iMarilina Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Με το 2012 να έχει τελειώσει, το OSXDaily.com κοιτάει πίσω και μαζεύει μερικές από τις πιο χρήσιμες Mac συλλογές για συμβουλές και κόλπα από την προηγούμενη χρονιά. Ναι, αναρτούμε μεμονωμένες συμβουλές κάθε μέρα, αλλά έχουμε ως σκοπό να σας δώσουμε τα καλύτερα, εφιστώντας την προσοχή στις αγαπημένες μας συλλογές, γι'αυτό καλό θα ήταν να τις διαβάσετε όλες και θα γνωρίζετε πάρα πολλά σχετικά με μια ευρεία γκάμα θεμάτων για Mac. Από γενικές συμβουλές OS X οι οποίες βοηθούν να καλυτερεύσει η παραγωγικότητα του Mac, όχι πολύ γνωστές συντομεύσεις πληκτρολογίου, μέχρι και πιο προχωρημένες συμβουλές για την command line. Έχουμε κάτι για όλους σε οποιοδήποτε επίπεδο γνώσεων, οπότε διαβάστε και μάθετε μερικά καινούρια κόλπα με τη νέα χρονιά! 14 απαραίτητα κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το Mac OS XAν μάθετε αυτά, θα μπορείτε να χειρίζεστε τον Mac σας με μεγαλύτερη παραγωγικότητα. 4 απλές συμβουλές συντήρησης του Mac σαςΗ συντήρηση του Mac σας είναι απαραίτητη για καλή λειτουργία, αλλά δε θα πρέπει να είναι πολύπλοκη. Εδώ υπάρχουν μερικές πολύ εύκολες συμβουλές τις οποίες ακολουθείτε για να διατηρήσετε το Mac σας σε τέλεια λειτουργική κατάσταση. 9 command line κόλπα για OS X τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζετεΕίτε είστε προχωρημένος χρήστης είτε θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το command line που υπάρχει κάτω από GUI του ΟS X, αυτά τα terminal κόλπα είναι βασικά. 5 γρήγορες συμβουλές για να αποδεσμεύσετε αποθηκευτικό χώρο στο Mac σαςΌλοι ξεμένουμε από χώρο αργά ή γρήγορα, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πού έχει πάει ο χώρος σας. Διαβάστε αυτές τις συμβουλές και θα ελευθερώσετε πάρα πολύ χώρο στο σκληρό δίσκο του Mac σας πολύ γρήγορα. 8 απλές συμβουλές για να κάνετε τον παλιό Mac σας (ή οποιοδήποτε Mac) να δουλέψει πιο γρήγοραΜήπως ο Mac σας χρειάζεται λίγο βοήθεια στο να λειτουργήσει πιο γρήγορα? Τα πράγματα επιβραδύνουν με το πέρασμα του χρόνου, και αν και αυτές οι συμβουλές έχουν ως στόχο παλαιότερους Mac, θα δουλέψουν για οποιονδήποτε Mac, ακόμη και για τα πιο νέα μοντέλα. 9 λόγοι ο Mac σας δουλεύει αργά, και τί να κάνετεΑν ο Mac σας δουλεύει πιο αργά απότι θα έπρεπε, υπάρχουν συνήθως κάποιοι λόγοι. Αναφέρουμε τους 9 πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους επιβραδύνεται η λειτουργία του Mac σας, και βασικότερα, το τί να κάνετε για να επανέλθει η λειτουργία του στο κανονικό επίπεδο. 8 συμβουλές για να προστατεύσετε το Mac σας από ιούς, Trojans και MalwareOι Μac είναι πιο ανθεκτικοί ενάντια στους ιούς, τα trojans και τα malware από τα Windows PC, αλλά δεν είναι εντελώς αδιαπέραστοι. Τα καλά νέα είναι ότι οι Mac είναι πολύ εύκολο να προστατευτούν από ιούς, και με μερικές απλές συμβουλές μπορείτε να προστατέψετε οποιονδήποτε Mac από σχεδόν όλες τις απειλές. 11 απαραίτητες δωρεάν εφαρμογές για MacAν αποκτήσατε μόλις έναν καινούριο Mac ή απλά θέλετε να αποκτήσετε μερικές καινούριες εφαρμογές, αυτές οι 11 εφαρμογές είναι απαραίτητες για κάθε OS X χρήστη, και το καλύτερο, είναι δωρεάν!5 συμβουλές για να κάνετε το iTunes να μοιάζει φυσιολογικό ξανάΤο iTunes 11 άλλαξε εντελώς το λουκ του desktop media player και του store της Apple, και αν και μερικοί είναι εντάξει με τις αλλαγές αυτές στην εμφάνιση, κάποιοι θα ήθελαν το iTunes να μοιάζει ξανά όπως ήταν πριν. Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν το iTunes να έχει την γνώριμή του εμφάνιση, για να μην ψάχνετε τα podcasts, media, iOS συσκευές, και την αγαπημένη και χρήσιμη sidebar. 10 βασικές συντομεύσεις πληκτρολογίου για τα Open και Save Dialogs στο Mac OS XΤα παράθυρα Open και Save είναι σίγουρα μερικά από τα πιο χρησιμοποιούμενα σε όλα τα OS X, και αυτές οι συντομεύσεις πληκτρολογίου θα σας κάνουν να γίνετε ειδήμων σε αυτές τις λειτουργίες αμέσως. 12 συντομεύσεις πληκτρολογίου για Πλοήγηση και Επιλογή Κειμένου στο Mac OS XΓια τους χρήστες Mac οι οποίοι γράφουν κείμενα πολύ συχνά, η εκμάθηση αυτών των πλήκτρων θα βοηθήσει να περιηγηθείτε και να επιλέξετε κείμενο πιο γρήγορα από ποτέ. 21 συντομεύσεις πληκτρολογίου για το iTunesMάθετε καλά το iTunes με πατήματα πλήκτρων σχεδόν για τα πάντα, από την πρόσβαση σε βιβλιοθήκες μέχρι χειρισμό της βιβλιοθήκης media και παιξίματος μουσικής. 8 συντομεύσεις για περιήγηση στο Mac OS X dockΞέρατε ότι μπορείτε να περιηγηθείτε στην OS X Dock μόνο από το πληκτρολόγιο? Ξεχάστε τον κέρσορα, μπορείτε να ξεκινήσετε και να κάνετε εναλλαγή σε εφαρμογές εύκολα χωρίς να σηκώσετε τα χέρια σας από τα πλήκτρα. 43 πανέμορφες μυστικές ταπετσαρίες στο OS X Mountain LionΞεκινήστε τη νέα χρονιά με μερικές όμορφες ταπετσαρίες που είναι ήδη θαμμένες στο OS X, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις βρείτε! ΠΗΓΗ: OSXDaily.com 6
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Το cyberduck είναι ΑΧΡΗΣΤΟ σε MAC. Δεν είναι και windows...! Γενικά οι όλες "οδηγίες" είναι απλά η λογική του Windows σε ένα *nix σύστημα.... δεν θα τις προτιμούσα ούτε και θα τις έδινα σε κάποιον.
iMarilina Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 <p>Το cyberduck είναι ΑΧΡΗΣΤΟ σε MAC.</p> <p> </p> <p>Δεν είναι και windows...!</p> <p> </p> <p>Γενικά οι όλες "οδηγίες" είναι απλά η λογική του Windows σε ένα *nix σύστημα.... δεν θα τις προτιμούσα ούτε και θα τις έδινα σε κάποιον. </p> Τα παράπονα στο σάιτ που έγραψε το άρθρο Sent from my iPhone using Insomnia
Timonkaipumpa Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Καθόλου παράπονα και σιγά μην τρέχω στο κάθε site. Εδώ τα είδα και εδώ λέω αυτό που έχω να πω.
June Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Πολύ καλές οι συμβουλές! Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου!
iMarilina Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Ναστε καλά! Sent from my iPhone using Insomnia
Alithinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Το cyberduck είναι ΑΧΡΗΣΤΟ σε MAC. Δεν είναι και windows...! Γενικά οι όλες "οδηγίες" είναι απλά η λογική του Windows σε ένα *nix σύστημα.... δεν θα τις προτιμούσα ούτε και θα τις έδινα σε κάποιον. μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς ότι κάθε διαφορετικό σύστημα έχει διαφορετική λογική ?
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Είναι αυτό που λέει η πρόταση.. Υπάρχει διαφορετική λογική, τόσο από το τι κάνει το σύστημα εν γένει, τι κάνει το σύστημα για εσένα μέχρι και το file system και organisation. Κάποια μοιάζουν (λόγο κοινού heritage)... κάποια όχι.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπόν, εύχομαι κάποιος να μου είχε πει αυτό που θα πω τώρα: Αν έχετε τη δυνατότητα και δεν το χρειάζεστε: ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟΝ FLASH PLAYER http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-mac-os.html Είχα προβλήματα εδώ και μήνες και δεν μπορούσα να καταλάβω τι έφταιγε. Έκανα updates, περίμενα υπομονετικά, σκεφτόμουν θα λυθούν, κάποια στιγμή μου έκοψε και έκανα την απεγκατάσταση και ο iMac του 2008 με το Mountain Lion λειτουργεί πάλι σαν καινούργιος (σχεδόν)! Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε στην αδερφή μου με καινούργιο MacBook που είχε αγοράσει πέρυσι και λύθηκε με τον ίδιο τρόπο! ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ: Για τους χρήστες του Safari: Κατ' αρχάς τα βίντεο του youtube και σε άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες απαιτούν flash. Υπάρχουν κάποια plugins (πχ YouTube5) που λύνουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, όχι όμως πάντα με απόλυτη επιτυχία. Είμαι νέος στον κόσμο του "δεν έχω flash" και δεν ξέρω ακόμη πόσο πρόβλημα θα είναι αυτό. Υπάρχει, όμως, ευτυχώς, λύση! Η ΛΥΣΗ: Ο Google Chrome! Έχει ενσωματωμένη δική του έκδοση του Flash οπότε δεν χρειάζεται να το έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Άρα είτε χρησιμοποιείται αυτόν τον browser, είτε μένετε στον δικό σας (Safari, Firefox) και προσπαθείτε με plugins όπως το παραπάνω να γίνεται όσο πιο συμβατοί γίνεται και όταν αυτό δεν μπορεί να συμβεί ανοίγετε για τη συγκεκριμένη δουλειά τον Google Chrome. Προσωπικά εφαρμόζω το τελευταίο προς το παρόν (δηλαδή Chrome για συγκεκριμένα sites), γιατί το flash δεν είναι απαραίτητο στις σελίδες που συχνάζω. Αν, όμως, στην πορεία με κουράσει, απλά θα γυρίσω τον Safari σε Chrome. Το Flash πάντως ΔΕΝ το εγκαθιστώ ξανά!
iMarilina Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 <p>Λοιπόν, εύχομαι κάποιος να μου είχε πει αυτό που θα πω τώρα:</p> <p> </p> <p>Αν έχετε τη δυνατότητα και δεν το χρειάζεστε:</p> <p><strong>ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟΝ FLASH PLAYER</strong></p> <p><a href="http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-mac-os.html">http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-mac-os.html</a></p> <p> </p> <p>Είχα προβλήματα εδώ και μήνες και δεν μπορούσα να καταλάβω τι έφταιγε. Έκανα updates, περίμενα υπομονετικά, σκεφτόμουν θα λυθούν, κάποια στιγμή μου έκοψε και έκανα την απεγκατάσταση και ο iMac του 2008 με το Mountain Lion λειτουργεί πάλι σαν καινούργιος (σχεδόν)!</p> <p> </p> <p>Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε στην αδερφή μου με καινούργιο MacBook που είχε αγοράσει πέρυσι και λύθηκε με τον ίδιο τρόπο!</p> <p> </p> <p><strong>ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:</strong></p> <p>Για τους χρήστες του Safari: Κατ' αρχάς τα βίντεο του youtube και σε άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες απαιτούν flash. Υπάρχουν κάποια plugins (πχ <a href="http://www.macupdate.com/app/mac/35606/youtube5-safari-extension">YouTube5</a>) που λύνουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, όχι όμως πάντα με απόλυτη επιτυχία. Είμαι νέος στον κόσμο του "δεν έχω flash" και δεν ξέρω ακόμη πόσο πρόβλημα θα είναι αυτό. Υπάρχει, όμως, ευτυχώς, λύση!</p> <p> </p> <p><strong>Η ΛΥΣΗ:</strong></p> <p>Ο Google Chrome! Έχει ενσωματωμένη δική του έκδοση του Flash οπότε δεν χρειάζεται να το έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Άρα είτε χρησιμοποιείται αυτόν τον browser, είτε μένετε στον δικό σας (Safari, Firefox) και προσπαθείτε με plugins όπως το παραπάνω να γίνεται όσο πιο συμβατοί γίνεται και όταν αυτό δεν μπορεί να συμβεί ανοίγετε για τη συγκεκριμένη δουλειά τον Google Chrome.</p> <p> </p> <p>Προσωπικά εφαρμόζω το τελευταίο προς το παρόν (δηλαδή Chrome για συγκεκριμένα sites), γιατί το flash δεν είναι απαραίτητο στις σελίδες που συχνάζω. Αν, όμως, στην πορεία με κουράσει, απλά θα γυρίσω τον Safari σε Chrome.</p> <p> </p> <p><u><strong>Το Flash πάντως ΔΕΝ το εγκαθιστώ ξανά!</strong></u></p> Κοίτα εγω τοχω το flash, αλλα δε χρησιμοποιώ ποτέ σαφάρι καθότι φανατική του Chrome και δε μου έχει δημιουργηθεί ποτέ θέμα. Έκανα και την τελευταία αναβάθμιση του flash ολα καλά. Sent from my iPhone using Insomnia
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπόν, εύχομαι κάποιος να μου είχε πει αυτό που θα πω τώρα: Αν έχετε τη δυνατότητα και δεν το χρειάζεστε: ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟΝ FLASH PLAYER http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-mac-os.html Είχα προβλήματα εδώ και μήνες και δεν μπορούσα να καταλάβω τι έφταιγε. Έκανα updates, περίμενα υπομονετικά, σκεφτόμουν θα λυθούν, κάποια στιγμή μου έκοψε και έκανα την απεγκατάσταση και ο iMac του 2008 με το Mountain Lion λειτουργεί πάλι σαν καινούργιος (σχεδόν)! Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε στην αδερφή μου με καινούργιο MacBook που είχε αγοράσει πέρυσι και λύθηκε με τον ίδιο τρόπο! ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ: Για τους χρήστες του Safari: Κατ' αρχάς τα βίντεο του youtube και σε άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες απαιτούν flash. Υπάρχουν κάποια plugins (πχ YouTube5) που λύνουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, όχι όμως πάντα με απόλυτη επιτυχία. Είμαι νέος στον κόσμο του "δεν έχω flash" και δεν ξέρω ακόμη πόσο πρόβλημα θα είναι αυτό. Υπάρχει, όμως, ευτυχώς, λύση! Η ΛΥΣΗ: Ο Google Chrome! Έχει ενσωματωμένη δική του έκδοση του Flash οπότε δεν χρειάζεται να το έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Άρα είτε χρησιμοποιείται αυτόν τον browser, είτε μένετε στον δικό σας (Safari, Firefox) και προσπαθείτε με plugins όπως το παραπάνω να γίνεται όσο πιο συμβατοί γίνεται και όταν αυτό δεν μπορεί να συμβεί ανοίγετε για τη συγκεκριμένη δουλειά τον Google Chrome. Προσωπικά εφαρμόζω το τελευταίο προς το παρόν (δηλαδή Chrome για συγκεκριμένα sites), γιατί το flash δεν είναι απαραίτητο στις σελίδες που συχνάζω. Αν, όμως, στην πορεία με κουράσει, απλά θα γυρίσω τον Safari σε Chrome. Το Flash πάντως ΔΕΝ το εγκαθιστώ ξανά! +1 σε αυτό. Αυτό που στην ουσία κάνει το Flash5 (ή όπως λέγεται) είναι "μετατροπή" σε html5. Πλέον και το youtube υποστηρίζει html 5, οπότε δεν υπάρχει λόγος για flash. Επίσης, το acrobat reader "suite" δημιουργούσε προβληματάκια στο MAC OS SL. Στο ML δεν ξέρω, καθώς το έχω "αποτάξει" καιρό τώρα. Προφανώς και δεν είναι καλή επιλογή να έχει κανείς ως default viewer τον acrobat για .pdf. Ειδικά μετά και τις τελευταίες αναβαθμίσεις του preview, νομίζω ότι έχουν εξαλειφθεί και τα όποια μικρά drawbacks είχε το preview.