ozric Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά. Διαβάζω αρκετό καιρό το forum και δυστυχώς ήρθε και η σειρά μου να ζητήσω τη βοήθεια-γνώμη σας. Έχω ένα εξωτερικό δίσκο 500 gb seagate freeagent 3,5 o οποίος σταμάτησε να λειτουργεί.Τον είχα αγοράσει απο το multirama στην Καστοριά στις 25/08/2008. Τσέκαρα στο site της seagate και η εγγύηση του δίσκου λήγει στις 11 Μαρτίου του 2013.Δεν το φανταζόμουν καν ότι έχει ακόμη εγγύηση. Το πρόβλημα μου είναι ότι το κατάστημα της multirama στην Καστοριά έκλεισε και έγινε public. Τι πρέπει να κάνω τώρα?Να απευθυνθώ σε άλλο κατάστημα σε άλλη πόλη?Βλέπω ότι multirama δεν έχει ούτε στη Θεσ/νίκη πλέον?Θα δεχτεί άλλο κατάστημα αλλού να μου αντικαταστήσει το δίσκο?Λέτε να βγάλω άκρη???
orck Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Ναι θα βγαλεις ακρη, εχω και εγω τον ιδιο δισκο με 5 χρονια εγγυηση. Κινησου γρηγορα μην αφησεις να περασουν οι μερες. Θα δοκιμαζα αυριο πρωι να μιλησω τηλεφωνικα με το κοντινοτερο σου καταστημα Multirama για να σου πουν τι πρεπει να κανεις. Δεν αποκλειω το ενδεχομενο να μπορεσεις να τον πας και στα Public, αφου ειναι ουσιαστικα η ιδια εταιρια. Αυτο ομως θα στο πουν στο τηλεφωνο.
washcloud Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 ...όπως λέει ο αποπάνω, ρώτα πρώτα εάν καλύπτει το Πάμπλικ την Μούλτι εγγύηση που (ελπίζω να) έχεις στα χέρια σου. Αν όχι, θ' αναγκαστείς να τον στείλεις Αττική. Που σημαίνει μεταφορικά, τα οποία θα ήταν καλύτερο να πληρώσεις για να τον στείλεις ο ίδιος στη Seagate (Ολλανδία νομίζω πάνε - όσο για τις λεπτομέρειες θα την βρεις την άκρη μέσα από τη σελίδα της Sea για RMA). Με (απαραίτητα) συστημένο ΕΛΤΑ για χώρα Ε.Ε. , θα σου βγει για μέχρι δύο κιλά (που μάλλον είναι ένας εξωτερικός, μαζί με φορτιστή και σχετική συσκευασία), 16€ : Αν πάλι τυχόν δεν είναι τόσο το βάρος της συσκευασίας που θα φτιάξεις, μπορείς να γλύτωσεις μέχρι και 6€ ξερωγώ (1 κιλό, συστημένο Β' προτεραιότητας = 10€ η αποστολή). Nα τονίσω ότι θα ζητήσεις να πάει με επιστολικό ταχυδρομείο και όχι ως δέμα (το τ'ι σημαίνει αυτό δε σε νοιάζει, πέραν του ότι ως δέμα θα πληρωθεί πολύ ακριβότερα). Για την επιστροφή πληρώνει η Seagate. Αν τον στείλεις με ΕΛΤΑ στην Αττική, θα πληρώσεις μεν ακόμα λιγότερα (ένα τάληρο είναι), αλλά πιθανότατα (για να μην πω σιγουρότατα) θα σου έρθει ο αντικαταστάτης δίσκος Αγίου Πέους ανήμερα. Ενώ αν κάνεις την διαδικασία μονάχος με την Seagate, μέσα σε 2 βδομάδες περίπου θα τον έχεις. 1
ozric Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά. Θα πάω από το public να δώ αν δέχονται την εγγύηση.Αυτό που έχω στα χέρια μου είναι η απόδειξη αγοράς. Χρειάζεται κάτι παραπάνω?
ozric Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μολίς πήγα τον δίσκο στο public. Τον δέχτηκαν και θα τον στείλουν αυτοί στην αντιπροσωπεία της Seagate. Oι της Seagate θα αποφασίσουν αν θα μου δώσουν πιστώτικο με την ίδια αξία η αν ο δίσκος θα πάει στο καλάθι των αχρήστων. Αν και βλέπω το πιο πιθανό να καταλήγει στα σκουπίδια....θα περιμένω....
