dimergr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Επεσε σημερα στα χερια μου ενα ζευγαρι powerline και σκεφτηκα μηπως μπορω να συνδεσω 2 ρουτερ που εχω ωστε να μεγαλωσει η καλυψη του wifi στο σπιτι...Δοκιμασα να συνδεσω λοιπον τα 2 ρουτερ thomson tg585 σε 2 διαφορετικα δωματια ωστε το ενα να λειτουργει σαν repeater. Συγχρονισα τα powerline και εβαλα το 2ο ρουτερ σε ρευμα κ powerline, συνδεθηκε για λιγο στην αρχη αλλα μετα τιποτα. Τελικα γινεται να λειτουργησουν με αυτον τον τροπο η χρειαζεται καποια συγκεκριμενη ρυθμιση?
Bspus Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Γινεται, το εχω κανει αλλα θελει ρυθμισεις στους ρουτερς για να μην εχεις προβληματα. Καταρχην, ο ενας ρουτερ ειναι αυτος που εχει adsl πανω. Αν θες να μοιραζεις IP και δεν εχεις static, τοτε αυτος θα ειναι και ο μοναδικος dhcp ενεργοποιημενος. Στον αλλο θα το απενεργοποιησεις Στον αλλο επισης θα αλλαξεις το ip address ωστε να ειναι στο ιδιο υποδικτυο με τον πρωτο αλλα οχι το ιδιο ip καθως θα κανει conflict. Μετα θα πας στα wireless settings και θα φροντισεις οι 2 ρουτερς να μην εχουν το ιδιο ssid. Για λογους ευκολιας ομως μπορουν να ειναι παρομοια και με το ιδιο wpa key. Ετσι θα *πρεπει* να δουλεψει. Εχω μια επιφυλαξη ειδικα για τους thomson γιατι το δικο μου οταν του βγαζω το dhcp δεν συμπεριφερεται σωστα και μου πειραζει τα settings του dns server στους clients. Εχε το υποψη σου. Ισως χρειαστει τα dns να τα βαλεις στατικα στα pc
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 να κανω μια διορθωση.καλυτερα να βαλει το ιδιο ssid με τον ιδιο κωδικο απλα σε αλλο καναλι οποτε ακομα και αν μετακινειται αυτοματα να αποσυνδεεται απο το ενα και αυτοματα να συνδεεται στο αλλο που εχει πιο δυνατα σημα ωστε να μην χρειαζεται να κανει αποσυνδεση αυτος και να μπαινει σε αλλο δικτυο. κατα τα αλλα ναι αλλαγη Lan ip και το βασικο κλεισιμο dhcp.το δευτερο ρουτερ βαλτο 192.168.1.253 και ετσι δεν θα παιξει σαν repeater αλλα σαν access point.repeater ειναι να παιρνει ασυρματα και να δινει ασυρματα.γινεται και αυτο με τα Thomson(Οχι ολα) αλλα ειναι λιγο ιστορια και δεν αξιζει .Ετσι θα *πρεπει* να δουλεψει. Εχω μια επιφυλαξη ειδικα για τους thomson γιατι το δικο μου οταν του βγαζω το dhcp δεν συμπεριφερεται σωστα και μου πειραζει τα settings του dns server στους clients. Εχε το υποψη σου. Ισως χρειαστει τα dns να τα βαλεις στατικα στα pc ειχα κανει και wds κτλ αλλα δεν το ειχα αυτο το θεμα.ειναι λιγο παραξενο το Thomson με τον dhcp και την αλλαγη Lan ip αλλα δεν μου εχει τυχει τουλαχιστον σε λειτουργεια wds.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα