Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, όλα είναι σχετικά. Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Όταν ο ενοικιαστής είναι φρέσκος , σαφώς και αν προκύψει βλάβη, την πληρώνει ο ιδιοκτήτης ( όχι να σπάσει κάτι από κακή χρήση) .  Τώρα εάν ο ενοικιαστής είναι χρόνια στο σπίτι, τότε εν μέρει σε κάποιες φθορές πρέπει να συμμετέχει και ο ενοικιαστής.

• Απαντ. 316
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, 29gk είπε

Βασικα εχεις πεσει σε ενα ειδος "κενου". Δηλαδη, οπως τα περιγραφεις και ιδιαιτερα με το "πολυ φθηνα υλικα", η ευθυνη και η ζημια ειναι καθαρα προβλημα του ιδιοκτητη, επειδη ομως τουλαχιστον στην παρουσα φαση αυτες οι ζημιες ειναι αμελητεες, πολυ δυσκολα αυτος να τις παραδεχθει και ακομα δυσκολοτερα να τις πληρωσει. Εκτος κι αν ο ανθρωπος ειναι λογικος, του εχεις δειξει το προβλημα με σαφηνεια και το εχει καταλαβει. Ιδιαιτερα τονιζω το "φθηνα υλικα σε νεα οικοδομη".

Πρακτικα λοιπον, δυστηχως και πιθανοτατα θα πληρωνεις εσυ το κοστος επικευης μεχρις οτου να φτασει ο καιρος και να αποχωρησεις κανονικα απο το ακινητο. Και τοτε βεβαια ο ιδιοκτητης θα μπορει να ισχυριστει οτι του προκαλεσες εσυ τις ζημιες και μαλιστε σε ακινητο κυριολεκτικα "του κουτιου".  Οι δυνατοτητες σου λοιπον νομιζω πως ειναι περιορισμενες, αν δηλαδη οντως ο ιδιοκτητης δεν δεχεται κουβεντα. Θα μπορουσες να καλεσεις εσυ εναν υδραυλικο, και αφου σου κανει ελεγχο να υπογραψει ενα χαρτι , κατι περιπου σαν εμπειρογνωμοσυνη και μετα να του κοινοποιησεις επισημα ( βλεπε εξωδικο και δικηγορικα εξοδα επιπλεον ) το ολο ζητημα απαιτωντας την επισκευη ή διαφορετικα την λυση της μισθωσης εκ μερους σου χωρις επιπτωσεις.

Το σιγουρο ειναι πως εαν οντως προκειται για βασικες κακοτεχνιες και φτηνα υλικα, το κοστος καποια στιγμη να εξελιχτει σε πολυ μεγαλο και βαρυ και μαλιστα για τον ιδιοκτητη. Απο εκει και περα ομως εαν αυτος καταφερει να αποδειξει οτι ο ενοικιαστης του ( εσυ ή καποιος μελλοντικος ) το προκαλεσε, τοτε θα το γλυτωσει.

ναι καταλαβαίνω είναι δύσκολο όλο αυτό. και προφανώς έχω την καλή διάθεση να συμμετέχω με ένα ποσό. 
Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να τα πληρώσω όλα + την εργασία του υδραυλικού.
Ούτε και από την άλλη όταν φύγω να πάρω βρύσες , βάνες και σωληνώσεις.

αυτά τα χρόνια έχουν χαλάσει 2 βρύσες και η γκαραζόπορτα. σε όλα αυτά οι τεχνικοί που ήρθαν τόνιζαν ότι έχει τοποθετηθεί ότι πιο φθηνό υλικό υπάρχει.

θα κάνω μια κρούση και βλέπουμε..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stelios_2809 είπε

ναι καταλαβαίνω είναι δύσκολο όλο αυτό. και προφανώς έχω την καλή διάθεση να συμμετέχω με ένα ποσό. 
Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να τα πληρώσω όλα + την εργασία του υδραυλικού.
Ούτε και από την άλλη όταν φύγω να πάρω βρύσες , βάνες και σωληνώσεις.

αυτά τα χρόνια έχουν χαλάσει 2 βρύσες και η γκαραζόπορτα. σε όλα αυτά οι τεχνικοί που ήρθαν τόνιζαν ότι έχει τοποθετηθεί ότι πιο φθηνό υλικό υπάρχει.

θα κάνω μια κρούση και βλέπουμε..

Το παν ειναι να συννενοηθεις, να μπορεσεις δηλαδη και με τον αλλο λογικο και σωστο που να καταλαβαινει ή και να θελει να καταλαβει πραγματα κοινης λογικης. Ελπιζω να μην εχεις πεσει σε καμια εξαιρεση κακου ανθρωπου γενικοτερα. Αν και τοτε με μια διαχειριση..."εκβιασμου", δειχνοντας του δηλαδη οτι προτιθεσαι να συμμετεχεις σε ενα βαθμο στη ζημια και πως σε περιπτωση πολεμου θα χασει πολυ περισσοτερα απο οσα νομιζει πως θα κερδισει, καταφερεις να τα βρειτε.

Δημοσ.
Στις 19/5/2019 στις 2:59 ΜΜ, kprimax είπε

Είμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος και το νοικιάζω. Ποτέ δε ζήτησα χρήματα για επισκευές που οφείλονται σε φυσιολογικές φθορές. Χάλασε κάποια βρύση, θερμοσίφωνας , κάποιο ρολό, έσπασε κάποιος σωλήνας.. Αυτά είναι του ιδιοκτήτη. ( Το να καταστρέψει κάτι με υπαιτιότητά του , π.χ. να σπάσει κάποιο τζάμι, είναι ευθύνη του ενοικιαστή ) Και σε τελική να είμαστε λογικοί , να μη ζητάμε από τον ενοικιαστή να μας ανακαινίσει το σπίτι.

Το ποιο ωραίο σχόλιο που διάβασα σε τέτοιο θέμα...

• Like 1
  • Sad 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια ενοικιαζω ενα διαμερισμα στον 5ο οροφο και τις επομενες μερες θα διακοπει το ρευμα στους κοινοχρηστους χωρους λογω απλειρωτων λογαριασμων κοινοχρηστων (τζαμπατζηδες οι γειτονες τι να πεις) οποτε θα παψω να εχω ανσασερ. Πιστευω οτι η μονη λυση ειναι ν σηκωθω να φυγω ομως το συμβολαιο εχει σχεδον αλλα δυο χρονια μπροστα του. Ο ιδιοκτητης μου ειναι οτι να ναι και δεν ειναι συννενοησιμος και δεν θελει να με καταλαβει (φυσικο ποιον θα βρει να βαλει μετα σε ενα διαμερισμα στον 5ο χωρις ανσασερ) Αν φυγω χωρις να καταφερω να συννενοηθω με τον ιδιοκτητη για εναν τετοιο σημαντικο λογο μπορω να εχω καποιο θεμα?

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, παναγιώτης π. 1988 είπε

Παιδια ενοικιαζω ενα διαμερισμα στον 5ο οροφο και τις επομενες μερες θα διακοπει το ρευμα στους κοινοχρηστους χωρους λογω απλειρωτων λογαριασμων κοινοχρηστων (τζαμπατζηδες οι γειτονες τι να πεις) οποτε θα παψω να εχω ανσασερ. Πιστευω οτι η μονη λυση ειναι ν σηκωθω να φυγω ομως το συμβολαιο εχει σχεδον αλλα δυο χρονια μπροστα του. Ο ιδιοκτητης μου ειναι οτι να ναι και δεν ειναι συννενοησιμος και δεν θελει να με καταλαβει (φυσικο ποιον θα βρει να βαλει μετα σε ενα διαμερισμα στον 5ο χωρις ανσασερ) Αν φυγω χωρις να καταφερω να συννενοηθω με τον ιδιοκτητη για εναν τετοιο σημαντικο λογο μπορω να εχω καποιο θεμα?

Εννοεις το εαν θα εχεις προβλημα εαν τελικα επιλεξεις ή αναγκαστεις να σπασεις το συμβολαιο σου, με την υποχρεωση παραμονης για χ χρονια;

Εαν αυτο εννοεις, κατα 99% οχι δεν θα εχεις προβλημα καθως οτι και να κυνηγησει ο ιδιοκτητης, δικηο δεν θα βρει. Και θα ξοδεψει και επιπλεον πανω στη ζημια που ηδη θα εχει ( 5ος οροφος χωρις ασανσερ σημαινει μεγαλη μειωση ενοικιου για καποιον νεο ή τελος παντων μεγαλη δυσκολια ). Απλα θα χρειαστει να βρεις εναν τροπο για να κατοχυρωσεις την αιτια ακριβως για την οποια και σπας το συμβολαιο, για παν ενδεχομενο.

Ολα τα παραπανω φυσικα ειναι εκτιμησεις, κι αν τελικα το θεμα ζορισει και δεν υπαρχει δυνατοτητα συνεννοησης, προφανως αναγκαστικα θα καταφυγεις σε δικηγορο.

Δημοσ.

Σε περίπτωση που το σπίτι έχει δεν γείωση σε ορισμένες πρίζες+ρελέ διαφυγής, είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να τα αλλάξει;

Νομίζω πως ναι, αλλά απ' ότι ξέρω το νοίκιαζε πολλά χρόνια όπως ήταν οπότε δεν βλέπω να το καλύπτει...

ΥΓ: Πως στο διάολο υπογράφουν οι ηλεκτρολόγοι τα πιστοποιητικά χωρίς γείωση+ρελέ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Σε περίπτωση που το σπίτι έχει δεν γείωση σε ορισμένες πρίζες+ρελέ διαφυγής, είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να τα αλλάξει;

Νομίζω πως ναι, αλλά απ' ότι ξέρω το νοίκιαζε πολλά χρόνια όπως ήταν οπότε δεν βλέπω να το καλύπτει...

