Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες...

Μόλις αγόρασα καινούριο Laptop (Link.png Site: https://www.skroutz.gr/s/2771781/HP-Pavilion-g6-2204-ev-i7-3632QM-6GB-500GB.html?from=account_favorites">HP Pavilion G6-2204 πιο συγκεκριμένα)...

Και επειδή θέλω να μου ζήσει για κάμποσα χρόνια θέλω να μου πείτε τι ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ χρειάζεται ένα laptop από άποψη ψύξης αλλά και μπαταρίας?(είμαι πρωταρης :cry:  :cry: )

Δημοσ.

Απο αποψη ψυξης, καλο θα ειναι να το καθαριζεις απο σκονες καμια-δυο φορες το χρονο και να αλλαζεις την παστα του επεξεργαστη καθε χρονο. Αυτο μπορει να στο κανει οπιοσδηποτε τεχνικος και το κοστος συνηθως ειναι μηδαμηνο.

Απο απο αποψη μπαταριας τωρα. Οταν το φορτιζεις, βγαζε το απο την πριζα οταν τελειωσει η φορτιση και οταν το χρησημοποιεις μονιμα στο γραφειο βγαζε την μπαταρια και δουλεβε μονο απο το καλωδιο.

Υ.Γ  Οταν το εχεις επανω στο κρεβατι η σε καπιο υφασμα, παρε ενα δισκο (απο αυτους για το φαγητο), γυρνα τον αναποδα και εχε το  εκει επανω. 

• Like 2
Δημοσ.

καλησπερα φιλε

αυτο που ξερω ειναι οτι οταν το χρησιμοποιεις με το τροφοδοτικο , καλο ειναι να βγαζεις την μπαταρια!
αν κανω λαθος πειτε μου

επισης στην αρχη να την φορτιζεις τερμα, και να την αφηνεις να τελειωνει πριν την ξαναφορτισεις

τωρα απο θεμα ψυξης, αν κανεις απλη χρηση , δλδ οχι παιχνιδια με απαιτησεις, κοιτα να μη το χεις σε κρεβατι , 

και να ειναι ελευθερος ο ανεμιστηρας, για να μη ζεσταθει πολυ. Αν τωρα θες να το ζορισεις , παρε μια βαση με ανεμιστηρα

οσο πιο πολυ το προσεχεις τοσο πιο πολυ θα σου κρατησει!!

το μονο σημαντικο ειναι να ψυχεται σωστα! τωρα αν η μπαταρια με τον καιρο χαλασει , περνεις καινουρια απτο ebay ! 

• Like 1
Δημοσ.

Καλορίζικο το λαπτοπ. Σχετικά με την ψύξη αν και τα καινούργια μηχανήματα εχουν καλή απάγωγη τη θερμότητας θα σου πρότεινα να πάρεις μία βάση για να το κρατάει σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Καθάρισμα θα διαφωνήσω με τον από επάνω και θα πρότεινα κάθε 2-3 χρόνια και όχι 1-2 φορές τον χρόνο ή γενικά όποτε καταλαβαίνεις ότι ο ανεμιστήρας ακουγεται "πολύ".

Σχετικά με την μπαταρία θα σου πρότεινα να μην την βγάλεις καθώς λειτουργεί και ως προστασία από μπλακ αουτ και μεταβολές στην τάση και έτσι προστατεύει το μηχανημά σου. Καλύτερα να χαλάσει η μπαταρία παρά να σου κάει καμιά μητρική από πτώση τάσης. Εάν το έχεις μόνιμα στο ρεύμα υπάρχουν κάποια προγράμματα-της sony vaio/lenovo ξέρω ότι υπάρχουν- που μπορείς να επιλέξεις η μπαταρία να φορτίζει μέχρι το 50% και έτσι να αποφεύγεται η φθορά. Δυστυχώς παλιά η HP δεν είχε τέτοια επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

Αμα βγάλεις την μπαταρία φρόντισε να ειναι σε σταθερό μέρος σε γραφείο π.χ. και να μην το μετακινείς χωρις μπαταρία πάνω γιατι άμα βγει το βυσμα θα σου σβήσει επιτόπου.

Αλλαγή παστας και εσωτερικό καθάρισμα μόνο όταν λήξει η εγγύηση γιατι αν βάλεις χέρια στο εσωτερικό του λάπτοπ θα την χάσεις, μπορείς να το φύσας όμως εξωτερικά με κανέναν σπρέι πεπιεσμένου αερα στο σημείο που ειναι το ανεμιστήρακι και θα είσαι κόμπλε.

επειδή απο ότι κατάλαβα θα παίζεις παιχνίδια για εμένα η βάση με ανεμιστήρα ειναι απαραίτητο αξεσουάρ μην ξεχνάς η καλη και αποτελεσματική ψύξη του λάπτοπ ειναι αυτο που το κανεί να αντέχει στο χρόνο.

Υ.Γ. οπότε μπορείς να τσεκαρεις καμία θερμοκρασία με hw info και σε idle αλλα και όταν παίζεις το παιχνίδι για να έχεις ιδέα τι συμβαίνει.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας...

Έχει κανείς να μου προτείνει καμία καλή βάση ψύξης και κανένα σπρέυ πεπιεσμένου αέρα?

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας...

Έχει κανείς να μου προτείνει καμία καλή βάση ψύξης και κανένα σπρέυ πεπιεσμένου αέρα?

Για βάση θεωρώ της belkin πολύ καλές.

Αυτή έχει μόνο ανεμιστήρα:

https://www.skroutz.gr/s/440124/Belkin-F5L055ER.html

Και αυτή είναι ίδια με την προηγούμενη αλλά έχει και επέκταση +4 usb (είναι όμως και πιο ακριβή):

https://www.skroutz.gr/s/440110/Belkin-Laptop-Cooling-Hub.html?keyphrase=belkin+cooling+hub

• Like 1
Δημοσ.

Μην πάρεις καν σπρει πεπιεσμενου αερα!!!!Μεγάλη μούφα!!!

1 φορά τον χρόνο να τον πηγαίνεις σε ένα βενζινάδικο να το φυσάς με αέρα και θα είσαι οκ!!!

Για βάση θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο!! http://www.skroutz.gr/s/440090/CoolerMaster-NotePal-U3.html

Απλά να χει κενό απο κάτω!!ΝΑ αφήνει χώρο να κυκλοφορεί ο αέρας!!Διαφορές τρελές δεν θα δεις (3-4 το πολύ βαθμους) αλλά το θέμα είναι ότι θα αναπνέει το λάπτοπ και δεν θα ακουμπάει πάνω στο παπλωμα ας πουμε και να ρουφάει τα παντα!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, πήγαινε το laptop σε βενζινάδικο και αν θα μείνει κάτι πάνω στην μητρική θα είναι εντελώς συμπτωματικό... 

Μια φορά τον χρόνο άνοιγμα και καθάρισμα από σκόνες - αλλαγή παστών. Η μπαταρία, όταν το laptop εκτελεί χρέη σταθερού, εκτός και στο περίπου 60% - 70%. Αν έχει σκοπό να μην τη χρησιμοποιήσεις για κάμποσο καιρό, φυλαγμένη σε δροσερό και σκοτεινό μέρος με περίπου 40% φόρτιση. 

Για χρήση με μπαταρία, εκτός από τα γνωστά (φωτεινότητα, κ.λπ.):

Τερματίζεις τις άχρηστες εφαρμογές

Κάνεις παύση στις προγραμματισμένες εργασίες

Δεν έχεις πολλές εξωτερικές συσκευές συνδεδεμένες

Δεν έχεις cd/dvd στο drive του.

Και πάντα μα πάντα ενημερωμένο. 

Edit:

Βάση, αν θες του παίρνεις, μιας και είναι ακόμα καινούργιο, αλλά δεν παύει να ισχύει και αυτό που σου είπαν παραπάνω: Ποτέ μα ποτέ το laptop πάνω σε κρεβάτια, καναπέδες, κουβέρτες και λοιπές μη σταθερές ή λερωμένες επιφάνειες. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, πήγαινε το laptop σε βενζινάδικο και αν θα μείνει κάτι πάνω στην μητρική θα είναι εντελώς συμπτωματικό... 

Μα τι λες??

Desktop Laptop εδώ και δύο χρόνια έτσι τα καθαρίζω!!

Έχω ενα vaio απο το '09,παιχνίδια τύπου Pro,cs ποτέ δεν είχα θέματα με θερμοκρασίες,ποτέ δεν είχα θέματα γενικώς!!

Οπότε μην τα παραλές!!!

• Like 1
Δημοσ.

Μα τι λες??

Desktop Laptop εδώ και δύο χρόνια έτσι τα καθαρίζω!!

Έχω ενα vaio απο το '09,παιχνίδια τύπου Pro,cs ποτέ δεν είχα θέματα με θερμοκρασίες,ποτέ δεν είχα θέματα γενικώς!!

Οπότε μην τα παραλές!!!

Ok, συγνώμη λάθος μου...  (troller :P)

Λοιπόν επειδή έχει καταντήσει κουραστικό αυτό το θέμα με τα βενζινάδικα (και ο lexmark βαριέται να εξηγεί :P) χρειάζεται πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ.Τι εννοώ.Όταν φυσάτε το λαπτοπ/desktop να το έχετε απο μακρινή απόσταση καθώς μπορεί να πάρει τίποτα μαζί του (κανα πυκνωτή ας πούμε)...επίσης να προσέχετε να μην μπει υγρασία γιατί αλλιώς καϊκατε (όχι εσείς αλλά το laptop/desktop σας :P)

Και για να βοηθήσω τον ts...

Θα σου πω να του πάρεις μια βάση...πχ αυτή που πρότεινε ο razerd θεωρείται πολύ καλή αλλά αν δεν παίζεις παιχνίδια νομίζω οτι δεν χρειάζεται τόσο...

Επίσης αυτό με την μπαταρία...δεν χρειάζεται να την βγάζεις...πήρες λαπτοπ δεν πήρες desktop...θα την αφήσεις πανω...δεν χρειάζεται να την βγαζεις...και αν χαλασει στα 2 χρονια η μπαταρία τι εγινε? (Άσχετο αλλά  νομίζω οτι έχει 6 μήνες εγγύηση η μπαταρία) Καλύτερα να χαλάσει η μπαταρία παρά να σου καεί το λαπτοπ...

Θα διαφωνίσω απόλυτα με τον χρήστη CmdShepard85 σε αυτά που είπε:

1)Πάστα θα αλλάξεις μετά που θα τελειώσει η εγγύηση και μεσα στον 1 χρόνο θα το πας στο service για να σου αλλάξουν και να στο καθαρίσουν

Και στα 2 χρόνια να αλλάξεις πάστα δεν έγινε κάτι (μετά που θα τελειώσει η εγγύηση)

2)Αυτό με την φόρτιση δεν ισχύει...οι μπαταρίες λιθίου είναι αρκετά ''έξυπνες'' και σταματάνε να φορτίζουν όταν φτάσουν στο 100%

http://techblog.gr/mobile/4-myths-about-batteries-425222/

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...