maou28 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα, παιδιά έχω ένα πρόβλημα με τον εξωτερικό μου δίσκο, είναι WD My Passport 1 TB, δεν ξέρω τι έγινε, αλλά δεν μπορώ να τον ανοίξω, μόλις τον συνδέω εμφανίζεται στον υπολογιστή μου, αλλά δεν μπορώ να τον κάνω τίποτα, και όταν τον συνδέω κολλάει και όλος ο υπολογιστής μου, δεν ξέρω τι να κάνω για τον ανοίξω για να μπορέσω να πάρω τα αρχεία μου από εκεί, είναι πολλά και δεν γίνετε να τα χάσω, δεν ξέρω αν έχει κολλήσει κάποιον Ιό, αλλά και να έχει κολλήσει δεν μπορώ αν τον σκανάρω, έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω; Και δεν μπορώ να τον κάνω ούτε format .Ευχαριστώ
washcloud Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα, παιδιά έχω ένα πρόβλημα με τον εξωτερικό μου δίσκο, είναι WD My Passport 1 TB, δεν ξέρω τι έγινε, αλλά δεν μπορώ να τον ανοίξω, μόλις τον συνδέω εμφανίζεται στον υπολογιστή μου, αλλά δεν μπορώ να τον κάνω τίποτα, και όταν τον συνδέω κολλάει και όλος ο υπολογιστής μου, δεν ξέρω τι να κάνω για τον ανοίξω για να μπορέσω να πάρω τα αρχεία μου από εκεί, είναι πολλά και δεν γίνετε να τα χάσω, δεν ξέρω αν έχει κολλήσει κάποιον Ιό, αλλά και να έχει κολλήσει δεν μπορώ αν τον σκανάρω, έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω; Και δεν μπορώ να τον κάνω ούτε format .Ευχαριστώ ...πώς δε γίνεται. (...άκου, λέει, "δε γίνεται"...Ουουού...! Μια χαρά γίνεται...) Μάθημα 1ο : Για τα αρχεία που "δε γίνεται να χάσουμε", κρατάμε έγκαιρα και πάντα αντίγραφα σε άλλο μέσο. Μάθημα 2ο : Όταν παίρνουμε "έτοιμο" εξωτερικό δίσκο, βάζουμε το κεφάλι μας στον ντορβά, για τέτοιες ακριβώς στιγμές που χρειάζεται ν' ανοίξουμε τη θήκη, αλλά αν το κάνουμε χάνουμε την εγγύηση.... Τώρα εγώ τί να πω. Εύχομαι να...μην έχεις πλέον εγγγύηση...; Τεσπα, αν έχεις, ανοίγεις την θήκη και την χάνεις, στοιχηματίζοντας ότι τουλάχιστον θα μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στ' αρχεία, συνδέοντας τον σκληρό εσωτερικά. Διάλεξε, πράξε, κι εδώ είμαστε...(αν και με βάση αυτά που λες, φοβάμαι πως δεν είναι θέμα θήκης, αλλά σκληρού...) Ιό πάντως, δεν έχεις (...τεσπα, δεν είναι αυτό το θέμα σου). Και σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η καλύτερη ιδέα το "φορμάτ", όταν έχεις να κάνεις με αρχεία "που δεν γίνεται να τα χάσεις"...
maou28 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Εννοείς να τον βγάλω από την θήκη και να τον συνδέσω στον υπολογιστή μου; Επειδή δοκίμασα και προγράμματα τις εταιρίας και διάφορα άλλα δεν ανοίγει με τίποτα, κολλάει όλο το σύστημα όπως ανέφερα και πιο πάνω, εγγύηση δεν έχω, μπορείς να μου πεις κάποιον τρόπο με τον οποίο μπορώ να τον κάνω format; Τους κλασικούς τρόπους τους δοκίμασα όλους, και με Linux προσπάθησα και πάλι τίποτα, το πολύ πολύ από την στιγμή που το κόβω χλωμό να ανοίξει ο σκληρός ας τον κάνω format και μετά τον κάνω recovery τα αρχεία.
