Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!Είμαι τελοιόφοιτος Στατιστικός και σκέφτομαι να μάθω από μόνος μου να χρησιμοποιώ καμιά βάση δεδομένων όχι για να κάνω τίποτα τρελά αλλά ίσα ίσα για να κάνω τις αναλύσεις μου.Στην σχολή έχω ψίλομάθει την R αλλά είναι γλωσσά και δεν βολεύει σε αρκετά πράγματα θα έλεγα.Σκέφτομαι να ξεκινήσω με MySQL που έχω δει και ζητάνε στην αγορά εργασίας,είναι καλή σκέψη ή θεωρείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάπως απαρχαιωμένο;;Θα μου είναι εύκολο να το μάθω σε μικρό χρονικό διάστημα;;Όποιος έχει εμπερία σαν Στατιστικός ή κάτι παρεμφερές θα ήθελα να ακούσω και καμιά παραπάνω συμβουλή περί τεχνικές γνώσεις στο αντικείμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σημαντικότερο είναι να μαθεις την θεωρία των βάσεων δεδομένων. Η SQL είναι πάνω κάτω το ίδιο στις περισσότερες υλοποιήσεις της. Η MySQL πλέον υποστηρίζεται απο την Oracle και είναι πολύ καλή για την πλειοψηφία των εφαρμογών που θα φτιάξεις.

Επεξ/σία από ZAKKWYLDE
Δημοσ.

Ποια σχολή τελείωσες; Η R συνεργάζεται καλύτερα με mySQL, πάντως. Σίγουρα θα σε βοηθήσει αν τη μάθεις. Τη γλώσσα σας τη μάθανε στη σχολή ή εσύ απο μόνος σου; Βασικά αν έχεις πολλές εγγραφές δεδομένων- εκαντοντάδες χιλιάδες(αν είσαι τόσο καλός στην R και θες να δουλέψεις επάνω σε στατιστική ανάλυση δεδομένων-σίγουρα πάντως θα γίνεις ανάρπαστος στη αγορά) θα σε βοηθήσει να μάθεις SQL αλλιώς μια χαρά αποθηκευεις δεδομένα σε vectors.

Δημοσ.

τωρα ειμαι στα τελειωματα της Στατιστικης στην Ασοεε.Στην R ειναι η αληθεια πως εχω δυσκολευτει στην σχολη να την μαθω γιατι μας διδασκεται ως εξης:ο καθηγητης τρεχει τις εντολες και μεις παρακολουθουμε..οταν κανουμε στο εργαστηριο εκει καπως δουλευουμε αλλα και παλι δεν αρκει οποτε επιδιωκω να την μαθω με tutorials του youtube και σημειωσεις!Βεβαια προαφερεται το μαθημα βασεις δεδομενων απο τον πληροφορικη αλλα και αυτο διδασκεται σε αιθουσα και δεν το βλεπω θετικα ωστε να εξασκηθω τοσο καλα.Θεωρω πως πρεπει να το ψαξω πιο πολυ μονος και αν ειμαι τυχερος να βρω να μια καλη καθοδηγηση

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Αν έχεις όρεξη και ξέρεις καλά Αγγλικά αυτό είναι πολυ καλό αρχικά

http://www.amazon.com/Using-Management-Statistical-Analysis-Graphics/dp/1439827559

και μετά πας κ σε άλλα, έγω το είχα για να πάρω ιδέες για την εργασία μου που ήταν διαδικτυακη εφαρμογή για οπτικοποίηση δεδομένων. Το R-GUI είναι τόσο καλό που σκεφτόμουν να το χρησιμοποιησω στην εφαρμογή μου αλλά είχα να διαβάσω php,javascript και έπρεπε να υλοποιήσω και php-bindings κάτι σαν plugin package για το R που δε τα προλάβαινα όλα αυτά.

Αξίζει αν είσαι στατιστικός να το διαβάσεις για εσένα.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την προταση!Πιστευω γενικα θα αντιμετωπισω πολλα προβληματα μεχρι να κανω τα απλα πραγματα που θελω αλλα ειναι ευκαιρια επειδη απασχολουμαι σε μια επιχειρηση μια δυο φορες την βδομαδα για να καταγραφω πωλησεις στο excel και μπορω να κανω διαφορα πειραματα μεχρι να εξελιξω το συστημα καταγραφης γι αυτο προσανατολιζομαι προς τις βασεις δεδομενων ωστε υστερα να χω την ευχερεια για την αναλυση που χειριζομαι πιο ανετα

Ευχαριστω πολυ για την προταση αν και θα προσπαθησω να το βρω αν γινεται καπως σε ελευθερη μορφη ειτε βιβλιοθηκη ειτε κατι αλλο.Προσωπικα πιστευω πως η R δεν ειναι ευχρηστη γι αυτο προτιμω να μαθω καμια βαση δεδομενων και σε συνδυασμο με το Spss που ξερω να χειριζομαι να μπορω να διευκολυνομαι στις αναλυσεις μου.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την προταση!Πιστευω γενικα θα αντιμετωπισω πολλα προβληματα μεχρι να κανω τα απλα πραγματα που θελω αλλα ειναι ευκαιρια επειδη απασχολουμαι σε μια επιχειρηση μια δυο φορες την βδομαδα για να καταγραφω πωλησεις στο excel και μπορω να κανω διαφορα πειραματα μεχρι να εξελιξω το συστημα καταγραφης γι αυτο προσανατολιζομαι προς τις βασεις δεδομενων ωστε υστερα να χω την ευχερεια για την αναλυση που χειριζομαι πιο ανετα

Ευχαριστω πολυ για την προταση αν και θα προσπαθησω να το βρω αν γινεται καπως σε ελευθερη μορφη ειτε βιβλιοθηκη ειτε κατι αλλο.Προσωπικα πιστευω πως η R δεν ειναι ευχρηστη γι αυτο προτιμω να μαθω καμια βαση δεδομενων και σε συνδυασμο με το Spss που ξερω να χειριζομαι να μπορω να διευκολυνομαι στις αναλυσεις μου.

Κοίτα αν υπάρχει στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, τώρα η R δεν είναι δύσκολη αν ξέρεις άλλη γλώσσα προγραμματισμού, αν δε γνωρίζεις βασικά στοιχεία γύρω απο το προγραμματισμό τότε καταλαβαίνω είναι πολύ δύσκολη.

Παράδειγμα δήλωσης μεταβλητών στην  R και στοιχειωδης πράξη:

x<-10

y<-20

z=x+y

(είτε <- είτε = είναι το ίδιο)

μετά για να χρησιμοποιήσεις ένα πακέτο απο τα plugins είναι εύκολο το συμπεριλαμβάνεις στο κώδικα κτλ. Αν μάθεις μεταβλητές κ δομές δεδομένων είναι ευκολα.

Δημοσ.

Στο σχολειο ηταν το δυνατο μου χαρτι ο προγραμματισμος..Τα βασικα τα ξερω απλα μπερδευομαι κυριως στο κομματι με τις λιστες.Ισως ξεχασα να αναφερω πως ειναι η πρωτη και η μοναδικη γλωσσα που ξεκινησα να μαθω.

Δημοσ.

Γιατί θες να τα μάθεις να τα κάνεις όλα μόνος σου και δεν βρίσκεις έναν φίλο προγραμματιστή;

Εάν έχεις πρόβλημα στις απλές δομές (π.χ. λίστες) τότε ίσως σου είναι κάπως δύσκολο να πας στο "τεχνικό" μέρος. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ξεxνα τις βασεις και ψαξε για εργαλεια Business Intelligence...

Microsoft Analysis Services (κανει παπαδες γι αυτο που θες)

Qlikview (ποιο ευκολο στην εκμαθηση)

Δεν εχω ιδεα τι ειναι η R αλλα στα 10 χρονια που δουλευω με βασεις και επεξεργασια δεδομενων δεν εχω δει κανεναν να την ζηταει.

Δημοσ.

Η R ειναι ισως το πιο δυνατο εργαλειο για στατιστικη αναλυση. Γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να την μαθεις οσο καλυτερα μπορεις. Εχει καποια προβληματακια αλλα σε γενικες γραμμες μπορει να κανει τα παντα. Για βασεις δεδομενων θα σου ελεγα και εγω την SQL βοηθαει πολυ.  

Δημοσ.

Ένα πολύ καλό βιβλίο για τη θεωρία των βάσεων δεδομένων είναι το http://www.amazon.ca/Database-Management-Systems-Raghu-Ramakrishnan/dp/0072465638 όπου κάνει εκτενή αναφορά στους τύπους συσχετίσεων (πχ πολλά προς πολλά), από αυτό επίσης θα ΜΑΘΕΙΣ τι είναι το μοντέλο οντοτήτων συσχετίσεων και γιατί το χρησιμοποιούμε, queries, triggers κλπ είναι επίσης κάποια πράγματα (αν και λίγο πιο ψαγμένα για κάποιον αρχάριο) τα οποία θα μάθεις από αυτό το βιβλίο.

Υ.Γ όλα αυτά φυσικά με παραδείγματα σε SQL γλώσσα

Δημοσ.

Εγώ την MySQL έχω χρησιμοποιήσει στην δουλειά 5 χρόνια τώρα και ποτέ δεν είχα παράπονο, σε θέμα απόδοσης και ταχύτητας. Δηλαδή κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει δίχως να σε αφήσει παραπονούμενο. Επίσης, μαζί με την βάση έχεις και ένα σωρό έξτρα εργαλεία όπως, MySQL Administrator που είναι ένα οπτικό περιβάλλον διαχείρισης. Επίσης έχεις καλή συνδεσιμότητα με άλλες γλώσσες προγραμματισμού.

Θα έλεγα πως σε μια άλλη περίπτωση πιθανώς να αξίζει οποιαδήποτε άλλη πρόταση αλλά ακριβώς την ίδια δουλειά θα έκανες σε Base (του LibreOffice) ή Access ή SQLite, καθώς το μόνο που αλλάζει είναι οι προδιαγραφές του προγράμματος αλλά το σκεπτικό SQL παραμένει πάντα το ίδιο.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση προκειμένου να αποφύγεις πολυπλοκότητες και "πλάγιες προσεγγίσεις" χρησιμοποίησε την MySQL που δουλεύει out of the box και με το MySQL Administrator θα βαράς τα Queries στο φτερό, αργότερα εάν θες να χρησιμοποιήσεις κάποια γλώσσα προγραμματισμού (π.χ. http://www.r-bloggers.com/mysql-and-r/).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...