Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Θέλω να στείλω 3 μικρά μπουκάλια ελαιόλαδο στις ΗΠΑ με κούριερ. Σε τρεις εταιρίες που ρώτησα, οι δύο μου είπαν ότι δεν αναλαμβάνουν καν αποστολές υγρών στις ΗΠΑ. Στην τρίτη μου είπαν ότι θέλει πολύ μεγάλη διαδικασία, καθώς θα πρέπει να έχω πιστοποιήσεις ότι το συγκεκριμένο υγρό δεν είναι τοξικό και διάφορες άλλες παπαριές που έχουν να κάνουν με το σύστημα ασφάλειας των ΗΠΑ. Έχει κανείς εμπειρία από κάτι ανάλογο; Δεν υπάρχει κάποιος σχετικά απλώς τρόπος να γίνει;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι δουλειά του courier να γνωρίζει σε βάθος όλη την αμερικανική νομοθεσία σε σχέση με εισαγωγές τροφίμων - και σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη για συμμόρφωση με την αμερικανική νομοθεσία την αναλαμβάνει ο αποστολέας.

Μπορείς να διαβάσεις το title 21 του Code of Federal Regulations για αυτά τα ζητήματα ή να μιλήσεις με εξειδικευμένο δικηγόρο στις ΗΠΑ.

Δημοσ.

Φίλε μου είμαι ένας απλός ιδιώτης που θέλει να στείλει λίγο λάδι σε ένα δικό του άνθρωπο στις ΗΠΑ. Άν είναι να διαβάσω εις βάθος την Αμερικάνικη νομοθεσία σε σχέση με εισαγωγές τροφίμων και να μιλήσω με εξειδικευμένο δικηγόρο στις ΗΠΑ, άστο, δεν το στέλνω καν. Είναι δυνατόν να είναι τόσο δύσκολο να στείλεις κάποιο τρόφιμο σε έναν δικό σου άνθρωπο σε αυτή τη χώρα;;;

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα χώρας.

Πέρα από το ζήτημα τροφίμου μη τροφίμου η αποστολή υγρών με αεροπλάνα είναι περίπλοκη διαδικασία.

Το πιο ευκολο που μπορείς να κάνεις (αν γίνεται αυτό για ΗΠΑ) να τα δώσεις σε κάποιον που θα πάει ΗΠΑ να τα βάλει στη βαλίτσα του.

Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι δύσκολο να στείλεις υγρά από ένα κράτος σε άλλο με αεροπλάνο (και δεν αναφέρομαι στα μέτρα περί τρομοκτατίας).

Ως μηχανικός που δουλευει στο εξωτερικό μπορώ να σου πω ότι απαιτείται αρκετή γραφειοκρατεία και έλεγχοι για να στείλουμε 1/2 λίτρ λάδιο μηχανής πχ στην Ελλάδα για ανάλυση οπότε συνήθως πάνε σε βαλίτσα.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα χώρας.

Πέρα από το ζήτημα τροφίμου μη τροφίμου η αποστολή υγρών με αεροπλάνα είναι περίπλοκη διαδικασία.

Το πιο ευκολο που μπορείς να κάνεις (αν γίνεται αυτό για ΗΠΑ) να τα δώσεις σε κάποιον που θα πάει ΗΠΑ να τα βάλει στη βαλίτσα του.

Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι δύσκολο να στείλεις υγρά από ένα κράτος σε άλλο με αεροπλάνο (και δεν αναφέρομαι στα μέτρα περί τρομοκτατίας).

Ως μηχανικός που δουλευει στο εξωτερικό μπορώ να σου πω ότι απαιτείται αρκετή γραφειοκρατεία και έλεγχοι για να στείλουμε 1/2 λίτρ λάδιο μηχανής πχ στην Ελλάδα για ανάλυση οπότε συνήθως πάνε σε βαλίτσα.

Φυσικά και είναι και θέμα χώρας. Άλλοι κανόνες ισχύουν σε κάθε χώρα. Και οι κανόνες είναι διαφορετικοί για αποστολές ταχυδρομικά ή αν το φέρει κάποιος μαζί του στη χώρα.

Δημοσ.

