Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήδη έχει λεχθεί από διάφορες πηγές ότι τα πρώτα smartphones με λειτουργικό Ubuntu θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου. Πράγματι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Canonical, ο Mark Shuttleworth, δήλωσε επίσημα ότι τα πρώτα smartphones με Ubuntu OS θα καταφθάσουν συγκεκριμένα τον Οκτώβριο και οι προγραμματιστές θα αποκτήσουν πρόσβαση στο λειτουργικό μέσα σε αυτόν τον μήνα.Άγνωστο παραμένει σε αυτό το σημείο ποιες συσκευές θα έρθουν προεγκατεστημένες με αυτό, αλλά οι developers εφαρμογών θα μπορούν να εργαστούν με το OS πάνω στο Galaxy Nexus.

To Ubuntu OS έχει μακρά ιστορία στο χώρο των desktop, αποτελώντας μια αρκετά δημοφιλή πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού. Καθώς πλέον θα εισέλθει στο χώρο των μικρότερων οθονών, αυτών δηλαδή των φορητών συσκευών, το OS θα χρησιμοποιεί τους ίδιους drivers με τα Android smartphones και θα δύναται να τρέξει σε κάθε entry-level συσκευή.

Επιπλέον το λογισμικό θα χρησιμοποιεί native apps, που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που θα μπορεί να τρέχει και σε smartphone αλλά και σε desktop. Πολλοί πάροχοι ανά τον κόσμο έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους στις νέες συσκευές που ετοιμάζονται, αλλά μένει να δούμε με ποιους θα επιλέξει να συνεργαστεί η Canonical.

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-1035_3-57568089-94/ubuntu-os-smartphones-to-hit-stores-in-october/[/url]']cnet.com

Δημοσ.

<p>Εφαρμογές android δηλαδή θα τρέχουν σε Ubuntu ?</p>

Υποτίθεται ότι μια εφαρμογή που τρέχει στο Ubuntu στον υπολογιστή σου, θα τρέχει και στο κινητό Ubuntu χωρίς ο προγραμματιστής της εφαρμογής να χρειάζεται να φτιάξει μια ειδική έκδοση γι αυτό.

Στο Android μερικές φορές δε δουλεύουν εφαρμογές από έκδοση σε έκδοση, η από συσκευή σε συσκευή.

Μακάρι να δουλέψει η λύση Ubuntu.... ειδικά σαν universal rom για smartphones...όνειρο!

Sent from my XT530 using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω θέλει να πει ότι τα apps θα τρέχουν και στο desktop και στο mobile Ubuntu έτσι όπως είναι γραμμένο αυτό μου φαίνεται , αλλά "native apps" σημαίνει ότι θα παίζει και σε άλλο os <br><br><br>

Δημοσ.

ελεγα να το περασω αυτο να δω πώς ειναι , αλλα οταν ειδα στο βιντεο ενα σωρο gestures και γενικα ενα σωρο πραγματα που πρεπει να μαθεις απο την αρχη ειπα μεσα μου "γιατι;;;"  και εγκατελειψα την ιδεα :P

Δημοσ.

Νομίζω ότι θα δούμε φθηνές συσκευές αλλά προτιμώ την επιλογή να τρέχει πάνω από τα σημερινά κινητά και να το εγκαθιστούμε εύκολα...

Δημοσ.

Εφαρμογές android δηλαδή θα τρέχουν σε Ubuntu ?

Λογικό δεν είναι αφού θα έχουν τον ίδιο πυρήνα ?

εχεις δει πολλες εφαρμογες του Ubuntu να τρεχουν σε android τοσα χρονια αφου εχουν ιδιο πυρηνα και ειναι λογικο;

Δημοσ.

Για Ubuntu Phone ναι.... θα αγόραζα smartphone... μέχρι τότε... είμαι μια χαρά με το Νοκια Χ2.. που το πετάς στον τοίχο.. γυρνάει πίσω κ δουλεύει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...