Προς το περιεχόμενο

Media Server, Stream στην TV

Rabican

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

θέλω μια βοηθεια σε κάτι, το οποιο φανταζομαι ειναι σχετικα απλο. εχω ενα desktop core2quad, εχω εγκαταστησει εναν media server (Plex Media server) και streamαρω ταινιες στην τηλεοραση (μια 32αρα LG) μεσω δικτυου. Ολα οκ μεχρι εδω, απλα αντιμετωπιζω θεμα resources (high cpu load στο desktop), το οποιο κανει την ταινια να κολλαει.

Επειδη δεν ειμαι και ιδιαιτερα σχετικος με το χωρο, το decoding της ταινιας, λογικα το κανει το PC, κατι το οποιο δε με βολευει. θελω με καποιο τροπο, το pc απλα να το κανω "NAS", δηλαδη απλα να εχει την ταινια και η TV απλα να την βλεπει απο εκει και να κανει το παιξιμο η ιδια. γινεται αυτο μεσω δικτυου η οχι;

φανταζομαι οτι καπως ετσι θα ειναι το παιξιμο μιας ταινιας οταν αντι για ενα desktop με media player υπαρχει ενα NAS στο δικτυο οποτε και η TV τραβαει απο εκει την ταινια. η και στο οποιο NAS υπάρχει, το NAS κανει την αναπαραγωγη και παλι stream-αρει στην τηλεοραση εικονα/ηχο;;; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, το decode το κάνει η TV αν έχω καταλάβει καλά, Κάνει share.

Edit:

Τώρα δοκίμαζα το plex, την ίδια δουλειά κάνουν. Εσύ λες πως την αναπαραγωγή την κάνει το Pc και όχι η TV ? Γιατί εγώ άλλα είδα. 

Επεξ/σία από xlomo

πραγματικα δεν ξερω τι ακριβως παιζει.. το τι θελω ειναι πολυ μπερδεμενο και μπορει να με βρισεις στο τελος!

ενα NAS για DLNA server θα ηταν ιδανικο για μενα ωστε να παιζει μεσω δικτυου απο εκει η TV. το θεμα ειναι πως θελω να κανω κι αλλα πραγματακια πανω στο NAS. πχ

1. να στησω καποιο log server

2. να στησω εναν ftp server

3. κατεβαστηρι (torrent)

και φυσικα να εχει 4 bays ωστε να βαλω καμποσους δισκους επανω και να παιξω και RAID για fault tolerance.

νομιζω πως με ενα NAS ολα αυτα δεν μπορω να τα κανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...