Είναι και θέμα χώρας. Στις εταιρίες που ρώτησα, μου είπανε ότι αν ήταν για Ευρώπη θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος σχετικά εύκολος τρόπος για τη μεταφορά;

ΥΓ. Την ιδέα της βαλίτσας είναι καλή αλλά όχι εφικτή...

Δημοσ.

Φυσικά και είναι και θέμα χώρας. Άλλοι κανόνες ισχύουν σε κάθε χώρα. Και οι κανόνες είναι διαφορετικοί για αποστολές ταχυδρομικά ή αν το φέρει κάποιος μαζί του στη χώρα.

OK, είναι θέμα χώρας.

ΥΓ. Την ιδέα της βαλίτσας είναι καλή αλλά όχι εφικτή...

Για βαλίτσα δες τι ισχύει πρώτα.

Πάντως μεταφορά υγρών με courier είναι δύσκολη υπόθεση.

Δημοσ.

Από την στιγμή που η μεταφορά θα γίνει αεροπορικά δύσκολα να περάσεις υγρά. Και ο ίδιος να ταξίδευες πάλι θα είχες πρόβλημα δυστυχώς...

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά οι courier δεν στέλνουν υγρά. Η λογική πισω απο αυτο είναι οτι το υγρό μπορει να χυθεί, και σαν συνέπεια θα κάνει ζημια στα αλλα δέματα. Για να στείλεις υγρό εντός Ελλάδας, θελει να το τυλιξεις 100 φορές, μετα να το βάλεις σε ειδικό ξύλινο κουτί κτλ κτλ...

Φαντασου δηλαδή την διαδικασία για εξωτερικό και ειδικά για Αμερική.

Ο μόνος "εύκολος" τρόπος που φαντάζομαι εγω, είναι να το στείλεις στην ζουλα. Στα κρυφά δηλαδή. Πχ κρυψτο σε καμία βαλίτσα με ρούχα...

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά οι courier δεν στέλνουν υγρά. Η λογική πισω απο αυτο είναι οτι το υγρό μπορει να χυθεί, και σαν συνέπεια θα κάνει ζημια στα αλλα δέματα. Για να στείλεις υγρό εντός Ελλάδας, θελει να το τυλιξεις 100 φορές, μετα να το βάλεις σε ειδικό ξύλινο κουτί κτλ κτλ...

Φαντασου δηλαδή την διαδικασία για εξωτερικό και ειδικά για Αμερική.

Ο μόνος "εύκολος" τρόπος που φαντάζομαι εγω, είναι να το στείλεις στην ζουλα. Στα κρυφά δηλαδή. Πχ κρυψτο σε καμία βαλίτσα με ρούχα...

Sent from my iPhone using Insomnia

Θα το δουνε στα xray.

Θα τον περασουν για χημικο-τρομοκρατη!

Θα του πουνε μετα γιατι δεν μας το δήλωσες;

Καλύτερα να παει στο αεροδρομιο και να το δωσει σε κανενα ομογενη να το κουβαλαει. Οταν φτασει να τον περιμενει ο θειος του.

Αλλα και παλι ειναι χωσιμο και σιγα μην στο κανει.

• Like 1
Δημοσ.

Μεταφορά υγρών προς Αμερική, είναι μία υπερβολικά δύσκολη υπόθεση ακόμα και σε βαλίτσες κλπ. 

Όλα περνάνε από το scanner και στα ανοίγουν. Mouthwash και shower gel είχα, και είχαν σπάσει την κλειδαριά και τα παρακράτησαν. Έκτοτε, αγοράζω τοπικά, όταν φτάνω. 

Καλύτερα ο OP να το ξεχάσει τελείως. 

Δημοσ.

Κόστος απο 50 (για 2 μπουκάλια) -150 ευρώ αν πρόκειται για 17κιλο ντενεκε.

Πιθανότατα να χρειαστεί συσκευασία επαγγελματική και όχι απλά 2 μπουκάλια σε ένα φάκελο.

Υποθέτω πως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με ΕΛΤΑ.

http://www.elta.gr/el-gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82.aspx

800-11-82000 & 210 3353777- 210 3353100

Δημοσ.

Aμα δουν απο εδω και το avatar σου του fight club που σφτιαχνε βομβες με homemade υλικα ο tyler dirten σε σκισανε εις διπλουν!

:-D

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...