Timour21 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Μια χαρά στέλνουν οι couriers λάδια στο εξωτερικό. Οι 3 μεγάλοι τουλάχιστον. Πάντα με ευθύνη του πελάτη (αφού πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει) και πάντα με καλή συσκευασία (οι 3 μεγάλοι που ανέφερα παρέχουν και τα "σωστά" κιβώτια για μια τέτοια δουλειά). Όλα αυτά απο πρώτο χέρι, εδώ και 2 χρόνια συνεργάζομαι με μαγαζί που στέλνει ελαιόλαδα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.
parasaser Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2013 ρώτα με feedex οι άλλους ξένους courier που διαθέτουν δικά τους αεροπλάνα μόνο για μεταφορές.
Love Mac Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Έχω στείλει 3 φορες με τα ΕΛΤΑ λάδι στην Νεα Υόρκη !!! Ένα 5λιτρο μου στοίχισε εάν θυμάμαι καλα γύρω στο 50€!!! Το μόνο που έπρεπε να το βάλω σε ένα ξύλινο κουτί το οποίο μου το έφτιαξε φιλοσ μου στις διαστάσεις του 5 λίτρου τενεκε!!!!
dreamercon Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Έχω στείλει 3 φορες με τα ΕΛΤΑ λάδι στην Νεα Υόρκη !!! Ένα 5λιτρο μου στοίχισε εάν θυμάμαι καλα γύρω στο 50€!!! Το μόνο που έπρεπε να το βάλω σε ένα ξύλινο κουτί το οποίο μου το έφτιαξε φιλοσ μου στις διαστάσεις του 5 λίτρου τενεκε!!!! Το ότι έκανες κάτι χωρίς πρόβλημα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό έγινε και σύμφωνα με το νόμο.
Love Mac Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Το ότι έκανες κάτι χωρίς πρόβλημα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό έγινε και σύμφωνα με το νόμο.Μου εξηγείς λίγο τι εννοείς;;;;;Δεν έκρυψα απο τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ τι στέλνω!!!! Και ήταν αυτοι που με συμβουλεψαν αρχικώς ποια διαδικασία να ακολουθήσω ώστε να υπάρχει μια σωστή αποστολή!!! 1
dreamercon Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Μου εξηγείς λίγο τι εννοείς;;;;; Δεν έκρυψα απο τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ τι στέλνω!!!! Και ήταν αυτοι που με συμβουλεψαν αρχικώς ποια διαδικασία να ακολουθήσω ώστε να υπάρχει μια σωστή αποστολή!!! Πιστεύεις ότι οι υπεύθυνοι του ΕΛΤΑ έχουν διαβάσει το 21 CFR της αμερικανικής νομοθεσίας;
Prof_Chaos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Εμένα 5 μπουκάλια ποτα με ούζο κτλ που είχα στην βαλίτσα να τα πάω στην οικογένεια στην Αμερική δεν μου τα πείραξε κανείς.. Αν τα στείλεις με ΕΛΤΑ δεν νόμιζω οτι θα το πολυ ελέγξουν.. Στείλε 1 μπουκαλακι για αρχή μεμονωμένα καλα συσκευασμένο και βλέπεις αν θα το παραλάβουν..
dreamercon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Εμένα 5 μπουκάλια ποτα με ούζο κτλ που είχα στην βαλίτσα να τα πάω στην οικογένεια στην Αμερική δεν μου τα πείραξε κανείς.. Αν τα στείλεις με ΕΛΤΑ δεν νόμιζω οτι θα το πολυ ελέγξουν.. Στείλε 1 μπουκαλακι για αρχή μεμονωμένα καλα συσκευασμένο και βλέπεις αν θα το παραλάβουν.. Άλλοι κανόνες ισχύουν όταν στέλνεις κάτι και άλλοι όταν το φέρνεις μαζί σου. Άλλοι κανόνες ισχύουν για λάδι και άλλοι για αλκοολούχα ποτά. Μπορείς να φέρεις μαζι μέχρι 1 λίτρο αλκοολούχων ποτών χωρίς να πληρώσεις δασμούς αν είσαι μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ. Αν δεν είσαι μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ, θα πρέπει να πληρώσεις δασμούς αν φέρνεις μαζί σου αλκοολούχα ποτά. 1
Prof_Chaos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Άλλοι κανόνες ισχύουν όταν στέλνεις κάτι και άλλοι όταν το φέρνεις μαζί σου. Άλλοι κανόνες ισχύουν για λάδι και άλλοι για αλκοολούχα ποτά. Μπορείς να φέρεις μαζι μέχρι 1 λίτρο αλκοολούχων ποτών χωρίς να πληρώσεις δασμούς αν είσαι μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ. Αν δεν είσαι μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ, θα πρέπει να πληρώσεις δασμούς αν φέρνεις μαζί σου αλκοολούχα ποτά. ναι αλλα είχα 5 μπουκάλια που φυσικά ειναι πάνω απο λίτρο και δεν είμαι μόνιμος κάτοικος... κατα συνέπεια δεν ειναι τόσο αυστηροι..
dreamercon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 ναι αλλα είχα 5 μπουκάλια που φυσικά ειναι πάνω απο λίτρο και δεν είμαι μόνιμος κάτοικος... κατα συνέπεια δεν ειναι τόσο αυστηροι.. Τα δήλωσες στη φόρμα τελωνείου ή έκανες ψευδή δήλωση που διώκεται με φυλάκιση μέχρι πέντε ετών; Αν έκανες το δεύτερο και την γλύτωσες, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι και αυστηροί.
NikosMour Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Υπαρχει τροπος αποστολης με μεταφορικη εταιρια που μεταφερει το ελαιολαδο των Ελληνων ομογενων απο την Ελλαδα στην Αμερικη-Καναδα και Αυστραλια. Κοστος πολυ χαμηλο την στιγμη που μεταφερεται με καραβι σε κοντεινερ. Απλα πρεπει να γνωριζουν τον αποστολεα και τον παραληπτη οσον αφορα την δηλωση την υπηρεσια τροφιμων και φαρμακων (FDA). Εαν χρειαζεσαι περισσοτερες πληροφοριες επιοινωνησε μαζυ μου για τα σχετικα.
NikosMour Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Απλα το ανεφερα σε περιπτωση που καποιος θελει να στειλει λαδι στο μελλον και δεν γνωριζει πως να το κανει
koutsoumpa Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Χαίρεται! Θα ήθελα να στείλω ενα μπουκαλι 1,5 λίτρο ελαιολαδο σε πλαστικό στην αμερική. Βλέπω το κόστος ελτα είναι 27,5. Γνωρίζετε κάποια καλύτερη εναλλακτική;
Apoll Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Γιατί δεν ρωτάς τριγύρω για courier αλλά μην νομίζεις να είναι πιο φτηνά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα