Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην αρχή μόλις έβαλα τη vdsl 30mbps η ταχύτητα ήταν ίδια με την adsl 24mbps δηλαδή έπιανε μέχρι 15 περίπου το ανώτερο όμως για κατέβασμα και γύρω στο ένα και κάτι λιγότερο για ανέβασμα. Με πείραξε κάπως το θέμα, αλλά λέω έχω μιάμιση ώρα δωρεάν κλήσεις προς όλα τα κινητά και εντάξει ίσως είναι αρχή ακόμα ας κάνω λίγο υπομονή να δούμε πως θα εξελιχθεί η ταχύτητα.

Ε λοιπόν αυτό συνεχίστηκε για την πρώτη εβδομάδα περίπου. Μετά επειδή χρειάστηκε να λείψουμε, κλείσαμε το router για μια μέρα μετά ξανά πάλι για άλλη μισή μέρα. Όταν την τρίτη ημέρα κάθομαι στον υπολογιστή και συνδέομαι κανονικά ξέρετε τι ταχύτητες που έβγαλε;

Ping
25 ms
Download Speed
36.27
Upload Speed
2.27

2502973992.png

Πληρώνω για 30mbps και μου δίνει 36!  Πετάει λέμε το τριαντάρι vdsl στην κυριολεξία. Και να φανταστείτε πως δεν υπάρχει τεχνική υποδομή για πενηντάρι εδώ στην περιοχή. Έχει συμβεί και σε άλλους αυτό; Να πληρώνουν για αργότερη σύνδεση και να παίρνουν γρηγορότερη; Αν αναβαθμίσατε τη σύνδεσή σας από adsl σε vdsl και δεν έχει αλλάξει καθόλου η ταχύτητα δοκιμάστε να κλείσετε εντελώς τη σύνδεση για κάποιες ώρες και μετά ίσως δείτε διαφορά. Ντάξει τώρα αυτό δεν είναι κάτι επίσημο, αλλά μπορεί και να βοηθήσει. δε ξέρω. Σε μένα πάντως αυτό συνέβη. Αντε επιτέλους να βλέπουμε και στην Ελλάδα υπηρεσίες που όχι μόνο να σου δίνουν αυτό που σου υπόσχονται αλλά ακόμα περισσότερα.

Δημοσ.

Σε ποια περιοχή της Αθήνας είσαι;

Έχεις δοκιμάσει να κατεβάσεις ένα αρχείο από το NTUA για να ελέγξεις την πραγματική ταχύτητα;

• Like 2
Δημοσ.

To NTUA συχώρεσέ με αλλά δε το βρίσκω αξιόπιστω, τουλάχιστον έτσι όπως το δούλεψα εγώ. Δηλαδή αφού κατεβάζω αρχεία και βλέπω πόσο είναι η ταχύτητα, και βλέπω και το χρόνο που κατέβηκαν τα συγκεκριμένα αρχεία, και όμως το NTUA δείχνει εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες. Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται για μικρά αρχεία και στην αρχή δεν έχει αναπτυχθεί η μεγαλύτερη ταχύτητα; δε ξέρω για πιο λόγο συμβαίνει πάντως εδώ παραθέτω το αποτέλεσμα το οποίο γνωρίζω με σιγουριά πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για τους λόγους που εξέθεσα παραπάνω. Μάλιστα είναι η δεύτερη προσπάθεια αυτή. Την πρώτη φορά μου έδειξε ακόμα λιγότερο! Δείχνει το 1/10 περίπου της πραγματικής ταχύτητας! Σωστά;

1xBJ6wz.VD3fPAU.png

Το άλλο τεστ που έγραψα και στο πρώτο μήνυμα αυτή τη φορά έδειξε λίγο χαμηλότερη ταχύτητα, αλλά λογική όμως. Ίσως είναι και η ώρα αλλά και άλλοι παράγοντες που αγνοώ:

2503193766.png

ThReSh

το webconfig του router δε ξέρω τι ακριβώς είναι και πως το βρίσκουμε. Εν πάση περιπτώση πήγα από ασύρματη συσκευή, δε ξέρω μήπως αυτό επηρεάζει την ταχύτητα,  στο http://192.168.1.1/  μου εμφάνισε προφανώς το όνομα του router (

