manosj Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 καλησπερα παιδια.προσφατα κατεβασα ολη τη σειρα απο τα ντοκιμαντερ της ετ3 'το συμπαν που αγαπησα' .ολα ειναι σε μορφη mp4.καθοτι εντελως ασχετος με επεξεργασια video και λοιπα θα ηθελα τη βοηθεια σας.θα ηθελα να μου προτεινετε ενα προγραμμα με το οποιο να μπορω ολα αυτα να τα γραψω σε ενα dvd που να παιζει σε ολα τα dvd players και το οποιο θα εχει μενου.πχ season 1 season 2 κτλ να μπαινεις μεσα εκει και να εχει τα αρχεια ξεχωριστα με τιτλους.ευχαριστω εκ των προτερων...!επισης γινεται να αναβαθμισω την ποιοτητα του αρχικου video με καποιον converter ισως?
deesnider Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Προγράμματα για να μετατρέψεις τα mp4 (αλλά και πολλούς ακόμα τύπους) υπάρχουν πάρα πολλά. Από τα πιο διαδεδομένα, είναι το ConvertXtoDVD (εμπορικό) και το DVDFlick (δωρεάν). Επίσης, με το freemake video converter (δωρεάν), μπορείς να κάνεις και αυτή τη δουλειά. Μια διευκρίνιση μόνο: Αν το «ολα αυτα να τα γραψω σε ενα dvd» το εννοείς κυριολεκτικά, να μην το κάνεις. Εκτός τού προφανούς (ότι ένα dvd δεν έχει απεριόριστη χωρητικότητα), όσο μεγαλύτερη είναι η συνολική διάρκεια του περιεχομένου, τόσο θα πέφτει η ποιότητα. Το ιδανικό είναι να μην υπερβαίνει τη μία ώρα το κάθε dvd, αλλά και μέχρι δύο ώρες (αναλόγως τού πόσο απαιτητικός είσαι) η ποιότητα είναι μάλλον αποδεκτή. Από 'κει και πέρα υποβαθμίζεται πολύ. Όσο αφορά στην «αναβάθμιση» τής ποιότητας των αρχικών βίντεο, κάποιος πιο σχετικός από 'μένα θα πρέπει να σε βοηθήσει. Το μόνο που μπορώ να σου πω εγώ - δεδομένου ότι θέλεις να τα μετατρέψεις σε dvd video - είναι ότι η maximum ανάλυση που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο πρότυπο είναι 720 X 576. Ακόμα και υψηλότερης ανάλυσης αν είναι τα αρχικά βίντεο λοιπόν, το αποτέλεσμα θα «υποβαθμιστεί» στο συγκεκριμένο επίπεδο.
manosj Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Προγράμματα για να μετατρέψεις τα mp4 (αλλά και πολλούς ακόμα τύπους) υπάρχουν πάρα πολλά. Από τα πιο διαδεδομένα, είναι το ConvertXtoDVD (εμπορικό) και το DVDFlick (δωρεάν). Επίσης, με το freemake video converter (δωρεάν), μπορείς να κάνεις και αυτή τη δουλειά. Μια διευκρίνιση μόνο: Αν το «ολα αυτα να τα γραψω σε ενα dvd» το εννοείς κυριολεκτικά, να μην το κάνεις. Εκτός τού προφανούς (ότι ένα dvd δεν έχει απεριόριστη χωρητικότητα), όσο μεγαλύτερη είναι η συνολική διάρκεια του περιεχομένου, τόσο θα πέφτει η ποιότητα. Το ιδανικό είναι να μην υπερβαίνει τη μία ώρα το κάθε dvd, αλλά και μέχρι δύο ώρες (αναλόγως τού πόσο απαιτητικός είσαι) η ποιότητα είναι μάλλον αποδεκτή. Από 'κει και πέρα υποβαθμίζεται πολύ. Όσο αφορά στην «αναβάθμιση» τής ποιότητας των αρχικών βίντεο, κάποιος πιο σχετικός από 'μένα θα πρέπει να σε βοηθήσει. Το μόνο που μπορώ να σου πω εγώ - δεδομένου ότι θέλεις να τα μετατρέψεις σε dvd video - είναι ότι η maximum ανάλυση που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο πρότυπο είναι 720 X 576. Ακόμα και υψηλότερης ανάλυσης αν είναι τα αρχικά βίντεο λοιπόν, το αποτέλεσμα θα «υποβαθμιστεί» στο συγκεκριμένο επίπεδο. σε ευχαριστω για το χρονο σου.δεν με ενδιαφερει ποσα dvd θα χρειαστουν για να κανω αυτη τη δουλεια αρκει να βγει στο τελος κατι ποιοτικο.τα επεισοδια συνολο ειναι 107 των 20-25 λεπτων περιπου.οποτε μιλαμε για 40 ωρες περιπου καθαρο χρονο βιντεο.μαλλον θα χρειαστουν αρκετα δισκακια και πολλη δουλεια...η βελτιστη λυση ποια πιστευεις οτι ειναι με αυτα τα δεδομενα?υπαρχεις κανας οδηγος που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για το convertxtodvd?ενα αλλο ερωτημα ειναι πως η αναβαθμιση ποιοτητας αν οντως γινεται δεν ειναι κατι που θελει ισχυρο μηχανημα και πολλη ωρα να φανταστω?
deesnider Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 σε ευχαριστω για το χρονο σου.δεν με ενδιαφερει ποσα dvd θα χρειαστουν για να κανω αυτη τη δουλεια αρκει να βγει στο τελος κατι ποιοτικο.τα επεισοδια συνολο ειναι 107 των 20-25 λεπτων περιπου.οποτε μιλαμε για 40 ωρες περιπου καθαρο χρονο βιντεο.μαλλον θα χρειαστουν αρκετα δισκακια και πολλη δουλεια...η βελτιστη λυση ποια πιστευεις οτι ειναι με αυτα τα δεδομενα?υπαρχεις κανας οδηγος που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για το convertxtodvd?ενα αλλο ερωτημα ειναι πως η αναβαθμιση ποιοτητας αν οντως γινεται δεν ειναι κατι που θελει ισχυρο μηχανημα και πολλη ωρα να φανταστω? Ως «βέλτιστη» λύση, θεωρώ αυτή που ανέφερα πριν, σχετικά με τη συνολική χρονική διάρκεια που θα έχει το κάθε δισκάκι. Αν δε σε απασχολεί καθόλου το ότι θα χρειαστείς περισσότερα dvd, βάσει τής διάρκειας που λες ότι έχει το κάθε επεισόδιο, πας για 3 επεισόδια ανά δισκάκι. Το convertxtodvd, αν τελικά επιλέξεις αυτό, είναι μάλλον εύκολο στη χρήση. Αν κάνεις αναζήτηση στο google με όρους «convertxtodvd tutorial» θα βρεις ...εκατοντάδες, είτε υπό μορφή βίντεο στο youtube, είτε σε pdf κ.α. Αν δεν απατώμαι, έχει «how to» και στην επίσημη σελίδα του προγράμματος. Πάντως, αν έχεις κάποια κάρτα γραφικών, όπως π.χ. κάποιες nvidia που ενσωματώνουν cuda cores, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το freemake video converter, μια και το συγκεκριμένο πρόγραμμα - σε αντίθεση με το convertxtodvd - επιταχύνει τη διαδικασία μετατροπής, εκμεταλλευόμενο την επεξεργαστική ισχύ τής κάρτας. (Για το κεφάλαιο «αναβάθμιση ποιότητας», συνεχίζω να έχω μαύρα μεσάνυχτα! Απλά σου τονίζω ξανά, αυτό που είπα και στο προηγούμενο post μου: Όσο κι αν βελτιώσεις - αν βελτιώνεται... - την ποιότητα των αρχικών βίντεο, από τη στιγμή που θα τα μετατρέψεις σε dvd, το αποτέλεσμα θα έχει την ποιότητα που μπορεί να υποστηρίξει το πρότυπο dvd video, οπότε δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο ν' ασχοληθείς...)
manosj Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 εχω μια gtx 460 στο σταθερο υπολογιστη αλλα δεν ξερω αν υποστηριζει cuda cores...η ποιότητα απο τα βιντεο ειναι πολυ μετρια, μολις 384χ288 οπορε φανταζομαι πως στην τηλεοραση θα δειχνει αθλια.αν θα μπορουσε να φτασει σε αναλυση dvd τοτε κορυφη ειμαστε.το convertxtodvd αποσα βλεπω δεν νομιζω να χει πολλες επιλογες για menu και παραμετροποίηση.μπορω δλδ να χρησιμοποιησω καποιο προγραμμα αρχικα για την αναβαθμιση της ποιοτητας αν και εφοσον γινεται και με τα νεα αρχεια που θα προκυψουν να παω σε ενα προγραμμα authoring και να βαλω τα νεα βιντεο με μενου και λοιπα.περισσοτερος χρονος βεβαια θα χρειαστει.
deesnider Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Σύμφωνα με ό,τι φαίνεται εδώ, η κάρτα σου ενσωματώνει τη συγκεκριμένη τεχνολογία (cuda), οπότε, σε κάθε περίπτωση, μπορείς να την εκμεταλλευθείς για να επιταχύνεις τη διαδικασία μετατροπής (εφόσον το πρόγραμμα την υποστηρίζει). Η ανάλυση των αρχικών βίντεο είναι επιεικώς ...τραγική! Δεν ξέρω αν και τι «μαγικά» προγράμματα μπορεί να υπάρχουν αλλά, λογικά, το βλέπω από πολύ δύσκολο, έως εντελώς αδύνατο να μπορούν να επιτύχουν κάτι αξιόλογο. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για προβολή σε σχετικά μεγάλη, υψηλής ανάλυσης τηλεόραση, όπου οι ατέλειες θα είναι πολλαπλάσια ορατές. Να σου πω κάτι; Πριν αποφασίσεις περαιτέρω κινήσεις για βελτίωση τής ποιότητας, δοκίμασε να μετατρέψεις ένα μόνο επεισόδιο όπως είναι τώρα (ώστε να μη σου πάρει πολύ ώρα), γράψε το σε dvd και δες αν «αντέχεις» το αποτέλεσμα. Όσο για το convertxtodvd, δυνατότητες βασικής παραμετροποίησης προσφέρει και φυσικά, δεν πρόκειται να αυξήσει την ανάλυση των πρωτότυπων. Όσο για menu, έχει αν δεν κάνω λάθος καμιά 35αριά επιλογές. Βέβαια, το πόσο ικανοποιημένος θα μείνεις από αυτές τις επιλογές, εξαρτάται από το πόσο «εφετζίδικα» menu θέλεις. Πάντως, αν καταφέρεις να επιτύχεις κάποιο καλό αποτέλεσμα όσο αφορά στην ποιότητα, ρίξε ένα ποστάρισμα εδώ, σχετικά με το ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες. Θα μ' ενδιέφερε κι εμένα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!
manosj Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 λοιπον κατεβασα το dvd videosoft free studio και εκανα το πρωτο επεισόδιο μετατροπη μονο για δοκιμη σε avi φορματ.την αναλυση ονομαστικα λεει οτι την ανεβασε στα 720χ540 αλλα η αληθεια ειναι πως δεν βλεπω οτι οντως εχει διαφορα.τα αρχικα βιντεο τα κατεβασα απο το veoh με το vdownloader.δεν ξερω αν μπορω να παρεμβω εξ αρχης στην αναλυση του βιντεο που κατεβαζω οπως γινετια πχ στο youtube.η μετατροπη παντως για το δοκιμαστικο πηρε 15 λεπτα με 2.1 duo core kai 4 gb ram με 9500m gs στο λαπτοπ για 100mb αρχειο.αρκετος χρονος
TheELF Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 εχω μια gtx 460 στο σταθερο υπολογιστη αλλα δεν ξερω αν υποστηριζει cuda cores...η ποιότητα απο τα βιντεο ειναι πολυ μετρια, μολις 384χ288 οπορε φανταζομαι πως στην τηλεοραση θα δειχνει αθλια. Στο convertX πάνε επιλογές φορμά tv και στο ανάλυση dvd βάλε το αυτόματο ή το SIF που πλησιάζει ποιο πολύ το αρχικό υλικό έτσι θα έχεις την λιγότερη δυνατή απώλεια,εννοείτε ότι αυτό με την μία ώρα δεν ισχύει στην περίπτωσή σου αφού είναι μόνο για υλικό με (μέγιστη)dvd ποιότητα.. Το σενάριο να κάνεις καλύτερη την ποιότητα δεν υπάρχει,αν σκεφτείτε...ακόμα και κολοσσοί στα μέδια δείχνουν σκηνές από κινητά και είναι τίγκα στα τετράγωνα... Το μόνο που υπάρχει είναι να περαστούν κάποια φίλτρα που ενδέχεται να κάνουν να φανεί το βίντεο που συμπαθητικό στο μάτι.
deesnider Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Όσο αφορά στην «αναβάθμιση» τής ποιότητας των αρχικών βίντεο, κάποιος πιο σχετικός από 'μένα* θα πρέπει να σε βοηθήσει. Το σενάριο να κάνεις καλύτερη την ποιότητα δεν υπάρχει,αν σκεφτείτε...ακόμα και κολοσσοί στα μέδια δείχνουν σκηνές από κινητά και είναι τίγκα στα τετράγωνα... Το μόνο που υπάρχει είναι να περαστούν κάποια φίλτρα που ενδέχεται να κάνουν να φανεί το βίντεο που συμπαθητικό στο μάτι. * Αυτόν εννοούσα!
manosj Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 τελικα ο,τι αλχημείες και να εκανα το τελικο αποτελεσμα βγαινει ιδιο.το καλυτερο θα ηταν να μπορουσα να βρω τα επεισοδια στο youτube με καλη αναλυση και να τα κατεβασω απο εκει με την αναλυση που θελω.δεν βοηθαει το veoh που τα χουν ανεβασμενα ωστε να τα κατεβασω.τωρα ετσι οπως τα χω ολα ειναι σε μορφη mp4.να τα παω κατευθειαν με το convertxtodvd και να καψω ενα δοκιμαστικα?δεν χρειαζεται να τα περασω εκ νεου μεconverter νομιζω.
deesnider Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 το καλυτερο θα ηταν να μπορουσα να βρω τα επεισοδια στο youτube με καλη αναλυση και να τα κατεβασω απο εκει με την αναλυση που θελω. Κάνε μια απόπειρα μήπως τα βρεις στο youtube (σίγουρο δεν είναι), αλλά και πάλι, δεν είναι δεδομένο ότι θα τα έχει σε καλή ανάλυση. να τα παω κατευθειαν με το convertxtodvd και να καψω ενα δοκιμαστικα?δεν χρειαζεται να τα περασω εκ νεου μεconverter νομιζω. Ναι, κατευθείαν. Το θέμα είναι να βάλεις ένα να παίξει στην τηλεόραση, αφού το έχεις κάνει dvd, ώστε να αποφασίσεις αν το αποτέλεσμα είναι στα μάτια σου ανεκτό ή όχι.
micos000 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Νομίζω ότι ψάχνεις τον μπελά σου. Το να κάτσεις να μετατρέψεις σε dvd τόσα αρχεία θα σου φάει πολλές μέρες και θα χρειαστείς πάνω από 30 dvd. Και το κακό είναι ότι θα πρέπει να τα κάνεις όλα εσύ. Μεγάλη πίκρα μιλάμε. Θα πρότεινα να πάρεις ένα media player και να τα δεις από στικάκι ή από εξωτερικό δίσκο. Ούτε μετατροπές, ούτε εγγραφές, ούτε μπελάδες. Τέλος, για την βελτίωση, απλά ξέχνα το. Η συμπίεση στα ψηφιακά αρχεία είναι απωλεστική και ότι χάνεται δεν ξαναβρίσκεται ακόμα και τους υπολογιστές της nasa να είχες μαζί με την βοήθεια της Νικολούλη. 1
kostas_dr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Και στο youtube απ' ότι είδα, η ποιότητα δεν είναι καλή. Πολύ ωραία σειρά πάντως η συγκεκριμένη.
Dinospap Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Καλήσπέρα δυστηχώς δεν έχω απάντηση σ' αυτό το θέμα, απλά έχω πρόβλημα μ' αυτό το θέμα. Δεν κατέχω και πολλά χρειάζομαι τα φώτα σας λίγο. Έχω γύρω στις 8 με 9 ώρες που παλεύω να γράψω βιντεάκια απ' το σκληρό σε dvd που να τα παίζει το dvdplayer του σπιτιού. Απ' τα πολλά έχω κατεβάσει το WinAVI All -in-On Converter και μου τα κάνει dvd σε αρχεία wob και έπειτα έχω το πρόγραμμα ImgBurn. Του βάζω τα αρχεία χώρια σε aydio_ts και video_ts και μετα υποτίθεται σου τα γράφει.... μου εμφανίζει ένα μύνημα Εrror... και κάτι τρελά νούμερα.. το cdrom είναι : SONY DVD RW DW -Q28A αν αυτό βοηθάει σε κάτι. Υ.Γ. περιττό να σας πω οτι με το Nero δοκίμασα τα πάντα.. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, να διαβάσετε όλο μου το κείμενο αλλα έχω κολλήσει και δεν βγάζω άκρη με τίποτα!
deesnider Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δοκίμασε με ένα από τα προγράμματα που έχουν προταθεί στο φίλο που άνοιξε το θέμα (το win avi δεν το ξέρω και δε μπορώ να σε βοηθήσω μ' αυτό). Με το ConvertXtoDVD ή με το DVDFlick πάντως, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η μετατροπή των αρχείων σου (εφόσον δηλαδή δε σου πετάξουν κανένα μήνυμα σφάλματος, ότι π.χ. δε μπορούν να μετατρέψουν τα συγκεκριμένα video) και θα ολοκληρωθεί, αν γράψεις το περιεχόμενο τού φακέλου VIDEO_TS σε DVD με το Nero π.χ. (προσοχή: Με την επιλογή «DVD-Video files», όχι σαν Data), δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίζει το δισκάκι σε DVD player! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ή θα έχεις πέσει σε προβληματικό δισκάκι, ή σε προβληματικό DVD player. Το πρόγραμμα αποκλείεται να φταίει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα