Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια σημερα ειχα ενα θεμα με το pc μου...Οπως βλεπετε και στην υπογραφη μου εχω την μητρικη της gigabyte 990FXA-UD3. Αφου λοιπον μου καηκε η καρτα γραφικων και την αντικατεστισα με μια παλιοτερη που ειχα το pc ανοιξε κανονικα αλλα δεν εβρισκε τον προσαρμογεα δικτυου ! Κατεβασα τα Drivers και καθως προσπαθησα να τα εγκαταστησω μου εδωσε ενα error οτι ο προσαμογεας μου βρησκεται σε "deep sleep mode" ξερει κανεις πως μπορω να του κανω ενα "Wake up" μπας και ξαναπαρει το pc τα ισα του ?!?! 

Δημοσ.

Κάνε τα παρακάτω:

- Βγάλε το PC από την πρίζα

- Ξεκούμπωσε το 20/24 Pin από την Motherboard

- Βγάλε τις RAM

- Κάνε reset bios με το Jumper

- Μετά από 2-3 λεπτά ξανακούμπωσε RAM-PSU

Λογικά μόλις μπεις Windows θα την ξαναδεί και θα περάσει driver

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει να σου ακουστει κουφο ... Αλλα τι ειναι το jumper ! :P

Βασικα ακυρο το βρηκα το jumper το εκανα αθτο ποθ μου ειπες και τωρα δεν δινει καν σημα !! :P

Επεξ/σία από KnightRider1996
Δημοσ.

Το jumper το επανέφερες στην θέση του? Το αλλάζεις θέση απλά για μερικά δευτερόλεπτα και όταν ξεκινάει το σύστημά σου πατάς το load defaults από το bios

Δημοσ.

ναι ολα τα εκανα οπως μου ειπες και τωρα δεν δινει πουθενα σημα ! πριν με την παλια καρτα που ειχα εδινει σημα και ανοιγε κανονικα το pc μηπως μου εχει καει και η mobo μου ?! :/

Δημοσ.

Να σου κάηκε η ΜΒ κατά την διάρκεια του reset από χλωμό ως απίθανο. Εκτός αν ήταν η ώρα της και απλώς έγινε εκείνη την στιγμή (τόση σύμπτωση?!).

Πιστεύω πως κάτι δεν έχεις κάνει καλά. Μήπως δεν έχουν κουμπώσει καλά η RAM? Και αυτό το 6GB δεβ μου κάθεται καλά. Να υποθέσω 2 τεσσάρια και δύο δυάρια? Άσε μόνο το ένα stick πάνω και ξαναδοικίμασε

Αλλά τι να πω μπορεί να έχεις και προβληματική ΜΒ και να ευθύνεται αυτή που κάηκε και η προηγούμενη VGA...

Δημοσ.

Ναι και εγω αυτο σκεφτομαι ! Οι Ram ειναι 3x2GB και ειναι καλα κουμπμενες πανω αν δν ειχαν κουμπωσει καλα δεν θα κουμπονε ουτο το couleraki που εχω οποτε ... κατι αλλο φτεει και ποιο παλια που μου ειχε καει μια GTS 250 μου ειχε καψει και την mobo και μου τα ειχαν αλλαξει και τα δυο !! τι να πω .. δεν ξερω ... Η μητρικη δεν δινει που8ενα σημα ουτε στο πληκτρολογιο ουτε στο ποντικι πουθενα !! :/ θα το παω στο πλαισιο την τριτη να δω τι γινεται ! (μια ερωτηση... αυτο που λεγανε παλια στο πλαισιο πως αν πας το μηχανιμα για επισκευη και ειναι ακομα μεσα στην εγγυηση και πραγματι το μχανιμα εχει προβλημα η εγγυηση επεκτινεται για αλλους 6 μηνες ισχυει ???)

Δημοσ.

Σαν πολλά να σου καίγονται...

Από PSU πρέπει να αρχίσεις (δεν τα πολυεμπιστεόμαι και τα καταραμένα τα GX...) μην σου πω και με τις πρίζες του σπιτιού σου. Το έχεις το PC πάνω σε κάποιο πολύπριζο ασφαλείας? Και μην ακούσω κανα TurboX...

Τόσα και τόσα χρόνια δεν μου έχει καεί τίποτα στα δεκάδες PC που είχα. Αλλά έχω και την λόξα και όλα τα PC είναι με τροφοδοτικά πρώτης κατηγορίας και με APC πολύπριζα. Το κύριο είναι και σε UPS APC.

Δημοσ.

ναι το pc ειναι συνδεδεμενο πανω σε ενα πολυπριζο APC και το τροφοδοτικο το εχω δοκιμασει και σε δευτερο desktop Που εχω στο σπιτι και δουλευει ρολοι !! 

Δημοσ.

To ότι δουλεύει δεν λέει κάτι. Μπορεί όταν ζορίζεται/ζεσταίνεται να δίνει υψηλές τάσεις. Καλό θα ήταν να μπορούσες να βάλεις ένα screenshot από HWMonitor να δούμε τις τάσεις αν και αυτό θα ήταν εντελώς ενδεικτικό, αφού τα SW τις περισσότερες φορές λένε ότι ναναι. Πρέπει να μετρηθεί από μηχάνημα. Κανονικά η 12αρα θα πρέπει να είναι όσο κοντά γίνεται στο 12 και προς τα κάτω. Έχω δει PSU να δίνουν και 12.5-12.9V. Ξέρεις τι ωραία καβουρνιάζουν το HW; ;)

Δημοσ.

Αμα ανοιγε το Pc εγω ευχαριστως να σ ανεβαζα Screenshot αλλα σου λεω ουτε το ποστ screen δεν μου διχνει στην οθονη ... ουσιαστικα το pc ειναι "ζωντανο-νεκρο" :/ :P

Και ξεχασα να αναφερω πως προτου η καρτα μου καει μου εκανε "νερα" μετα απο 3 συνεχομενες τασεις ρευματοσ που μου εκανε η δεη μεσα σε 10 λεπτα ... 

Δημοσ.

Ναι ρε. Γιαυτό είπα "να μπορούσες"....

Τώρα αυτό με την ΔΕΗ έπρεπε να το πεις από την αρχή... Αν έχεις τέτοια προβλήματα πρέπει να δεις για σταθεροποιητή τάσης ή UPS γιατί αλλιώς θα καίγονται συνέχεια...

Δημοσ.

Οπ ναι σωστα !! δεν τ ειχα δει .... οσο γιαυτο που μου ειπες εχεις δικιο θα προσπθησω να παρω και ενα UPS γιατι με τοσο που εχω ριξει πανω στο πψ το χρειαζομαι !! .... 

Δημοσ.

Φιλε Νινο μπορω να πω πως ειμαι αρκετα "πισινοφαρδος" μετα απο αυτο που μου συνευει!! τελικα η Mobo μου ειναι μια χαρα και ολο το προβλημα του σηματος ηταν το ο επεξεργαστης τον οποιο τον ειχα κουμπωσει "μπακαλικα" και στο ενα απο τα ποσα ποδαρακια του ειχε στραβωσει και δεν ειχε μπει μεσα στην τρυπα του socket.... Μετα ομως τον εβγαλα και αφου μετα απο επεμβαση μολις 5 λεπτων καταφερα με κατι πλακε καταβιδια που ειχα να το ισιωσω και να ξανακουμπωσω το cpu μου σωστα και το pc "πειρε μπροστα"... αυτα παθαινεις οταν εισαι απροσεκτως ... τωρα το μονο που μενει ειναι να αλλαξω το καμενο gpu και το Pc θα φυσαει και παλι !!

το θεμα ομως με το deep sleep παραμενει ! :/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...