Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα λεβέντες

Αντιμετωπιζω το εξής θεμα:

Ενω σε νορμαλ καταστασεις το pc ειναι ησυχο, οταν το στρεσαρω ακουγεται ενα πολυ μικρο, ανεπαισθητο τριξιμο-συντονισμος από το τροφοφοτικο. Ειναι εκνευριστικο μπορω να πω, ειδικα τη νυχτα οταν επικρατει ησυχια στο σπιτι. κατα τ'αλλα το συστημα ειναι πολυ σταθερο

Το τροφοδοτικο μου:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2685

Το ανοιξα, το καθαρισα αλλα παλι τα ιδια μολις στρεσαρω cpu και Gpu.Ο θορυbος ακουγεται σιγουρα απο τον ανεμιστηρα του που ειναι 120mm αποκλειοντας τους αλλους παραγοντες cpu,gpu.

• ερωτηση 1:

Αυτο π.χ θα κανει δουλεια?

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0639416&catid=020400

η αυτο..

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808856

Καθε προταση δεκτη με κριτηριο το χαμηλο θορυβο και την αποτελεματικοτητα φυσικα

• ερωτηση 2:

Μηπως η διαταξη της ψυκτρας-ανεμιστηρα-γκουμουτσας δε βοηθαει στη σωστη απαγωγή της θερμοτητας στο εσωτερικο του κουτιου?

εικονα εσωτερικου:

http://img845.imageshack.us/img845/9629/imag1069f.jpg

Μήπως δηλαδη  την εχω αναποδα και θα ηταν πιο φρονιμο να κοιταει προς τα πισω ,δηλαδη προς τον ανεμιστηρα με το led οπως βλεπετε στη φωτο?

Η ψυκτρα του cpu ειναι η akasa evo120 και μαλλον θα παρει ποδι με καποια ποιο συγχρονη και αξιολογη

thnx in advance και sorry για το σεντονι

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι είναι ο ανεμιστήρας και όχι το φαινόμενο coil-whine?

Και επίσης δεν μπορείς να βάλεις έναν οποιοδήποτε 120αρη μέσα. Συνήθως τα PSU fans έχουν τέτοιο connector.

60342fc3_vbattach127330.jpeg

Και όχι τέτοιο:

images?q=tbn:ANd9GcS9w-bSAhNJo0r3Prc1jIi

Φυσικά μπορείς να κόψεις ενώσεις το καλώδιο του υπάρχοντος ανεμιστήρα

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι είναι ο ανεμιστήρας και όχι το φαινόμενο coil-whine?

Και επίσης δεν μπορείς να βάλεις έναν οποιοδήποτε 120αρη μέσα. Συνήθως τα PSU fans έχουν τέτοιο connector.

60342fc3_vbattach127330.jpeg

Και όχι τέτοιο:

images?q=tbn:ANd9GcS9w-bSAhNJo0r3Prc1jIi

Φυσικά μπορείς να κόψεις ενώσεις το καλώδιο του υπάρχοντος ανεμιστήρα

coil whine δηλαδη?

νομιζω οτι ο ανεμιστηρας εχει το 2ο βυσμα που εβαλες το μικρο οταν το ανοιξα.

Ο ανεμιστηρας ακουγεται το εχω τεσταρει αυτο

Δημοσ.

Μάλιστα, έχει το κανονικό 2-pin. Όποτε βρίσκεις σχετικά εύκολα.

Coil Whine (noise) -> Wikipedia

Μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Εμένα το έχει το ψυγείο μου (μαμώ τα 1300 ευρώ που είχα δώσει) και η TV του δωματίου μου :mad: . Δεν έχει στάνταρ μορφή. Σαν να τρίζει κάτι... Προσωπικά μου θυμίζει τροχό από οδοντίατρο  :P  Το καλό είναι ότι δεν προϋποθέτει κάποιο ελάττωμα στο HW σου... απλά υπάρχει. Το κακό είναι ότι δεν αποτελεί λόγος για RMA ακριβώς γιατί δεν υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα. Μερικά παράδειγματα αλλά θα βρεις πολλά αν ψάξεις στο youtube:

(καλά αν σου κάτσει τόσο έντονα όσο το πρώτο video, φεύγει από το παράθυρο)

Δημοσ.

μαλιστα μαλιστα

για τη θεση της ψυκτρας τι εχετε να πειτε?

προτεινετε και κανα κουτι αν ειναι.

Δεν μ'ενδιαφερει καθολου το ντιζαιν παρα μονο να ειναι λειτουργικο. Απότι καταλαβα καλυτερα ειναι να μπαινει το τροφοδοτικο χαμηλα ε?

edit:

στο πρωτο video ετσι κανει ο ανεμιστηρας του η γενικα το κυκλωμα του?

