Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει το TP LINK TL-WA5210G

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WA5210G

To ασύρματο δίκτυο που θέλω να πιάσω είναι δημόσιο και δεν έχει κωδικούς. Όταν συνδέω το φορητό δείχνει κανονικά ότι υπάρχει δίκτυο (άρα σωστά λειτουργεί), ωστόσο δεν μπορώ να βρω κατάλληλες ρυθμίσεις για να έχω πρόσβαση στο Internet.

Δυστυχώς ουτε ως repeater, ούτε ως client κατόρθωσα να συνδεθώ.

Στο survey που κάνει, εντοπίζει το δίκτυο που θέλω, πατάω connect με συνδέει, αλλά δεν έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Προσπάθησα να βάλω καρφωτές ΙΡ, αλλά ούτε έτσι τα κατάφερα. Επισυνάπτω όμως τις IP που έχω τόσο στη κεραία όσο και στον υπολογιστή.

Καταλαβαίνω ότι εκεί υπάρχει το πρόβλημα.

Πως μπορώ να το λύσω?

TP-LINK.pdf

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση ούτε έτσι.

Επισυνάπτω μια εικόνα με την κατάσταση.

Κανονικά, κάνεις πρώτα Login για να ανοίξει το session και έπειτα ξεκινάει να παίζει το internet. 

Είναι Hotspot δηλαδή. 

Βάζω να πάρει αυτόματα IPs στο φορητό μου, και έπειτα σε όποια σελίδα θέλω να μπω θα έπρεπε να βγάλει να κάνω login στο σύστημα του δήμου, και μετά να ξεκινήσω να έχεις internet.

Δυστυχώς όμως δεν το κάνει.

Δημοσ.

Το ειχα, αλλα δε θυμαμαι να σου πω τι να βαλεις, παντως δουλευε και ειχε πολυ καλη λήψη των αλλων δικτύων.

Αν βαλεις φωτο απο το menu μπορει να θυμηθω.

Δημοσ.

καλημέρα ,

Πρεπει πρωτα να πατησεις της ρυθμισεις στο στο LAN και να βαλεις 192,168,2,20 και οχι 192,168,1,20  που έχεις

Δευτερον πας στο VAN το βάζης στο αυτόματο κλικάρεις εκει κάτω που λεει  για τις 2 dns διευθύνσεις.

Συνήθως ολοι οι ΔΗΜΟΙ έχουν ΟΤΕ και έχουν dns 195.170.0.2 + δευτερο dns 195.170.2.1

Τριτον πάς στο DHSP  και πατάς ENABLE

Βάζεις μετά τα εξεις .....

START IP ADDRESS  192.168.2.1

END IP ADDRESS       192.168.2.254

ADDRESS LEASE TIME βαλε το ανώτερο 2880

DEFAULT GATEWAY  βαλε  192,168,2,20  ( οτι έβαλες-Δήλωσες στο LAN)

DEFAULT DOMAIN      10,10,1,253  (Αυτο τουλάχιστον έχει ο ΟΤΕ-αν και εφόσον μιλάμε πάντα για ΟΤΕ )

Ολα τα υπολοιπα αστα κενά. Αν δεν δουλέψει η κεραία τότε βάλε χειροκίνητα 195,170,0,2 + 195,170,2,1 στα 2 τελευτάια πεδία)

Κανε reboot στην κεραία και μετά πηγαίνεις στο wireless , wireless statics και βλέπεις αν κατεβάζει πακέτα λογικά σε 1-2 λεπτα είσαι

έτοιμος.

Φυσικά έχεις επιλέξει πάντα την κεραία σαν client κλπ κλπ

Αυτά τα ολίγα , αν χρειαστής κάτι ρωτάς ή εμένα ή κάποιον άλλον , όλοι μπορουν να βοηθήσουν

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα ένα παραπλήσιο πρόβλημα έχω και εγώ μένω στο απέναντι σπίτι από του θείου μου (20 μέτρα) έχει router απο την forthnet μου έχει δώσει το ασύρματο κλειδί δικτύου και εγώ απο την πλευρά μου έχω το wa5210G... το έχω σε mode Client συνδέομαι στο router του θείου μου αφού ακολούθησα τις οδηγίες. και έχουμε το εξής πρόβλημα :fear: . Ενώ στο χάρτη δικτύου (Win 7) δείχνει ότι συνδέεται με το router δεν με συνδεεί στο internet (εικονίδιο ΓΗ) και λέω οτι κάτι γίνεται με το  (Πρόβλημα DNS ???) μυρίζομαι. Ακουώ συμβουλές οδηγίες από την πλευρά σας. :unsure:

Δημοσ.

καλημέρα ,

Πρεπει πρωτα να πατησεις της ρυθμισεις στο στο LAN και να βαλεις 192,168,2,20 και οχι 192,168,1,20  που έχεις

Δευτερον πας στο VAN το βάζης στο αυτόματο κλικάρεις εκει κάτω που λεει  για τις 2 dns διευθύνσεις.

Συνήθως ολοι οι ΔΗΜΟΙ έχουν ΟΤΕ και έχουν dns 195.170.0.2 + δευτερο dns 195.170.2.1

Τριτον πάς στο DHSP  και πατάς ENABLE

Βάζεις μετά τα εξεις .....

START IP ADDRESS  192.168.2.1

END IP ADDRESS       192.168.2.254

ADDRESS LEASE TIME βαλε το ανώτερο 2880

DEFAULT GATEWAY  βαλε  192,168,2,20  ( οτι έβαλες-Δήλωσες στο LAN)

DEFAULT DOMAIN      10,10,1,253  (Αυτο τουλάχιστον έχει ο ΟΤΕ-αν και εφόσον μιλάμε πάντα για ΟΤΕ )

Ολα τα υπολοιπα αστα κενά. Αν δεν δουλέψει η κεραία τότε βάλε χειροκίνητα 195,170,0,2 + 195,170,2,1 στα 2 τελευτάια πεδία)

Κανε reboot στην κεραία και μετά πηγαίνεις στο wireless , wireless statics και βλέπεις αν κατεβάζει πακέτα λογικά σε 1-2 λεπτα είσαι

έτοιμος.

Φυσικά έχεις επιλέξει πάντα την κεραία σαν client κλπ κλπ

Αυτά τα ολίγα , αν χρειαστής κάτι ρωτάς ή εμένα ή κάποιον άλλον , όλοι μπορουν να βοηθήσουν

Καλημέρα το VAN ποιο είναι στις ρυθμίσεις γιατί δεν το βρίσκω :blink:  ?????

Δημοσ.

Καλημέρα το VAN ποιο είναι στις ρυθμίσεις γιατί δεν το βρίσκω :blink:  ?????

απενεργοποίησε το dhcp στο δικό σου router.

Δημοσ.

απενεργοποίησε το dhcp στο δικό σου router.

Nα απενεργοποιήσω το DHCP απο το Ρούτερ που θέλω να συνδεθώ( του θείου μου) ή απο το WA5210G ? Διότι ο antonis36 άλλα λέει ????. Το σίγουρο είναι οτι δεν μπορώ να συνδεθώ :fear: .

Υ.Γ: Αν θες δες λίγο παραπάνω την ανάρτηση που έχω βάλει μπας και μπορείς να βοηθήσεις tsakona :unsure:

Δημοσ.

τα tp-link δεν θελουν ετσι ρύθμιση για να παρουν ιντερνετ απο τον δήμο.Κάτι αλλο βασικό οταν ειναι σε client και απέναντι η κεραια του δήμου εχει συνήθως microtik δεν παιρνουν ip auto.Αν δεν το εχεις κάνει στειλε μου μηνυμα να σου πώ την λύση.Εδώ παραπάνω γράφει βλέπω ο καθένας το μακρύ και κοντό που λένε και στο χωριό μου.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά είχα ένα πρόβλημα κάποτε,,,
Σε αυτό λοιπόν το πρόβλημα με είχατε βοηθήσει στο παρελθόν,,,

άλλα τώρα δεν βρίσκω το αποθηκευμένο θέμα για να το ξανά λύσω!!!
το πρόβλημα λοιπόν είναι!!!
το τι θέλω να κάνω,,,
να συνδέσω την ασύρματη κεραία στο μόντεμ ρουτερ (VR400-AC1200) και να κάνω κατευθείαν αναζήτηση δικτύων άπω εκεί,,,
Φυσικά εννοείτε πως δέχεται ( USB ) 

https://www.tp-link.com/ae/products/details/cat-15_Archer-VR400.html

Θα ήταν βεβαία πιο εύκολο να συνδέσω την κεραία ( TL-WN722N ) στον πύργο μου άλλα λόγω λογισμικού δεν μου δέχεται ούτε το ένα ( TL-WN722N ) άλλα ούτε και την δεφτέρι λύση ας πούμε που έχω ( cosmete ON THE GO E173)... --->huawei mobile broadband e173 COSMOTE

https://www.tp-link.com/gr/products/details/TL-WN722N.html

Τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περιπτώσει είναι εύκολο να ξαναβρώ τής ρύθμισες για να συνδεθώ σε κάποιο δίκτυο ασύρματα μέσο του ( TP LINK VR400 AC 1200 ) και αν ναι πως...

μέχρι και πριν 3 μέρες είχα ίντερνετ από το (TP LINK VR400-AC1200 ) μόντεμ ρουτερ
μετά την μετακόμιση τα έχασα όλα
αναλυτικά συνδέα το cosmete στο ( TP LINK VR400-AC1200 ) η την κεραία που έχω ( TL-WN722N ) εννοείτε τις TP LINK και έπιανα κανονικά τώρα λόγω μετακόμισης η περασμένες ρύθμισης χάθηκα,,,
Μάζι με αυτές και εγώ :P :) :Dτι κάνω τώρα με αυτά τα 3 πράγματα που έχω σπίτι μου,,,

Αναζητάω σύνδεση μέσω του VR400-AC1200 πάντα εννοείτε για καλύτερες ταχύτητες!!!

τα φώτα σας :P :) :D

σας ευχάριστο εκ τον πρότερωv!!!

Επεξ/σία από KiriarxosBar

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...