Προς το περιεχόμενο

zoom out στο Gnome 3

Maarks

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω στο fedora 18 μου το Gnome 3. Αλλα δειχνει τοσο μεγαλα τα παντα,ενω στα windows ο ιδιος υπολογιστης τα δειχνει ολα μια χαρα..μπορω με καποιον τροπο να το διορθωσω αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως δεν ειναι κατι με zoom αλλα κατι να πηγαινει στραβα με τον driver της καρτας γραφικων πχ και να στα δειχνει ολα σε 640*480?

Δες εδω, εκει που λεω για το lspci -k.

http://www.insomnia.gr/topic/437309-hardware-και-drivers-στο-linux/

Βλεπεις καποιον driver για την καρτα σου στο lspci και στο lsmod?

παντως δεν τα βλεπει ολα σε 640*480,αλλα σε λιγο μεγαλυτερη αναλυση,δεν θυμαμαι ακριβως..

ειμαι εκτος πολης τωρα οποτε θα εχω απο αυριο κοντα μου το μηχανακι,οταν το παρω θα τσεκαρω αυτο που μου ειπες και θα ενημερωσω

Καλημερα!

στο lspci -k η εξοδος ειναι η:

>[marks@localhost ~]$ lspci -k
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device 0504
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
    Kernel driver in use: pcieport
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
    Kernel driver in use: mei
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
    Kernel driver in use: ehci_hcd
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
    Kernel driver in use: snd_hda_intel
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
    Kernel driver in use: ehci_hcd
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM65 Express Chipset Family LPC Controller (rev 04)
    Kernel driver in use: lpc_ich
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 04)
    Kernel driver in use: ahci
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev a1)
    Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device 0505
02:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM57785 Gigabit Ethernet PCIe (rev 10)
    Kernel driver in use: tg3
02:00.1 SD Host controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM57765 Memory Card Reader (rev 10)
    Kernel driver in use: sdhci-pci
02:00.2 System peripheral: Broadcom Corporation Device 16be (rev 10)
02:00.3 System peripheral: Broadcom Corporation Device 16bf (rev 10)
03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9287 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
    Subsystem: Foxconn International, Inc. Device e034
    Kernel driver in use: ath9k
05:00.0 USB controller: NEC Corporation uPD720200 USB 3.0 Host Controller (rev 04)
    Kernel driver in use: xhci_hcd

Η καρτα σου ειναι αυτη

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
και για να μην αναφερει καποιον driver απο κατω, παει να πει οτι τωρα δουλευει, οπως δουλευει :(, με τον vesa (τον generig vga driver) γιαυτο τα βλεπεις ολα οπως τα βλεπεις.

Ελπιζοντας να μην ειναι της γνωστης σειρας της intel για την οποια υπαρχει driver μονο γαι windows 7 και τιποτε αλλο, μπορεις να κανεις οτι λεει εδω για το rpm-fusion

https://ask.fedoraproject.org/question/2231/how-to-install-a-intel-video-driver-on-fedora

εχω ομως και Nvidia καρτα..αναγραφεται παρακατω..μπορει αυτο να βοηθισει καπως την κατασταση?

επισης μου προκυπτει ενα error κατα το update:

[marks@localhost ~]$ sudo yum -y update
[sudo] password for kostas:
Loaded plugins: langpacks, presto, refresh-packagekit
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package rpmfusion-free-release.noarch 0:16-3 will be updated
---> Package rpmfusion-free-release.noarch 0:18-3 will be an update
---> Package rpmfusion-nonfree-release.noarch 0:16-3 will be updated
---> Package rpmfusion-nonfree-release.noarch 0:18-3 will be an update
--> Finished Dependency Resolution
Dependencies Resolved
================================================================================================================
 Package                             Arch             Version         Repository                           Size
================================================================================================================
Updating:
 rpmfusion-free-release              noarch           18-3            rpmfusion-free-updates               16 k
 rpmfusion-nonfree-release           noarch           18-3            rpmfusion-nonfree-updates            16 k
Transaction Summary
Upgrade  2 Packages
Total size: 33 k
Downloading Packages:
warning: /var/cache/yum/x86_64/18/rpmfusion-free-updates/packages/rpmfusion-free-release-18-3.noarch.rpm: Header V3 RSA/SHA256 Signature, key ID 982e0a7c: NOKEY
Retrieving key from file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-rpmfusion-free-fedora-18-x86_64
GPG key retrieval failed: [Errno 14] Could not open/read file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-rpmfusion-free-fedora-18-x86_64

οποτε δεν μπορω να προχωρησω παρακατω..

update: τελικα το ελυσα αυτο το προβλημα κι εκανα οτι ελεγε στο link pου μου εδωσες φιλε μου..χρειαζεται να κανω κατι αλλο τωρα?ακομα παντως δν βλεπω αλλαγες..

αγχωσε με και πες μου οτι η καρτα μου ειναι απο τις εξαιρεσεις..παντως με το F17 ηταν μια χαρα..τωρα κιολας καπως κολαει το Ιnterface,πως να το πω..

Ειδα το ποστ που εκανες προηγουμενως, αλλα δεν μπορουσα να απαντησω επειδη ημουν απο το κινητο.

Αν εχει 2 καρτες, δες αν μπορεις να κλεισεις την intel απο το bios και να μεινεις με την nvidia. Αλλιως, ξεχνα γενικα το λινουξ σε αυτον γιατι η intel του δουλευει με τα ζορια και η nvidia (εταιρια) δεν υποστηριζει ακομα το optimus (εναλλαγη μεταξυ καρτων) στο λινουξ.

αν βαλω τον driver pου δινει η Nvidia για την καρτα μου,θα καλυτερεψει το πραγμα? επισης αν βαλω αλλη διανομη,πχ Ubuntu?θα λειτουργει καλυτερα?

σ'ευχαριστω για τις συμβουλες & την βοηθεια σου!

Δεν θα γινει κατι, εκτος αν μπορεις να ορισεις απο το bios να χρησιμοποιει μονο την nvidia.

Για να καταλαβεις πως εχουν τα πραγματα τωρα

Το λαπτοπ σου εκκινει με την intel, την οποια ο driver δεν υποστηριζει απ' οτι φαινεται, οποτε πεφτεις στον vesa. Για να γυρισει στην nvidia απο μονο του, και ξανα πισω οταν χρειαστει, πρεπει ο driver για την nvidia να καταλαβαινει την εναλλαγη για να την βαλει μπροστα. Και αυτο το πραγμα ΔΕΝ το κανει ο λινουξοdriver της nvidia, οποτε ειναι σαν να μην την εχεις καν, βαλεις δεν βαλεις driver. Και η intel δεν παιζει, οποτε μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

Αν μπορεσεις να ορισεις την nvidia μονη της, θα ξεκιναει μαζι με το λαπτοπ, θα την βλεπει ο driver και αυτο ειναι ολο, μιας και δεν θα εναλλασεται με την intel.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...