εμενα κανει ο ανεμιστηρας του ενα θορυβο απο το τζογο που εχουνε ολα τα ανεμιστηρακια ετσι κι αλλιως.. και αυτο μονο οταν ζεσταινεται και μετα  απο λιγη ωρα σταματαει.Το καταλαβαινω εξαλου οτι προερχεται απο εκει κουνοντας το psu  :D . 

Δημοσ.

Έχει να κάνει με την φυσική. Ζέστη πάνω, κρύο κάτω. Γιαυτό προτιμάται το κάτω. Βοηθάει και στο cable-management.

Οι ανεμιστήρες σου καλά είναι. Φαντάζομαι της CPU τον έχεις σε push.. Γενικά η ροή αέρα είναι από εμπρός προς τα πίσω και από κάτω προς τα πάνω (για τα κουτιά που έχουν ανεμιστήρα(ες) στην οροφή του κουτιού

Πρέπει να βάλεις budget για κουτί-cooler.

Δημοσ.

κανα 50 αρικο μωρε ξερω γω. δεν θελω κατι το ιδιαιτερο 

η απορια μου ειναι αν ειναι κατω το τροφοδοτικο πως θα βγαινει ο αερας? εκτος και αν το εχει αναποδα δηλαδη ο ανεμιστηρας να κοιταει προς τα πανω

εχω ενα θεμα με τους ανεμιστηρες οπως καταλαβες :-D

την ψυκτρα της cpu την εχω μονιμος στο χαμηλο(εχει ρυθμιστη απο πισω 1200-2400)  και εχω idle τωρα 30-32C. Οταν την εχω τερμα παλι τα ιδια..δεν ξερω γιατι  B)

Δημοσ.

κανα 50 αρικο μωρε ξερω γω. δεν θελω κατι το ιδιαιτερο 1

η απορια μου ειναι αν ειναι κατω το τροφοδοτικο πως θα βγαινει ο αερας? εκτος και αν το εχει αναποδα δηλαδη ο ανεμιστηρας να κοιταει προς τα πανω

εχω ενα θεμα με τους ανεμιστηρες οπως καταλαβες :-D 2

την ψυκτρα της cpu την εχω μονιμος στο χαμηλο(εχει ρυθμιστη απο πισω 1200-2400)  και εχω idle τωρα 30-32C. Οταν την εχω τερμα παλι τα ιδια..δεν ξερω γιατι  B) 3

1. Και για τα δύο? :confused: Καλύτερα να δώσεις τα 50 για το κουτί σου μόνο και να κρατήσεις την CPU-cooler που έχεις. Ή να μην αλλάξεις τίποτα αφού απ' ότι φαίνεται δεν έχεις θέμα με temps.

2. Όταν το PSU μπάνει κάτω, μπαίνει με τον ανεμιστήρα να κοιτάει κάτω. Ο ανεμιστήρας του είναι push. Έχει αρκετό χώρο από κάτω για να τραβάει αέρα. Και τον βγάζει από πίσω (έχει γρίλιες το τροφοδοτικό).

3. Η θερμοκρασία μιας CPU εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, με κυριότερο την Ambient θερμοκρασία. Άρα το min που μπορεί να πιάσει η CPU μας χρησιμοποιώντας αέρα ή νερό είναι μερικοί βαθμοί πάνω από αυτήν την θερμοκρασία. Ανάλογα με την ποιότητα της ψύκτρας, τόσο πλησιέστερα ή μακρύτερα από αυτήν. Ποτέ φυσικά ίση. Ο ανεμιστήρας τώρα διώχνει τον ζεστό αέρα που συγκεντρώνεται στην περιοχή της ψύκτρας. Αν στις 1200 στροφές διώχνει όλον τον συγκεντρωμένο ζεστό αέρα, το ίδιο θα κάνει και στις 2400 και προφανώς για αυτόν τον λόγο έχεις ίδια temps. Με άλλα λόγια, ένας fan δεν έχει ψυκτική ικανότητα. Υπάρχει εκεί απλά για να σπρώχνει τον αέρα και να δημιουργεί "ρεύμα". Το καλοκαίρι τώρα που η ambient ανεβαίνει κατακόρυφα, τότε θα χρειαστείς κατά πάσα πιθανότητα της περισσότερες στροφές αφού η ζέστη θα είναι περισσότερη ;)

Δημοσ.

1.   :-D  οχι ρε συ μονο για το κουτι λεω 50.

Την ψυκτρα την κραταμε προς το παρων. Ειναι λιγο μεγαλη απλως και μειωνει τον χωρο μεσα στο case,αυτο ειναι που μου την δινει. Κατα τ'αλλα ειναι αποτελεσματικη πιστευω και σχετικα αθορυβη.

2,3 κουκλε με καλυψες δεν τα γνωριζα αυτα. Νομιζα οτι ο ανεμιστηρας το φυσαει και το κρυωνει  :-D  :-D  :-D και οχι οτι διωχνει τη θερμοτητα απο τη ψυκτρα

Δημοσ.

Συγγνώμη για το offtopic αλλά αρχικά να αναφέρω πως εμένα μου αλλάξανε ένα XFX με coil whine. (και έχω διαβάσει ότι έχει γίνει και σε corsair)

2. Όταν το PSU μπάνει κάτω, μπαίνει με τον ανεμιστήρα να κοιτάει κάτω. Ο ανεμιστήρας του είναι push. Έχει αρκετό χώρο από κάτω για να τραβάει αέρα. Και τον βγάζει από πίσω (έχει γρίλιες το τροφοδοτικό).

Επίσης έχω μία απορία σχετικά με την μόδα του τροφοδοτικού να μπαίνει στο κάτω μέρος. Ναι βοηθάει στο cable managment, ναι παίρνει και κρύο αέρα από κάτω, αλλά πραγματικά θα πρέπει να συμβιβαστώ με τους τόνους σκόνης που θα τραβάει από το πάτωμα;;; Δεν κοροϊδεύω απλά έχω απελπιστεί γιατί κάποια στιγμή θα αλλάξω κουτί και δυστυχώς βλέπω πως δεν υπάρχει πλέον κουτί της προκοπής με το τροφοδοτικό πάνω. Επίσης από θέμα θερμοκρασίας δε νομίζω πως πάσχουν ιδιαίτερα τα τροφοδοτικά. Θεωρητικά νομίζω ότι μπορούν να λειτουργούν και χωρίς καν ανεμιστήρα.

Προς ts. Σταμάτησες τον ανεμιστήρα την ώρα που σου κάνει τον θόρυβο για να βεβαιωθείς ότι φταίει αυτός;

Δημοσ.

Συγγνώμη για το offtopic αλλά αρχικά να αναφέρω πως εμένα μου αλλάξανε ένα XFX με coil whine. (και έχω διαβάσει ότι έχει γίνει και σε corsair)

Επίσης έχω μία απορία σχετικά με την μόδα του τροφοδοτικού να μπαίνει στο κάτω μέρος. Ναι βοηθάει στο cable managment, ναι παίρνει και κρύο αέρα από κάτω, αλλά πραγματικά θα πρέπει να συμβιβαστώ με τους τόνους σκόνης που θα τραβάει από το πάτωμα;;; Δεν κοροϊδεύω απλά έχω απελπιστεί γιατί κάποια στιγμή θα αλλάξω κουτί και δυστυχώς βλέπω πως δεν υπάρχει πλέον κουτί της προκοπής με το τροφοδοτικό πάνω. Επίσης από θέμα θερμοκρασίας δε νομίζω πως πάσχουν ιδιαίτερα τα τροφοδοτικά. Θεωρητικά νομίζω ότι μπορούν να λειτουργούν και χωρίς καν ανεμηστήρα.

Προς ts. Σταμάτησες τον ανεμηστήρα την ώρα που σου κάνει τον θόρυβο για να βεβαιωθείς ότι φταίει αυτός;

ναι ρε συ το σταματησα αυτο κανει θορυβο.

κι εγω αυτο σκεφτομουν για το τροφοδοτικο οταν μπαινει κατω..

αντε προτεινετε κανα κουτι

Δημοσ.

Τα περισσότερα καλά κουτιά έχουν φίλτρα και στην κάτω εισαγωγή του τροφοδοτικού. Αλλά δεν κάνουν 50 ευρώ (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι).

Αυτό ας πούμε έχει:

https://www.skroutz.gr/s/428670/Corsair-Carbide-Series-300R.html?keyphrase=corsair+300r

detail_300r_rear_dustfilter.jpg

Δες και αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/2009955/Zalman-Z9-U3.html

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης από θέμα θερμοκρασίας δε νομίζω πως πάσχουν ιδιαίτερα τα τροφοδοτικά. Θεωρητικά νομίζω ότι μπορούν να λειτουργούν και χωρίς καν ανεμιστήρα.

Εδω εισαι τελειως λαθος, αν θες δοκιμασε να βγαλεις τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου σου τελειως και παιξε μερικα παιχνιδια για 3-4 ωρες μονο, να δεις ποσοι πυκνωτες του τροφοδοτικου θα φουσκωσουν ή θα σκασουν!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...