην λυπηθειτε την μονωση παιδια ... ολα τα αλλα αξιζει να τα λυπηθειτε την μονωση οχι ! Και προσοχη επιλεξτε μηχανικους νεους σχετικα και ενημερωμενους...εαν πατε εσει πρωτα ενημερωμενοι θα καταλαβετε ποιος ειναι μηχανικος και ποιος ετυχε να ειναι "μηχανικος".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα