Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μήπως μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο router ή κάποια άλλη συσκευή που να μπορει να εκπέμπει σε μεγάλη απόσταση;  Η συσκευή θα βρίσκετε στην βάση μιάς μικρής πλαγιάς και θα δίνει internet σε 4 σπίτια (υπάρχει ήδη η γραμή άρα η συσκευή θα πρέπει να έχει είσοδο ethernet) που το πιο μακρινό βρίσκετε σε απόσταση περίπου 80μ. Τα μόνα εμπόδια που υπάρχουν ανάμεσα στα σπίτια και στο σημείο που θα μπει η συσκευή είναι κάτι δέντρα.  Δοκίμασα με ένα απλό router με μιά εξωτερική κεραία ( tp-link και τα δυο) , αλλά μετα τα 25-30 μετρα δεν έχει καθόλου σήμα. 

Δημοσ.

Περιεργο μου φαινεται. Με αλλαγη καναλιων επαιξες καθολου?  Μηπως εισαι πολυ κοντα σε κολωνες της ΔΕΗ?

Δημοσ.

κολωνες της ΔΕΗ στα 20 μετρα απο το router.  Με τα κανάλια έπαιξα γιατί δεν υπάρχει κανένα άλλο δίκτυο εκει κοντα, και νομιζα οτι δεν θα είχε νόημα να αλλάξω κάτι. 

Δημοσ.

Αν εννοεις την απλη κολωνα και οχι αυτες των μεταφορας τριφασικων, δυσκολο να σου δημιουργει το θεμα. Δοκιμασε ομως να το απομακρυνεις αν γινεται, δε χανεις κατι εκτος απο χρονο. Τσεκαρε και το χωρο γυρω απο το ρουτερ, κοντα και μακρια για τυχον Η/Μ παρεμβολες.

Επειδη η αποσταση ειναι πολυ μικρη, μονο απο παρεμβολες σκεφτομε ή, αυτα τα tp link που ειναι λιγο ψιλο τσαμπε. Μπορεις να δοκιμασεις με κατι πιο επωνυμο? Ισως και το συγκεκριμενο κοματι να μη σου εχει βγει σε καλο παντως. Σε universal mode τα ρυθμιζεις αυτα. Σε φθηνα επωνυμα εχω δοκιμασει linksys, level one. Αρκετα αξιοπιστα θα ελεγα και τα 2.

Κατι ακομη πλζ. Η κεραια που χρησιμοποιεις τι ειδους ειναι? omni? direct? bi? ποσα db?

Αν τελικα το θεμα σου ειναι τα δεντρα (ποσο πυκνα ειναι δλδ.... αν και παλι δυσκολο το βλεπω), προσπαθησε να βαλεις τη κεραια σου πιο ψηλα, σε στυλο κεραιας τηελορασης ας πουμε, εξω απο το σπιτι.

Και κατι ακομη... οι κεραιες ζευξης πρεπει να "κοιτιουντε" σε ευθεια για να υπαρχει η ζευξη. Αν δλδ η κεραια εκπομης ειναι σε υψος π.χ 100 μετρα και τα σπιτα στα 40 μετρα, εκει θα εχεις θεμα ναι. 

Δημοσ.

η κολώνες τις ΔΕΗ είναι 2, απο αυτές που έχουν μετασχηματιστές.  Το ξέρω οτι τα tp-link ειναι της πλάκας, γι αυτό ρώτησα, αν ξέρει καποιος κατι πιο επώνυμο που να μπορεί να εκπέμπει πιο δυνατά...

Δημοσ.

Τοτε μαλλον εχεις θεμα παρεμβολων φιλε απο τους μετασχηματιστες. Αυτο ηθελα να μαθω. Μετακινησε τον εκπομπο σου οσο πιο μακρια μπορεις (ακομη και το μετρο εχει διαφορα καμια φορα) και δοκιμασε, διοτι οτι και να σου προτεινουνε εδω οι αλλοι φιλοι, μαλλον θα πεταξεις τα λεφτα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...