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Το πιστωτικό δεν έχει σχέση με τη πάντως (αλλά μάλλον με το Public-Multirama). Επίσης, αν σου πουν περί πιστωτικού στα λεφτά που πλήρωσες (χλωμό, αν και είναι το ΝΟΜΙΜΟ...), καλώς (σίγουρα θα είναι περισσότερα από όσο κάνει ένας 500άρης σήμερα). Να θυμάσαι ότι ΔΕΝ μπορούν να σου "επιβάλλουν" κάτι (ένα χαμηλό πιστωτικό πχ), αλλά είναι ΕΠΙΛΟΓΗ σου (λέει ο νόμος), εάν θες, να τους πεις να τον στείλουν στη Sea και να τους στείλει αυτή, αντικαταστάτη (απλά όπως είπαμε, μάλλον θα πάρει καιρό, βδομάδες ερκετές ίσως η διαδικασία αν την κα΄νουν αυτοί) για να στον παραδώσουν. ...αυτό με τον "κάδο των αχρήστων" δεν το πολυκατάλαβα πάντως. Αν είναι εντός εγγύησης, μόνο για κάδο δεν είναι. 2
STORM1978 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μήπως είναι και της "ΑΓΙΑΣ" 7200.11 σειράς ο δίσκος μέσα???
ozric Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 @ washcloud Τον δίσκο τον είχα αγοράσει 89 ευρω.Στο κατάστημα μου είπαν ότι αν μου δώσουν πιστωτικό αυτό θα είναι για τα ιδια χρήματα.ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δεχτώ κάτι λιγότερο.Αυτό που δεν κατάλαβα, ειναι το που θα στείλουν το δίσκο.Στην seagate η στο service της public στην Αθήνα? Και αν τον στείλουν στο δικό τους service και απλά μου πουν ότι ο δίσκος είναι κατεστραμμένος για τον Χ λόγο και δεν καλύπτεται από την εγγύηση,γιατί εγώ να τους πιστέψω?? @storm1978 δεν έχω ιδέα...
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 ...δεν υπάρχει "σέρβις δίσκων" (όχι εμ την έννοια της "επιδιόρθωσης", έστω). Οι μεταπράττες δίσκων, είτε σου δίνουν πιστωτικό εσένα (και τον δίσκο στη μαμά κατασκευάστρια - Σηγκέητ εν προκειμένω και περιμένουν τον αντικαταστάτη για να τον πουλήσουν), είτε τον στέλνουν ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ σου στην κατασκευάστρια και σου έρχεται εσένα κάποια στιγμή ο αντικαταστάτης. Επίσης αν σου πουν καμμιά μαλακία "σας βγήκε πιστωτικό 50-60-ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ, ακόμα €", και προσπαθήσουν να σε φέρουν προ απροόπτου, να αρνηθείς σθεναρά λέγοντας ότι ο νόμος λέει πίστωση στην τιμή αγοράς. Κι αν αρχίσουν (σίγουρα) τις κλαψομουνιές, η πιο "χαλαρή" σου επιλογή (αν δεν θες να μπάινεις σε διαδικασίες με καταγγελίες κλπ) είναι να τους πεις "οκ τότε, στείλτε τον για αντικατάσταση στην κατασκευάστρια", από όπου θα σου στείλουν έναν 500άρη. Επίσης, αρκεί ο εξωτερικός να μην έχει κα'να σπάσιμο στη θήκη του (ή σημάδι παραβίασής της) για να έχεις δικαίωμα αντικατάστασης.
ozric Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Ο εξωτερικός είναι άθικτος.Θα περιμένω πιστωτικό των 89 ευρώ αλλιώς θα τους πάρει και θα τους σηκώσει... Εν τω μεταξύ η εγγύηση του λήγει στις 11 Μαρτίου.Αυτοί σήμερα δεν μου δώσανε κάποιο χαρτί (παρά μόνο φωτοτυπία της απόδειξης που τους πήγα εγώ) που να πιστοποιεί ότι παραλάβανε τον δίσκο σήμερα 12/02/2013.Μήπως πρέπει να ξαναπάω αύριο να τους ζητήσω κάτι που να αποδεικνύει ότι παρέλαβαν το δίσκο την συγκεκριμένη ημερομηνία? Σκέφτομαι μήπως πάρει χρόνο η όλη διαδικασία στην περίπτωση που χρειαστεί ο δίσκος να σταλεί στην Seagate και βγώ εκτός ορίων. Mαλ@κιες λέω? :fear: :X
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Αν είναι εύκολο, πάνε και ζήτα από αυτούς διευκρινήσεις "χρονικές".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα