Προς το περιεχόμενο

Wd My Passport 0730 1TB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το να αναθέσω σε μια εταιρία να μου να κάνει ανάκτηση δεδομένων με τις συγκεκριμένες τιμές, την αποκλείω αυτή την περίπτωση, θα κάνω μία προσπάθεια με ένα άλλο καλώδιο ίδιου τύπου να δω μήπως φταίει αυτό και αν δεν είναι ούτε το καλώδιο τότε μάλλον θα του πω ΑΝΤΙΟ γιατί για να δώσω τόσα λεφτά για ανάκτηση ή οτιδήποτε άλλο μου είναι πολύ δύσκολο ή θα ψάξω για πλακέτα όπως μου είπες, πάντως σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες να ψάξεις και να μου δώσεις απαντήσεις στο πρόβλημα. Να σαι καλά φίλε μου. Αν διορθώσω το πρόβλημα θα γράψω εδώ τι έκανα.

Δημοσ.

Να 'σαι καλά για τις ευχαριστίες, χαίρομαι που μπόρεσα να σου δώσω κάποιες πληροφορίες έστω, ακόμη κι αν δεν μπορεί να γίνει κάτι με τον δίσκο (και γι' αυτό, λυπάμαι...).

Αν τελικά όντως δεν γίνει κάτι με άλλο καλώδιο (ή με σύνδεση σε άλλο υπολογιστή) (...και η ιστορία με την πλακέτα, σηκώνει μανούρα και δεν είναι ΚΑΝ σίγουρο ότι θα δουλέψει, καθώς στους σχετικά νέους δίσκους το "κόλπο" της πλακέτας, δεν πετυχαίνει κάθε φορά, καθώς έχουν ενίοτε μοναδικά χαρακτηριστικά η κάθε μια τους. Να το ξέρεις πριν ξοδέψεις για να αγοράσεις, αν δεν βρεθεί "δωρητής" - που δεν το βλέπω να βρίσκεται...), κράτα όπως είπα το "μάθημα" τουλάχιστον, για το μέλλον : χωρίς αντίγραφα, τα αρχεία μας είναι ανά πάσα στιγμή στον αέρα (...μη σου πω ότι το ελάχιστο "ασφαλές" είναι ΔΥΟ αντίγραφα. Έστω στα ΠΙΟ σημαντικά αρχεία, καθώς τοπ κόστος για άλλους δίσκους ή/και δισκάκια DVD δεν είναι μικρό στις μέρες μας...Πρόσφατα μάλιστα θυμάμαι κάποιον που έγραψε εδώ του χάλασε και ο βασικός και ένας δίσκος με τ' αντίγραφα, με διαφορά 2 ημερών...).

Και ναι, να μας κρατήσεις ενήμερους, όπως κι αν εξελιχθεί η ιστορία. Επίσης, αν τελικά "παραιτηθείς" κάποια στιγμή από το θέμα, σκέψου να βγάλεις εσύ για χάρισμα τον δίσκο σου, μήπως και κάποια στιγμή ευεργετηθεί κάποιος άλλος με το ίδιο μοντέλο από κάποιο του εξάρτημα...Σε κάθε περίπτωση, μην τον πετάξεις.

(...και κάτι ακόμα : απο τη στιγμή που λες κολλάει το σύστημα όταν τον συνδέεις, μην ελπίζεις σε λύση μέσω προγραμμάτων. Ακόμη και για την ανάκτηση αρχείων. Κι επειδή ούτε από Ubuntu μπόρεσες να κάνεις κάτι, το θέμα είναι στο hardware του δίσκου, και μην "ελπίζεις" σε "φορμάτ για αν κάνεις ανάκτηση μετά"...Ανάκτηση, αν δεν έχει χοντρό πρόβλημα υλικού ο δίσκος, γίνεται και χωρίς να τον φορμάρεις. 

Για όλα τα παραπάνω, το πιθανότερο είναι να έχει πρόβλημα η πλακέτα του. Ή στην καλύτερη, το καλώδιο ή ο υπολογιστή που τον συνδέεις να μην μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα για να εκκινήσει ΣΩΣΤΑ. Το ότι τον ακούς "να δουλεύει", δεν λέει κάτι - σημαίνει ότι λειτουργεί το μοτέρ του, απλώς. Αν λοιπόν με νέο καλώδιο σε άλλο υπολογιστή δεν δουλέψει, τότε εκ των πραγμάτων πάμε στην παλκέτα)

Δημοσ.

Θα ψάξω λίγο ακόμα να δω τι μπορεί να γίνει και μετά θα τον αφήσω στην άκρη, πάντως πιστεύω ότι πλέον τους σκληρούς δίσκους τους έχουν κάνει πολύ ελαττωματικούς, γιατί θυμάμαι τον πρώτο υπολογιστή που είχα πάρει ποτέ δεν μου παρουσίασε κάποιο τέτοιο πρόβλημα, και τώρα που βάζω σε κάποιους υπολογιστές πάλι δουλεύει άψογα, μπορεί να είναι μικρότερης χωρητικότητας και πιο παλιάς τεχνολογίας αλλά δεν χαλάνε τόσο εύκολα όσο οι καινούργιοι. Αν μπορέσω και κάνω κάτι τελικά με τον σκληρό θα σας ενημερώσω, και πάλι σ'ευχαριστώ φίλε μου

Δημοσ.

...με έναν δίσκο δεν μπορείς να βγάλεις "συμπεράσματα". Ούτε καν με δεκάδες μη σου πω...Είναι θέμα...τύχης, πάνω απ' όλα.

Απ' τη μια η τεχνολογία προχώρησε (αν και κάποτε κάποιες εταιρίες οντως βγάζανε "γερά" μοντέλα) - απ' την άλλη όντως για τους δίσκους "ευρείας κατανάλωσης" παίζει η "έκπτωση" στην ποιότητα των υλικών με τα χρόνια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...