Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα σε όλους.

αγόρασα αυτές τις RAM που δουλεύουν στα 1866MHz και από την στιγμή που έβαλα 2x8GB στην μητρική μου αντιμετωπίζω BSOD στο σημείο που φορτώνει το λειτουργικό σύστημα. αφού δοκίμασα reset BIOS, μία-μία τις RAM, memtest (που βγήκε καθαρό) και τα σχετικά, το pc ξεκίνησε κανονικά και δούλεψε για 3 ώρες μέχρι που πέταξε και άλλη BSOD. υπόψιν ότι η χρήση του ήταν για internet και torrent.

η τεχνική υποστήριξη στο Πλαίσιο μου είπε ότι η συγκεκριμένη μητρική που έχω υποστηρίζει DRAM Frequency μέχρι και 1333Mhz ενώ αν θέλω από 1333Mhz μέχρι 2000Mhz μόνο με overclocking...

τι ρυθμίσεις προτείνετε να κάνω για overclocking? υπόψιν ότι "παίζω"¨με δυνατή υδρόψυξη στη CPU οπότε ανεβάζουμε συχνότητες "άφοβα".

το PC μου:

Asus P6T Deluxe V2 (s1366, X58)

Intel Core i7 D0

Coolermaster SilentPro 1KW

nVidia GT220

Windows 8 PRO γνήσιο

Επεξ/σία από katsikoula
Δημοσ.

Έχεις επιλέξει απο το μενού της μητρικής να τρέχουν οι μνήμες oc?

2 επιλογές σε ενδιαφέρουν

1 που αναφέρεται στην συχνότητα και πρέπει να επιλέξεις XMP (xtreme memory profile) για να τρέχουν στα 1866

1 που αναφέρεται στα ρεύματα που καλό είναι να το βάλεις στο "normal" απο "auto" που μπορεί να παίζει κανονικά για να μήν σου ρίχνει τα ρεύματα

Δημοσ.

Έχεις επιλέξει απο το μενού της μητρικής να τρέχουν οι μνήμες oc?

2 επιλογές σε ενδιαφέρουν

1 που αναφέρεται στην συχνότητα και πρέπει να επιλέξεις XMP (xtreme memory profile) για να τρέχουν στα 1866

1 που αναφέρεται στα ρεύματα που καλό είναι να το βάλεις στο "normal" απο "auto" που μπορεί να παίζει κανονικά για να μήν σου ρίχνει τα ρεύματα

πολύ ωραία!!! κάνω αυτές τις ρυθμίσεις, δοκιμάζω την σταθερότητα του συστήματος και τα ξαναλέμε.

σε ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Θα φανει κουλο , τα εχεις στα σωστα σλοτς?

Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App

καθόλου κουλό δεν φαίνεται μην ανησυχείς  τα έβαλα στα slots που μου έδειχνε το manual της μητρικής. δοκίμασα να τις βάλω και στα άλλα slots όπου σε αυτή την περίπτωση το pc δεν έβγαζε καν εικόνα.

Δημοσ.

αφού μπήκα στο BIOS και επέλεξα το  X.M.P. είχα τις εξής δύο επιλογές:

1) 1777Mhz-10-10-10-26-2N-1.50V-1.30V

2) 1600Mhz-9-9-9-27-1N-1.50V-1.20V

επιλέγοντας το πρώτο, οι υπόλοιπες ρυθμίσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

DRAM Frequency: 1780Mhz

BLCK Frequency: 148

CPU Ratio: 18.0

δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω την ρύθμιση "που αναφέρεται στα ρεύματα". τα μόνα σχετικά είναι αυτά:

QPI/DRAM Core Voltage: Auto και DRAM Bus Voltage: 1.50. και στα δύο αυτά πρέπει να πατήσω απευθείας αριθμό χωρίς να μου δίνεται επιλογή για Auto, Normal ή το οτιδήποτε άλλο.

πάντως αυτή τη στιγμή γράφω από το pc και φαίνεται να πηγαίνει καλά μόνο με chrome ανοιχτό.

μήπως θα έπρεπε να του κάνω κάποιος stress test για CPU και RAM? όπως το Prime95 αν θυμάμαι καλά...

Τις παλιες ραμ τις επεζε σε αυτα τα σλοτσ?

όπου είχα τις παλιές RAM έβαλα και τις καινούριες (εκεί που λέει το manual) δηλαδή. οι παλιές RAM έπαιζαν κανονικά στα slots που έχω τώρα τις καινούριες. πιστεύω ότι τα slots δεν είναι το πρόβλημα καθώς αν βάλω τις RAM σε άλλα slots τότε το PC δεν έχει καθόλου εικόνα...

Δημοσ.

Ε για αυτο στο λεω , δοκιμασε τις παλιες ραμ σε αυτα τα σλοτσ τα οποια δεν σου παιζουν τα νεα. Επισης αυτο με τις επιλογες δεν ειναι στο X.M.P

Δημοσ.

Ε για αυτο στο λεω , δοκιμασε τις παλιες ραμ σε αυτα τα σλοτσ τα οποια δεν σου παιζουν τα νεα. Επισης αυτο με τις επιλογες δεν ειναι στο X.M.P

τις παλιές RAM τις έχω ήδη πουλήσει. δεν περίμενα να έχω πρόβλημα με τις καινούριες και έτσι τις πούλησα πριν πάρω τις καινούριες.

που είναι η ρύθμιση με τα ρεύματα τότε? τι ακριβώς ψάχνω? πόσα Volt παίρνουν οι RAM?

Δημοσ.

Νομιζω οτι πρεπει να ειναι η μητρικη ,αλλα ας κανουμε μερικα πραματακια

Θα παρει ωρα αλλα.. Δοκιμασε καθε ραμ σε καθε σλοτ και κανε δυο pass με το Memtest τουλαχιστον

Βγαλε και το χμπ και αστα στα αρχικα ρευματα οκ?

Δημοσ.

Νομιζω οτι πρεπει να ειναι η μητρικη ,αλλα ας κανουμε μερικα πραματακια

όπως τι πραματάκια? εγώ πάντως βλέποντας το σύστημα τις τελευταίες ώρες να δουλεύει σταθερά και ασταμάτητα με τις τελευταίες ρυθμίσεις πιστεύω ότι ισχύει αυτό που μου είπαν στο Πλαίσιο δηλαδή ότι ήθελε απλά λίγο overclocking για το οποίο εν τω μεταξύ θα με χρέωναν 55 ευρώ

:S

όπως και να έχει θα το αφήσω αύριο όλο το πρωί να κάνει ένα stress test το Prime95 και βλέπουμε...

Δημοσ.

Από τη στιγμή που παίζει, μην το πειραζεις...

Απλα βαλε κανενα παιχνιδακι, τρεξε κανα photoshop

Πραγματα που θελουν μνημη δηλαδη για να δεις αν πεταξει μπλε οθονη

Η πρωτη επιλογη ειναι η σωστη μιας και οι μνημες τρεχουν στα 1866 με ρολογια 10-10-10 και ταση 1,5ν

Μονο αν δεις οτι πεταει μπλε οθονη μετα απο βαρια χρηση, τοτε αλλαξε το corevoltage απο auto σε 1,5 για την περιπτωση που δεν δινει αρκετο ρευμα στις μνημες - αν χρειαστει παραπανω βλεπουμε

Μην μπλεκεις με ram test κτλ αν δεν χρειαζεται πραγματικα _ τα windows τρωνε λιγα κολληματα στην διαχειριση πανω απο 8gb...

• Like 1
Δημοσ.

τώρα μιας και τα θέλει ο ***** μου - :P - στην περίπτωση που θελήσω να ανεβάσω την συχνότητα του CPU, έχοντας επιλέξει το X.M.P. θα ανεβάσει αυτόματα και τις RAM? και αν θέλω από τα 2.66Ghz να τον πάω στα 4Ghz που το έχω ξανακάνει και δουλεύει σταθερά οι RAM που θα "εκτοξευτούνε"? μήπως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάτι σαν multiplier στις RAM που μπορώ να ρίξω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...