Προς το περιεχόμενο

Διαθέσιμο το LibreOffice 4.0


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για δωρεάν είναι καλό το libre ειδικά όταν θέλεις να είσαι νόμιμος. Ασφαλώς σε απόλυτη σύγκριση το MS office είναι και καλύτερο και ελαφρύτερο. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Libre (ένα μάλλον από τα μεγάλα), είναι το αναχρονιστικό GUI που έχει. Είναι "άσχημο". Δεν λέω ότι κάτι επηρεάζει  στην λειτουργικότητα αλλά είναι άσχημο όπως και να το κάνουμε. Γιατί δεν μπορούν να το αλλάξουν (τα εικονίδια έστω των κουμπιών) δεν καταλαβαίνω.

Καλό είναι που υπάρχει αλλα καλά είναι να το "σουλουπώσουνε λίγο". Αυτό απαιτεί από ότι φαίνεται "δραστική" εκ των έσω και σε όλη την δομή αλλαγή που μάλλον δεν έχουν τους πόρους να το κάνουν και έτσι στην πράξη αναβαθμίζουν λίγο λίγο ένα "αρχαίο" λογισμικό που πολλά κοκόρια μαζί έφτιαξαν (ούτε την java δεν ξεφορτώθηκαν καλά καλα).  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 (ούτε την java δεν ξεφορτώθηκαν καλά καλα).  

>implying

Νομίζω λένε δεν χάνει σε λειτουργικότητα, αλλά τότε δεν ξέρω γιατί διατηρείται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει και online και free το http://pixlr.com/editor/

Μπορει να σε βολεψει σε αρκετα.

Είχα κατεβάσει κάτι αντίστοιχο σε Android, μπορεί και να ήταν το ίδιο δεν θυμάμαι. Πάντως είναι πόρωση!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα κατεβάσει κάτι αντίστοιχο σε Android, μπορεί και να ήταν το ίδιο δεν θυμάμαι. Πάντως είναι πόρωση!

Μαλλον το Pixlr-o-matic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Libre Office το έβαλα δοκιμαστικά στον υπολογιστή μου για μία μέρα. Το διέγραψα αμέσως και επέστρεψα στο apache open office..

 

Ο λόγος της διαγραφής ποιος ήταν;

(ρωτάω γιατι το libre είναι fork του openoffice).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε business επίπεδο πάντως, στο 90 % των χρηστών βάζουν open-libre κλπ. και μόνο σε κάποιους key users βάζουν ms office , κυρίως εξαιτίας της καλύτερης διαχείρισης μεγάλων excel αρχείων.

 

Σε UI και σε δυνατότητες δεν φτάνει το ms office φυσικά,
αλλά αν κάποιος θέλει να είναι νόμιμος και δε θέλει να σκάσει τα 100+  στην MS θα πάει σε libre άφοβα.

 

Ακόμα και αν τα σκάσει στην MS για τη home έκδοση , πάλι μπορεί να βάλει libre για database  (access) που δεν την έχει η Home της MS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1oν ανοιχτό και (άρα) τσάμπα

 

2ον τι βαρύ; Βαρύ αν τρέχεις pentium 3. Σιγά το βάρος που δεν αντέχει ένας υπολογιστής 5ετίας

 

3ον σχετικά ζητηματάκια ασυμβατότητας πχ αλλάζει μορφοποίήση κατά το άνοιγμα doc2003 και docx, αλλά γι' αυτό δε φταίνε οι developers του LF αλλά της MS ου έχει λόγους να μονοπωλεί

 

4ον σε ελάχιστα θέματα υπολείπεται του MS Office. Εγώ το μόνο που έχω βρει είναι η αδυναμία προσθήκης linear fit στις γραφικές παραστάσεις

 

5ον ηθική (που δεν είναι ηθκή αλλά για να συνεννοούμαστε): αν αποφασίσουμε όλοι να χρησιμοποιούμε MS τότε γινόμαστε όλο και πιο ευάλωτοι στις επιλογές των κολοσσών τύπου MS. Ή θα κοντράρουμε ή θα μας κάνουνε όλο θέλουνε. ΥΓ: Παρεμπιπτόντως από τότε που η MS αγόρασε το Skype, υπάρχει μηδενική υποστήριξη για Linux. (πολύ αργή αναβάθμιση εκδόσεων, καμία υποστήριξη σε 64bit-ες εκδόσεις κλπ) ή θα το γυρίσουμε σε SIP ή αλλιώς θα μας εκβιάζει η MS. Δε γίνεται έτσι...

 

6ον Τι σημαίνει "παρωχημένο gui"??? Δηλαδή ότι π@π@ριά μας πλασάρουν 2-3 εταιρίες ως "new trend" πρέπει να το αποδεχόμαστε; Σε κάποιους μοιάζει σαν να αλλάζουνε interface μόνο για να διακιολογήσουνε τα λεφτά που πληρώνονται. Πχ, γιατί το Office 2007 έχει πιο λειτουργικό gui από το Office 2003. Προσωπικά το θεωρώ χειρότερο λειτουργικά, άρα και αισθητικά (γιατί τι είναι η αισθητική αν δεν υπηρετεί τη λειτουργικότητα;;; ). Βέβαια δεν είναι τυχαίο το πράγμα -και ούτε γίνεται για να δικαιολογούν το μισθό τους. Γίνεται στα πλαίσια της καθιέρωσης μιας κουλτούρας που λέει ότι ο άνθρωπος αδυνατεί να έχει συνολική εποπτεία στην παραγωγή και άρα μετατρέπεται σε ένα μικρό γρανάζι της  παραγωγικής διαδικασίας. Έτσι όλα τα λειτουργικά ζητήματα της "μηχανής" -εν προκειμένω των υπολογιστών και των λειτουργικών συστημάτων- "κρύβονται" πίσω από το μαύρο πέπλο που χωρίζει το front- από το back- end.

 

Όχι... δεν είναι έτσι. Αν θέλουμε να έχουμε ελευθερία επιλογής, πρέπει να μάθουμε. Πρέπει να ξέρουμε πως δουλεύει η μηχανή ;-)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Καλημέρα.νακανω και γω μία ερωτηση...ειμαι νέος χρηστης των MAC. έβαλα τα Microsoft office ..αλλα δε μεβολευουν καθολου..θα θελα να ρωτησω...Να βάλω τα libre ή ta open office sto mac??..ελληνικά εχουν?thanksssss

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...