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Κοίτα εγω τοχω το flash, αλλα δε χρησιμοποιώ ποτέ σαφάρι καθότι φανατική του Chrome και δε μου έχει δημιουργηθεί ποτέ θέμα. Έκανα και την τελευταία αναβάθμιση του flash ολα καλά. Sent from my iPhone using Insomnia Δεν ήθελα να υποννοήσω ότι δημιουργούνται προβλήματα σε ΟΛΟΥΣ τους Mac. Αλλά η εμπειρία μου έδειξε ότι αν ο Mac υπολειτουργεί και ο Safari κρασάρει συχνά, υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να φταίει το Flash! Και το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν είναι εμφανές! Θα το καταλάβεις μόνο εφόσον το απεγκαταστήσεις. +1 σε αυτό. Αυτό που στην ουσία κάνει το Flash5 (ή όπως λέγεται) είναι "μετατροπή" σε html5. Πλέον και το youtube υποστηρίζει html 5 Πράγματι, μπορεί κανείς να μπει εδώ http://www.youtube.com/html5 ...και να συμμετάσχει στο html5 trial, αλλά προσωπικά μου δημιούργησε θέματα. Υπήρχαν βίντεο που έλεγαν "εγκαταστήστε τον flash player" έτσι κι αλλιώς (δεν ξέρω γιατί) και άλλα που δεν μπορούσα να τα κουμαντάρω. Αν σε κάποιον λειτουργεί καλά (ξέρω ότι υπάρχουν αναφορές που λένε ότι σε αυτούς το html5 του youtube λειτουργεί καλύτερα και άλλες που λένε ότι λειτουργεί χειρότερα, όπως σε μένα), κανένα πρόβλημα!
iMarilina Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Κοίτα εγω τοχω το flash, αλλα δε χρησιμοποιώ ποτέ σαφάρι καθότι φανατική του Chrome και δε μου έχει δημιουργηθεί ποτέ θέμα. Έκανα και την τελευταία αναβάθμιση του flash ολα καλά. Sent from my iPhone using Insomnia Δεν ήθελα να υποννοήσω ότι δημιουργούνται προβλήματα σε ΟΛΟΥΣ τους Mac. Αλλά η εμπειρία μου έδειξε ότι αν ο Mac υπολειτουργεί και ο Safari κρασάρει συχνά, υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να φταίει το Flash! Και το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν είναι εμφανές! Θα το καταλάβεις μόνο εφόσον το απεγκαταστήσεις. +1 σε αυτό. Αυτό που στην ουσία κάνει το Flash5 (ή όπως λέγεται) είναι "μετατροπή" σε html5. Πλέον και το youtube υποστηρίζει html 5 Πράγματι, μπορεί κανείς να μπει εδώ http://www.youtube.com/html5 ...και να συμμετάσχει στο html5 trial, αλλά προσωπικά μου δημιούργησε θέματα. Υπήρχαν βίντεο που έλεγαν "εγκαταστήστε τον flash player" έτσι κι αλλιώς (δεν ξέρω γιατί) και άλλα που δεν μπορούσα να τα κουμαντάρω. Αν σε κάποιον λειτουργεί καλά (ξέρω ότι υπάρχουν αναφορές που λένε ότι σε αυτούς το html5 του youtube λειτουργεί καλύτερα και άλλες που λένε ότι λειτουργεί χειρότερα, όπως σε μένα), κανένα πρόβλημα! Σωστο κι αυτό, παντως τον σαφαρι τον χρησιμοποιησα μονο 2-3 φορές ετσι για να τον δω στο μακ απο τοτε που το πηρα και μετά πήρε των ομματιών του απο το dock και δεν τον ξαναδα :)Sent from my iPad using Insomnia
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Να προσθέσω ενα προγραμματακι ακόμα και τα κάνω κ μια ένσταση. O chrome είναι ο ταχύτερος όχι όμως ο καλύτερος,εγώ έφυγα και πήγα Firefox for Mac Το πρόγραμμα που θα φρεσκάρει αρκετά και "αναίμακτα" το osX σας είναι το > http://www.northernsoftworks.com/support.html Επίσης σε καμιά περίπτωση μην βάλετε Antivirus,απλά προσέχετε τι ανοίγετε - κατεβάζετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα