Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω εναν εξωτερικο δισκο wd320 caviar ξαφνικα χτες ενω τον ακουω να δουλευει σταματησε να τον αναγνωριζει σε πρωτη φαση ... τον κλεινω ξανανοιγω στροφαρει πεφτουν οι στροφες ξανα αναβαινουν και ξανα παλι πεφτουν και ξανα το ιδιο... καποια στιγμη τον εμφανιζει στο my computer αλλα μολις τονκανω κλικ κολαει ολο το pc  κανω ρεσταρτ ξαναπαιρνει μπρος αλλα πλεον εμφανιζετε μονο στο disk managment χωρις να μπορω να κανω κατι λεει not initialized τον κλεινω ξανανοιγω στροφαρει αλλα δεν εμφανιζεται πουθενα.....

εχει κανεις ιδεα πως θα ανασυρω τα δεδομενα (δουλειες 10 ετων)!!!!!!

Να πω πως του αλλαξα θηκη αρα δεν φταει η θηκη η το τροφοδοτικο της..... αλλαξα και καλωδιο USB :(

Δημοσ.

εχει κανεις ιδεα πως θα ανασυρω τα δεδομενα (δουλειες 10 ετων)!!!!!!

Το υπογραμμισμένο, βάλε το σε spoiler με προειδοποίηση «να μην ανοιχτεί από ευαίσθητους», διότι αν το δει απότομα μια ψυχή από 'δω μέσα - και αναλογιστεί ότι έχεις δουλειά 10 ετών σε δίσκο, χωρίς να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας - κινδυνεύει από εγκεφαλικό και είναι κρίμα...

Να πω πως του αλλαξα θηκη αρα δεν φταει η θηκη η το τροφοδοτικο της..... αλλαξα και καλωδιο USB :(

Εσωτερικός δίσκος είναι που τον έκανες εξωτερικό με θήκη, ή έτοιμος εξωτερικός; 

• Like 1
Δημοσ.

τωρα αν σου πω πως ειχα κανει και back up και ο δευτερος δισκος χτυπισε 2 μερες πριν τι θα πεις?? εγω να δεις εγκεφαλικο... γαιτι χτες πηρα εναν NAS και ειπα οκ θα τα μεταφερω και εκει αλλα δυστιχως δεν προλαβα....... ναι ειναι εσωτερικος που εγινε εξωτερικος...

Δημοσ.

Το υπογραμμισμένο, βάλε το σε spoiler με προειδοποίηση «να μην ανοιχτεί από ευαίσθητους», διότι αν το δει απότομα μια ψυχή από 'δω μέσα - και αναλογιστεί ότι έχεις δουλειά 10 ετών σε δίσκο, χωρίς να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας - κινδυνεύει από εγκεφαλικό και είναι κρίμα... 

...μαλάκα, τί να πω τώρα...Χάζεψα με το ποστ σου...Διότι πραγματικά με το που είδα εκείνο το "10 ετών", ΜΑΥΡΙΣΑ μέσα μου και κατευθείαν σκέφτηκα ότι η απάντηση που θ' αρχίσω θα πηγαίνει κάπως έτσι "μα καλά, καθόλου δεν λυπήθηκες όλα αυτά τα έτη δουλειάς και δεν κρατούσες αντίγραφα" κτλ... (...υποθέτω ότι σε 'μένα αναφερόσουν Κώτσο...) (...μ' έχετε  μάθει όλοι απ' έξω, ε...)

...Ντάντε, αφού μου...χάλασε τον πρόλογο ο Ντη, θ' αρχίσω αλλιώς : σκέψου ότι μένεις πχ Μέα Μάκρη και η δουλειά σου είναι κέντρο Αθήνας και πηγαινοέρχεσαι με αμάξι καθημερινά. Θα το έχεις ασφαλισμένο, ή θα λες "μπα, είμαι καλός οδηγός και θα προσέχω"...;

Από την πρώτη στιγμή που γράφουμε ένα byte το οποίο δεν θέλουμε να χάσουμε σ' έναν σκληρό, πρέπει άμεσα να κάνουμε αντίγραφα σε άλλο μέσο, είτε άλλο σκληρό, είτε έστω οπτικά δισκάκια. Ακόμη κι αν είναι ολοκαίνουριος. Σκληρό το μάθημα που πήρες, αλλά τουλάχιστον ας σου μείνει αυτό...

Όσον αφορά τον σκληρό, όπως μας τα λες, μάλλον πάπαλα, αλλά κατ' αρχάς σύνδεσέ τον εσωτερικά, και πες μας αν βλέπεις έτσι κάτι διιαφορετικό στη συμπεριφορά του...

edit : ...να πάρει, ΤΩΡΑ πρόσεξα ότι είχες απαντήσει στον Ντη, οπότε το παίρνω πίσω το προηγούμενο...

...βασικά ΕΝ ΜΕΡΕΙ πίσω : ...το μάθημα λοιπόν είναι ότι κρατάμε....δύο αντίγραφα....ΟΚ, δε λέω, σπάνια το κάνουν ακόμη και οι "υποψιασμένοι", αλλά πράγματι τα 3 αντίγραφα είναι το ελάχιστο "must ασφαλείας"....Και σαφώς στάθηκες εξαιρετικά γκαντέμης, συν το ότι δεν είναι δα και το ευκολότερο πράγμα (και από πρακτική αλλά και από οικονομική άποψη) ένα αντίγραφο του αντιγράφου, όμως το "ιδανικό" (...από εκεί και πέρα η γκαντεμιά ξεφεύγει και περιλαμβάνει κλοπές, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και μετεωρίτες στο σκηνικό) είναι ένας σκληρός "αντίγραφο" και το αντίγραφο του αντιγράφου έστω σε δισκάκια...

Για καλό στα λέω αυτά μαν, ε, όχι για να "παίξω με τον πόνο σου κι απο πάνω"...

Δημοσ.

Θα τον συνδεσω και εσωτερικα το πρωι μολις σχολασω και θα bootαρω και με backtrack μα τι να πω μου πεθαναν 2 δισκοι σε 2 μερες χωρις να προλαβω να αντιδρασω....αν αλλαξω πλακετα... παιζει η μπαααα?

Μα καλα ενοειτε πως καταλαβαινω πως μου το λες για καλο! ευπροσδεκτα ολα... ελπιζω σε ενα θαυμα μονο να δουλεψει εστω για λιγο εσωτερικα...

Δημοσ.

...απλά το υποθέτεις;;; Δεν είσαι βέβαιος δηλαδή;;; ;) 

...ε, αφήνουμε πάντα ένα "πεθώριο σφάλματος"...(πραγματικά με κούλανε όμως, ακόμη κι αν δεν αναφερόσουν σε 'μένα...Τέτοια ανάλυση ψυχολογίας, ούτε ο Σιγιμούνδος ο ίδιος...Φτου σου βρε...)

Θα τον συνδεσω και εσωτερικα το πρωι μολις σχολασω και θα bootαρω και με backtrack μα τι να πω μου πεθαναν 2 δισκοι σε 2 μερες χωρις να προλαβω να αντιδρασω....αν αλλαξω πλακετα... παιζει η μπαααα?

...όπως μας τα είπες, δεν παίζει να είναι θέμα πλακέτας (...αν και με τους σκληρούς ποτέ δεν μπροείς να ξέρεις...Οπότε, αν βρεις, σαφώς και να το δοκιμάσεις...Δυστυχώς δεν μου βρίσκεται εμένα τέτοιος, κι αν δεν έχεις άκρη για τέτοιον, δοκίμασε και την τύχη σου με το sticky thread για δωρεές χαλασμένων δίσκων/πλακετών. Μπας και βρεθεί κανείς. Αλλιώς, το πιθανότερο είναι να βρεις eBay, για αγορά...).

Γενικά μου θυμίζει έναν Ράπτορα που μου την έκανε πρόσφατα πάντως...Και το θέμα είναι ότι αν είναι ίδια φάση, χλωμή την βλέπω και την ανάκτηση ακόμα των αρχείων μέσω software......Αλλά ας μην προτρέχουμε και ίδωμεν. Δοκίμασέ τον πρώτα εσωτερικά.

*Επίσης, κάνε το εξής - έτσι για το γαμώτο περισσότερο : βγάλε τις βίδες της πλακέτας, κάνε της έναν απλό καθαρισμό (ένα πανάκι ή λίγο χαρτί), ειδικά στα μέρη που έχει επαφές (κάνε κι έναν "γενικό οπτικό έλεγχο" να δεις αν τυχόν φαίνεται τίποτα...απών ή καμμένο, κυρίως μικρές διόδους) και ξαναβίδωσε. Μια φορά μου είχε τύχει έτσι να ξαναδουλέψει κανονικά ένας σκληρός...(!) Δεν ξέρω τί του την είχε βαρέσει (για την ακρίβεια είχα ξεσφίξει/ξανασφίξει ΑΠΛΩΣ τις βίδες της πλακέτας, θυμάμαι...)

Δημοσ.

επανθλθα λοιπον!!! εσωτερικα δεν δουλευει κανει διαφορους θορυβους!!! καταφερα να τον δει εξωτερικα βλεπω τα παντα μολις πας να τα αντιγραψω ψωφαει!!! καμια λυση για το πως θα τα παρω απο κει μεσα???

Δημοσ.

...αν ψοφάει, τί λύση να υπάρχει; 

Πάντως μιλάμε για μεγιστο παράδοξο το να τον βλέπει εξωτερικό αλλά όχι εσωτερικό. Για δοκίμασε μία και σε άλλον υπολογιστή (όλο και κάποιον θα βρεις).

Δημοσ.

Λοιπον αν σου φανηκε παραδοξο αυτο ακου και το αλλο!!

Πηρα αποφαση πως πολυ απλα τα εχασα ολα οκ παει θα μου περασει θα πιω και ενα μπουκαλι να ξεχασω...

λεω θα τον κανω βιδες... ανοιγω το καπακι.... βλεπω λοιπον κεφαλη δισκο ψιψιψινια κοκοψοψαρα κτλ μου καρφωνετε η ιδεα να τον βαλω να δουλεψει.... παταω το on....... παιρνει μπροστα.... τον καπακωνω μην πεταξει....lololol αναγνωριζεται για αλλη μια φορα... και καταφερνω και παιρνω απο 320gb μονο τα 90gb  αλλα κατι ειναι και αυτο καπου εκει λοιπον εσβησε μαλλον για παντα!!!

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον αν σου φανηκε παραδοξο αυτο ακου και το αλλο!!

Πηρα αποφαση πως πολυ απλα τα εχασα ολα οκ παει θα μου περασει θα πιω και ενα μπουκαλι να ξεχασω...

λεω θα τον κανω βιδες... ανοιγω το καπακι.... βλεπω λοιπον κεφαλη δισκο ψιψιψινια κοκοψοψαρα κτλ μου καρφωνετε η ιδεα να τον βαλω να δουλεψει.... παταω το on....... παιρνει μπροστα.... τον καπακωνω μην πεταξει....lololol αναγνωριζεται για αλλη μια φορα... και καταφερνω και παιρνω απο 320gb μονο τα 90gb  αλλα κατι ειναι και αυτο καπου εκει λοιπον εσβησε μαλλον για παντα!!!

Κάτι είναι και αυτο ναι...

Μην το πετάξεις όμως...και αν θες ψάξου για πλακέτα...

Συλληπητήρια πάντως :P :)

Δημοσ.

ψαχνω για πλακετα αλλα δεν νομιζω να σωθει... απλα θα το κανω για εγκυκλοπεδικους λογους!

Άνοιξε thread στις μονάδες αποθήκευσης βάλε αγγελία κάνε κάτι... μην το αφήσεις έτσι δηλαδή...και κάντο τώρα γιατί δεν πρόκεται να το κάνεις μετα :)

Είχες πολλά αρχεία και πήρες μόνο το 1/3 περίπου!! :)

Δημοσ.

εσβησε μαλλον για παντα!!!

...όχι και "μάλλον". Οπωσδήποτε.

Κια δεν κατάλαβα τί λέτε για πλακέτα...; Το μόνο που μπορείς να κάνεις σχετικά με πλακέτα, είναι να βγάλεις για χάρισμα τη δική σου...

Δημοσ.

Αυτο θα γινει μολις σιγουρευτω πως δεν μπορω πλεον να τραβηξω τπτ αλλο απο κει μεσα... ξερεις η ελπιδα πεαινει τελευταια....μια δοκιμη ετσι για γμτ το πρωι που θα γυρισω απο δουλεια... να ξερεις παντως πως σε ακουσα... αυριο παω να παρω 2 δισκους ακομα εναν για να κανει backup εναν για backup from backup και απο κει στον NAS...  με τετοιο κοκομπλοκο ισως παρω και ενα Blueray  να κρατω και hard copy!!!

το θεμα ειναι το εξης.... εμενα το pc  μου δεν κλεινει ΠΟΤΕ .. οι δικσοι θα πρεπει να βρω κανα software μολις τελειωνουν το backup  να πεφτουν για υπνο!! μην ξαναεχουμε λαχταρες!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...