Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Sony ανακοίνωσε τα σχέδιά της να σταματήσει την διάθεση στην αγορά του δημοφιλούς MiniDisc player, έπειτα από μια "περίεργη" πορεία 21 χρόνων που διένυσε.Η εταιρεία βάζει τις πινελιές σε ορισμένες συσκευές που θα βγουν από το εργοστάσιο παραγωγής τον επόμενο μήνα, οι οποίες θα είναι και οι τελευταίες, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της παραγωγής του. Το MiniDisc player έκανε αρχικά το ντεμπούτο του το 1992. Η μορφή της συσκευής αλλά και οι τεχνικές της προδιαγραφές επέτρεπαν την εγγραφή μουσικών αρχείων σε ένα μικρό οπτικό δίσκο, μικρότερο και από το μέγεθος των συνήθη CDs που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η όλη ιδέα ήταν να κάνουν το format της συσκευής όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο, που να επιτρέπει την εύκολη μεταφορά του, αλλά γεγονός είναι ότι ποτέ δεν αντεπεξήλθε στις προβλέψεις για την αγορά της Αμερικής. Η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας που ακολούθησε και η οποία δεν εφάρμοσε μικρότερες τιμές στο πέρασμα του χρόνου, θεωρείται μια αιτία των χαμηλών ποσοστών αποδοχής στην συγκεκριμένη αγορά. Η χώρα που το ΜIniDisc προσέλκυσε έντονα το ενδιαφέρον των καταναλωτών ήταν η Ιαπωνία.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι η Sony κράτησε το συγκεκριμένο format για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεδομένου ότι δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα συνήθη CDs την δεκαετία του 1990 και προφανώς δεν είχε κάποια περαιτέρω ευκαιρία με την εμφάνιση της ψηφιακής μουσικής και το iPod το 2001.

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51515-sony-finally-discontinuing-the-minidisc-after-more-than-20-years.html[/url]']techspot.com

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι είναι το minidisk? Τα τελευταία 20 χρόνια που ασχολούμαι με την τεχνολογία δεν έχω δει ποτέ μου! :P

σε λειτουργία τουλάχιστον....

Μεγάλη απώλεια πάντως :D

Δημοσ.

Και σε micro hifi (Sharp MD-E9000) και σε φορητό (Sony MD MZ-G750)  είχα και τα έχω ακόμη.

Μεγάλη πατάτα της ήταν η μη προώθησή τους στην θέση της δισκέτας, και ειδικά με την χρήση στο psp (και δίχως να αλλάξει την συσκεασία που καλύπτει το εσωτερικό δισκάκι) μιλάμε για αρκετά μεγαλύτερη χωρητικότητα από το απλό cd.

Θα βόλευε επίσης λόγο μορφής μιάζοντας στις δισκέτες.

Κάποτε έψαξα για data-writer σε md και είχα δει νομίζω (αν όντως υπήρχε και ήταν αληθές) σε μεγάαααλη τιμή.

Άραγε οι υπεύθηνοι δεν τα ήχαν σκεφτεί όλα αυτά στην αρχή;

Δημοσ.

Εγώ είχα κάνει μεγάλη επένδυση τότε (2000 νομίζω ήταν και 120.000 ΔΡΧ!!!) με ένα sony εγγραφής το οποίο δεν "έβγαλε" τα λεφτά του. Αν και πολύ καλός ήχος, η διαδικασία εγγραφής ήταν μανούρα, σε σχέση με το "παρε βάλε" των MP3.

Δημοσ.

Κορυφαίο πρότυπο αλλά απλησίαστο οικονομικά για οικιακή χρήση.

Χρησιμοποιείται ακόμα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

• Like 1
Δημοσ.

Ηταν πολυ καλη τεχνολογια και μαλιστα εκανα τις εγγραφες μου απο το cd  με οπτικη ινα! Δυστυχως το κοστος κατασκευης καθε δισκετας (Αν θα μπορουσαμε να την ονομασουμε και ετσι) ηταν πολυ ακριβο για την sony. Εγω πιστευω για τον καταναλωτη συνεφερε καθως ηταν επανεγγραψιμο

Δημοσ.

Το minidisk ηταν καταπληκτικη τεχνολογια για την εποχη της αλλα πεθανε λογω βλαμμενης τιμολογιακης πολιτικης. Νομιζω οταν πρωτοβγηκαν τα video κατι αντιστοιχο ειχε παθει κ τωρα πια σε ελαφρα καλυτερη μοιρα ειναι το bluray. Η sony ειναι πραγματικα ανικανη στα τιμολογιακα. Νομιζει οτι ολος ο πλανητης ειναι ιαπωνια. 

Πχ το bluray θα μπορουσε να εχει εξαφανισει ανετα το dvd αλλα το καθε δισκακι θυμαμαι τοτε που ακομα εγραφα σε δισκακια ηταν τοσο γελοια ακριβο που σου ερχονταν πολλαπλασιες φορες πιο φτηνο να γραψεις τα ιδια gb σε πολλα dvd . εξ ορισμου μια βλαμενη κινηση .

Δημοσ.

To mini disk ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του. Βγήκε στην πράξη σχεδόν μαζί με το CD. Είχε όλη την ευκολία εγγραφής μιας κασέτας (τότε ακόμη είχαμε τις μαγνητικές κασέτες) αλλα και όλες τις ευκολίες ενός CD. Εκείνη μάλιστα την εποχή ενώ ακόμη και τα portable mini disk (πολύ πιο μικρά από τα walkman και τα diskman έκαναν εγγραφή (ακόμη και με optical line), σβήσιμο, επανεγγραφή, αλλαγή της σειράς των τραγουδιών, κόψιμο των τραγουδιών σε όποιο σημείο επέλεγες, τίτλους τραγουδιων και άλλα πολλά απλά και γρήγορα, τα CD player εγραφής ήταν ακόμη εξαιρετικά ακριβά.

Η SONY έκανε ακόμη μια ανούσια κίνηση. Κράτησε την πατέντα του mini disk μόνο για την ίδια και δεν την έδωσε σε κανένα άλλο. Εαν είχε κάνει αυτή την απλή κίνηση δεν θα υπήρχε CD και μάλλον DVD.

Το ίδιο θα εξαφανιστουν και τα Blue Ray που στην αρχή ξεκίνησε με την ίδια λογική (πατέντα μόνο για την Sony) μιας και οι μνήμες Flash εχουν γίνει πια και μεγάλες και φθηνές και μικρές είναι και δεν γρατζουνίζονται. Επίσης τα player όλα πια παίζουν από HDD 1-2 TB ++ και μοιράζεις και τα πάντα ασύρματα σε όλο το σπίτι.

Έχω ακόμη το Mini disk και εξακολουθώ που και που να ακούω τα δισκάκια μου. Εξαιρετικό μηχανημα που πήγε άπατο λόγο ηλιθιότητας της Sony (τα πάντα όλα δικά μου).

• Like 7
Δημοσ.
Πρωτοπόρος η SONY σε πολλά θέματα ..... 

..... πρωτοπόρος όμως και στης τιμές της.

"Η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας που ακολούθησε και η οποία δεν εφάρμοσε μικρότερες τιμές στο πέρασμα του χρόνου, θεωρείται μια αιτία των χαμηλών ποσοστών αποδοχής στην συγκεκριμένη αγορά."

Κρίμα γιατί με αυτήν την πολίτική έχουν μείνει πολλά υπέροχα πράγματα στα ράφια και στο χρονοντούλαπο.
Δημοσ.

To mini disk ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του. Βγήκε στην πράξη σχεδόν μαζί με το CD. Είχε όλη την ευκολία εγγραφής μιας κασέτας (τότε ακόμη είχαμε τις μαγνητικές κασέτες) αλλα και όλες τις ευκολίες ενός CD. Εκείνη μάλιστα την εποχή ενώ ακόμη και τα portable mini disk (πολύ πιο μικρά από τα walkman και τα diskman έκαναν εγγραφή (ακόμη και με optical line), σβήσιμο, επανεγγραφή, αλλαγή της σειράς των τραγουδιών, κόψιμο των τραγουδιών σε όποιο σημείο επέλεγες, τίτλους τραγουδιων και άλλα πολλά απλά και γρήγορα, τα CD player εγραφής ήταν ακόμη εξαιρετικά ακριβά.

Η SONY έκανε ακόμη μια ανούσια κίνηση. Κράτησε την πατέντα του mini disk μόνο για την ίδια και δεν την έδωσε σε κανένα άλλο. Εαν είχε κάνει αυτή την απλή κίνηση δεν θα υπήρχε CD και μάλλον DVD.

Το ίδιο θα εξαφανιστουν και τα Blue Ray που στην αρχή ξεκίνησε με την ίδια λογική (πατέντα μόνο για την Sony) μιας και οι μνήμες Flash εχουν γίνει πια και μεγάλες και φθηνές και μικρές είναι και δεν γρατζουνίζονται. Επίσης τα player όλα πια παίζουν από HDD 1-2 TB ++ και μοιράζεις και τα πάντα ασύρματα σε όλο το σπίτι.

Έχω ακόμη το Mini disk και εξακολουθώ που και που να ακούω τα δισκάκια μου. Εξαιρετικό μηχανημα που πήγε άπατο λόγο ηλιθιότητας της Sony (τα πάντα όλα δικά μου).

Είχα πάρει και εγώ MD player sony το οποίο τα έβγαλε τα λεφτά του καθώς μάλιστα είχα περάσει πολλά cd σε md ακόμα και μέχρι το 2002.

Τα MD player τα είχα πρωτοσυναντήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό που κάναμε πιτστιρικάδες εκπομπή και είχαμε πάθει πλάκα με το πόσα τραγούδια χωρούσε. Λίγο αργότερα το είδα και σε φορητό και το τσίμπησα δωράκι όλως τυχαίως. Καλό μηχάνημα που θα μπορούσε πραγματικά να αντικαταστήσει το cd αλλά τελικά δεν προχώρησε. Δεν ήξερα ότι είχε τέτοια θέματα η sony.

Φυσικα μετα τα ΜΡ3 η πορεια για τα υπολοιπα μεσα αναπαραγωγης μουσικης ηταν προδιαγεγραμμενη και αναμενομενη...

• Like 1
Δημοσ.

Είχα εγω minidisc ήταν πολυ καλο και χαζομαρα που δεν επικράτησε του cd. Τα καλύτερα πλεονέκτηματα μικρό και μπορούσες να βάλεις τα τραγούδια με οποία σειρά ήθελες. Αλλά τωρα με τα ψηφιακά δεν τα χρειάζεσαι πλέον αυτά τα πλεονεκτήματα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...