djnoizeteck Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά... Λοιπόν λεω να αγοράσω ενα καινούριο router, εχω 2 NetFaster wlan 3 της HOL και ενα ZTE zxv10 h108l αλλα δεν ξερω κατι δεν μου κολλάει καλά και στα 2. Τα netfaster μου φενονται χαλια στο θεμα wireless, το macbook μου πολλες φορες ηθελε restart το router για να συνδεθει, και τις περισσοτερες δεν εμπενε με τιποτα. Αφου και τα 2 λοιπόν μου εκαναν το ιδιο σκηνικο, τα εβαλα στο παταρι και κατεβασα το λιγο παλιότερο ZTE το οποιο χρησιμοποιω και αυτη τη στιγμη, μεχρι τωρα δειχνει ΟΚ αλλα μου εχει κανει στις 2 βδομαδες καμια 3-4 φορες αυτο το χουνερι, να θελει παλι restart δηλαδη για να συνδεθει το macbook μου. Βρήκα σε πολυ καλη προσφορά (25e) το TP-LINK TD-W8960N ( http://www.skroutz.gr/s/312574/TP-LINK-TD-W8960N.html ) Τί λέτε, αξίζει για την τιμή που το βρήκα? Το εχει κανεις να πει εντυπώσεις? Με ενδιαφερει παρα μα παρα πολυ η σταθερότητα του στο θέμα wireless αλλα και το σήμα να καλύπτει όλο το σπίτι Edit: Ξέχασα να αναφέρω οτι η σύνδεση μου ειναι 24άρα HOL και πιάνω περίπου 9 download και σχεδόν 1 upload! Ευχαριστώ προκαταβολικά! Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2013 από djnoizeteck
infin1ty Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 για κοίτα αυτό εδω: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29547&cat=13
djnoizeteck Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δεν ξερω πολλα απο routers οποτε οτι και να μου δειξετε με βαση τιμης θα κρίνω Αυτο ειναι καλυτερο απο το TP-LINK? Παντως σαν εταιρια γενικα για την TP-LINK εχω διαβασει θετικα, και για το συγικριμενο router στα λιγα forums που μπορεσα να βρω, δεν ελεγε κανεις κατι αρνητικο
djnoizeteck Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Τελικά το router δεν το πρόλαβα, πουλήθηκε... Κανένα άλλο καλό και δοκιμασμένο που να μήν έχει πανω απο 50, στην τελική 60e? Αμα υπάρχει και φθηνότερο δοκιμασμένο και καλό, και με 25-30e δεν εχω προβλημα, το μονο που με ενδιαφερει ειναι η σταθεροτητα του, κυριως στο wireless!
djnoizeteck Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 To Draytek Vigor 2700VG λέει τίποτα? http://www.skroutz.gr/s/313492/Draytek-Vigor-2700VG.html
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 το 2700 ειναι καλο αν και εχουν αναφερθει οτι καποιοι δεν εχουν καλη εμβελεια.επισης καλο ειναι και το Netgear dgn2200.βεβαια υπαρχει και μια αλλη λυση.αν ενα απο ολα αυτα που εχεις παιζει καλα σε wireless ενω καποιο αλλο απο αυτα που εχεις παιζει μια χαρα σαν adsl τοτε μπορεις να βαλεις το ενα να μπαινει στο ιντερνετ και το αλλο απλα να κανει το wireless κομματι.tp link ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις οχι με την κακη εννοια.και σε d link μπορεις να δεις σε αυτα τα λεφτα.μετα υπαρχουν και καλυτερα αλλα ξεφευγουμε σε τιμες.απλα με παραξενευει με τοσα ρουτερ και να εχεις με ολα προβλημα.δοκιμασες σε αλλο καναλι τα ρουτερ η πιο νεο firmware update για οσα υπαρχει.επισης πιο νεους drivers για τις ασυρματες καρτες .επισης διαφορετικο κλειδωμα.αν πχ εχεις θεματα σε wpa2 να δοκιμαζες σε wpa.??
rfc Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 για κοίτα αυτό εδω: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29547&cat=13 Αυτο που του προτεινεις εσυ φιλε ειναι σκετο ρουτερ και οχι modem-router, αν καταλαβα καλα δλδ. Δες σε draytek - zyxel φιλε για πολυ καλα, καθως και για netgear μετα. με το netgear dgn1000 παντως που εχει καμια 50ρια το πολυ, επειδη σε κοβω μεσο χρηστη θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου και εχει και καλο ασυρματο. και η σειρα 2000-2200 ειναι καλη παντως. Το vigorVG 2700, οντως δεν εχει καλο ασυρματο.
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο που του προτεινεις εσυ φιλε ειναι σκετο ρουτερ και οχι modem-router, αν καταλαβα καλα δλδ. Δες σε draytek - zyxel φιλε για πολυ καλα, καθως και για netgear μετα. με το netgear dgn1000 παντως που εχει καμια 50ρια το πολυ, επειδη σε κοβω μεσο χρηστη θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου και εχει και καλο ασυρματο. και η σειρα 2000-2200 ειναι καλη παντως. Το vigorVG 2700, οντως δεν εχει καλο ασυρματο. σωστα καταλαβες ρουτερ ειναι.το λεει κιολας.rj45 υποδοχη για Internet.draytek απλα ειναι ακριβα.zyxel για να παρει κατι καλο και οχι τα απλα μοντελα που βγαζουν κουφα προβληματα παλι θα πρεπει να σκασει λεφτα πολλα.το 1000 ειναι φτηνο απλα ειναι 150Mbps αντι για 300 Που ειναι το 2200 αν τον ενδιαφερει βεβαια και η ταχυτητα για μεταφορες αρχειων.το 2000 δεν νομιζω να το βρει πλεον
djnoizeteck Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2013 το 2700 ειναι καλο αν και εχουν αναφερθει οτι καποιοι δεν εχουν καλη εμβελεια.επισης καλο ειναι και το Netgear dgn2200.βεβαια υπαρχει και μια αλλη λυση.αν ενα απο ολα αυτα που εχεις παιζει καλα σε wireless ενω καποιο αλλο απο αυτα που εχεις παιζει μια χαρα σαν adsl τοτε μπορεις να βαλεις το ενα να μπαινει στο ιντερνετ και το αλλο απλα να κανει το wireless κομματι.tp link ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις οχι με την κακη εννοια.και σε d link μπορεις να δεις σε αυτα τα λεφτα.μετα υπαρχουν και καλυτερα αλλα ξεφευγουμε σε τιμες.απλα με παραξενευει με τοσα ρουτερ και να εχεις με ολα προβλημα.δοκιμασες σε αλλο καναλι τα ρουτερ η πιο νεο firmware update για οσα υπαρχει.επισης πιο νεους drivers για τις ασυρματες καρτες .επισης διαφορετικο κλειδωμα.αν πχ εχεις θεματα σε wpa2 να δοκιμαζες σε wpa.?? 2 router δεν θελω, θελω να εχω 1! Αλλο κανάλι οταν λες, τι εννοείς? Είμαι τέρμα άσχετος. Firmware update έκανα στο ZTE της wind και μέχρι τώρα δείχνει ΟΚ, δεν ξερω ομως αμα ηταν ηδη το ίδιο firmware εκατεστημενο και εκανα απλα επανεγκατάσταση (ιδια έκδοση εννοω, ξεχασα να δώ ποια ειχε πριν) θα δείξει στο μελλον, αν ειναι οκ δεν θα αλλαξω router. Στα netfaster wlan 3 δεν εχω κανει καποιο update. Drivers στο macbook δεν εχει, αμα ειναι να γινει κατι update γινεται μεσω του appstore το λογισμικο που ειναι εννοειται ενημερωμένο. Για το κλείδωμα τώρα, το εχω mixed WPA/WPA2-PSK... Oρίστε και ενα screenshot με τις ρυθμίσεις που εχει αυτη τη στιγμη: Δέν είμαι hardcore χρήστης, δεν εχω αλλες απαιτήσεις απο το router πέρα απο το να έχει καλο wireless και να μην μου κόβει ταχύτητα. Παίζει ρόλο πιανου παρόχου ειναι η γραμμή και τι router χρησιμοποιείται? Π.χ. με το ZTE που ειναι της wind να μου κόβει ταχύτητα σε σχεση με τα netfaster που ειναι της HOL η δεν υπαρχει τετοιο πρόβλημα? Η γραμμή μου ειναι HOL 24άρα και καλα, 9 με το ζορι πιανω download και 0,6 upload ενω θυμαμαι περισυ επιανα 10+ download και 1mb upload! σωστα καταλαβες ρουτερ ειναι.το λεει κιολας.rj45 υποδοχη για Internet.draytek απλα ειναι ακριβα.zyxel για να παρει κατι καλο και οχι τα απλα μοντελα που βγαζουν κουφα προβληματα παλι θα πρεπει να σκασει λεφτα πολλα.το 1000 ειναι φτηνο απλα ειναι 150Mbps αντι για 300 Που ειναι το 2200 αν τον ενδιαφερει βεβαια και η ταχυτητα για μεταφορες αρχειων.το 2000 δεν νομιζω να το βρει πλεον Η ταχύτητα αυτή ειναι για home network μεταφορες αρχείων μεσω ethernet? Κοινόχρηστο δύκτιο? Αν ναί, δεν με ενδιαφέρει ουτε στο ελάχιστο! Δείτε και το http://www.skroutz.gr/s/302015/TP-LINK-TL-WR941ND.html Σε σχέση με το netgear dgn 1000 ειναι και 10e φθηνότερο, ξέρετε αν αξίζει? Το οτι εχει 2 η 3 κεραίες ενα router δίνει μεγαλύτερη εμβέλεια ή ειναι για να στελνεις το σήμα στην κατεύθυνση που θελεις μονο? Edit: Άκυρο το dgn 1000, δεν υπάρχει ουτε 1 αξιολόγηση στο plaisio που να λεει καλα λογια, για το wifi ειδηκά ολοι λενε τα χειρότερα, δεν θελω να το ρισκάρω!!!
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 εκει που γραφει channel auto δοκιμασε πχ 1 η το 6 η το 11 για να δεις αν θα κανει καποια διαφορα.οχι 12 οχι 13.για το Netfaster δεν ξερω αν θα βρεις καποιο update.για κλειδωμα μπορεις να δοκιμασεις σκετο wpa η σκετο wpa2 να δεις αν θα αλλαξει κατι.το να μην σου κοβει ταχυτητα το wireless προυποθεται διαφορα πραγματα.latest drivers η αποσταση να μην ειναι τεραστια αναμεσα ρουτερ και Pc ωστε να μην εχει οριακο σημα.καναλι που να μην πεφτουν πολλα ατομα πανω .με το inssider μπορεις να δεις που παιζουν οι αλλοι.το θεμα wireless οχι δεν εχει να κανει με το τι παροχο εχεις.εχει να κανει με το ρουτερ εννοειται.αν ειναι καποιο να σου κοψει ταχυτητα θα σου κοψει το ιδιο το ρουτερ για τους χ υ λογους.δεν εχει σημασια αν εχεις Hol και το ρουτερ ειναι wind.απλα εχει νακανει ποσο τραβαει ποσο αντεχει κτλ το ρουτερ το ιδιο.καλο ειναι να μην τρεχεις speedtest για τις ταχυτητες αλλα να βλεπεις την ταχυτητα καταρχην μεσα απο το Interface.επισης απο ρουτερ σε ρουτερ ισως δεις αλλο συγχρονισμο.αν εχει πεσει γενικοτερα ο συγχρονισμος η υπαρχει καποιο θεμα στο καλωδιο μεσα στο σπιτι η καποιο φιλτρακι να εχει θεμα η καποια συσκευη χωρις φιλτρο η συναγερμος χωρις φιλτρο κτλ η κατι εχει γινει απεξω οποτε εχει παει βλαβη.αλλα τσεκαρε συγχρονισμο μεσα απο τον ρουτερ διοτι μπορει να μην εχει αλλαξει τιποτα και απλα το speedtest να σου βγαζει λαθος η να ειναι πιτα το dslam του παροχου οποτε να μην μπορεις να τερματισεις την γραμμη.και εκει δεν μπορεις να κανεις κατι. ναι το N300 n150 κτλ εχουν να κανουν για το Home network>η γραμμη σου οπως ειπες ειναι πχ 10 mbps ενω στο ασυρματο το πιο αργο ρουτερ σηκωνει πλεον 54 mbps.αν μπορεις να δωσεις παραπανω λεφτα να μην παρεις tp link.οταν εχει 2 κεραιες η 3 οχι δεν θα δωσει καλυτερη εμβελεια.συνηθως μπορει να εχεις μια πιο ομοιομορφη καλυψη η ελαχιστα καλυτερο σημα αλλα συνηθως οι παραπανω κεραιες ειναι για θεμα ταχυτητας.πχ τα n300 συνηθως φορανε 3.τωρα αν καποιος αλλαξει την κεραια ναι μπορει να πετυχει να δωσει ιντερνετ προς διαφορετικες κατευθυνσεις.για το netgear to 1000 απλα διαβασε σε κανα αλλο site οχι στο πλαισιο γιατι ο καθενας οτι να νε.οι μισοι δεν κανουν καν firmware update και εχουν firmware 3 χρονων και μετα λενε γιατι παει χαλια.ειδικα η Netgear βγαζει αρκετα ρουτερ.βεβαια αν μπορεις να παρεις κανα vigor go for it η αν σου φτανουν τα λεφτα για Netgear 2200 τοτε επισης προτιμησε το απο το 1000 αφου ειναι και N300.και μετα και dlink υπαρχουν.tp link σαν τελευταια οικονομικη λυση. για το καθενα απο αυτα θα βρεις reviews βεβαια και μπορεις να διαβασεις.απλα κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι ενα ρουτερ που λενε οτι παιζει τελεια το wireless οτι θα παιζει πχ με το mac book σου τελεια οπως και το αναποδο.ενα ρουτερ που το θαβουν οτι δεν θα παιξει καλα σε σενα.πχ στα thomson οι μισοι λενε χαλια σημα και οι αλλοι μισοι τελειο σημα.εγω φαντασου μεσα στο σπιτι στην αλλη ακρη δεν εχω καλο σημα αλλα μπορω και δινω στο γειτονα 2 οροφους κατω
djnoizeteck Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Μαλιστα. Θα το δοκιμασω μια ετσι αν μου κανει ξανα νερα και μετα θα αλλαξω καναλι και κλειδωμα. Ωραια οποτε παω για Netgear 2200 αμα συνεχισει ακομα να κανει τα δικα του.
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Μαλιστα. Θα το δοκιμασω μια ετσι αν μου κανει ξανα νερα και μετα θα αλλαξω καναλι και κλειδωμα. Ωραια οποτε παω για Netgear 2200 αμα συνεχισει ακομα να κανει τα δικα του. εκτος αν εχεις τα λεφτα για vigor 2710n η 2700ne που ειναι λιγο πιο φτηνο.αλλα λογικα πιστευω οτι θα φτιαξει αμα πειραματιστεις λιγο
djnoizeteck Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Οσο για την ταχύτητα, μου γράφει: Link Status Connected Rate (Up/Down) 789/9801 kbps Οποτε το speedtest δείχνει λάθος... Ναι, ισως και να έφτιαξε, μεχρι τωρα δεν μου έχει κανει τιποτα κουλό, ουτε στο macbook ούτε σε iPhone!
poulinos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2013 Οσο για την ταχύτητα, μου γράφει: Link Status Connected Rate (Up/Down) 789/9801 kbps Οποτε το speedtest δείχνει λάθος... Ναι, ισως και να έφτιαξε, μεχρι τωρα δεν μου έχει κανει τιποτα κουλό, ουτε στο macbook ούτε σε iPhone! to speedtest ειναι οτι νανε ετσι και αλλιως.10 Mbit σχεδον.ενταξει νορμαλ πραγματα.τι αλλαγη εχεις κανει ?αλλαξες το wpa/wpa2 με κατι αλλο η αλλαξες απλα καναλι?η εβαλες G mode αντι για b/g/n?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα