z4rx07 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Η γνωστή εταιρεία αναλύσεων IHS iSuppli, αναμένει, ότι η μείωση των εσόδων από την πώληση μηχανικών δίσκων, να αγγίξει το 11.8% μέσα στο 2013.Ο συνολικός τζίρος από την πώληση HDD ανήλθε στα $37.1 δισ. για το 2012, εντούτοις όμως μια μείωση της τάξεως του 11.8%, σημαίνει ότι τα έσοδα δεν θα ξεπεράσουν τα $32.6 δισ. Η κατάσταση αυτή θα σταθεροποιηθεί μέσα στο 2014. Η εταιρεία αναγνωρίζει την κυρίαρχη θέση που κατέχουν οι σκληροί δίσκοι, ενώ επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα συνεχιστεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι προσφέρουν υψηλές χωρητικότητες, σε μικρή τιμή ανα GB συγκρινόμενοι με τους SSDs. Κατά την διάρκεια του 2011, πλημμύρες σε εργοστάσια παραγωγής σκληρών δίσκων είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές τους να σημειώσουν αισθητή άνοδο και σταδιακά άρχισε ξανά η πτώση τους. Παρά και αυτή τη μείωση, το συνολικό κόστος τους ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με την προ-πλημμύρων εποχή. Η IHS εκφράζει επίσης την πρόβλεψή της, ότι η Western Digital θα μπορούσε με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει στην παραγωγή να ανταγωνιστεί την Seagate και γιατί όχι να μην αναδειχθεί σε κυρίαρχο προμηθευτή. Αν και όπως προαναφέραμε οι πωλήσεις σκληρών δίσκων θα σημειώσουν πτώση, η IHS iSuppli μιλά για ακόμη ένα πιο ζοφερό σενάριο. Η σταδιακή εξαφάνιση των οπτικών δίσκων από laptops και computers σε συνδυασμό με την άνθηση των υπηρεσιών cloud, θα επισφραγίσουν την πτωτική πορεία των οπτικών μέσων αποθήκευσης. Site: http://www.techspot.com/news/51545-hdd-revenue-to-fall-118-in-2013-wd-may-bump-seagate-for-top-spot.html[/url]']techspot.com
Alithinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Η αλήθεια είναι πως σιγά σιγά το digital distribution μπαίνει όλο και πιο βαθυά στη καθημερινότητα μας,αλλά πιστεύω θα χρειαζόμασται οπτικά drives για κάποιο καιρό ακόμα. Πάντως καλό θα ήταν οι τιμές των σκληρών δίσκων να πέσουν, ώστε να δουν και περισσότερες πωλήσεις. 2 χρόνια και ακόμα δεν φτιάξαν τις ζημιές ?
HamerZ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Το κλασσικό λάθος τους: Ανεβάζεις τις τιμές => μειώνεται ο αριθμός αγορών τους. Την περίοδο που το 1 τέρα της Samsung είχε 55-60 ευρώ αγόρασα 2 και σχεδίαζα να αγοράσω άλλα 2, και 2 των 2 τερα πρόσθετα. Όμως από την ώρα που τις εκτόξευσαν η αγορές ακυρώθηκαν και περιορίστικα να αγοράσω μόνο όταν προέκυψε αξεπέραστο πρόβλημα. Ρίξτε τις τιμές σε προ κρίσης περίοδο και θα δείτε άνοδο (ειδικά σε συνδιασμό με την πτώση τιμών και σε NAS κιτ) 3
cyberrobot Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Άμα έρθουν οι τιμές στα παλιά επίπεδα έχουν να γίνουν πολλά raid,nas κτλπ συστήματα. Γιατί καλοί χρυσοί οι SSD αλλά έχουν ημερομηνία λήξης... Άμα μπορούσα με 100ε θα έπαιρνα 2 των 1 τέρα για backup των αρχείων μου και δεν θα ανέβαζα τόσα πολλά στο dropbox. Από την άλλη σκοπιά όμως μοιραία είναι κ η πτώση πωλήσεων με βάση την αύξηση της ταχύτητας και της διάδοσης του νετ.
copydisk Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Τώρα που έχουμε μονοπώλιο θα πέσουν οι τιμές; dream on γιατί ακόμα και με συγκράτηση στα ίδια περσινά επίπεδα είναι μεγάλη ΑΥΞΗΣΗ πωλήσεων και κέρδους για τους 2 παίχτες που έχουν μείνει, αφού το μερίδιο των εταιριών που αγοράσανε θα πάει σε αυτούς.
Mourloz Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Το κλασσικό λάθος τους: Ανεβάζεις τις τιμές => μειώνεται ο αριθμός αγορών τους. Την περίοδο που το 1 τέρα της Samsung είχε 55-60 ευρώ αγόρασα 2 και σχεδίαζα να αγοράσω άλλα 2, και 2 των 2 τερα πρόσθετα. Όμως από την ώρα που τις εκτόξευσαν η αγορές ακυρώθηκαν και περιορίστικα να αγοράσω μόνο όταν προέκυψε αξεπέραστο πρόβλημα. Ρίξτε τις τιμές σε προ κρίσης περίοδο και θα δείτε άνοδο (ειδικά σε συνδιασμό με την πτώση τιμών και σε NAS κιτ) Πλεονεξία και οικονομικές μελέτες που θεωρούν ότι παρά τις αυξήσεις, η κατανάλωση δεν θα πέσει. Χίλιες φορές έχει παιχτεί το έργο. (Βλέπε αυξήσεις σε ΜΜΜ κτλ.) 1
el97639 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 ειναι ενδιαφερον οτι επεσε ο τζιρος με το που διπλασιασαν τις τιμες. ισως αυτο δωσει οθηση να σταματησει η αισχροκερδια. η αληθεια ειναι οτι ολοι οσοι ξερω κανουνε κρατει μεχρι να ξαναπεσουν οι τιμες. Δε μπορεις να κοροιδευεις τον κοσμο με δηθεν προβληματα απο δηθεν μια πλημυρα που εγινε χρονια πριν.
el97639 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 οσο για το "ζοφερο¨ μελλον ειναι ηδη παρον τα dvd πεθαναν. οταν σε εναν usb δισκο βαζεις 500 ταινιες και σου ερχεται πιο φτηνα απο το να φτιαξεις ενα ενα τα δισκακια να το κανεις τι το dvd? 1
21century Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Μήπως δεν λειτουργεί καλά ο ανταγωνισμός επιτέλους;
DimitRi_Del Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Aυτό γιατί είναι κακό, σαν λέμε πριν από χρόνια προβλέπεται μείωση των φιλμ στις φωτογραφίες λόγω των ψηφιακών. Τώρα για τα τρικ μάρκετινγκ και λογιστικά, κλάην!
bisbirikos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες με αυτές πριν δύο χρόνια. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί έπεσαν οι τιμές αλλά στο ότι η τεχνολογία επιτρέπει μεγαλύτερες χωρητικότητες. Πριν δύο χρόνια οι δίσκοι των 4 TByte ήταν ανύπαρκτοι και οι σκληροί των 3 TByte ελάχιστοι και με κόστος πάνω από 250 ευρώ. Πιστεύω πως από το καλοκαίρι και μετά τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν περισσότερο. Οι SSD δίσκοι επηρεάζουν τις τιμές των συμβατικών αρνητικά. Όσοι δεν κατεβάζουν συνεχώς από τα τορεντάδικα αρχεία ή δεν ασχολούνται με επεξεργασία βίντεο, με λίγα χρήματα παραπάνω καλύπτονται μια χαρά από έναν SSD. Ίσως το μέλλον να βρίσκεται στους υβριδικούς και την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων τους από το λειτουργικό όπως η λειτουργία fusion στο OS X .
norms Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Πάντως την πτώση των τιμών στους SSD μέσα στο 2012 και άρα τις πολύ αυξημένες πωλήσεις δεν τις είχαν προβλέψει. Άσε που και για το 2013 οι "ειδικοί" διαφωνούν για την πορεία των τιμών τους. Οπότε όλες αυτές οι προβλέψεις (που έχουν και δεκαδικά ψηφία τρομάρα τους) είναι απλά υποθέσεις και τίποτα παραπάνω. Για να μην μιλήσω για απρόβλεπτα γεγονότα όπως η πλημμύρα.
karetsos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 δεν θέλω να φανώ ακραίος, αλλά καλά να πάθουν... εγώ προσωπικά έχω κηρύξει εμπάργκο στους σκληρούς δίσκους όσο μας δουλεύουν και δεν μειώνουν τις τιμές
mikegad Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 δεν θέλω να φανώ ακραίος, αλλά καλά να πάθουν... εγώ προσωπικά έχω κηρύξει εμπάργκο στους σκληρούς δίσκους όσο μας δουλεύουν και δεν μειώνουν τις τιμές Kαι εγώ το ίδιο κάνω προς το παρόν παρά το ότι έχω ανάγκη από παραπάνω gb. Ο επόμενος που θα πάρω θα είναι με τις παλιές τιμές ,αλλίως ούτε ευρώ δεν θα δούνε από εμένα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα