Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Ειμαι τοσο απογοητευμενος που ειπα να γραψω το δραμα που περνω 

Ειμαι εδω και 3 εβδομαδες με 2mbps συνδεση ενω ο επιανα 14mbps+ (μερικες φορες και 19)

Μια μερα δεν ειχα ιντερνετ ουτε τηλεφωνο, πηρα τον οτε με καποιο τροπο, εστειλαν τεχνικο, και μου ειπε οτι καπου εχει υγρασια το καλωδιο μου. Ξεχασα να σας πω οτι ειμαι στα ψαχνα ευβοιας. Το κτιριο ειναι καινουργιο και το μερος που ειναι τα καλωδια ειναι προστατευμενο. Εφερα ηλεκτρολογο οπως μου ειπε ο τεχνικος, αλλα υγρασια δεν ειχε πουθενα. εβγαλε και ξαναεβαλε το καλωδιο στην ρικλετα (ελπιζω να το λεω σωστα) αλλα και παλι τιποτα. Ξαναηρθε σημερα ο τεχνικος του οτε, εκανε καποιες μετρησεις, και μου ειπε οτι το ιντερνετ ερχεται κανονικα, 19mbps πιανει. το προβλημα ειναι στο καλωδιο μου και μου ειπε να το αλλαξω. πως θα αλλαξω ολοκληρο καλωδιο σε μια τετραοροφη πολυκατοικια; Μου ειπε να βαλω αλλο εξωτερικο 6-7 μετρα θα ειναι περιπου. 

Τωρα εχω 2mbps εστω για να εχω ιντερνετ, και οταν βαζουν 24 απλα δεν εχω ουτε τηλεφωνο ουτε ιντερνετ. Ακομα μερικες φορες χτυπαει το τηλεφωνο, οχι κανονικα αλλα κανει 3-4  πολυ μικρα "χτυπηματα", το σηκωσα μια φορα και πρεπει να ηταν καποιοι αλλοι απο την πολυκατοικια. 

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν το προβλημα μπορει να ειναι λογω υγρασιας στο καλωδιο και αν με καποιο τροπο το αλλαξω αν θα φτιαξει. Ξερω οτι μπορει να μην ειστε ηλεκτρολογοι αλλα απο την εμπειρια σας κατι θα ξερετε

Ευχαριστω

Δημοσ.

Παρε τον ρουτερ και σύνδεσε τον ΕΠΑΝΩ στην ρεγκλέτα του οτε στον κατανεμητή της πολυκατοικίας βγάζοντας απο επάνω το καλώδιο που παει στο διαμέρισμα σου, αν πιάνεις αυτο που σου ειπε ο τεχνικός 18-19 δηλαδή φταίει το καλώδιο σου, αν πιάνεις τα ιδια δηλαδή 2-3 τοτε φταιει η γραμμή του οτε, μόνο ετσι θα καταλάβεις τι γίνετε.

Δημοσ.

κατω στο κτιριο πιανει 19 και πανω στο σπιτι μου πιανει 1.9, μεγιστο ετσι. απο οτι εχω καταλαβει αυτες τις μερες το προβλημα ειναι στο κτιριο, δεν φταιει ο οτε. και αλλοι εχουν οτε στην πολυκατοικια αλλα μονο εγω εχω προβλημα. το ρουτερ πως θα το συνδεσω στην ρεγκλετα; 

• Super Moderators
Δημοσ.

από την στιγμή που το πρόβλημα είναι στο σπίτι/πολυκατοικία σου δεν είναι ευθύνη του OTE και διορθώνεται με δικά σου έξοδα δυστυχώς...

αναγκαστικά θα πρέπει να φέρεις ηλεκτρολόγος για να σου ανεβάσει με κάποιο τρόπο (πχ εξωτερικό) τη γραμμή στο σπίτι...

Δημοσ.

από την στιγμή που το πρόβλημα είναι στο σπίτι/πολυκατοικία σου δεν είναι ευθύνη του OTE και διορθώνεται με δικά σου έξοδα δυστυχώς...

αναγκαστικά θα πρέπει να φέρεις ηλεκτρολόγος για να σου ανεβάσει με κάποιο τρόπο (πχ εξωτερικό) τη γραμμή στο σπίτι...

απο την στιγμη που ειμαι ενοικιαστης δεν νομιζω τα εξοδα για να φτιαχτει ενα προβλημα του κτιριου να το πληρωσω ολο εγω

εμενα με καιει να φτιαχτει γιατι δεν την παλευω αλλο. ποσο καιρο τωρα υπαρχει αυτο το προβλημα και δεν το εχουμε λυσει ακομα

Δημοσ.

Αυτά τα καλώδια δύσκολα παθαίνουν βλάβη ενδιάμεσα συνήθως είναι στους 30 πόντους μέσα στον κατανεμητή,η στους 20 πόντους ? στην απόληξη στο διαμέρισμα σου.. εξέτασετα εξονυχιστικά.. εμένα ήταν στον κατανεμητή τσακισμένο μέσα στην μόνωση του το έκοψα και σύνδεσα άλλο.

Δημοσ.

Αυτά τα καλώδια δύσκολα παθαίνουν βλάβη ενδιάμεσα συνήθως είναι στους 30 πόντους μέσα στον κατανεμητή,η στους 20 πόντους ? στην απόληξη στο διαμέρισμα σου.. εξέτασετα εξονυχιστικά.. εμένα ήταν στον κατανεμητή τσακισμένο μέσα στην μόνωση του το έκοψα και σύνδεσα άλλο.

ο ηλεκτρολογος που ηρθε την 1η φορα (θα ξαναρθει αυριο μαλλον) το ειδε το καλωδιο και μου ειπε οτι ερχεται ατοφιο απο το διαμερισμα μου...

• Super Moderators
Δημοσ.

απο την στιγμη που ειμαι ενοικιαστης δεν νομιζω τα εξοδα για να φτιαχτει ενα προβλημα του κτιριου να το πληρωσω ολο εγω

εμενα με καιει να φτιαχτει γιατι δεν την παλευω αλλο. ποσο καιρο τωρα υπαρχει αυτο το προβλημα και δεν το εχουμε λυσει ακομα

από την στιγμή που δεν έχουν άλλοι στο κτήριο πρόβλημα γιατί να πληρώσουν να φτιάξουν κάτι το οποίο δεν τους απασχολεί? δικά σου τα έξοδα δυστυχώς...

Δημοσ.

από την στιγμή που δεν έχουν άλλοι στο κτήριο πρόβλημα γιατί να πληρώσουν να φτιάξουν κάτι το οποίο δεν τους απασχολεί? δικά σου τα έξοδα δυστυχώς...

σου μιλαω ειλικρινα, απο την στιγμη που ειμαι με 2mpbs εδω και 3 εβδομαδες ειμαι σε φαση sh@t up and take my money. ειναι πραγματικο μαρτυριο

εγω φοβαμαι οτι ο ηλεκτρολογος θα κανει αγγαρεια, θα με γραψει κανονικα και δεν θα προσπαθησει καν να κοιταξει τι φταιει

Δημοσ.

να σου πώ... πριν απο όλα αυτά δεν κοιτάς μην έχει βγεί το ενα καλώδιο απο την πρίζα η δεν ακουμπάει καλά? :P

ξήλωσε την και ξαναδέσε τα καλωδιάκια πάνω της.. ένα κατσαβίδι χρειάζεσαι μόνο :P

Δημοσ.

να σου πώ... πριν απο όλα αυτά δεν κοιτάς μην έχει βγεί το ενα καλώδιο απο την πρίζα η δεν ακουμπάει καλά? :P

ξήλωσε την και ξαναδέσε τα καλωδιάκια πάνω της.. ένα κατσαβίδι χρειάζεσαι μόνο :P

ε οχι, αυτο ειναι ξεφτιλα. εχω χαλασει τοσο σαλιο, σας εχω βαλει στο κοπο να μου απαντησετε, ειμαι με 2mbps τοσο καιρο επειδη το καλωδιακη αποφασισε να μην κανει καλη επαφη σε ενα μερος που ουτε καν το ακουμπαω; ε οχι αυτο δεν το δεχομαι :P

edit: θα το κοιταξω βεβαια

Δημοσ.

Παρε τον ρουτερ και σύνδεσε τον ΕΠΑΝΩ στην ρεγκλέτα του οτε στον κατανεμητή της πολυκατοικίας βγάζοντας απο επάνω το καλώδιο που παει στο διαμέρισμα σου, αν πιάνεις αυτο που σου ειπε ο τεχνικός 18-19 δηλαδή φταίει το καλώδιο σου, αν πιάνεις τα ιδια δηλαδή 2-3 τοτε φταιει η γραμμή του οτε, μόνο ετσι θα καταλάβεις τι γίνετε.

το διαμέρισμα σου εχει δυο γραμμές (ζευγάρια καλώδια) απο το κουτι του οτε κάτω μεχρι επάνω, άλλαξε λοιπον ζευγαρι.

πανω στο σπιτι ερχονται 2 γευζαρια καλωδια και ενα αλλο ξεχωριστο. εβαλα το αλλο ζευγαρι και δεν ειχε ιντερνετ. 

@NikosKallithea εχω μια ερωτηση

κατω στην ρεγκλετα θα παρω τα καλωδια του οτε κατευθειαν και θα συνδεσω πανω στο ρουτερ ετσι; δεν εχει αλλα καλωδια, μετα απο την ρεγκλετα φευγουν τα 2 ζευγαρια και πανε στο σπιτι μου

Δημοσ.

εγώ λέω απο αυτά που είχες μήπως κουνήθηκε και δεν πιάνει... οχι να βάλεις το άλλο ζευγάρι. βασικά με ένα πολύμετρο μπορείς να δείς ποια έχουν τάση και να βάλεις αυτά

Δημοσ.

εγώ λέω απο αυτά που είχες μήπως κουνήθηκε και δεν πιάνει... οχι να βάλεις το άλλο ζευγάρι. βασικά με ένα πολύμετρο μπορείς να δείς ποια έχουν τάση και να βάλεις αυτά

πολυμετρο δεν εχω εδω. παλι τα ιδια καλωδια εβαλα οποτε αυριο θα δειξει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...