aposporis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Παίζω με τις ρυθμίσεις του firewall. Όχι τόσο για ασφάλεια όσο για να δω πώς δουλεύει. Έχω 2 ερωτήσεις. 1) Στο firewall στο PC βλέπω εισερχόμενες από τους DNS server της Wind στη 53. Προσπάθησα να μπλοκάρω στο router τις εισερχόμενες στην 53 ή τους συγκεκριμένους DNS αλλά δε γίνεται τίποτα. 2) Έβαλα ως κανόνα στο firewall να μπλοκάρει όλες τις εισερχόμενες. Δουλεύει χωρίς θέμα μέχρι τη στιγμή που κάνει επιβεβαίωση username και password στον ISP. Ξέρουμε το PPPoE τι πόρτες χρησιμοποιεί; Ή για πιο λόγο μπλοκάρει; Η γενικότερη ιδέα είναι να μπλοκάρω τις εισερχόμενες συνδέσεις για ασφάλεια αλλά στο Vigor δε βγάζω άκρη. Σε Zyxel μου φαινόταν πιο εύκολο.
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Παίζω με τις ρυθμίσεις του firewall. Όχι τόσο για ασφάλεια όσο για να δω πώς δουλεύει. Έχω 2 ερωτήσεις. 1) Στο firewall στο PC βλέπω εισερχόμενες από τους DNS server της Wind στη 53. Προσπάθησα να μπλοκάρω στο router τις εισερχόμενες στην 53 ή τους συγκεκριμένους DNS αλλά δε γίνεται τίποτα. 2) Έβαλα ως κανόνα στο firewall να μπλοκάρει όλες τις εισερχόμενες. Δουλεύει χωρίς θέμα μέχρι τη στιγμή που κάνει επιβεβαίωση username και password στον ISP. Ξέρουμε το PPPoE τι πόρτες χρησιμοποιεί; Ή για πιο λόγο μπλοκάρει; Η γενικότερη ιδέα είναι να μπλοκάρω τις εισερχόμενες συνδέσεις για ασφάλεια αλλά στο Vigor δε βγάζω άκρη. Σε Zyxel μου φαινόταν πιο εύκολο. για το 1 .μηπως επειδη το request του dns γινεται απο το pc σου δηλαδη πρωτα εξερχομενη και μετα εισερχομενη μηπως για αυτο δεν το μπλοκαρει?επειδη εσυ το ζητας το request για να σου κανει resolve το domain που γραφεις. β.αν μπλοκαρεις εισερχομενες δεν θα εχεις τιποτα μετα αν γινουν ολα block.τωρα το pppoe δεν ξερω που παιζει.γιατι οταν τα μπλοκαρεις ολα δεν σου παιρνει καν ip η απλα παιρνει και δεν μπορεις να κανεις τιποτα επειδη ειναι block all?εκτος αν εννοεις να μπλοκαρεις εισερχομενες που δεν εχεις ζητησει εσυ πρωτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα