Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθω να ορισω καποιες πεδια εγγραφων σε table της Access Και θα ηθελα λιγη βοηθεια.

 

-Αρχικα ξερετε πως μπορω να βαλω προθεμα σε πεδιο αριθμου? ΠΧ θα βαζω αριθμο 400 και θελω στο τελος να μου γραφει "μ" (μετρα) αλλα το πεδιο να το καταλαβαινει σαν αριθμο. Επισης για εκατονταδες εως και δεκαδες χιλιαδες δλδ αριθμους 5 ψηφιων ποιος τυπος αριθμων (field size) ειναι καλυτερος?

 

-Μπορω να εχω συνδυαστικου τυπου ΝΑΙ/ΟΧΙ? Δηλαδη αν σε καποιο πεδιο συμπληρωνω το check να εμφανιζονται νεες πληρφοριες που να μπορω να προθεσω και αργοτερα να ανακτησω?

 

-Σε περιπτωση που θελω μελλοντικα να προσθεσω πεδια, η να τροποποιησω ιδιοτητες σε υπαρχοντα, πως θα μπορω να διατηρησω τις ηδη υπαρχον εγγραφες? Επειδη πολλες φορες οταν αλλαζω κατι, με προειδοποιει πως τυχον να χαθουν πληροφοριες. Εννοειται μεχρι να ορισω επαρκως την βαση δεδομενων δεν εχω κανει εεγραφες, απλως ρωταω σε περιπτωση που χρειαστω μελλοντικ καποια προσθηκη/τροποποιηση στους ορισμους που εχω κανει.

Δημοσ.

-Πρόθεμα μπορείς να βάλεις μέσω μάσκας. Είχα ασχοληθεί πριν λίγο καιρό με την access και έχω φτιάξει ένα αρχείο excel όπου περιλαμβάνονται διάφοροι χρήσιμοι τελεστές και τύποι. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ:

https://dl.dropbox.com/s/ad2hdltcnvxnf3i/Access%CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82.xlsx?token_hash=AAGAMGV315-qShhCjdDIGDVTRstpsSNsDYS_F1pkhCfZrw&dl=1

Πιστεύω θα σε βοηθήσει.

- Όσον αφορά το Ναι/Όχι, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια εύκολη εντολή. Μάλλον θα χρειαστεί μακροεντολή και πιθανότατα να προσθέσεις/τροποποιήσεις vba κώδικα.

- Αυτό ως ένα βαθμό μπορείς να το κάνεις, αλλά καλό είναι να έχεις κρατημένο ένα αντίγραφο ασφαλείας της βάσης, έτσι ώστε να μπορείς επαναφέρεις δεδομένα. Πάντως δεδομένα θα χαθούν αν το πεδίο που τροποποιήσεις/διαγράψεις έχει σχέση με κάποιο άλλο. Πάντως η εισαγωγή πεδίων δε θα επηρεάσει τα δεδομένα, πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί με τη διαγραφή πεδίου κυρίως.

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μηπως η Access απο μονη της δεν μπορει να κανει καποια πραγματα και χρειαζονται καποια frontend για διαχειριση περισσοτερων πληρφοριων? Βαση πραγματων που μπορεις να κανεις σε συμπληρωση απο φορμες στο ιντερνετ η σε διαφορα προγραμματα καταλαβαινω πως δεν μπορω να κανω αυτο ακριβως που θελω.

 

Καποια νεα ζητηματα που προκυψανε.

 

Ας πουμε θελω να κανω εναν καταλογο ατομων, και θελω να εχω πεδιο τηλεφωνου, Αν ομως εχουν περισσοτερο απο 1 τηλ να προσθετω και αλλο τηλεφωνικο πεδιο. Οπως πχ γινεται στο Iphone η στα smartphone γενικοτερα Αυτο στην Access πως γινεται?

 

Επισης θελω να συνδεω τον πινακα με τα ατομα με αλλον πινακα που θα αναφερεται το ονομα αναμεσα σε διαφορες ιδιοτητες. Ποιο θα ειναι το κοινο στοιχειο συνδεσεις δεδομενου πως το ονοματεπωνυμο μπορει σε διαφορες περιπτωσεις να ειναι κοινο. Επισης στον ενα πινακα θα φαινεται ονοματωπενυμο σαν μια εγγραφη ενω στον αλλο θα εχει ξεχψριστα ονομα και επωνυμο.

 

Επισης θελω να εχω πολλες checkbox επιλογες για ιδιοτητες αντικειμενου. Πως ειναι πχ στο car.gr που εχει ενα πλαισιο και διαλεγεις Airbag, Abs, Immobiliser, κτλ. Θελω και γω κατι αντιστοιχο. Μπορει να το κανω ευκολα η πρεπει να δημιουργησω καμμια 20αρια πεδια με την ιδιοτητα του checkbox?

Δημοσ.

Θα σου δώσω κάποιες γενικές οδηγίες ώστε να κατανοήσεις καλύτερα τη
λειτουργία της access και των επιμέρους στοιχείων της(πίνακες, φόρμες,
ερωτήματα κλπ):

- Αρχικά οι πίνακες είναι η υποδομή της βάσης,
το αντικείμενο μέσω του οποίου γίνεται η αποθήκευση των δεδομένων. Εκεί
λοιπόν θα πρέπει να καθορίζονται όλα τα πεδία που χρειάζονται ή θα
χρειαστούν στο μέλλον, και κάθε πεδίο θα πρέπει να περιέχει ένα τύπο
δεδομένων. Έτσι λοιπόν δεν είναι καλή πρακτική το να έχεις ένα πεδίο με
Ονοματεπώνυμο, αλλά 2, ένα για το Όνομα και ένα για το Επώνυμο. Αν
θέλεις να συνδυαστούν ή και να εμφανίζονται κάπου ως ένα, αυτό μπορεί να
γίνει μέσω ερωτημάτων.

- Οι σχέσεις μεταξύ των πινάκων
λειτουργούν με το ταίριασμα των δεδομένων σε πεδία-κλειδιά(συνήθως ένα
πεδίο με το ίδιο όνομα και μέγεθος) στους πίνακες που συνδέονται. Οι
σχέσεις συνήθως δημιουργούνται ανάμεσα σε πεδία που ταιριάζουν και
αποτελούν το πρωτεύων κλειδί ενός πίνακα, και ένα ξένο κλειδί για τον
άλλο πίνακα. Για παράδειγμα η συσχέτιση Πωλητών και Παραγγελιών μπορεί
να γίνει με τη δημιουργία μιας σχέσεις μεταξύ των πεδίων ΚωδικόςΠωλητή,
που είναι το πρωτεύον κλειδί του πίνακα Πωλητές, και ΚωδικόςΠαραγγελίας
που είναι το ξένο κλειδί του πίνακα Παραγγελίες που μπορεί να είναι το
πρωτεύον κλειδί ΚωδικόςΠαραγγελίας)

- Οι φόρμες είναι το
αντικείμενο που εμφανίζει τις εγγραφές του πίνακα(ων), ένας φιλικός στο
χρήστη τρόπος να εμφανίζονται τα δεδομένα, αλλά και να γίνεται
ευκολότερα η καταχώρηση νέων στοιχείων.

- Τα ερωτήματα είναι
ένας τρόπος φιλτραρίσματος των δεδομένων ο οποίος είναι μόνιμος,
λειτουργεί όπως το φίλτρο, αλλά αποθηκεύει τα δεδομένα έτσι ώστε να
είναι προσβάσιμα πάντα.

Μέσω των ερωτημάτων μπορείς να
φτιάξεις νέους πίνακες που να περιλαμβάνουν συγκεκριμένα πεδία από τους
υπάρχοντες πίνακες ή και εγγραφές. Θα μπορούσες για παράδειγμα(σχετικό
με την απορία σου) να δημιουργήσεις ένα ερώτημα που να έχει τα πεδία
Όνομα/Επώνυμο από ένα πίνακα, το πεδίο Γενέθλια από κάποιον άλλο και ένα
ακόμη πεδίο το οποίο θα συνδυάζει τα πεδία Όνομα και Επώνυμο, και άρα
θα εμφανίζεται ως πεδίο Ονοματεπώνυμο. Κάνεις απόκρυψή των αρχικών
πεδίων και έτσι δημιουργείται ένας πίνακας/ερώτημα με τα πεδία
Ονοματεπώνυμο και Γενέθλια.

 

Όσον αφορά τώρα την
προσθήκη πεδίων, αυτό και πάλι(και στην περίπτωση των smartphones) δεν
είναι θέμα πινάκων(μιας και τα πεδία υπάρχουν ήδη στη βάση) αλλά
εμφάνισης των στοιχειών. Απλά υπάρχει ένα ή περισσότερα κουμπιά ή μενού
που εμφανίζουν τα πεδία αυτά στη φόρμα. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να
μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με τη χρήση κουμπιών φόρμας και ίσως
μακροεντολών.

 

Σίγουρα τα παραπάνω δεν αποτελούν
λύσεις των αποριών σου αλλά περισσότερο κάποιες γενικές κατευθύνσεις,
αλλά πιστεύω θα σε βοηθήσουν(τουλάχιστον στην περίπτωση που δεν σου
δωθούν περισσότερο συγκεκριμένες οδηγίες από κάποιον που ασχολείται
ενεργά με την access και τη δημιουργία βάσεων δεδομένων).



Σχετικά με τα checkbox, νομίζω ότι καλύτερο είναι να δημιουργήσεις ένα διαφορετικό πίνακα(πχ. αξεσουάρ) και μέσα σε αυτόν να έχεις ένα πεδίο με τύπο δεδομένων οδηγός αναζήτησης, όπου εκεί θα ορίσεις όλα τα αξεσουάρς ως εγγραφές του πεδίου, και ένα πεδίο μορφής ΝΑΙ/ΌΧΙ που θα είναι το checkbox στην ουσία(το οποίο θα εμφανίζεται ως checkbox στη φόρμα).

Δημοσ.

Σε ευχαριστω φιλε μου για τις διευκρινισεις, τα περισσοτερα βασικα τα κατεxω, αλλα στην υλοποιηση κολλαω.

 

Και εγω υποψιαζομουν οτι στις διαφορες πλατφορμες (κινητα/web) χρησιμοποιουν φορμες, αλλα πως το πετυχαινουν αυτο? Ας πουμε αν εσυ προσθεσεις 10 τηλεφωνα σε εναν προσωπο, οριζει εκεινη την στιγμη 10 πεδια τηλεφωνου στην βαση δεδεομενων η εχει ηδη ορισει εναν μεγιστο αριθμο και απλα τον καταγραφει και τον ξανασχεδιαζει την φορμα αναλογα με τα ποσα πεδια εχεις προσθεσει? Εκεινη ειναι λιγο πολυπλοκο.

 

Εν παση περιπτσωη εγω για να μην μπλεξω, το πεδιο αριθμο το μετετρεψα σε κειμενο και στις εγγραφες, θα ξεχωριζω τα διαφορετικα τηλεφωνα με κομμα.

 

Τωρα οσον αφορα την συνδεση πινακων πρεπει στον κυριο πινακα να πληκτρολογο εγω το primary key καθε φορα?

 

Ας πουμε στο table τον ατομων, εχει ενα τυχαιο id που κανει autogenerate η Access. Για να συνδεσω εγω τον κυριο πινακα με αυτον των προσοπων θα πρεπει να αναφερω σε ποιο id προκειται, οποτε λογικα θα πρεπει να φτιαξω ενα πεδιο id_people και να γραφω εκει χειροκινητα για καθε εγγραφη αυτον τον αριθμο? Δεν γινεται καπως αυτοματοποιημενα?

 

Σχετικά με τα checkbox, νομίζω ότι καλύτερο είναι να δημιουργήσεις ένα διαφορετικό πίνακα(πχ. αξεσουάρ) και μέσα σε αυτόν να έχεις ένα πεδίο με τύπο δεδομένων οδηγός αναζήτησης, όπου εκεί θα ορίσεις όλα τα αξεσουάρς ως εγγραφές του πεδίου, και ένα πεδίο μορφής ΝΑΙ/ΌΧΙ που θα είναι το checkbox στην ουσία(το οποίο θα εμφανίζεται ως checkbox στη φόρμα).

 

Ναι και εγω ετσι το σκεφτηκα αλλα στην τελικη θα καταληξω με 2-3 προσθετους πινακες και θα θελεις πολλες συνδεσεις, με τον κυριο πινακα.

 

Επισης κατι αλλο. Σε καθε πινακα εχω διατηρησει σαν primary key το id που δημιουργειται αυτοματα. Ηθελα να φτιαξω και εναν δευτερο πεδιο με χρηση autonumber, αλλα η Access δεν με αφηνει γιατι λεει πως θελει μονο ενα πεδιο ανα πινακα με τετοια μορφη. Πως μπορω εγω να εχω ομως και δευτερο. Θελω στο ενα πεδιο να μου δημιουργει εναν random επταψηφιο.

 



 

Δημοσ.

Το primary key είναι ένα αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή ώστε να ξεχωρίζουν οι εγγραφές μεταξύ τους. Πες ότι έχεις 5 πορτοκάλια. Το κάθε ένα από αυτά είναι μια διαφορετική οντότητα, πάρα το γεγονός ότι έχουν την ίδια ονομασία, το ίδιο σχήμα, το ίδιο χρώμα κλπ. Αν λοιπόν πετάξεις το 3ο πορτοκάλι, βάλεις ένα άλλο στη θέση του, παρότι μοιάζει με αυτό που πέταξες δεν είναι το ίδιο, δεν μπορεί λοιπόν να είναι το 3ο πορτοκάλι, αλλά το 6ο(μιας και είναι άλλο). Έτσι είναι και εγγραφές(διαφορετικές οντότητες), αν λοιπόν σβήσεις την εγγραφή 3 π.χ, δε μπορείς να την ξαναδημιουργήσεις, αντίθετα η νέα εγγραφή που θα δημιουργήσεις θα έχει τον αριθμό 6, άσχετα αν η θέση της είναι πάνω από την εγγραφή 4(στη θέση της 3ης δηλαδή). Αυτό το ρόλο παίζει το πρωτεύων κλειδί και γι'αυτό και πρέπει να είναι μοναδικό, δίνει διαφορετικό αριθμό σε κάθε εγγραφή που προστίθεται έτσι ώστε να ξεχωρίζει από τις άλλες έστω και αν διαθέτει ίδια πεδία με κάποιες από αυτές. Της δίνει το χαρακτηριστικό της μοναδικότητας, το οποίο χρειάζεται η εφαρμογή ώστε να μπορεί να σου επιστρέφει τα κατάλληλα αποτελέσματα.

Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεσαι δεύτερο πεδίο, απλά με κάποια μάσκα θα τροποποιήσεις το primary key ώστε να έχει τη μορφή 7ψήφιου αριθμού(0000001, 0000002, κλπ). Απ' ότι καταλαβαίνω ο random αριθμός που θέλεις να δημιουργείται, θέλεις να είναι μοναδικός.

 

Σχετικά με το checkbox, οι συνδέσεις δεν είναι πρόβλημα. Ίσα ίσα με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η επανάληψη ίδιων δεδομένων.

Είναι καλύτερα να έχεις ένα διαφορετικό πίνακα για τα αξεσουάρ όπου οι άλλοι πίνακες θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα του(τις ας πούμε 15 εγγραφές του) πάρα σε κάθε πίνακα να έχεις και ένα πεδίο για τα αξεσουάρ. Γενικότερα είναι καλύτερη πρακτική η χρήση διαφορετικού πίνακα για διαφορετικό τύπο αντικειμένου. Δηλαδή είναι καλύτερα να έχεις διαφορετικό πίνακα με τα στοιχεία Πελατών, διαφορετικό με τα στοιχεία Προϊοντων, διαφορετικό με τα στοιχεία Παραγγελιών και να τους συνδέεις με σχέσεις πινάκων, παρά να έχεις ένα πίνακα που να έχει πεδία με όλα τα παραπάνω. Έτσι η βάση είναι πιο ευέλικτη και γίνεται ευκολότερα η αναζήτηση και ο εντοπισμός των δεδομένων της.

Δημοσ.

Το primary key είναι ένα αναγνωριστικό που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή ώστε να ξεχωρίζουν οι εγγραφές μεταξύ τους. Πες ότι έχεις 5 πορτοκάλια. Το κάθε ένα από αυτά είναι μια διαφορετική οντότητα, πάρα το γεγονός ότι έχουν την ίδια ονομασία, το ίδιο σχήμα, το ίδιο χρώμα κλπ. Αν λοιπόν πετάξεις το 3ο πορτοκάλι, βάλεις ένα άλλο στη θέση του, παρότι μοιάζει με αυτό που πέταξες δεν είναι το ίδιο, δεν μπορεί λοιπόν να είναι το 3ο πορτοκάλι, αλλά το 6ο(μιας και είναι άλλο). Έτσι είναι και εγγραφές(διαφορετικές οντότητες), αν λοιπόν σβήσεις την εγγραφή 3 π.χ, δε μπορείς να την ξαναδημιουργήσεις, αντίθετα η νέα εγγραφή που θα δημιουργήσεις θα έχει τον αριθμό 6, άσχετα αν η θέση της είναι πάνω από την εγγραφή 4(στη θέση της 3ης δηλαδή). Αυτό το ρόλο παίζει το πρωτεύων κλειδί και γι'αυτό και πρέπει να είναι μοναδικό, δίνει διαφορετικό αριθμό σε κάθε εγγραφή που προστίθεται έτσι ώστε να ξεχωρίζει από τις άλλες έστω και αν διαθέτει ίδια πεδία με κάποιες από αυτές. Της δίνει το χαρακτηριστικό της μοναδικότητας, το οποίο χρειάζεται η εφαρμογή ώστε να μπορεί να σου επιστρέφει τα κατάλληλα αποτελέσματα.

Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεσαι δεύτερο πεδίο, απλά με κάποια μάσκα θα τροποποιήσεις το primary key ώστε να έχει τη μορφή 7ψήφιου αριθμού(0000001, 0000002, κλπ). Απ' ότι καταλαβαίνω ο random αριθμός που θέλεις να δημιουργείται, θέλεις να είναι μοναδικός.

 

Σχετικά με το checkbox, οι συνδέσεις δεν είναι πρόβλημα. Ίσα ίσα με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η επανάληψη ίδιων δεδομένων.

Είναι καλύτερα να έχεις ένα διαφορετικό πίνακα για τα αξεσουάρ όπου οι άλλοι πίνακες θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα του(τις ας πούμε 15 εγγραφές του) πάρα σε κάθε πίνακα να έχεις και ένα πεδίο για τα αξεσουάρ. Γενικότερα είναι καλύτερη πρακτική η χρήση διαφορετικού πίνακα για διαφορετικό τύπο αντικειμένου. Δηλαδή είναι καλύτερα να έχεις διαφορετικό πίνακα με τα στοιχεία Πελατών, διαφορετικό με τα στοιχεία Προϊοντων, διαφορετικό με τα στοιχεία Παραγγελιών και να τους συνδέεις με σχέσεις πινάκων, παρά να έχεις ένα πίνακα που να έχει πεδία με όλα τα παραπάνω. Έτσι η βάση είναι πιο ευέλικτη και γίνεται ευκολότερα η αναζήτηση και ο εντοπισμός των δεδομένων της.

 

Θελω να εχω στον υπολογιστη μου ενα φακελο με φωτογραφιες που να παραπεμπουν στην εγγραφη. Ο φακελος θα εχει την ονομασια του πεδιου που δημιουργει τον αριθμο. ΠΧ αν το πεδιο μου δημιουργησει εναν αριθμο "1234567", εγω θα φτιαξω εναν φακελο με αυτην την ονομασια και μεσα θα αποθηκευω τις φωτογραφιες σχετικες με την εγγραφη. Επειδη ομως οπως ειπες το id δεν ξαναγενιεται και αν σβησεις μια εγγραφη τοτε χανεται, δεν θελω να ονομασω τον φακελο μου με τον αριθμο id (primary key) της εγγραφης, αλλα εναν δευτερο που βγαινει τυχαια, αλλα τον οποιο να μπορω να τον ξαναεισαγω αν διαγραψω και επαναφερω μια εγγραφη. Ελπιζω να μην σε μπερδεψα.

 

Οταν φτιαχνεις μια φορμα εισαγωγης δεδομενων μπορεις να εχεις πεδια απο διαφορετικους πινακες, ωστε η συνδεση να γινεται αυτοματα και η βαση δεδομενων να ξερει ανα πασα στιγμη ποια εγγραφη συνδεεται με ποιους πινακες?

 

ΠΧ εχω τον πινακα με τα ονοματα και τον πινακα με τα αξεσουαρ checkbox. Μπορω εγω να φτιαξω μια φορμα που να μπορω να εισαγω ονομα επωνυμο και ιδοτητες, σε καθε εγγραφη θα συνδεει η Access αυτοματα τους πινακες, οποτε τα ονοματα θα ειναι ετοιμα συνδεδεμενα με τις ιδιοτητες?

Δημοσ.

- H access δεν επιτρέπει τη χρήση της αυτόματης αρίθμησης πάνω από 1 φορά σ' ένα πίνακα. Μπορείς όμως για το πεδίο που θέλεις να παίρνει κάποια αυτόματη τιμή για κάθε εγγραφή να κάνεις το εξής.

