Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η άποψη η οποία έχει διατυπωθεί κατά καιρούς, από ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών χρηστών gadgets, είναι ότι το ψηφιακό πορτοφόλι θα αποτελέσει το μέλλον των συναλλαγών.Εντούτοις όμως πολλές εφαρμογές εικονικής πληρωμής παραμένουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό, αχρησιμοποίητες από τους καταναλωτές, για την διενέργεια συναλλαγών. Συγκεκριμένα μόνο ένα ποσοστό της τάξεως του 51% είναι ενήμεροι σχετικά με τις εναλλακτικές μεθόδους ηλεκτρονικής πληρωμής, εκτός από του Paypal, ενώ ένα ποσοστό του 12% χρησιμοποιεί άλλες υπηρεσίες διαδικτυακής πληρωμής, όπως τα Google Wallet, MasterCard PayPass Wallet ή Square Wallet. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μία εταιρεία ερευνών την Comscore.

Η έρευνα ανέλυσε δεδομένα από 1 εκ. Αμερικανούς καταναλωτές και από δυο ξεχωριστές έρευνες του Νοεμβρίου του 2012 για να καταλήξει στα συμπεράσματά της. Για τις ανάγκες της έρευνας η εταιρεία ορίζει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι ως μια οντότητα που αποθηκεύει ένα εικονικό αντίγραφο των περιεχομένων του πραγματικού πορτοφολιού των χρηστών. Η εταιρεία ανέφερε συγκεκριμένα ότι το ψηφιακό πορτοφόλι αποτελεί μια καινοτόμο τεχνολογία, η οποία δεν έχει αποκτήσει την ευρεία αποδοχή ανάμεσα στους χρήστες, για ένα πλήθος λόγων, έλλειψη γνώσης της ύπαρξης αυτών αλλά και των πλεονεκτημάτων που αυτά προσφέρουν.

Επίσης τα χαμηλά ποσοστά υιοθέτησης της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών πορτοφολιών φαίνεται να συνδέονται και με τις ανησυχίες εκ μέρους των χρηστών σχετικά με την ασφάλεια πραγματοποίησης διαδικτυακών πληρωμών, με ένα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων της έρευνας να φοβούνται το hacking και όχι μόνο.

digital_wallet_awareness_610x239.png

Στη θεωρία, αλλά όχι ακόμη και στην πράξη, ο κόσμος επιθυμεί την πληρωμή μέσω του smartphone του, με τους μισούς να είναι πρόθυμοι να το κάνουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 62% εξέφρασε την άποψη ότι οι νέες τεχνολογίες παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον.

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-1023_3-57567491-93/study-people-dont-use-or-understand-digital-wallets/[/url]']cnet.com

Δημοσ.

Το διαδικτυακό εμπόριο στην Ελλάδα, ειδικά αυτή την περίοδο κρίσης πάει καλά λόγω καλύτερων τιμών. Απλά οι πληρωμές γίνονται σχεδόν πάντα με αντικαταβολή ή με χρεωστική κάρτα αντί για πιστωτική. 

Πάντως η χρήση κινητού για αγορές ή σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι υπερβολική. Πρώτον οι browser των κινητών δεν έχουν την χρηστικότητα και άνεση των αντίστοιχων εκδόσεων για υπολογιστές. Αν εξαιρέσουμε τις αγορές των  mobile apps , δεν αντιλαμβάνομαι την βιασύνη για να αγοράσει κάποιος κάτι από το κινητό. Εκτός και ας είσαι κανένας πολυάσχολος επιχειρηματίας που τρέχει σε ταξίδια συνεχώς και δεν τον βλέπει το σπίτι του. 

Μου φαίνεται πως οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων αναζητούν λόγους για να κάνουν τα  κινητά πιο χρήσιμα και απαραίτητα. Μόδα είναι θα περάσει. 

Δημοσ.

και πολυ καλα κανει ο κοσμος και δεν το εμπιστευεται.

Το πλαστικο χρημα υπαρχει εδω και χρονια , και παλι ομως ο κοσμος δεν το εμπιστευεται απολυτα, ακομα κι αν ειναι πιο ασφαλες απο το να κουβαλας χρηματα στο πορτοφολι σου μιας κι ενας κλεφτης δε μπορει να αξιοποιησει την καρτα που θελει πιν.

Δεν καταλαβαινω λοιπον γιατι θα πρεπει να ενσωματωσω την χρεωστικη μου στο κινητο. Υπαρχει σοβαρη υποψια οτι χανεται το privacy μιας κι ενα κινητο εχει αμεση προσβαση στο διαδικτυο , αρα και πληροφοριες σχετικα με τις αφορες μου ειναι εν δυναμει προσβασιμες απο τα διαφορα προγραμματα του κινητου μου. Δε μπορει κανεις να με πεισει για αυτο, ειναι σαν το κλασσικο send anonymous data about the usage of the programm ....

φυσικα αντιλαμβανεται κανεις οτι στατιστικα χρησης μπορουν να διατηρηθουν ακομα και στις χρεωστικες καρτες, ομως εκει η πιθανοτητα προσπελασης τους ειανι απο την εκαστοτε τραπεζα. Στο nfc και το καθε digitall wallet το ιντερνετ παραμονευει , και απειλει να κανιε το πορτοφολι σου δημοσιας χρησης και προσπελασης 

Δημοσ.