trelos3 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 εχω ακριβως τον ιδιο δισκο και να που εμφανιστηκε και αλλος με προβλημα τον εχω τοσο καιρο και τον εχω στη ναρχηστια γιατι κολλαει οταν μεταφερω αρχεια η οταν το εχω συνδεδεμενο. μολις εγκαταστησω το προγραμμα της wd τοτε κολλαει το συμπαν στο πισι δεν ξερω τι φταιει παντως δεν ειχα βρει λυση και τον παρατησα εντελως φιλε μου
trelos3 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) το προβλημα που εχω εντοπισει εγω ειναι στο ρευμα δηλαδη οταν περναει αρχειο στο σκληρο ενω περνιεται κανονικα καπου στην μεση κανει ενα τουκ το ρευμα μ το κανει και στα ηχεια αυτο και κολαει ο δισκος και πρεπει να τον βγαλω απο το ρευμα και ξανα τα ιδια σε ολους τους υπολογιστες που τον εχω βαλει τα ιδια μολις εβαλα το σκληρο σε usb 2 και οχι σε usb 3 δουλευει απροβληματιστα. θα μου εξηγησει κανεις τι διατανο εχει παθει το καταραμενο μαυρο κουτι το κουτι δεν εχει παθει τιποτα προς αποφυγη παρεξηγησεων το μονο που εχει παθει ειναι ο driver της asrock π67 extreme 4 που ειναι etron ενω το chipset της gigabyte που ειναι nec δεν εχει προβλημα..... και προσπαθω να βρω στο ιντερνετ καποια δοκιμασμενη λυση http://forums.tweaktown.com/asrock/44094-usb-3-0-problem-4.html εδω ειναι το λινκ για καποια λυση αλλα ακομα μαλλον τζιφος την βρηκα τελικα την λυση με τον τελευταιο βετα driver απο την asrock http://www.asrock.com/mb/overview.gr.asp?cat=Download&os=Beta&Model=P67%20Extreme4 με τοον 0.115 Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2013 από trelos3
maou28 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξέρω αν φταίει το καλώδιο, μήπως εκεί είναι το πρόβλημα, γιατί όταν πάω να δοκιμάσω να τον format από τα windows 7 μου βγάζει μήνυμα να δω αν είναι σωστά συνδεδεμένος, σκέφτηκα να βγάλω τον σκληρό από την θήκη και να τον συνδέσω στην μητρική αλλά δεν ξέρω τι καλώδιο θέλει, γιατί έχει μόνο 12 συρματάκια καταλαβαίνετε τι εννοώ δηλαδή δεν είναι IDE η SATA κάποια άλλη σύνδεση χρειάζεται, αν έχετε κάποια ιδέα θα ήθελα να μου την πείτε γιατί μπορεί να είναι και η λύση του προβλήματος. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Πάντως αν υπάρχει περίπτωση να σε νοιάζει περισσότερο η δωρεάν αντικατάσταση του δίσκου, και όχι τα αρχεία, τσέκαρε το serial number του (S/N - αναφέρεται πιθανώς σε κάποιο "ταμπελάκι" πάνω του) μέσω του site της WD (γκούγκλαρε για "wd warranty"), κι αν τυχόν αποφανθεί ο σχετικός οδηγός ότι είναι εντός εγγύησης, τους τον στέλνεις ο ίδιος (γύρω στο 15άρι με ΕΛΤΑ). Τα έξοδα επιστροφής τα αναλαμβάνουν αυτοί. Αν πάλι σε νοιάζει περισσότερο η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να ανακτήσεις αρχεία από τον σκληρό που είναι εντός της θήκης, πες και θα τα πούμε. Αν την ανοίξεις, κι έχει εγγύηση της WD, την χάνεις την τελευταία.
maou28 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Τον σκληρό τον έχω βγάλει ήδη από τον θήκη, άρα δεν ισχύει εγγύηση, αν και τον έχω 3 χρόνια τον σκληρό δεν νομίζω να είχα ακόμα εγγύηση, αυτό το ενδεχόμενο το ξεχνάμε, το θέμα είναι τώρα τι κάνω, προσπαθώ να βρω άλλο καλώδιο να δω μήπως φταίει αυτό, γιατί όταν τον συνδέω στα windows 7 και προσπαθώ να τον κάνω format μέσα από εκεί μου εμφανίζει το μήνυμα να τσεκάρω την σύνδεση, η άλλη περίπτωση είναι να χτυπήθηκε από το ρεύμα, σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω αν γίνετε να κάνω κάτι, άλλα όταν τον συνδέω ο σκληρός δουλεύει απλά μου κάνει αυτά τα κολπάκια. Τι λες να κάνω φίλε μου washcloud;
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Για τί είδους καλώδιο λες; Όχι USB φαντάζομαι...; (...τον έχεις συνδέσει, πλέον, εσωτερικά δηλαδή...; )
maou28 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 θέλω να βρω ένα usb 3.0 σαν αυτό που έχει ο σκληρός, για να τον συνδέσω στην μητρική δεν ξέρω τι σύνδεση θέλει γιατί δεν είναι ούτε SATA και εννοείτε όχι IDE, έχεις κάποια ιδέα για το τι να κάνω;
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μπορείς να βγάλεις μια φωτό (με κινητό έστω) να την ανεβάσεις εδώ να δούμε το interface σύνδεσής του;
maou28 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Φίλε μου πιστεύω να φαίνονται καλά οι φωτογραφίες, ελπίζω να εννοούσες αυτές τις συνδέσεις
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 ...δεν είναι και "ιδανικές", αλλά φοβάμαι πως αυτό που βλέπω είναι ότι ο σκληρός έχει ειδική πλακέτα USB - με άλλα λόγια δεν υπάρχει αντάπτορας της θήκης (μια μικρή πλακετίτσα δηλαδή, σε μέγεθος μεγάλου δακτύλου) με τους σχετικούς κονέκτορες) στον οποίον να συνδέεται ο σκληρός. Με άλλα λόγια, ο σκληρός (αν είναι όπως τα λέω) δεν μπορεί να συνδεθεί εσωτερικά που λέγαμε... Εκτός κι αν εκεί που έχεις βγάλει φωτό τον USB κονέκτορα, είναι αποσπώμενο το μέρος....Για δοκίμασε να δεις αν ξεκουμπώνει (αν τραβιέται, με το χέρι, ένα κομμάτι προς τα έξω. Πιασ' το από τον USB κονέκτορα). Τα "συρματάκια" που έλεγες (και μπερδευόμουν), καμμία σχέση (τα βλέπω) με την συνδεσιμότητα του δίσκου. Για άλλο λόγο είναι.
maou28 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξεκουμπώνει, είναι ενσωματωμένο, τι λες να κάνω; Πως μπορώ να ξέρω αν είναι χτυπημένος από ρεύμα; Κάποιους που ρώτησα μου είπαν να τον ανοίξω με LInux αλλά δεν ξέρω πως γίνετε, δοκίμασα και με ubuntu και πάλι τίποτα, δεν ξέρω πως έγινε αυτό, εκεί που δούλευε κανονικά ξαφνικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αλλά ο δίσκος δουλεύει μέσα απλά δεν έχω πρόσβαση. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω και τι φταίει.
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 ...επειδή βλέπω εμμένεις σε μια συγκεκριμένη έκφραση, την "τον έχει χτυπήσει το ρεύμα", και δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς πιστεύεις ότι αυτό σημαίνει πως έχει πάθει, να σου πω ότι ανεξάρτητα από το ποιός παράγοντας ευθύνεται για την κατάσταση του δίσκου σου (καθώς υπάρχουν διάφοροι πιθανοί, με κυριότερο απλώς την "αστοχία υλικού" κάποιου μικροηλεκτρονικού εξαρτήματος), το θέμα είναι πως το πρόβλημα μάλλον εδράζεται στην πλακέτα του. Σε πρώτη ανάγνωση, αυτό σημαίνει "ξέχνα το" (το περιεχόμενο σε αρχεία). Αν τα αρχεία σημαίνουν πραγματικά πολλά για εσένα, πρέπει να μπεις σε διαδικασία ανεύρεσης είτε σκέτης πλακέτας από ολόιδιο μοντέλο, ή "έστω" ολόκληρο ολόιδιο μοντέλο δίσκου από το οποίο θα πάρεις την πλακέτα... Υπάρχει σχετικό thread για αναζήτηση/προσφορά πλακετών στο φόρουμ, κι όσο κι αν η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει και τόση κίνηση, δεν χάνεις τίποτα να ποστάρεις μπας και βρεθεί δότης : http://www.insomnia.gr/topic/353340-χάλασε-ο-δίσκος-βάφτε-τον-μπλε-και-χαριστε-τον/ ...πιο σίγουρα πάντως θα βρεις στο eΒay. Επίσης γκουγκλάροντας, θα βρεις εταιρίες που πουλάνε μεταχειρισμένες πλακέτες (όπως η PCB Solutions). Ψιλοτσιμπημένες βέβαια... Αν πάντως τα αρχεία που έλεγες πως "δεν γίνεται να τα χάσεις", είναι ΤΟΣΟ σημαντικά, και διαθέτεις αρκετό χρήμα (υπολόγιζε κατ' ελάχιστο κα'να 500άρικο, μέσο όρο κα'να 700άρι, και μπορεί και παραπάνω), υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρίες ανάκτησης. ΑΝ ενδιαφέρεσαι, σταμάτα τις παρεμβάσεις στον δίσκο και θα σου δώσουμε λινκ διαφόρων από αυτές για να επικοινωνήσεις μαζί τους. - - - - - ...υπάρχει και η περίπτωση είτε να έχει πάθει κάτι το καλώδιό του. Σίγουρα πάντως είναι ο πιο φθηνός τρόπος να δοκιμάσεις ένα άλλο. Πού θα βρεις τώρα, δεν ξέρω, καθώς με μια γρήγορη αναζήτηση, δεν βλέπω κάπου...Ο τύπος του πάντως είναι USB 3.0 Micro-B Επίσης, δοκίμασε τον δίσκο σε άλλο υπολογιστή, μπας και (για την περίπτωση που "ξαφνικά" δεν μπορεί να πάρει το σωστό ρεύμα από τον υπολογιστή σου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα