Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ένα παπί Honda 90 glx και μου το έκλεψαν. Αφού το δήλωσα στην ασφάλεια, με το χαρτί από τη βεβαίωση της κλοπής, πήγα και έκανα οριστική διαγραφή στην εφορία. Πέρυσι κοντά στο Πάσχα με πήρε η ασφάλεια και μου είπε ότι βρέθηκε το παπί, αλλά φυσικά ήταν ολόγυμνο, το είχαν γδύσει για ανταλλακτικά, έλειπε μέχρι και η λάμπα από το εμπρός φανάρι. Το φανάρι δεν το πήραν, ερασιτέχνες... :P

Το θέμα είναι ότι ο σκελετός έχει και σβησμένο πλαίσιο και δεν ξέρω τι να τον κάνω. Τον έβαλα σε αγγελία και όσοι με παίρνουν, το πρώτο που με ρωτάνε είναι αν το παπί έχει πινακίδα και πληρωμένα τέλη και φυσικά η απάντηση είναι ότι δεν έχει τίποτα από όλα αυτά και τον απορρίπτουν.

Αν κάποιος θέλει να τον κυκλοφορήσει εκ νέου, ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται? Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο ή πάει για παλιοσίδερα?

Δημοσ.

Πως ακριβώς φαντάζεσαι να ξανακυκλοφορησει ο σκελετός που έχεις, χωρίς αριθμό πλαισίου?

Μόνο παλιοσίδερα όπως καταλαβαίνεις...

Δημοσ.

Ρώτα στην τροχαία ή στο υπουργείο εξηγώντας την ιστορία, αποκλείεται να μην υπάρχει διαδικασία να σου ξαναχτυπήσουν αριθμούς στο σκελετό.

Δημοσ.

Χμμ... Έχουμε ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, εγώ όμως το "χώνω" σε ένα χαντάκι και το διαλυω... Καπάκι το θαβω σε ένα χωράφι, να μην το βρει ποτέ κανείς και έρχομαι και κλέβω το δικο σου. Ξυνω τους αριθμούς πλαισίου μοτέρ και σασί, και μετά από κάνα εξάμηνο (που έχω δηλώσει το δικό μου κλεμμένο) πάω στην εφορία/αστυνομία ή όπου άλλου θες και τους λέω ότι το βρήκα, χτυπήστε μου τους αριθμούς και είμαστε τζετ.

Εξακολουθείς να το βρίσκεις λογικό και ότι "αποκλείεται" να μην γίνεται?

Δεν ξέρω τι κάνουν Ουγκάντα ξέρω γω, αλλά τους αριθμούς τόσο του πλαισίου όσο και του μοτέρ , νόμιμα μόνο το εργοστάσιο παραγωγής μπορεί να τούς χτυπήσει. Με συγκεκριμένη γραμματοσειρά / απόσταση μεταξύ των νουμερων, ώστε να κάνει δυσκολότερη τη δουλειά, αυτών που τα χτυπάνε παράνομα.

Δημοσ.

Χμμ... Έχουμε ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, εγώ όμως το "χώνω" σε ένα χαντάκι και το διαλυω... Καπάκι το θαβω σε ένα χωράφι, να μην το βρει ποτέ κανείς και έρχομαι και κλέβω το δικο σου. Ξυνω τους αριθμούς πλαισίου μοτέρ και σασί, και μετά από κάνα εξάμηνο (που έχω δηλώσει το δικό μου κλεμμένο) πάω στην εφορία/αστυνομία ή όπου άλλου θες και τους λέω ότι το βρήκα, χτυπήστε μου τους αριθμούς και είμαστε τζετ.

Εξακολουθείς να το βρίσκεις λογικό και ότι "αποκλείεται" να μην γίνεται?

Δεν ξέρω τι κάνουν Ουγκάντα ξέρω γω, αλλά τους αριθμούς τόσο του πλαισίου όσο και του μοτέρ , νόμιμα μόνο το εργοστάσιο παραγωγής μπορεί να τούς χτυπήσει. Με συγκεκριμένη γραμματοσειρά / απόσταση μεταξύ των νουμερων, ώστε να κάνει δυσκολότερη τη δουλειά, αυτών που τα χτυπάνε παράνομα.

Κοίτα, αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία για να καταλήξεις με το ίδιο αυτοκίνητο, ε τι να σου πω, χαλάλι σου.  :-D

Έχω ακούσει πως υπάρχει νόμιμη διαδικασία να χτυπηθούν τα νούμερα του κινητήρα από την αρχή, σε

περίπτωση που για κάποιο λόγο σπάσει το κάρτερ π.χ.

Η ίδια η εταιρία πουλάει κάρτερ με κενό το πλαίσιο ώστε να χτυπηθούν τα νούμερα της άδειας.

Δε βρίσκω το λόγο να μη συμβαίνει το ίδιο και για τον σκελετό.

Δημοσ.

Είναι απλά τα πράγματα.

Καταρχήν δεν μπορεί να πουληθεί ένας σκέτος σκελετός, μόνο το μηχανάκι ολόκληρο. Και για να μεταβιβαστεί ένα μηχανάκι ολόκληρο, πρέπει να έχει άδεια σε ισχύ και πληρωμένα τέλη.

Τώρα από ότι λέει ο TS έκανε οριστική διαγραφή. Συνεπώς δεν μπορεί να πουληθεί μια και δεν υπάρχουν χαρτιά.

Δημοσ.

και η ασφαλεια πως καταλαβε οτι ητανε αυτο αφου ειχε σβισμενο πλαισιο και οχι κανενα αλλο κλεμενο σαν εσενα?

οεο περιεργο..

btw βαλτο για πουλημα σκοτωμα ισως θελει κανεις ανταλλακτικα απο επαρχεια κοψει κολλησει κ.λ.π η κατεβασε το σε dragster.. :P

Δημοσ.

εμενα μου χουν πει οτι παιρνεις χαρτι που λεει χωρις νουμερα και μετα πας σε καποιο συνεργειο που θα σου πουν και σου χτυπανε τα νουμερα ξανα...

Δημοσ.

και η ασφαλεια πως καταλαβε οτι ητανε αυτο αφου ειχε σβισμενο πλαισιο και οχι κανενα αλλο κλεμενο σαν εσενα?

οεο περιεργο..

btw βαλτο για πουλημα σκοτωμα ισως θελει κανεις ανταλλακτικα απο επαρχεια κοψει κολλησει κ.λ.π η κατεβασε το σε dragster.. :P

Βρήκαν τα χαρτιά μου κάτω από τη σέλα (τη γλύτωσε η σέλα επειδή ήταν σκισμένη προφανώς), και έτσι με ειδοποίησαν (μαύρη η ώρα, έμπλεξα με χαρτούρα χωρίς λόγο)

Τον έβαλα για πούλημα ένα 50άρικο και βλέπουμε, αλλά μόνο ένας πήρε τηλέφωνο και ζητούσε χαρτιά (για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ σας μπάτσος μου ακουγόταν, παρά σαν υποψήφιος αγοραστής...)

Δημοσ.

Βρήκαν τα χαρτιά μου κάτω από τη σέλα (τη γλύτωσε η σέλα επειδή ήταν σκισμένη προφανώς), και έτσι με ειδοποίησαν (μαύρη η ώρα, έμπλεξα με χαρτούρα χωρίς λόγο)

Τον έβαλα για πούλημα ένα 50άρικο και βλέπουμε, αλλά μόνο ένας πήρε τηλέφωνο και ζητούσε χαρτιά (για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ σας μπάτσος μου ακουγόταν, παρά σαν υποψήφιος αγοραστής...)

oτι και να γινει εσυ να εχεις τα χαρτια και να τους τα παρουσιασεις απο εκει και περα εισαι καλυμενος.

Δημοσ.

αν εστω και ενας αστυνομος ΠΛΗΡΩΝεΤΕ για να ασχολειται με κλοπες glx τοτε η καταντια αυτης της χωρας δεν εχει ορια...

Δημοσ.

Μπα, εγώ λέω ότι αν πληρώνεται και ασχολείται με τα glx και δεν παίζει πασιέντζα στο PC, είμαστε στο σωστό δρόμο.

Το τρομερό σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο σκελετός βρέθηκε πεταμένος σε έναν κάδο σκουπιδιών 500 μέτρα από το σπίτι μου, τον βρήκε ένας Πακιστανός και τον πήρε για να τον πουλήσει και κατά την μεταφορά τον έκαναν τσακωτό. Όταν πήγα στο τμήμα να παραλάβω, τους είπα, γιατί δεν τον άφηναν στον Πακιστανό, να γλυτώναμε και οι δύο τη χαρτούρα και μου είπαν ότι δεν γινόταν, γιατί ο Πακιστανός απελάθηκε. Την πάτησε άσχημα ο κακομοίρης για μια σιδεριά!

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως αν ήταν αστυνομικός δεν θα το καταλάβαινες.

Δημοσ.

Όπως και να έχει, πουλήθηκε προχθες ένα πενηντάρικο. Τον ήθελε κάποιος τύπος για να φτιάξει ένα μηχανάκι στην Κρήτη με κάποια επιπλέον ανταλλακτικά που είχε από παλιά δικά του μηχανάκια. Τώρα αληθεύει ή όχι, εμένα καρφί δεν μου καίγεται, πήρα το πενηντάρικο του έκανα και ένα χαρτί ότι του τον πούλησα και ησύχασε το κεφάλι μου.

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή στο θέμα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...