Μακριά από μας!

Αγορές μέσο της τηλ. συσκευής,ας κάνουν αυτοί που έχουν ios.

Εμεις με τα τρυπια android,θα προτιμήσουμε να συνεχίσουμε με τους παραδοσιακούς τρόπους!:D

• Like 1
Δημοσ.

Την τελευταία φορά που πήγα εξωτερικό για μια βδομάδα δε χρησιμοποίησα καθόλου μετρητά, πουθενά. Εδώ είπα σε φίλο μου οτι παραγγειλα ένα παιχνίδι από το amazon και άρχισε να μου λέει, καλά είσαι χαζός, που βάζεις πιστωτικές και τέτοιες αηδίες στο ιντερνετ, θα σε κλέψουν οι χάκερς. Το άτομο αυτό έχει τελειώσει πολιτικός μηχανικός!!!! Στο Γερμανό πας να πληρώσεις λογαριασμό με πιστωτική και σου λέει δεν γίνεται, άμα είναι για αγορά κινητού όμως μπορείς κανονικά.

Θα αργήσει πολυυυυύ καιρό να έρθει ελλάντα αυτό.

Προσωπικά θα το χρησιμοποιούσα καθημερινά άμα είχα τη δυνατότητα.

Δημοσ.

Αργά ή γρήγορα, το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών θα γίνονται ηλεκτρονικά. Αυτό αποτελεί όμως και πλήγμα για την ιδιωτικότητά μας. Εκτός κι αν χρησιμοποιηθεί ευρύτερα το Bitcoin, το οποίο δεν έχει τις παιδικές ασθένειες των υπολοίπων, όπως fraud, απώλεια της ιδιωτικότητας, κεντρικός έλεγχος και πάγωμα των λογαριασμών για ψύλλου πήδημα (paypal), μεγάλες αμοιβές συναλλαγών κλπ. Αντιλαμβάνομαι πως για τη συντηρητική και σε ορισμένες περιπτώσεις οπισθοδρομική ελληνική κοινωνία, αυτό ίσως αργήσει. Οι "μεγάλοι" όμως το έχουν πιάσει το νόημα, με το Wordpress να το υιοθετεί, το Amazon να κινείται στα χνάρια του και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Bloomberg να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα οπισθοδρόμισης, είναι θέμα ακριβώς ιδιωτικότητας. Προφανώς και δεν θέλω να βρίσκονται οι καταναλωτικές μου συνήθειες κάπου σε μια βάση δεδομένων και να μπορούν να αξιοποιηθούν απο τον καθένα κατα οποιονδήποτε τρόπο. Είναι πολύ σοβαρό θέμα.

Κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ μακρυά

http://www.gelastoxilaki.info/arthra/daskalemata/diadikasia-paraggelias-pitsas-to-2012.html

Δημοσ.

Ας φτιάξουν πρώτα το θέμα της ασφάλειας και μετά βλέπουμε...αν και εδώ στήν Ελλάδα αν δεν γίνει υποχρεωτικό (με νόμο) δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε!!!

Μας αρέσει να κυκλοφορούμε με χρήμα στην τσέπη...!

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως αν, στις ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές, ήταν απόλυτα εξασφαλισμένη, κυρίως η ασφάλεια αλλά και η (κατά προσωπική επιλογή) ιδιωτικότητα, θα ήταν και το απόλυτο μέσο για κάθε τέτοια κίνηση, ακόμα και για τις μηδαμινού κόστους.

Ας ήταν δηλαδή έστω και στο επίπεδο που έχουν οι συναλλαγές με χρήση πιστωτικών - χρεωστικών καρτών κατευθείαν στα σχετικά μηχανάκια.

Όμως, μη γελιόμαστε. Ακόμα δυστυχώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Όσο και ό,τι και να μας υπόσχονται θεωρητικά οι διάφορες υπηρεσίες με τους μηχανισμούς τους, ακόμα δεν υπάρχει πραγματικά ικανοποιητικό επίπεδο για τον καθένα μας και για κάθε χρήση.

Όλοι μας μαθαίνουμε κατά καιρούς διάφορα που συμβαίνουν άσχετα με το ποιος φταίει περισσότερο και γιατί ανά περίπτωση.

Προσωπικά το ρισκάρω και χρησιμοποιώ μια πιστωτική μου κατευθείαν ή και μέσω PayPal αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώθω καθόλου "άνετος" με αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Το άτομο αυτό έχει τελειώσει πολιτικός μηχανικός!!!!

Γιατί είναι γνωστό πως οι πολιτικοί μηχανικοί μαθαίνουν ασφάλεια δικτύων, συναλλαγών, κτλ στο πανεπιστήμιο.

Δημοσ.

"Αναγκάστηκα" να βγάλω μια χρεωστική κάρτα για τις ηλεκτρονικές πληρωμές (amazon, PayPal κλπ) , γιατί ειλικρινά δεν έχω και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...