ZXDSL 931VII

) έγραψα τα στοιχεία μου και μετά πήγα στο Status --> Network Interface -->  xDSL και μου έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Link Status     Connected
Modulation Type     VDSL2
Actual Rate (Up/Down)     2495/29999 kbps
Attainable Rate (Up/Down)     16841/54816 kbps
Noise Margin (Up/Down)     29.6/20.9 dB
Line Attenuation (Up/Down)     0/0 dB
Output Power (Up/Down)     5.3/13.8 dBm
Data Path (Up/Down)     Fast/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down)     1/158
Interleave Delay (Up/Down)     0/10 ms
INP (Up/Down)     0/1 symbols
Profile     17a
LinkEncap     G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors (Up/Down)     1/123
FEC Errors (Up/Down)     0/41204
HEC Errors (Up/Down)     0/654

Δημοσ.

Τυχαία ήταν η πρώτη σου μέτρηση φίλε μου. Συμβαίνει καμιά φορά. Θα δεις πως οι υπόλοιπες θα περιορίζονται στα 30.

Ε ναι αυτό λέω. Δε το περίμενα πως θα έπιανε τις πραγματικές ταχύτητες η VDSL και καμιά φορά μάλιστα,  να ξεπερνά και το 30Μb/s. Νόμιζα πως θα έχανε καμιά δεκαριά περίπου Mbs από την ανώτερη, όπως η εικοσιτεσσάρα ADSL που έφτανε στην καλύτερη μέχρι το δεκαπέντε με δεκαέξι περίπου.

Πάντως ντάξει... χαλαρά. :) Απλά μου έκανε εντύπωση το θέμα. Γενικότερα δεν είμαι κολλημένος τώρα με αυτά τα θέματα. Υπάρχουν τόσες δυσκολίες γύρω μας, δυστυχώς... μακάρι το πρόβλημά μας και η μέριμνά μας να ήταν πόσο φτάνει η ταχύτητα της σύνδεσής μας...

Να είστε καλά πάντως για τις απαντήσεις παιδιά. Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ε ναι αυτό λέω. Δε το περίμενα πως θα έπιανε τις πραγματικές ταχύτητες η VDSL και καμιά φορά μάλιστα,  να ξεπερνά και το 30Μb/s. Νόμιζα πως θα έχανε καμιά δεκαριά περίπου Mbs από την ανώτερη, όπως η εικοσιτεσσάρα ADSL που έφτανε στην καλύτερη μέχρι το δεκαπέντε με δεκαέξι περίπου.

Πάντως ντάξει... χαλαρά. Απλά μου έκανε εντύπωση το θέμα. Γενικότερα δεν είμαι κολλημένος τώρα με αυτά τα θέματα. Υπάρχουν τόσες δυσκολίες γύρω μας, δυστυχώς... μακάρι το πρόβλημά μας και η μέριμνά μας να ήταν πόσο φτάνει η ταχύτητα της σύνδεσής μας...

Να είστε καλά πάντως για τις απαντήσεις παιδιά. Σας ευχαριστώ.

α.αλλο το adsl που ειναι απο το αστικο κεντρο και ειναι μεχρι 24 αλλο το vdsl που ειναι απο το αστικο κεντρο και ειναι μεχρι 30 η 50 και αλλο το vdsl που ειναι απο Kv Που παλι ειναι μεχρι 30 η 50 αλλα πρεπει να υπαρχει σοβαρο προβλημα για να μην παιξεις τοσο.εσυ παιζεις απο Kv αφου εχεις 0 attenuation οποτε το 30 το εχεις για πλακα οπως και το 50.αν ησουν απο το αστικο κεντρο θα ηταν αρκετα χειροτερα .

εδω μετρησεις

http://broadbandtest.eett.gr/?v=n

Το έχω συστήσει πολλές φορές αλλά μερικοί έχουν γράψει ότι δεν είναι αξιόπιστο για ταχύτητες.

Και στις δικές μου μετρήσεις δείχνει πολύ λιγότερο από ότι λένε τα στατιστικά.

γιατι τοσο μανια με τα speedtests οταν υπαρχουν ωραιοι ftp για να κατεβασεις αρχεια ?? με τον  Filezilla που μπορει να κατεβασει πολλα ταυτοχρονα μπορεις να τερματισεις την γραμμη σου για πλακα  και σε up και σε down

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...