Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σήμερα μου ήρθε ο παρακάτω SSD:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.325662

Τώρα έχω έναν HDD  στον οποίο έχω τα windows 7 64bit(από το θείο). Θα ήθελα να ρωτήσω με ποιον τρόπο να μεταφέρω τα windows στον ssd:

Να εγκαταστήσω από την αρχή τα windows στον ssd; Αν το κάνω αυτό πρέπει να βάλω τα αρχεία σε κάποιον εξωτερικό και μετά να τα μεταφέρω στον SSD ή να τα μεταφέρω μόλις εγκατασταθούν τα windows κατευθείαν; Επίσης πώς μπορώ να απεγκαταστήσω τα windows από τον HDD για να τον χρησιμοποιώ μόνο ως αποθηκευτικό; Χρειάζεται εξωτερικός ή δε θα διαγραφούν αρχεία;

Κατέβασα(θείος) το paragon migrate, αλλά δεν έχω καταλάβει τι κάνει και αν είναι αξιόπιστο. Να χρησιμοποιήσω αυτό; Είναι διαφορετικό από αυτό που πρότεινα από πάνω;

Τι μου προτείνετε να κάνω; 

Επίσης, επειδή μέσα στο μήνα θα αλλάξω και μητρική θα μπορώ με τα windows εγκατεστημένα στον SSD να αλλάξω μητρική ή θα χρειαστεί format;

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το αρκετά περίπλοκο πρόβλημα. :P

Δημοσ.

περίμενε τη νέα μητρική και μετά πέρνα clean installation Windows στον Plextor...

Αν εγκαταστήσω τα windows τώρα θα υπάρξει πρόβλημα; Αν όχι ποιον τρόπο να προτιμήσω;

• Super Moderators
Δημοσ.

από την στιγμή που θα αλλάξεις μητρική (φαντάζομαι διαφορετικό μοντέλο, chipset/controllers) θα χρειαστεί να περάσεις πάλι windows, οπότε τσάμπα κόπος να τα κάνεις τώρα...

Δημοσ.

από την στιγμή που θα αλλάξεις μητρική (φαντάζομαι διαφορετικό μοντέλο, chipset/controllers) θα χρειαστεί να περάσεις πάλι windows, οπότε τσάμπα κόπος να τα κάνεις τώρα...

Αν δεν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα το να το κάνω τώρα και μετά πάλι, προτιμώ να το κάνω τώρα ώστε όταν έρθει η μητρική να έχω μια α εμπειρία. Ίσα ίσα που θέλω να ασχοληθώ με όσο περισσότερα έχουν να κάνουν με υπολογιστές και όσες περισσότερες φορές μπορώ.

Ευχαριστώ για την απάντηση και αν έχεις να μου προτείνεις κάτι, ευπρόσδεκτο.  :-D  :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

βάζεις windows αν θες τώρα στον ssd, αλλά θα χρειαστεί να το ξανακάνεις όταν βάλεις τη νέα μητρική, δεν θα το γλυτώσεις...

Δημοσ.

βάζεις windows αν θες τώρα στον ssd, αλλά θα χρειαστεί να το ξανακάνεις όταν βάλεις τη νέα μητρική, δεν θα το γλυτώσεις...

Εγκατέστησα τα 7 στον ssd και γράφω από αυτόν τώρα. Πραγματικά πετάει ο υπολογιστής. Μόνο που δεν μπόρεσα να τον βάλω σε ahci γιατί η μητρική μου δεν υποστηρίζει.

Το μόνο πρόβλημα, που δεν νομίζω να είναι από τον ssd, είναι ότι δεν κάνει επανεκκίνηση από τα windows. Απλά σβήνει η οθόνη και πρέπει να πατήσω το restart από το κουτί για να ξανανοίξει. Επίσης όταν φτιάχνω τις ρυθμίσεις στο bios και πατάω save & exit κάνει το ίδιο. Παρατήρησα ακόμα ότι κολλάει λίγο όταν ανοίγει, στα μαύρα γράμματα.

• Super Moderators
Δημοσ.

από την στιγμή που θα αλλάξεις μέσα στο μήνα δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα...

μου μυρίζει πρόβλημα motherboard, αυτά στα έκανε πριν?

Δημοσ.

από την στιγμή που θα αλλάξεις μέσα στο μήνα δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα...

μου μυρίζει πρόβλημα motherboard, αυτά στα έκανε πριν?

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος,κάπου το έχω ξαναδεί, γιατί κάτι μου θυμίζει και για αυτόν το λόγο τρόμαξα και το πόσταρα αμέσως.

Διάβασα μια λύση και μάλλον έφτιαξε με ένα πρόγραμμα autoruns. Έκλεισα μερικά ψιλοάκυρα προγράμματα που ανοίγουν στο logon.

Αν το πρόβλημα το είχε η μητρική, μάλλον έφταιγε που δεν είχαν εγκατασταθεί από το πρόγραμμα σωστά οι drivers της. Όταν κατέβασα το autoruns, έτρεξα και το cd της μητρικής, άρα ένα από τα δύο το έφτιαξε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...