ΥΓ: Πως στο διάολο υπογράφουν οι ηλεκτρολόγοι τα πιστοποιητικά χωρίς γείωση+ρελέ;

Πιστεύεις οτι κανουν ελεγχο; ισα ισα ερχονται κ βγαζουν μια κατοψη και τελος. Τα πιστοποιητικα στους ηλεκτρολογους ειναι σχεδον ότι και οι συντηρησεις στους ψυκτικους... σχεδον ξεκουραστο χρημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως με συνεννόηση και κουβέντα όλα λύνονται...

Στο σπίτι που νοικιάζω (Κεντρική Ελλάδα) ο ιδιοκτήτης που έχω ,με ρώτησε αν θέλω να βάλουμε σίτες στο σπίτι και μάλιστα τις πλήρωσε ο ίδιος από την τσέπη του..

Λίγους μήνες μετά με ρώτησε αν θέλω να βάλουμε πόρτα ασφαλείας , του είπα φυσικά ναι..

Λίγους μήνες αργότερα με ρώτησε αν θέλω να κάνουμε εξωτερική μόνωση και ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ είπα ναι,φυσικα! (μάλιστα,μετά από κάθε ημέρα εργασιών της μόνωσης ,φώναζε καθαρίστρια και την πλήρωνε από την τσέπη του)

Μετά από μερικούς ακόμα μήνες που τελείωσε το 2χρονο συμβόλαιο που είχαμε ,με ενημέρωσε πως θέλει το σπίτι για την κόρη του (ενώ όταν μπήκα στο σπίτι μου είχε πει ψάχνω κάποιον να μείνει χρόνια κτλ)

Εγώ έφαγα φυσικά όλο το αγγούρι της αναβάθμισης τους σπιτιού ,με την ελπίδα πως θα βελτιωθεί το σπίτι που θα έμενα, ενώ τελικά ο κύριος έφτιαχνε το σπίτι της κόρης του...

Τουλάχιστον που έδωσε την εγγύηση πίσω χωρίς καμία κουβέντα 

Ενημερωτικά,επειδή έψαχνα μόνιμη σχετικά κατοικία , εξαρχής είχα πει πως δεν θέλω σπίτι για 2 χρόνια και φυσικά είχε ακούσει Μαλ%@%@% ...

Τουλάχιστον βρήκα καλύτερο σπίτι.

Παρά την καλή συνεργασία που είχαμε θεωρώ πως ήταν κουτοπόνηρος και του το είπα κιόλας φεύγοντας,απλά με αγνόησε και γιατί να ασχοληθεί εξάλλου,είχε κάνει τη δουλειά του...

Επεξ/σία από Skandalf
Δημοσ.
Στις 11/2/2013 στις 3:07 ΜΜ, SPANK είπε

Επειδή στο τέλος και άκρη δεν θα βγεί και θα γίνει παρεξήγηση / τσακωμός η θα του προτείνουμε να τα τα βάλουμε μισα μισα η στην τελική θα του τα κόψω απο το ενοίκιο.

Τυπικα ειναι εξοδο του ιδιοκτητη, αλλα μιας και προκειται για μακροχρονια μισθωση, ειναι λογικο να μοιραστουν τα εξοδα

Δημοσ.

@ThReSh συνήθως εμπιστεύομαι αυτό που μου λένε, οπότε όταν μου είπε και αυτός πως ψάχνει νοικάρη για χρόνια τον πίστεψα...Επίσης όταν <<διόρθωνε>> το σπίτι , δεν ανέφερε ποτέ τίποτα,πέραν του ότι θέλει το σπίτι να ναι σε πολύ καλή κατάσταση...

Δημοσ.
4 hours ago, Skandalf said:

Μετά από μερικούς ακόμα μήνες που τελείωσε το 2χρονο συμβόλαιο που είχαμε

Τρια χρονια εμενες συνολικα στο σπιτι; Αν ναι κριμα αλλα ειχε το δικαιωμα.

1 hour ago, Skandalf said:

@ThReSh συνήθως εμπιστεύομαι αυτό που μου λένε

Κλασικο ζητημα στην Ελλαδα η προφορικη συμφωνια. Verba volant, scripta manent και εδω δυστυχως.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, Skandalf said:

@ThReSh συνήθως εμπιστεύομαι αυτό που μου λένε, οπότε όταν μου είπε και αυτός πως ψάχνει νοικάρη για χρόνια τον πίστεψα...Επίσης όταν <<διόρθωνε>> το σπίτι , δεν ανέφερε ποτέ τίποτα,πέραν του ότι θέλει το σπίτι να ναι σε πολύ καλή κατάσταση...

Είναι άσχημο να μην το τηρούν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Απλά θα είχες συμβόλαιο και θα μπορούσες να το πήγαινες δικαστικά αν ήθελες.

Δημοσ.

Ακόμη και συμβόλαιο να είχε, αν θέλει να σε διώξει κάποια στιγμή θα φύγεις.  Τι συμβόλαιο μπορούσε να κάνει; 10-20 χρόνια; 

Το ιδανικό είναι να έχεις δικό σου σπίτι. Να το φτιάξεις όπως σου αρέσει και να μην είσαι εξαρτημένος από άλλους. Διαφορετικά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για οτιδήποτε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...