Σαν τύπο δεδομένων στο πεδίο αυτό θα επιλέξεις το υπολογισμός, και εκεί(στην ιδιότητα Παράσταση) θα ορίσεις την τιμή του αριθμού, χρησιμοποιώντας τις τιμές του πρωτεύοντος κλειδιού. Για παράδειγμά η Παράσταση - [Αναγνωριστικό]+233 - θα προσθέτει τον αριθμό 233 στον αριθμό εγγραφής. Έτσι όταν θα εισάγεις μια εγγραφή η οποία π.χ είναι η 11η, θα δημιουργηθεί αυτόματα ο αριθμός 244 στο πεδίο αυτό(11+233).

 

- Ναι μπορείς να έχεις διαφορετικά πεδία από διαφορετικούς πίνακες. Σε κάθε στοιχείο ελέγχου μπορείς από τις ιδιότητές του να ορίσεις από που θα παίρνει τις τιμές του(πίνακα/πεδίο).

Αν υποθέσουμε ότι έχεις ένα πίνακα Πελάτες που περιέχει τα πεδία Όνομα και Επώνυμο, μπορείς να ορίσεις το στοιχείο ελέγχου Όνομα Πελάτη να παίρνει τα δεδομένα του από το πεδίο Όνομα(το αντίστοιχο και για το Επώνυμο). Αν τα πεδία ήταν σε διαφορετικούς πίνακες, απλά θα έπρεπε να επιλέξεις τον πίνακα πρώτα

Δημοσ.

- H access δεν επιτρέπει τη χρήση της αυτόματης αρίθμησης πάνω από 1 φορά σ' ένα πίνακα. Μπορείς όμως για το πεδίο που θέλεις να παίρνει κάποια αυτόματη τιμή για κάθε εγγραφή να κάνεις το εξής.

Σαν τύπο δεδομένων στο πεδίο αυτό θα επιλέξεις το υπολογισμός, και εκεί(στην ιδιότητα Παράσταση) θα ορίσεις την τιμή του αριθμού, χρησιμοποιώντας τις τιμές του πρωτεύοντος κλειδιού. Για παράδειγμά η Παράσταση - [Αναγνωριστικό]+233 - θα προσθέτει τον αριθμό 233 στον αριθμό εγγραφής. Έτσι όταν θα εισάγεις μια εγγραφή η οποία π.χ είναι η 11η, θα δημιουργηθεί αυτόματα ο αριθμός 244 στο πεδίο αυτό(11+233).

 

 

Πσρατηρησα πως μεσα στον υπολογισμο πεδιο, εχει και συναρτηση παραγωγης τυχαιου αριθμου. Μηπως με αυτο μπορουμε να ξεγελασουμ την  Access για την παραγωγη τυχαιου αριθμου? Το δοκιμασα αλλα μου λεει οτι ειναι λαθος expression. Οταν παταω δηλαδη πανω στο built in expressin, Μου εμφανιζει "=Rnd([«number»])" και μετα Could not find field number Μου λεει οταν παω να σωσω τον πινακα.

 

 

 

- Ναι μπορείς να έχεις διαφορετικά πεδία από διαφορετικούς πίνακες. Σε κάθε στοιχείο ελέγχου μπορείς από τις ιδιότητές του να ορίσεις από που θα παίρνει τις τιμές του(πίνακα/πεδίο).

Αν υποθέσουμε ότι έχεις ένα πίνακα Πελάτες που περιέχει τα πεδία Όνομα και Επώνυμο, μπορείς να ορίσεις το στοιχείο ελέγχου Όνομα Πελάτη να παίρνει τα δεδομένα του από το πεδίο Όνομα(το αντίστοιχο και για το Επώνυμο). Αν τα πεδία ήταν σε διαφορετικούς πίνακες, απλά θα έπρεπε να επιλέξεις τον

πίνακα πρώτα

 

Εγω αυτο που δοκιμασα να κανω ειναι να ενωσω τους δυο πινακες βαση των id τους. Απλως το προβλημα μου ειναι πως αμα σβησω την εγγραφη απο καποιο πινακα δεν γινεται να ξαναενωθει η εγγραφη επειδη το ID δεν γινεται να ξαναδημιουργησει τον ιδιο αριθμο. Επειδη το προβλημα ειναι πως ο πινακας με τα checkbox δεν εχει αλλα πεδια για ενωθει, με τον αλλο πινακα.

 

Αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να αλλαξω το πεδιο id στον 2ο πινακα και απο autonumber να το αλλαξω σε number kai χειροκινητα να γραφω το id του αλλου πινακα ωστε να μπορουν να ενωνονται μετξυ τους. Σωστο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...